17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 25.295,-
FRA 19.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Besøg først Kibera Slum i udkanten af Nairobi - forbered dig på en stor og livsbekræftende oplevelse. Turen går også til Karen Blixens hus, som i dag er lavet om til et velholdt og spændende museum. Huset er omgivet af en smuk naturpark for foden af Ngong Hills.

Masai Mara er den enorme savanne, der ligger i landets sydvestlige hjørne og grænser op til Serengeti sletten i Tanzania. I hele Masai Mara har I mulighed for, at opleve et imponerende og varieret antal af vilde dyr - elefanter, bøfler, zebraer, flodheste, antiloper, gazeller, gnuer, giraffer, hyæner, krokodiller og mange flere. Her er rigtig gode chancer for at se løver, og det er ikke et unormalt syn at se dem æde et bytte. I kan også være heldige at spotte geparder og leoparder.

Jeres rejse slutter ved de vidunderlige strande ved Diani Beach, hvor I kan nyde livet og vaske safaristøvet af i det Indiske Ocean. Jeres villa har egen kok tilknyttet.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Bedste rejseperiode

Safari i Masai Mara gennemføres året rundt. Generelt er det lettere at observere dyrelivet i parkerne i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Nairobi
I Nairobi bliver du hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp. Resten af dagen til fri disposition.
3. dag: På udflugt i Nairobi
Efter morgenmaden er det planen, at du i Nairobi og omegn skal på en spændende udflugt til Kibera Slum og Karen Blixens Farm (inkluderet i prisen).
 • Kibera Slum tour: På en guidet udflugt til Kibera Slum inddrages du i en verden, som desværre er virkelighed for rigtig mange mennesker i Kenya. Mødet med indbyggerne, der på trods af hårde kår og fattigdom har skabt sig en tålelig tilværelse, er ganske enkelt rørende. Med en dygtig lokalguide, som selv bor i Kibera, vil du få en autentisk forståelse af dagligdagen, og I vil opdage, at det er beboernes initiativrigdom, modstandskraft og fællesskabsånd som er de bærende elementer i den positive udvikling i området. Gå ind til oplevelsen med ydmyghed og respekt og få til gengæld en oplevelse, som gør dig klogere på, hvordan mennesker også lever uden for trygge Danmark.
 • Karen Blixens hus: Turen tager dig videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, mens meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.
 • Der er også mulighed for at tilkøbe en eller to ekstra udflugter, hvis du synes (ikke inkluderet):
 • Girafcenter: Besøg AFEW Giraffe Centre, hvor du fra en balkon i 1. sals højde kan få lov at håndfodre – og endda kysse! – Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.
 • Elefantbørnehjem: Besøg Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger. Oplev hvordan "børnehjemmet" forbereder ungerne på at blive sat ud i den vilde natur igen.
 • Kazuri smykke- og keramikværksted: Besøg Kazuri Bead Workshop, der startede som projekt tilbage i 1975. Indtægterne fra salget af den keramik og de smykker, som kvinderne fremstiller, giver dem et tiltrængt tilskud til at forsørge sig selv og deres familier. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Lokal engelsktalende guide.(M)
4. dag: Nairobi - Masai Mara Nationalpark - Safari
Efter morgenmaden er der afgang fra Nairobi i retning af Masai Mara Nationalpark. I nyder en frokost på midtvejen - en køretur på ca. 6 timer. I ankommer til jeres safaricamp hen på eftermiddagen. Jeres overnatning er placeret 7-8 min. fra parksen syd-østlige indgang. I sover i komfortabelt i stationære telte med senge, eller i hytter. Jeres base for de næste tre overnatninger er iblandt de bedre budgetsteder omkring Masai Mara. Eftermiddagen er afsat til jeres første safari i den store Masai Mara Nationalpark. Her venter der smagsprøver på parkens fantastiske dyreliv og afvekslende, bakkede landskab. Efter safarien vender I tilbage til campen og spiser aftensmad. Resten af aftenen er til fri disposition. Overnatning i stationære safaritelte ved Masai Mara Nationalpark. (M,F,A)
5-6. dag: Safari i Masai Mara
Dagene er sat af til, at køre rundt og observere de vilde dyr i reservatet. Det er en god ide at starte ud tidligt om morgenen, hvor chancerne for at se løver, geparder og leoparder er størst. Kenyas førende safarireservat, Masai Mara, er en fortsættelse af Serengeti sletten og verdensberømt for den enestående og spektakulære migration (vandring) bestående af hundredtusindvis af gnuer og zebraer. Fra slutningen af juli begynder de, at ankomme til Masai Mara i deres søgen efter føde. I oktober er græsset spist op, og de starter vandringen retur til Serengeti. Masai Mara er også rig på fastboende dyr med over 95 forskellige arter. Disse inkluderer ”The Big five”; elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn, men samtidig også giraffer, flodheste, hyæner og utallige antiloper. Reservatet har desuden et fantastisk rigt og varieret fugleliv med over 480 arter. Middag og overnatning i campen. (M,F,A)
7. dag: Retur til Nairobi
Efter morgenmaden tager I tilbage til Nairobi, hvor I ankommer sen eftermiddag. Undervejs har I mulighed for at besøge en lokal Masai landsby. Dette besøg koster omkring $25 per person, som betales til de lokale masaier i landsbyen. Overnatning i Nairobi på Wildebeest Eco Camp i safaritelte med privat toilet og bad tilknyttet. (M,F)
8. dag: Nairobis kultur og fly til Mombasa
Den første del af dagen har I på egen hånd i Nairobi. I kan eksempelvis besøge Kibera, som er det største slumkvarter i Afrika syd for Sahara. Kenyas 42 stammer er alle repræsenteret i Kibera, hvilket er årsagen til områdets kulturelle og historiske mangfoldighed. I kan besøge nogle af de små organisationer, der arbejder for at forbedre livet for de mange mennesker, der bor i Kibera (Turen skal købes lokalt). Om eftermiddagen tager I fly fra Nairobi til Mombasa. I ankommer til Mombasa Lufthavn sidst på formiddagen. Her møder I vores chauffør, som kører jer videre til Diani Beach, en køretur på ca. halvanden time. Efter ankomst indkvarteres i jeres villa og ser hotellet som skal være jeres hjem de næste syv dage. Resten af dagen har I på egen hånd, og I kan eksempelvis tage ud og snorkle og nyde strandlivet. Obs. I kan vælge at flyve om morgenen, såfremt det passer bedre ind i rejsen. (M)
9. - 14. dag: Egen villa ved Diani Beach og oplevelser på egen hånd
Nyd dagene med afslapning ved jeres villa og/ eller gå lange ture ved den smukke strand, Diani Beach. Der findes mange udflugtsmuligheder fra Diani Beach, heriblandt cykel og bådture. En af de store oplevelser finder I efter en lille times køretur syd fra Diani Beach. Her kan I besøge Kisite Marine Park på en bådtur. Marine-reservatet er kendt for Kenyas bedste undervandlivs, hvilket gør det til et ideelt sted at snorkle. Vi anbefaler at denne tur bookes hjemmefra pga. antallet af deltagere. Forhør dig gerne hos din rejsekonsulent. Der er inkluderet en personlig kok i prisen under jeres ophold i egen villa. Kokken kan være behjælpelig med at købe mad og tillrettelægge jeres måltider. OBS: Maden er ikke indkluderet i opholdet og skal aftales løbende med kokken efter ankomst.
15. dag: Afrejse fra Mombasa
Dagen er til fri disposition. I bliver hentet på Diani Beach og kørt til lufthavnen i Mombasa. Tidspunktet afhænger af jeres oversøiske fly. Fra Mombasa flyver I tilbage til Nairobi, og derfra videre tilbage til Danmark.
16. dag: Ankomst Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Kenya ankommer I til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på Wilderbeest Eco Camp i Nairobi
3 overnatninger i stationære telte ved indgangen til Masai Mara National Park
7 overnatninger i egen villa ved Diani Beach

