11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 18.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Et trek på Mt. Kenya er et højdepunkt på enhver rejse til Afrika, og alle rejsende med et rimeligt godt helbred og en stærk vilje kan forsøge at bestige bjerget - højeste punkt er 4.986 meter. Dette 5-dages trek fører dig op til toppen af Mt. Kenya via Sirimon ruten og ned via Chogoria ruten, hvilket giver dig det optimale udbytte og de flotteste udsigter.

Mt. Kenya er Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg, samtidig er det hjemsted for kikuyuernes gud; Ngei. Bjerget spænder over ækvator, men har alligevel sne på toppen. Mt. Kenya var oprindelig en vulkan med toppene Batian (5.199 m), Nelion (5.188 m) og Lenana (4.986 m). Gennem årene er aske og lava eroderet væk, og tilbage står den nuværende kantede silhuet. Mt. Kenya er en alpin zone midt i det tropiske Afrika, og det betyder, at floraen og dyrelivet er helt enestående og varieret. Her kan du se 35 plantearter, der ikke vokser andre steder i verden end på Mt. Kenya. På de lavest liggende skråninger lever elefanter, bøfler, antiloper, aber og mange andre vilde dyr. Det siges endda, at der findes leoparder i området.

Der er ingen decideret klatring involveret i bestigningen, men der er dog en gletsjer, der skal passeres. Du skal være klar på et udfordrende terræn og vanskelige passager det sidste stykke mod toppen. Det højeste punkt er Lenana i 4.986 meters højde.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Bedste rejseperiode

