½ dag
Ekskl. fly
Fra 4.195,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Det er en fantastisk oplevelse at svæve hen over Masai Mara reservatets gyldne havregræs med bevoksninger af spredte akacie- og ørkendadeltræer. Mara betyder ”plettet”, og når du oplever panoramaudsigten fra ballonen, giver det pludselig mening, at de lokale masai stammer har givet sletten navnet ”Masai Mara”. Piloten styrer ballonen med øvet hånd, og kurven svæver skiftevis højt og lavt. Det giver et 'gip' hver gang man får øje på en ny flok dyr - turen synes at give det perfekte vue over den storslåede slette. Ballonsafarien afsluttes på passende vis med champagne-morgenmad serveret midt på savannen - måske i selskab med en flok græssende zebraer.
Hvert år fra midten af juli til september vandrer over én million gnuer fra Serengeti til Masai Mara i deres søgen efter frisk græs. Her blandes de med hundredtusinder af zebraer og gazeller, der er statister i det årlige show. I oktober siger gnuerne tak for mad og bevæger sig den modsatte vej.
Det er en særlig oplevelse at flyve i luftballon i denne periode.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Bedste rejseperiode

En ballonsafari er altid meget afhængig af vejret. I teorien kan den gennemføres hele året, men er bedst i tørtiden fra sidst i juni til og med september samt december til og med februar.

Vil du have chancen for at se gnuernes store vandring, er perioden fra slutningen af juli til og med august optimal. Bemærk, at højdepunktet for vandringen kan veksle lidt fra år til år.

Dagsprogram

Fold program ud
Ballonsafari over Masai Mara
Du bliver hentet i bil fra din teltlejr/lodge klokken cirka 4.45 om morgenen (nøjagtig tidspunkt aftales lokalt). Herfra køres til startstedet, mens det endnu er mørkt. Alle deltagere mødes med piloten og luftballonen midt ude på savannen, hvor du får mulighed for at overvære, hvordan der pustes liv i luftballonen. Piloten gennemgår turen og sikkerheds-procedurerne før afgang. Ballonen er svævende cirka 1 til 1 ½ time – afhængigt af vind- og vejrforhold, og afgangen er timet således, at du får det fulde udbytte af solopgangen. Imens du er i luften, har du lov til at stå op i kurven og er velkommen til at tage alle de fotos og videooptagelser, du har lyst til. Under dig græsser bl.a. zebraer, gnuer, Thomsons og Grants gazeller, bøfler samt impalaer – hvis du er heldig, kan du endda få øje på en løve eller to. Landingen sker midt ude på savannen, hvor der i nærheden er dækket op med eksklusiv champagne-morgenmad, som du ofte spiser i selskab med græssende dyr. Efter morgenmaden bliver du kørt tilbage til din teltlejr/lodge med mulighed for at se vilde dyr undervejs. Hele ballonsafarien varer cirka fire til fem timer inklusiv transport. (M)

Bemærkninger

Der er kommet en ny lov omkring plastikposer. Det betyder at per d. 1 juni 2019 er det ikke længere tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Det betyder i praksis at myndighederne har ret til at tjekke backpacks eller kigge nærmere i din baggage for plastiskposer.

Der står i øvrigt i meddelsen fra regeringen, at personer kan risikere bøder og i særlige alvorlige tilfælde, at et brud på loven omkring medbringelse eller ved import af plastiskposer kan give fængselstraf.

Ballonsafarien tilbydes som tilkøb til Jysk Rejsebureaus ture til Masai Mara vildtreservat. Det er også muligt at arrange ballonsafari over Serengeti i Tanzania.

Af sikkerhedshensyn anbefales ballonsafari ikke til børn under 12 år. Børn under 6 år får som regel ikke lov til at komme med på turen.

Tag mindst muligt med i luftballonen, da der er begrænset plads i kurven. Overskydende bagage kan i mellemtiden opbevares i bilen, der kører dig til og fra ballonsafarien.

Bemærk at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra der dækker denne aktivitet.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

juni - oktober

Pakkeliste

 • Hat/kasket til beskyttelse af hovedet, da flammen i ballonen afgiver varme ovenfra
 • Kikkert
 • Kameraudstyr
 • Varm trøje til den kølige morgen

Prisen er inklusiv

 • Ballonsafari
 • Champagne-morgenmad
 • Transport til og fra teltlejr/lodge.

Prisen er eksklusiv

 • Flybillet t/r til Danmark
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Visum
 • Måltider der ikke er nævnt programmet
 • Oplevelser der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Personer med en vægt på over 120 kg skal betale for 2 pladser.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top