Bemærkninger

VIGTIGT!: D. 01.juni.2019 blev det ved lov vedtaget, at det ikke længere er tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Myndighederne håndhæver loven ved løbende med stikprøver at undersøge de rejsendes bagage i lufthavnene.

Bryder man loven, kan man risikere bødestraf - og i særligt alvorlige tilfælde fængselsstraf. Så vær særligt opmærksom på dette.

Bemærk, at programmet er til jeres inspiration. Vi tilpasser meget gerne turen så den passer til jeres behov. Det er muligt at vælge ekstra oplevelser eller tilvælge Zanzibar istedet. Forhør dig gerne hos en af vores rejsekonsulenter.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsiking hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er baseret på 6 voksne og 4 børn under 11 år. Rejsen kan tilpasses efter behov.

januar - feb, juni - oktober

Pakkeliste

 • Egen varm sovepose (teltsafari)
 • skiundertøj til safarien
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Kikkert
 • Lommelygte
 • Håndklæde og badetøj
 • Evt. snorklingudstyr

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Nairobi - Mombasa - København (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Udflugtspakke i Nairobi inkl. Kibera Slum-tur og Karen Blixen Hus
 • Safari i Masai Mara
 • Måltider ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge - i Kenya er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Sovepose
 • Visum

Prisbemærkning

Fra-prisen er baseret på en fra-pris ved 6 voksne og 4 børn (under 10 år gamle).

OBS!: Fra-prisen er baseret på en "privat safari" (i modsætning til en "gruppe-safari"). På en privatsafari har du safarikøretøjet for dig selv.

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top