I teorien er det muligt at bestige Mt. Kenya året rundt, men de bedste perioder er fra midt januar til og med februar og fra sidst i august til og med september. Resten af året kan regn og tunge skyer hyppigt forekomme. Tågen ruller ofte ind over bjerget midt på formiddagen, så uanset hvilken årstid du vælger, er det altid en god ide at starte ud tidligt hver morgen for at få de bedste og klareste udsigter. Bemærk, at vejret altid er meget omskifteligt på bjerget. Det er vigtigt at medbringe godt trekkingudstyr og være forberedt på både kulde og regn.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Nairobi
I Nairobi bliver du hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp. Resten af dagen til fri disposition.
3. dag: Oplev det bedste af Nairobi
Efter morgenmaden skal du rundt i Nairobi og vi tager dig til følgende steder i Kenyas hovedstad:
 • Elefantbørnehjem: Du besøger Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger, som bliver forberedt på at blive sat ud i den vilde natur igen.
 • Girafcenter: Dagen inkluderer også et besøg på AFEW Giraffe Centre, hvor I fra en balkon i 1. sals højde kan få lov at håndfodre – og endda kysse! – Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.
 • Kazuri smykke- og keramikværksted: Du besøger også Kazuri Bead Workshop. Kazuri-projektet startede i 1975, og skulle være med til at hjælpe enlige mødre med at tjene lidt penge, så de kunne forsørge sig selv og deres børn. Kvinderne håndmalede smykker og keramik og solgte det. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Lokal engelsktalende guide.
 • Karen Blixens hus: Turen tager jer videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, mens meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.
Dagsturen ender tilbage på Wildebeest Eco Camp. (M)
4. dag: Nairobi - Old Moses hytten
Der er afgang fra Nairobi om morgenen. Fra Nairobi kører vi til byen Nanyuki, der ligger lige på ækvator. Her holder vi en kort pause og spiser frokost, inden vi kører videre mod Sirimon Gate, indgangen til Mt. Kenya National Park. Herfra begynder selve trekket med cirka tre-fire times vandring til Old Moses hytten, hvor vi overnatter i 3.300 meters højde. Landskabet er meget afvekslende med både ceder-, rosen- og oliventræer samt tætte bambusskove. Der er mulighed for at se mange vilde dyr såsom elefanter, næsehorn, bavianer, aber, bøfler, zebraer og gazeller. (M,F,A)
5. dag: Trekking ved Old Moses hytten
Efter en tidlig morgenmad begynder vi dagens trek med at vandre igennem et smukt landskab med sletter og dale. På klare dage byder trekket på fantastiske udsigter til de omkringliggende bjergtoppe. Vi vender tilbage til Old Moses hytten for at overnatte. Aftenen er til fri disposition, så du kan gå en lille tur for dig selv, slappe af eller læse en god bog. Overnatning i primitiv hytte. (M,F,A)
6. dag: Trek til Shiptons Camp
Efter morgenmad begynder vi dagens trek til Shiptons lejren. Dagens rute går gennem fantastiske dale, hvor vi kan være heldige at se elefanternes mindste og mest nære slægtning; klippegrævlingen. Der er frokost på vejen. Vi ankommer til Shiptons lejren, 4.200 meter over havoverfladen, sidst på eftermiddagen. Overnatning i primitiv hytte. (M,F,A)
7. dag: Trek ved Shipton Camp
Vi bruger dagen på at akklimatisere. Turen går til Hauseberg floden med flot udsigt inden vi vender tilbage til Shipton for middag og overnatning. Overnatning i primitiv hytte. (M,F,A)
8. dag: Trek til toppen af Mt. Kenya
Dette er dagen for topforsøget, og derfor starter vi ud allerede klokken 3.00 om natten, mens det endnu er mørkt. Målet er at nå toppen senest klokken 6.30 - i tide til at nyde det spektakulære syn af solopgangen fra toppen af Mt. Kenya. En helt fantastisk og mindeværdig oplevelse. Efter solopgang, går vi ned til Mintos hytte for morgenmad. Herefter er dagens mål Bandas hytten, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. Overnatning i primitiv hytte. (M,F,A)
9. dag: Chogoria landsbyen - Nairobi
På turens sidste dag vandrer vi langs Chogoria ruten gennem de imponerende frodige skove til Chogoria landsbyen. Efter frokostpausen her kører vi tilbage til Nairobi, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Overnatning på Wildebeest Eco Camp i Dorm værelse. (M,F)
10. dag: Afrejse fra Nairobi
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på Wildebeest Eco Camp og kørt til lufthavnen i Nairobi. Tidspunktet afhænger af dit oversøiske fly. (M)
11. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig ferie ankommer du til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger i fælles soveværelse på Wilderbest Eco Camp
5 overnatninger i sovesal i simple hytter på Mt Kenya

Bemærkninger

Der er kommet en ny lov omkring plastikposer. Det betyder at per d. 1 juni 2019 er det ikke længere tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Det betyder i praksis at myndighederne har ret til at tjekke backpacks eller kigge nærmere i din baggage for plastiskposer.

Der står i øvrigt i meddelsen fra regeringen, at personer kan risikere bøder og i særlige alvorlige tilfælde, at et brud på loven omkring medbringelse eller ved import af plastiskposer kan give fængselstraf.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

januar - februar, juni - oktober

Pakkeliste

 • Stor rygsæk
 • Lille dagsrygsæk
 • Egen varm sovepose til brug i højderne - skal kunne klare -10 grader
 • Lange og korte trekkingbukser
 • Skalbukser
 • T-shirts og langærmet trøje
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vindjakke
 • Fleecejakke / -trøje
 • Godt regntøj
 • Gode trekkingstøvler
 • Uldsokker og svedtransporterende indersokker
 • Hue og handsker
 • Lommelygter eller pandelygte,
 • Solbriller/skibriller
 • Solcreme
 • Vandflaske, gerne Sigg flaske til kogende vand
 • Vandtætte pakkeposer i en god kvalitet

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Nairobi t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Byrundtur i Nairobi inkl. Karen Blixen Hus og Sheldrick Elephant Orphanage
 • Mount Kenya trekking
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkepenge - i Kenya er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Sovepose
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top