11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 20.195,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Et trek på Mt. Kenya er et højdepunkt på enhver rejse til Afrika, og alle rejsende med et rimeligt godt helbred og en stærk vilje kan forsøge at bestige bjerget - højeste punkt er 4.986 meter. Dette 5-dages trek fører dig op til toppen af Mt. Kenya via Sirimon ruten og ned via Chogoria ruten, hvilket giver dig det optimale udbytte og de flotteste udsigter.

Mt. Kenya er Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg, samtidig er det hjemsted for kikuyuernes gud; Ngei. Bjerget spænder over ækvator, men har alligevel sne på toppen. Mt. Kenya var oprindelig en vulkan med toppene Batian (5.199 m), Nelion (5.188 m) og Lenana (4.986 m). Gennem årene er aske og lava eroderet væk, og tilbage står den nuværende kantede silhuet. Mt. Kenya er en alpin zone midt i det tropiske Afrika, og det betyder, at floraen og dyrelivet er helt enestående og varieret. Her kan du se 35 plantearter, der ikke vokser andre steder i verden end på Mt. Kenya. På de lavest liggende skråninger lever elefanter, bøfler, antiloper, aber og mange andre vilde dyr. Det siges endda, at der findes leoparder i området.

Der er ingen decideret klatring involveret i bestigningen, men der er dog en gletsjer, der skal passeres. Du skal være klar på et udfordrende terræn og vanskelige passager det sidste stykke mod toppen. Det højeste punkt er Lenana i 4.986 meters højde.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Bedste rejseperiode

I teorien er det muligt at bestige Mt. Kenya året rundt, men de bedste perioder er fra midt januar til og med februar og fra sidst i august til og med september. Resten af året kan regn og tunge skyer hyppigt forekomme. Tågen ruller ofte ind over bjerget midt på formiddagen, så uanset hvilken årstid du vælger, er det altid en god ide at starte ud tidligt hver morgen for at få de bedste og klareste udsigter. Bemærk, at vejret altid er meget omskifteligt på bjerget. Det er vigtigt at medbringe godt trekkingudstyr og være forberedt på både kulde og regn.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Nairobi
I Nairobi bliver du hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp. Resten af dagen til fri disposition.
3. dag: På udflugt i Nairobi
Efter morgenmaden er det planen, at du i Nairobi og omegn skal på en spændende udflugt til Kibera Slum og Karen Blixens Farm (inkluderet i prisen).
 • Kibera Slum tour: På en guidet udflugt til Kibera Slum inddrages du i en verden, som desværre er virkelighed for rigtig mange mennesker i Kenya. Mødet med indbyggerne, der på trods af hårde kår og fattigdom har skabt sig en tålelig tilværelse, er ganske enkelt rørende. Med en dygtig lokalguide, som selv bor i Kibera, vil du få en autentisk forståelse af dagligdagen, og I vil opdage, at det er beboernes initiativrigdom, modstandskraft og fællesskabsånd som er de bærende elementer i den positive udvikling i området. Gå ind til oplevelsen med ydmyghed og respekt og få til gengæld en oplevelse, som gør dig klogere på, hvordan mennesker også lever uden for trygge Danmark.
 • Karen Blixens hus: Turen tager dig videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, mens meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.
 • Der er også mulighed for at tilkøbe en eller to ekstra udflugter, hvis du synes (ikke inkluderet):
 • Girafcenter: Besøg AFEW Giraffe Centre, hvor du fra en balkon i 1. sals højde kan få lov at håndfodre – og endda kysse! – Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.
 • Elefantbørnehjem: Besøg Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger. Oplev hvordan "børnehjemmet" forbereder ungerne på at blive sat ud i den vilde natur igen.
 • Kazuri smykke- og keramikværksted: Besøg Kazuri Bead Workshop, der startede som projekt tilbage i 1975. Indtægterne fra salget af den keramik og de smykker, som kvinderne fremstiller, giver dem et tiltrængt tilskud til at forsørge sig selv og deres familier. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Lokal engelsktalende guide.(M)
4. dag: Nairobi - Old Moses hytten
Der er afgang fra Nairobi om morgenen. Fra Nairobi kører vi til byen Nanyuki, der ligger lige på ækvator. Her holder vi en kort pause og spiser frokost, inden vi kører videre mod Sirimon Gate, indgangen til Mt. Kenya National Park. Herfra begynder selve trekket med cirka tre-fire times vandring til Old Moses hytten, hvor vi overnatter i 3.300 meters højde. Landskabet er meget afvekslende med både ceder-, rosen- og oliventræer samt tætte bambusskove. Der er mulighed for at se mange vilde dyr såsom elefanter, næsehorn, bavianer, aber, bøfler, zebraer og gazeller. (M,F,A)
5. dag: Trekking ved Old Moses hytten
Efter en tidlig morgenmad begynder vi dagens trek med at vandre igennem et smukt landskab med sletter og dale. På klare dage byder trekket på fantastiske udsigter til de omkringliggende bjergtoppe. Vi vender tilbage til Old Moses hytten for at overnatte. Aftenen er til fri disposition, så du kan gå en lille tur for dig selv, slappe af eller læse en god bog. Overnatning i primitiv hytte. (M,F,A)
6. dag: Trek til Shiptons Camp
Efter morgenmad begynder vi dagens trek til Shiptons lejren. Dagens rute går gennem fantastiske dale, hvor vi kan være heldige at se elefanternes mindste og mest nære slægtning; klippegrævlingen. Der er frokost på vejen. Vi ankommer til Shiptons lejren, 4.200 meter over havoverfladen, sidst på eftermiddagen. Overnatning i primitiv hytte. (M,F,A)
7. dag: Trek ved Shipton Camp
Vi bruger dagen på at akklimatisere. Turen går til Hauseberg floden med flot udsigt inden vi vender tilbage til Shipton for middag og overnatning. Overnatning i primitiv hytte. (M,F,A)
8. dag: Trek til toppen af Mt. Kenya
Dette er dagen for topforsøget, og derfor starter vi ud allerede klokken 3.00 om natten, mens det endnu er mørkt. Målet er at nå toppen senest klokken 6.30 - i tide til at nyde det spektakulære syn af solopgangen fra toppen af Mt. Kenya. En helt fantastisk og mindeværdig oplevelse. Efter solopgang, går vi ned til Mintos hytte for morgenmad. Herefter er dagens mål Bandas hytten, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. Overnatning i primitiv hytte. (M,F,A)
9. dag: Chogoria landsbyen - Nairobi
På turens sidste dag vandrer vi langs Chogoria ruten gennem de imponerende frodige skove til Chogoria landsbyen. Efter frokostpausen her kører vi tilbage til Nairobi, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Overnatning på Wildebeest Eco Camp i Dorm værelse. (M,F)
10. dag: Afrejse fra Nairobi
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på Wildebeest Eco Camp og kørt til lufthavnen i Nairobi. Tidspunktet afhænger af dit oversøiske fly. (M)
11. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig ferie ankommer du til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger i fælles soveværelse på Wilderbest Eco Camp
5 overnatninger i sovesal i simple hytter på Mt Kenya

