Søg
Søg
Mt. Kenya
Masaierne i Kenya
Bo i telt midt i Nairobi
Wildebeest Eco Camp, Nairobi, Kenya
Wildebeest Eco Camp, Nairobi, Kenya
Wildebeest Eco Camp
Karen Blixens hus, Nairobi
Sheldricks elefant børnehjem
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Kenya er rummer mange store oplevelser

Trekking på Mt. Kenya & Karen Blixens farm

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 14.795,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 10 dage

Trekking til toppen af Mt. Kenya er en afrikansk oplevelse ud over det sædvanlige. Fra det tropiske lavland til den snedækkede top - det er i sandhed et varieret og storslået trek.

Trekking på Mt Kenya
Et trek på Mt. Kenya er et højdepunkt på enhver rejse til Afrika, og alle rejsende med et rimeligt godt helbred og en stærk vilje kan forsøge at bestige bjerget - højeste punkt er 4.986 meter. Dette 5-dages trek fører dig op til toppen af Mt. Kenya via Sirimon ruten og ned via Chogoria ruten, hvilket giver dig det optimale udbytte og de flotteste udsigter.

Information om Mt. Kenya
Mt. Kenya er Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg, samtidig er det hjemsted for kikuyuernes gud; Ngei. Bjerget spænder over ækvator, men har alligevel sne på toppen. Mt. Kenya var oprindelig en vulkan med toppene Batian (5.199 m), Nelion (5.188 m) og Lenana (4.986 m). Gennem årene er aske og lava eroderet væk, og tilbage står den nuværende kantede silhuet. Mt. Kenya er en alpin zone midt i det tropiske Afrika, og det betyder, at floraen og dyrelivet er helt enestående og varieret. Her kan du se 35 plantearter, der ikke vokser andre steder i verden end på Mt. Kenya. På de lavest liggende skråninger lever elefanter, bøfler, antiloper, aber og mange andre vilde dyr. Det siges endda, at der findes leoparder i området.

Sværhedsgrad: Moderat - hård
Der er ingen decideret klatring involveret i bestigningen, men der er dog en gletsjer, der skal passeres. Du skal være klar på et udfordrende terræn og vanskelige passager det sidste stykke mod toppen. Det højeste punkt er Lenana i 4.986 meters højde.

OBS
Vær forberedt på, at højdesyge kan ramme alle uanset kondition. Vær villig til at give op i tide. Husk at drikke rigeligt med vand for at minimere højdesyge-symptomerne.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Sæson

I teorien er det muligt at bestige Mt. Kenya året rundt, men de bedste perioder er fra midt januar til og med februar og fra sidst i august til og med september. Resten af året kan regn og tunge skyer hyppigt forekomme. Tågen ruller ofte ind over bjerget midt på formiddagen, så uanset hvilken årstid du vælger, er det altid en god ide at starte ud tidligt hver morgen for at få de bedste og klareste udsigter. Bemærk, at vejret altid er meget omskifteligt på bjerget. Det er vigtigt at medbringe godt trekkingudstyr og være forberedt på både kulde og regn.

Kenyas lokalbefolkning

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.

2. dag: Ankomst til Nairobi
I Nairobi bliver du hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp.

3. dag: Dagstur Nairobi
Dagen står på et kulturelt indblik i nogle af Nairobi´s højdepunkter, med afhentning på hotellet om formiddagen. Du kommer til at opleve:

 • Elefant børnehjem – Du besøger Sheldrick Elephant Orphanage. Det er hjemsted for forældreløse elefantunger, som bliver forberedt på at blive sat ud i den vilde natur igen.


 • Giraf center – Turen fortsætter med et besøg på AFEW Giraffe Centre, hvor du fra en balkon i første sals højde, kan få lov at håndfodre Rotchilds giraffer. Rotchilds er en truet race i Kenya og kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en flot udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.


 • Karen Blixens hus - Din tur fortsætter videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største turistattraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til museum i anledning af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, men meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.


