13 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 25.795,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På grænsen til Tanzania ligger Amboseli Nationalpark, der er en af Kenyas mest billedskønne og dyrerige nationalparker. Nationalparken er kendetegnet ved en klassisk savanne, sumpområder, og er kendt for sine store elefantfamilier. Her finder du en ganske særlig safarikulisse, idet du på en klar og solrig dag kan se Kilimanjaro i baggrunden, og derved få enestående safaribilleder med Afrikas højeste bjerg. Kilimanjaro er i Tanzania, men ligger smukt placeret på grænsen til Amboseli Nationalpark, og med sine 5.895 meter et imponerende syn.

Tsavo består af Tsavo East og Tsavo West, der tilsammen er en Afrikas største nationalparker og Kenyas ældste nationalpark. I Tsavo West kan du, hvis du er heldig, spotte the ”The Big Five” og se løver, flodheste, bøffelflokke, strudse, zebraer, hyæner, geparder og mange andre af Kenyas dyrearter. I Tsavo ligger Ngulia, der er et beskyttet og indhegnet næsehornsreservat som huser ca. 80 sjældne sorte næsehorn.

I Tsavo kan du også få fortællingen om de to løver, der i løbet af ét år i 1898 dræbte ca.135 indiske og afrikanske jernbanearbejdere. De berygtede løver blev i 1907 skildret og verdensberømte i John Henry Pattersons bog ´The man-eaters of Tsavo´, der siden dengang har inspireret forfattere og filmfolk rundt i verden. I 1996 dannede bogen grundlag for Hollywood-filmen ”The Ghost and the Darkness' med Michael Douglas og Val Kilmer i hovedrollerne. I Tsavo kan du desuden hoppe på toget til Mombasa og fortsætte din rejse til det Indiske Ocean, eller køre med tog tilbage til Nairobi.

35 km. syd for Mombasa ligger Diani Beach, der består af en smuk kyststrækning på ca. 20 km. med kridhvidt sand, palmer og azurblåt vand. Ved Diani Beach er nemt at booke dykker-og mountainbiketure i området eller arrangere dagstur til Shimba Hills, der er et safariområde beliggende ca. 35-40 km fra Diani Beach. Derudover kan du booke bådeture med snorkling til Wasini Island og til Kisite Marinepark. Her finder du Kenyas bedste undervandsliv, delfiner og smukke koralrev.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Bedste rejseperiode