Bemærkninger

VIGTIGT!: D. 01.juni.2019 blev det ved lov vedtaget, at det ikke længere er tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Myndighederne håndhæver loven ved løbende med stikprøver at undersøge de rejsendes bagage i lufthavnene.

Bryder man loven, kan man risikere bødestraf - og i særligt alvorlige tilfælde fængselsstraf. Så vær særligt opmærksom på dette.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

januar - februar, juni - oktober

Pakkeliste

 • Stor rygsæk
 • Lille dagsrygsæk
 • Egen varm sovepose til brug i højderne - skal kunne klare -10 grader
 • Lange og korte trekkingbukser
 • Skalbukser
 • T-shirts og langærmet trøje
 • Svedtransporterende undertøj
 • Vindjakke
 • Fleecejakke / -trøje
 • Godt regntøj
 • Gode trekkingstøvler
 • Uldsokker og svedtransporterende indersokker
 • Hue og handsker
 • Lommelygter eller pandelygte,
 • Solbriller/skibriller
 • Solcreme
 • Vandflaske, gerne Sigg flaske til kogende vand
 • Vandtætte pakkeposer i en god kvalitet

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Nairobi t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Udflugtspakke i Nairobi inkl. Kibera Slum-tur og Karen Blixen Hus
 • Mount Kenya trekking
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkepenge - i Kenya er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Sovepose
 • Visum

Prisbemærkning

Særligt vedr. drikkepenge på Mt. Kenya-treks:

Drikkepenge er ikke noget, vi i Danmark er så vant til, men betaling af drikkepenge lokalt er obligatorisk i forbindelse med bestigning af Mt. Kenya. Pengene går ubeskåret til turens guide, kok og portere.

Betaling af drikkepenge afhænger af størrelsen på den gruppe, du deltager i:

Ved 1 person: USD 240-305,-
Ved 2 personer: USD 120-153,- pr. pers.
Ved 3 personer: USD 90-113,- pr. pers.
Ved 4 personer: USD 83-103,- pr. pers.
Ved 5 personer: USD 66-82,- pr. pers.
Ved 6 personer: USD 60-74,- pr. pers.

Drikkepengene gives til hovedguiden, som efter endt trekkingtur fordeler det samlede beløb mellem lokalguider, kok og portere.

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke et påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top