20 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 15.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag med Jysk Rejsebureau på en episk rejse langs Silkevejen i Kina - en rejse tilbage i tiden, hvor du vil opleve den unikke stemning, mens du går i sporene på de nomader, munke og købmænd der fra 200 f.kr. handlede og fragtede kostbare og eftertragtede handelsvarer fra Kina til Europa. Det gigantiske vejsystem strakte sig over 15.000 km.

Rejsen tager dig til Xian, Lanzhou, Zhangye, Jiayuguan, Dunhuang, Liuyuan, Turpan og Urumqi. Der er booket transfers, overnatninger og togbilletter på hele turen fra Xian til Urumqi. Du får altså masser af tid til at udforske på egen hånd. Der venter dig fantastiske oplevelser på de farverige bazarer, imponerende buddhistiske grotter, golde ørkenlandskaber, en ekstrem kulturvariation, smukke klippeformationer, idyliske bjergsøer, øde oaser og meget mere.

Få information og fakta om Kina her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Kina her

Bedste rejseperiode

Man kan gennemføre rejsen fra start april til og med oktober. Den bedste periode at rejse langs Silkevejen i Kina er i maj, september og oktober, hvor temperaturen er behagelig. Vinteren er kold, og mange togstræk samt guesthouses lukker ned i denne periode.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Xian, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst Xian
I Xian bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse. Resten af dagen er til fri disposition.
3. dag: På opdagelse i Xian
Du har hele dagen til at opleve Xian i dit eget tempo. Byen er verdenskendt for sine arkæologiske fund og de berømte terrakotta-krigere, der tilfældigt blev fundet i forbindelse med en brøndudgravning i 1974. Her fandt man Kejser Qin Shi Huangdis grav, som indeholdt ca. 6.000 individuelt forarbejdede krigere lavet i terrakotta i menneskestørrelse. Terrakotta krigerne er dog ikke den eneste grund til at besøge Xian. Byen var tidligere Kinas første rigtige hovedstad samt endestation for Silkevejen og har derfor meget kulturelt og historisk at byde på. Bl.a. omringes byen af en ca. 14 km lang næsten intakt bymur. Den er 12 meter høj, og en gå- eller cykeltur på muren giver en flot udsigt over byen. Besøg også Den Store Vildgås Pagode, der betragtes som en af de vigtigste buddhistiske helligdomme i Kina. Et af de mere spændende kvarterer i byen er det muslimske kvarter, som byder på interessante gadekøkkener og boder samt en af de ældste moskéer i Kina, bygget i kinesisk stilart. Kvarteret er fyldt med liv, og maden hos gadekøkkenerne kan stærkt anbefales.
4. dag: Med nattog til Lanzhou
Du har hele dagen på egen hånd, inden rejsen går videre med nattoget til Lanzhou. Du sørger selv for transport til togstationen. Det er en god idé at spise et solidt måltid inden afgang og ellers medbringe lidt mad og snacks til turen. Der er en restaurant på toget, men udvalget er yderst begrænset. Midt på dagen sætter toget i bevægelse og påbegynder sin rejse gennem den kinesiske nat.
5. dag: Ankomst til Lanzhou
Du ankommer tidligt om morgenen til Lanzhou. Her bliver du afhentet på togstationen og kørt til dit guesthouse. Du har to dage til at udforske den dynamiske by, som er en fusion af kinesisk og central asiatisk kultur. Når du bevæger dig rundt i byen, vil du opleve både pagoder, kirker, buddhistiske templer, markeder, parker og gode restauranter.
6. dag: På opdagelse i Lanzhou
Du har dagen på egen hånd. Det er muligt at tage på dagstur til Bingling Temple Caves eller Five Springs Mountain Park. Du har også mulighed for at forlænge dit ophold i Lanzhou og tage til Xiahe, som kaldes "lille Tibet". Xiahe er et af de mest betydningsfulde steder udenfor Tibet for den buddhistiske orden, kaldet de gule hattes orden. I området finder du tibetanske normader og Labrang klostret, som er det største buddhistiske kloster udenfor Tibet. (M)
7. dag: Med tog fra Lanzhou til Zhangye
I dag går turen videre med tog til Zhangye, som er hjemsted for Yugu-minoriteten. Du bliver hentet på dit guesthouse og kørt til togstationen. Du ankommer med toget til Zhangye ved middagstid. Her bliver du afhentet på togstationen og kørt til dit guesthouse. Resten af dagen har du på egen hånd til at tage på opdagelse i Zhangye. (M)
8. dag: På eventyr i Zhangye