Safari i Amboseli Nationalpark og i Tsavo West kan gennemføres året rundt. Generelt er det lettere at observere dyrelivet i parkerne i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. April og maj er ofte regnfulde måneder i Kenya.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Nairobi
I Nairobi bliver du hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp. Resten af dagen til fri disposition.
3. dag: På udflugt i Nairobi
Efter morgenmaden er det planen, at du i Nairobi og omegn skal på en spændende udflugt til Kibera Slum og Karen Blixens Farm (inkluderet i prisen).
 • Kibera Slum tour: På en guidet udflugt til Kibera Slum inddrages I i en verden, som desværre er virkelighed for rigtig mange mennesker i Kenya. Mødet med indbyggerne, der på trods af hårde kår og fattigdom har skabt sig en tålelig tilværelse, er ganske enkelt rørende. Med en dygtig lokalguide, som selv bor i Kibera, vil I få en autentisk forståelse af dagligdagen, og I vil opdage, at det er beboernes initiativrigdom, modstandskraft og fællesskabsånd som er de bærende elementer i den positive udvikling i området. Gå ind til oplevelsen med ydmyghed og respekt og få til gengæld en oplevelse, som gør jer klogere på, hvordan mennesker også lever uden for trygge Danmark.
 • Karen Blixens hus: Turen tager jer videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, mens meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.
 • Der er også mulighed for at tilkøbe en eller to ekstra udflugter, hvis du synes (ikke inkluderet):
 • Girafcenter: Besøg AFEW Giraffe Centre, hvor I fra en balkon i 1. sals højde kan få lov at håndfodre – og endda kysse! – Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.
 • Elefantbørnehjem: Besøg Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger. Oplev hvordan "børnehjemmet" forbereder ungerne på at blive sat ud i den vilde natur igen.
 • Kazuri smykke- og keramikværksted: Besøg Kazuri Bead Workshop, der startede som projekt tilbage i 1975. Indtægterne fra salget af den keramik og de smykker, som kvinderne fremstiller, giver dem et tiltrængt tilskud til at forsørge sig selv og deres familier. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Lokal engelsktalende guide.(M)
4. dag: Nairobi – Amboseli Nationalpark
Der er afgang fra Nairobi tidligt om morgenen, hvorefter du kører mod grænsen til Tanzania. Efter ankomst til grænsebyen Namanga, fortsætter du mod øst gennem små landsbyer, og efter ca. 4-5 timers køretid ankommer du til Amboseli. Du kører et stykke i parken, før du ankommer til din telt-safaricamp, hvor dagens frokost serveres. Om eftermiddagen kører du på safari, og vender tilbage til safaricampen sidst på eftermiddagen for at spise aftensmad. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F,A)
5. dag: Safari i Amboseli Nationalpark
Dagen starter tidligt, da mulighederne for at få et smukt udsyn over Mt. Kilimanjaro er større tidligt om morgenen. Herefter venter dig en spændende safaritur med rig mulighed for at opleve Afrikas vilde dyr på tæt hold. Amboseli er kendt for sine store elefantflokke og et varieret fugleliv. Du kører tilbage til din telt-safaricamp for at spise morgenmad efter et par oplevelsesrige timer med safari. Over middag vender du tilbage til savannen og er tilbage sidst på eftermiddagen. Resten af dagen er fri disposition. (M,F,A)
6. dag: Amboseli Nationalpark - Tsavo West Nationalpark
Efter morgenmaden venter en hel dag med spændende safarioplevelser fra Amboseli til Tsavo West. Undervejs besøger du det spektakulære Shaitani Lava Flow, der er et smukt vulkansk område og i Mzima Springs er det ofte muligt at spotte både flodheste og krokodiller. Herfra går turen videre til din safarilodge, hvor du spiser aftensmad. Resten aftenen er til fri disposition. (M,F,A)
7. dag: Safari i Tsavo West
Denne dag starter med en tidlig morgensafari rundt i Tsavo West, da mange af dyrene er mest aktive her. Morgenmad og frokost indtages tilbage på lodgen efter dagens første safari, hvorefter du kører ud på eftermiddagsspotting af flere vilde dyr i Tsavo West. Denne dag er det muligt, hvis du er heldig, at møde ”The Big Five”: elefanter, bøfler, leoparder, næsehorn og løver. Der venter dig en naturrig safaridag i Kenyas ældste og mest historiske nationalpark. Derudover er der også mulighed for at besøge Ngulia Rhino Sanctuary, som er hjemsted for omkring 80 af de sjældne sorte næsehorn. Resten dagen er til fri disposition tilbage på din safarilodge. (M,F,A)
8. dag: Tsavo West – Mombasa med tog – og videre med bil til Diani Beach
Efter morgenmad checker du ud og kører til togstationen Mtito Andei i Tsavo. Her siger du siger farvel til din chauffør og kører ca. 3 timer med tog til Mombasa. Du ankommer over middag til Mombasa, hvor du møder vores chauffør, som kører dig videre til Diani Beach, en køretur på ca. 1-2 timer. Her indkvarteres du på dit budgethotel. Resten af dagen har på egen hånd, og du kan eksempelvis tage ud at snorkle eller nyde strandlivet. (M)
9. - 11. dag: Diani Beach på egen hånd
Nyd nogle skønne dage med afslapning ved Diani Beach. Her finder du smukt, azurblåt vand og en dejlig strand med et lokalt islæt. Ved Diani beach er det nemt at booke dykker-og mountainbiketure i området eller arrangere en dagstur til Shimba Hills, der er et safariområde beliggende ca. 35-40 km fra Diani Beach. Derudover kan du booke bådeture med snorkling til Wasini Island og til Kisite Marinepark. Her finder du Kenyas bedste undervandsliv, delfiner og farverige koralrev. Dagene er til fri disposition. (M)
12. dag: Afrejse fra Mombasa
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på Diani Beach og kørt til lufthavnen i Mombasa. Fra Mombasa flyver du via Nairobi og tilbage til Danmark. (M)
13. dag: Ankomst Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Kenya ankommer du til Danmark.

Overnatninger

2 overnatninger på Wilderbeest Eco Camp i Nairobi
2 overnatninger i telt på et 2-3 stjernet tented-safaricamp i Amboseli Nationalpark
2 overnatninger på et 2-3 stjernet safari lodge i Tsavo West Nationalpark.
4 overnatninger på 2-stjernet hotel ved Diani Beach

Bemærkninger

Der er kommet en ny lov omkring plastikposer. Det betyder at per d. 1 juni 2019 er det ikke længere tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Det betyder i praksis at myndighederne har ret til at tjekke backpacks eller kigge nærmere i din baggage for plastiskposer.

Der står i øvrigt i meddelsen fra regeringen, at personer kan risikere bøder og i særlige alvorlige tilfælde, at et brud på loven omkring medbringelse eller ved import af plastiskposer kan give fængselstraf.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

januar - februar, juni - oktober

Pakkeliste

 • Praktisk tøj til en aktiv-ferie
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Kikkert
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Håndklæde og badetøj
 • Gode sko
 • Evt. snorklingudstyr

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Nairobi // Mombasa - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Udflugtspakke i Nairobi inkl. Kibera Slum-tur og Karen Blixen Hus
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Safari i Amboseli Nationalpark
 • Safari i Tsavo West Nationalpark
 • Togrejse fra Tsavo til Mombasa
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkepenge - i Kenya er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Sovepose
 • Visum

Prisbemærkning

OBS!: Fra-prisen er baseret på en "privat safari" (i modsætning til en "gruppe-safari"). På en privatsafari har du safarikøretøjet for dig selv.

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top