4 dage
Ekskl. fly
Fra 5.895,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Masai Mara er den mest populære safaripark i hele Kenya. Den enorme savanne, der ligger i landets sydvestlige hjørne grænser op til Serengeti sletten i Tanzania. I hele Masai Mara har du mulighed for at opleve et imponerende varieret udbud af vilde dyr – ofte mange samlet på samme sted. Her er rigtig gode chancer for at se løver, og det er ikke et unormalt syn at se dem æde et bytte. Du kan også være heldig at spotte geparder og leoparder, men til gengæld er der masser af dyr, som er nemme at få øje på. For eksempel elefanter, bøfler, zebraer, flodheste, antiloper, gazeller, gnuer, giraffer, hyæner, krokodiller og mange flere. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej. Lake Nakuru National Park er berømt for sine tusindvis af flamingoer, der udgør et imponerende lyserødt syn ved søen – i visse perioder af året er helt op til tre millioner samlet her. Udover flamingoer vil du opleve et bredt udsnit af vilde dyr som for eksempel bøfler, giraffer, flodheste samt hvide næsehorn.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Bedste rejseperiode

Denne safari kan gennemføres året rundt. Generelt er det lettere at observere dyrelivet i parkerne i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts.

Dagsprogram

1. dag: Nairobi - Masai Mara
Der er afgang fra Nairobi om formiddagen. Herfra kører vi langs ”The Great Rift Valley” til byen Narok. Hvis vejret er klart, gør vi stop ved et udsigtspunkt undervejs, hvor der er en fantastisk udsigt over dalen. Vi stopper for frokost undervejs, inden vi fortsætter mod Masai Mara vildtreservatet med ankomst sidst på eftermiddagen. På køreturen ind til vores camp, får vi de første smagsprøver på parkens fantastiske dyreliv og afvekslende, bakkede landskab. Bemærk, at køreturen er meget hård på visse dele af strækningen, hvor vejen er i dårlig stand. Overnatning på i stationære telte eller hytter. (F,A)
2. dag: Safari i Masai Mara
Hele dagen er sat af til at køre rundt og observere de vilde dyr i reservatet. Vi starter ud tidligt om morgenen, hvor chancerne for at se løver, geparder og leoparder er størst. Kenyas førende safarireservat, Masai Mara, er en fortsættelse af Serengeti sletten og verdensberømt for den enestående og spektakulære migration (vandring) bestående af hundredtusindvis af gnuer og zebraer. Fra slutningen af juli begynder de at ankomme til Masai Mara i deres søgen efter føde. I oktober er græsset spist op, og de starter vandringen retur til Serengeti. Masai Mara er også rig på fastboende dyr med over 95 forskellige arter. Disse inkluderer ”The Big five”; elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn, men samtidig også giraffer, flodheste, hyæner og utallige antiloper. Parken har desuden et fantastisk rigt og varieret fugleliv med over 480 arter. Overnatning i stationære telte eller hytter. (M,F,A)
3. dag: Masai landsby - Lake Nakuru
Efter morgenmaden kører vi på safari og derefter er det valgfrit, om vi vil besøge en lokal masai landsby, hvor vi bliver inviteret inden for i en traditionel hytte bygget af kokager og mudder. Her får vi mulighed for at se og lære om masai´ernes stærke kultur og traditionsbundne levevis (besøget koster ekstra og betales til landsbyen). Herefter fortsætter vi køreturen til Lake Nakuru National Park, hvor vi ankommer ud på aftenen. Bemærk, at køreturen er meget lang og hård, da vejen er i dårlig stand, og ruten går næsten hele vejen tilbage til Nairobi, inden der drejes fra mod Nakuru. Overnatning på hotel i byen. (M,F,A)
4. dag: Safari rundtur i Lake Nakuru - Nairobi
Denne morgen starter vi tidligt ud med en safari rundtur i Lake Nakuru National Park. Den er især berømt for sine hundredtusindvis af flamingoer, der kommer til søen i skiftende perioder af året i deres søgen efter føde. Her kan du være heldig at opleve helt op til tre millioner flamingoer, der danner et bredt lyserødt bånd rundt om hele søen. Nakuru har desuden fået status som særligt reservat for næsehorn, der altid ses under safariture i parken. Der er også gode muligheder for at opleve bøfler, giraffer, zebraer, vandbukke og måske den flygtige leopard. Den medbragte frokost spises i parken, inden vi om eftermiddagen begynder køreturen tilbage til Nairobi. Cirka tre timer senere ankommer vi til Nairobi. (M,F)

Overnatninger

2 overnatninger i stationære telte med senge, eller i hytter, i budget camp ved Masai Mara.
1 overnatning på budgethotel i Nakuru by

Bemærkninger

Der er kommet en ny lov omkring plastikposer. Det betyder at per d. 1 juni 2019 er det ikke længere tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Det betyder i praksis at myndighederne har ret til at tjekke backpacks eller kigge nærmere i din baggage for plastiskposer.

Der står i øvrigt i meddelsen fra regeringen, at personer kan risikere bøder og i særlige alvorlige tilfælde, at et brud på loven omkring medbringelse eller ved import af plastiskposer kan give fængselstraf.

Det er muligt at tilkøbe en ballonsafari på denne tur. Forhør dig hos din rejsekonsulent for yderligere detaljer.

Alle safarier har et max deltagerantal på 7 personer, så alle får glæde af en vinduesplads.

Nogle vejstrækninger i Kenya er i meget dårlig stand, og terrænet i nationalparkerne slider voldsomt på de biler, som bruges til safari. Derfor skal du være forberedt på, at bilen undtagelsesvis kan bryde sammen, og det i nødstilfælde kan være nødvendigt at foretage reparationer/skifte bil undervejs. Ligeledes tages der forbehold for ændringer af ruten af vejrmæssige eller praktiske hensyn.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsiking hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Bemærk, at teltsafarien er tilrettelagt som en backpackertur, hvor forholdene er forholdsvis simple. Vi anbefaler derfor ikke turen til børn under 3 år eller til folk med fysiske problemer, som for eksempel dårlig ryg. Her kan vi i stedet anbefale en flying safari med overnatning i lodge, hvor du får en højere grad af komfort.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet gennemføres hver dag.

Gruppestørrelse

Max. 7 personer.

Slut Juni - oktober

Pakkeliste

 • Egen varm sovepose (teltsafari).
 • Praktisk tøj.
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener.
 • Hat/kasket.
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Transport på hele turen
 • Ture og aktiviteter ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Flybillet t/r til Danmark
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge
 • Visum
 • Måltider der ikke er nævnt programmet
 • Oplevelser der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top