Du har hele dagen til at udforske området undenfor Zhangye. Du må ikke snyde dig selv for et besøg i Zhangye National Geopark, hvor du kan opleve de smukke røde klippeformationer. Andre steder der kan anbefales at besøge er Ancient Mati Grotties og Dafu Monastery. (M)
9. dag: Med tog fra Zhangye til Jiayuguan
Om formiddagen henter din chauffør dig og kører dig til togstationen i Zhangye. Turen til Jiayuguan tager lige over en time, og ved ankomst vil du igen blive afhentet og kørt til dit guesthouse. Resten af dagen har du på egen hånd til at udforske Jiayuguan.
10. dag: Jiayuguan og Den Kinesiske Mur
Fra Jiayuguan kan du på egen hånd udforske det vestligste punkt på Den Kinesiske Mur, som snor sig igennem områdets golde månelandskab. Tag på opdagelse ved Jiayuguan Fortet som blev opført i 1372 under Ming dynastiet. (M)
11. dag: Med tog fra Jiayuguan til Dunhuang
I dag går turen til Dunhuang. Du bliver igen hentet på dit guesthouse og kørt til togstation. Toget til Dunhuang afgår om middagen, og du vil være fremme tidligt på aftenen. Ved ankomst bliver du afhentet og kørt til dit guesthouse. Tag et smut forbi det hyggelige natmarked i byen, hvor der findes masser af gode gadekøkkener og restauranter. (M)
12. dag: Dunhuang og Mogao Caves
Dunhuang var det sidste stop på ruten for de kinesiske handelsmænd, der handlede den dyrebare silke med Vesten. Byen er i dag kendt for Crescent Moon Lake, som ligger smukt omgivet af enorme sandklitter. Du kan også besøge Mogao grotterne med sine mange statuer og vægmalerier, som siges at være de bedste eksempler på buddhistisk kunst i verden. For de eventyrlystne er det muligt at udforske ørkenen på kamelryg. (M)
13. dag: Med tog fra Dunhuang til Turpan
Fra Dunhuang går turen videre til Turpan. Der er booket transport fra dit guesthouse til togstation, og togbilletter samt transfer fra togstationen i Turpan til dit guesthouse i byen. Togturen tager cirka 2,5 time med ankomst tidlig aften. Man mener Turpan blev grundlagt for 6.000 år siden. (M)
14-15. dag: På opdagelse i og omkring Turpan
De to næste dage har du på egen hånd i Turpan. Turpan er kendt som Kinas "Death Valley", da det ligger 154 meter under havets overflade. Byen emmer af eventyr, specielt i byens bazar, hvor du kan shoppe souvenirs og smage autentiske, kinesiske retter. Udenfor byen kan du opleve Beziklik Caves, Flaming Mountain, Grape Valley, Karez Wells, Emin Minaret, ruinerne ved Gaochang og Jiaohe. (M)
16. dag: Med tog fra Turpan til Urumqi
Efter morgenmaden bliver du afhentet og kørt til togstationen. Togturen til Urumqi tager cirka 1,5 time, hvor du ved ankomst bliver afhentet og kørt til dit guesthouse. Resten af dagen har du på egen hånd.
17-18. dag: På eventyr i Urumqi
I Urumqi finder du et fantastisk mix af uighurer, han-kinesere, kasakher, dauer, mongoler og andre etniske grupper. Byen ligger i 800 meters højde i en oase mellem snedækkede bjerge. Den er den største by i det vestlige Kina og er kendt som den by i verden, der ligger længst fra havet (cirka 2.500 km til nærmeste kyst). Tag på dagstur til Tianshan Tianchi Lake, besøg Xinjiang museet eller nyd stemningen, mens du udforsker Grand Bazar. (M)
19. dag: Afrejse fra Urumqi
Efter en fantastisk rejse langs Silkevejen går turen hjemad. Du kan vælge at forlænge rejsen ned til Kashgar, hvor du kan opleve det fantastiske søndagsmarked, hvor der handles med kameler, geder, m.m. Du bliver afhentet på dit guesthouse og kørt til lufthavnen, tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår. (M)
20. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

2 overnatninger på guesthouse i Xian
1 overnatning på tog mellem Xian og Lanzhou
2 overnatninger på guesthouse i Lanzhou
2 overnatninger på guesthouse i Zhangye
2 overnatninger på guesthouse i Jiayuguan
2 overnatninger på guesthouse i Dunhuang
3 overnatninger på guesthouse i Turpan
3 overnatninger på guesthouse i Urumqi

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til turistklassehoteller.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Maj, september og oktober

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske
 • Evt. mad og snacks til togrejserne

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Xian // Urumqi - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Togbilletter ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top