4. dag: Nairobi - Old Moses hytten
Der er afgang fra Nairobi om morgenen. Fra Nairobi kører vi til byen Nanyuki, der ligger lige på ækvator. Her holder vi en kort pause og spiser frokost, inden vi kører videre mod Sirimon Gate, indgangen til Mt. Kenya National Park. Herfra begynder selve trekket med cirka tre-fire times vandring til Old Moses hytten, hvor vi overnatter i 3.300 meters højde. Landskabet er meget afvekslende med både ceder-, rosen- og oliventræer samt tætte bambusskove. Der er mulighed for at se mange vilde dyr såsom elefanter, næsehorn, bavianer, aber, bøfler, zebraer og gazeller.
Overnatning i primitiv hytte. (M, F, A)

5. dag: Trekking ved Old Moses hytten
Efter en tidlig morgenmad begynder vi dagens trek med at vandre igennem et smukt landskab med sletter og dale. På klare dage byder trekket på fantastiske udsigter til de omkringliggende bjergtoppe. Vi vender tilbage til Old Moses hytten for at overnatte. Aftenen er til fri disposition, så du kan gå en lille tur for dig selv, slappe af eller læse en god bog.
Overnatning i primitiv hytte. (M, F, A)

6. dag: Trek til Shiptons Camp
Efter morgenmad begynder vi dagens trek til Shiptons lejren. Dagens rute går gennem fantastiske dale, hvor vi kan være heldige at se elefanternes mindste og mest nære slægtning; klippegrævlingen. Der er frokost på vejen. Vi ankommer til Shiptons lejren, 4.200 meter over havoverfladen, sidst på eftermiddagen.
Overnatning i primitiv hytte. (M, F, A)

7. dag: Trek ved Shipton Camp
Vi bruger dagen på at akklimatisere. Turen går til Hauseberg floden med flot udsigt inden vi vender tilbage til Shipton for middag og overnatning.
Overnatning i primitiv hytte (M, F, A)

8. dag: Trek til toppen af Mt. Kenya
Dette er dagen for topforsøget, og derfor starter vi ud allerede klokken 3.00 om natten, mens det endnu er mørkt. Målet er at nå toppen senest klokken 6.30 - i tide til at nyde det spektakulære syn af solopgangen fra toppen af Mt. Kenya. En helt fantastisk og mindeværdig oplevelse.
Efter solopgang, går vi ned til Mintos hytte for morgenmad. Herefter er dagens mål Bandas hytten, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.
Overnatning i primitiv hytte. (M ,F, A)

9. dag: Chogoria landsbyen - Nairobi
På turens sidste dag vandrer vi langs Chogoria ruten gennem de imponerende frodige skove til Chogoria landsbyen. Efter frokostpausen her kører vi tilbage til Nairobi, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.
Overnatning på Wildebeest Eco Camp i Dorm værelse. (M, F)

10. dag: Afrejse fra Nairobi
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på Wildebeest Eco Camp og kørt til lufthavnen i Nairobi. Tidspunktet afhænger af dit oversøiske fly. (M)

11. dag: Ankomst til Danmark
Efter 9 begivenhedsrige dage ankommer du til Danmark.

Overnatning:
2 overnatninger i flyet til/fra Kenya
3 overnatninger i Dorm værelse (Mulighed for at opgradere til en bedre værelseskategori imod merbetaling, samt mulighed for at opgradere til turistklasse hotel imod merbetaling)
4 overnatninger i simple hytter på Mt Kenya

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Medbring kun det nødvendige på bjerget (maks 15 kg per person). Din overskydende bagage kan i mellemtiden opbevares gratis på Wildebeest Eco Camp i Nairobi.

Bemærk, at der er portere med på turen, der bærer alt udstyr og din store rygsæk. Men vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om man overholder de anbefalede retningslinjer på området ( tjek på ssi.dk). Du skal også være opmærksom på en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedr. fx overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres. Alle Jysk Rejsebureaus trekking turer er gennemprøvede, og vi oplever yderst sjældent, at vores rejsende får højdesyge, som påvirker oplevelsen, dog er det ekstremt vigtigt, at du går ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge ( fx kvalme, hovedpine). Lyt kun til dig selv og din krop. Højdesyge er noget, man skal tage alvorligt. I ekstreme tilfælde, hvor trekkere ignorerer symptomerne og er fortsat op af bjerget, har det haft dødelig udgang. Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge

Trekket kan ikke anbefales til børn under 10 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsiking hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske ERV Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 14.795,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.


Prisbemærkning

Prisen er en fra pris med forbehold for pladser, ændrede valutakurser og skatter og afgifter.Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

Sværhedsgrad

Moderat

Prisen er inklusiv

 • Oversøiske flybilletter
 • Transport, overnatninger
 • Trekkingguide
 • Bærer
 • Nationalparkgebyr
 • Overnatning
 • Måltider som nævnt i programmet.

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Andre måltider end nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: