Her på siden finder du praktisk information og fakta om Malaysia.

Praktisk info om at rejse i Malaysia

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Malaysia. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Malaysia. Passet skal stemples ved ankomst til Malaysia, og det er vigtigt, at du kontrollerer det sker. Uden stempel kan du risikere at blive tilbageholdt under dit ophold. fordi din indrejse ikke er sket korrekt.
Du skal kunne fremvise returbillet eller billet til videre rejse ved indrejsen.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside
OBS per 01 december gælder følgende
Indrejsetilladelse Malaysian Digital Arrival Card (MDAC) skal søges online tidligst 3 dage inden ankomst på https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main?registerMain
Det er vigtigt at du gemmer indrejsetilladelsen (MDAC) digitalt og evt. medbringer en printet version på rejsen, da det er påkrævet at kunne fremvise denne i lufthavnen .
.

Særlige indrejseregler i Malaysia i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Malaysia. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.
Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind. Der kan forekomme indrejsekrav til Malaysia såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Malaysia.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Malaysia har tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt. Luftfugtigheden er ofte oppe på 60-70 procent, og temperaturerne svinger imellem 22 og 32 grader i lavlandet, mens det i højlandet kan blive noget køligere. På østkysten af halvøen Malaysia er der decideret regntid fra oktober til januar. På vestkysten er den mest regnfulde periode fra september til december, hvor hyppige regnskyl efterfølges af opklaring med sol. Malaysisk Borneo kan besøges året rundt (vær altid forberedt på byger), men der er mest nedbør fra oktober til marts.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Malaysia er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Malaysia kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Malaysia her.

Penge
Møntfoden i Malaysia heder Ringgit (RM/MYR). Medbring Visakort og en reservebeholdning af USD i kontanter. Visakortet kan bruges som hævekort i lufthavnen, i de større byer samt som betalingskort på dyrere hoteller/butikker og til køb af flybilletter. Husk at veksle rigeligt med ringgit i små sedler, inden du bevæger dig ud i de små landsbyer.
Tjek de aktuelle kurser på: www.xe.com.

Transport
Infrastrukturen i Malaysia er god, vejene er efter asiatiske forhold meget fine, og køretøjerne udmærkede. - Og som i landene omkring er der nok af transportmidler. Samlet gør det Malaysia til et nemt land at rejse i.

Bus:
Malaysia har både langsomme, nedslidte busser og velfungerende, airconditionerede luksusbusser. På lange strækninger er sidstnævnte at foretrække for komfortens skyld, men det er i de langsomme lokalbusser, ofte med år på bagen og ridser i lakken, man møder den malaysiske bonde eller fisker. I Kuala Lumpur og andre storbyer, er BAS minibusserne hovedtransportmidlet. Minibusserne stopper overalt og er på denne facon mere fleksible, end de større busser. Er man fire eller fem rejsende kan taxi være en løsning og et godt alternativ til bussen på længere strækninger. Man kan så stoppe, hvor man vil - og rejse hvor og hvornår man ønsker det. I Georgetown, Melaka by og Kota Bahru er cykeltaxier - Rickshaws – et fænomenalt sightseeingskøretøj.

Tog:
Der kører tog op langs både øst- og vestkysten. De moderne eksprestog med aircondition på strækningen Singapore - Kuala Lumpur og Butterworth (ved Penang) er en sand fornøjelse at rejse med. Togene på østkysten forbindes med det thailandske tognet, så skal man videre til Thailand, er toget en fin løsning. På Borneo er der også en lille jernbane, som forbinder Kota Kinabalu med Tenom ad en lille smalsporet regnskovsrute.

Fly:
Malaysia har et fint indenrigsrutenet, og Malaysian Airlines er et velfungerende flyselskab.
Det er de færreste, der vælger at flyve indenrigs på Melaka halvøen. Men skal man herfra til Malaysisk Borneo, eller har man kort tid til rådighed, er fly løsningen god.
AirAsia er blevet et godt og nemt alternativ til Malaysian Airlines. De har mange destinationer med udgangspunkt fra Kuala Lumpur. Flyselskabet er generelt billigt, men forsinkelser forekommer ofte.

Bil:
Du kan sagtens leje bil og det er nemt selv at komme rundt på fastlands Malaysia halvøen

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
Turistinformation om Malaysia https://www.malaysia.travel/Fakta

Hovedstad: Kuala Lumpur
Sprog: Malaysisk. Der tales også engelsk, kinesisk og tamil
Klima: Tropisk
Valuta: Ringgit
Religion: Muslimer, buddhister, kristne, hinduer og andre


Information om Malaysia

Malaysias multikulturelle rigdom
Malaysia er en kulturel fusion af dialekter, religioner og nationaliteter. Malayere, indere, kinesere og diverse originale stammekulturer fra Borneo udgør tilsammen det multietniske Malaysia. Går man for eksempel en tur i den ældre del af byen Melaka, støder man både på en messende muslimsk moske såvel som en stille hinduistisk helligdom, en åben kristen kirke og et kinesisk tempel, hvor røgelsen danner skyer af dufte. Samtidig med at det moderne Malaysia er i rivende udvikling, vrimler storbyernes gader stadig med blomstrede, trehjulede cykler, der kører rundt som taxaer. (Trickshaws) og gadesælgere, hvis cykler fungerer som små, mobile butikker.

Malaysias skønne natur
I hjertet af Malaysia ligger Taman Negara, der er verdens ældste regnskov. Her har du mulighed for at komme helt tæt på den majestætiske jungle. En Canopy Walk, hvor man balancerer på de knirkende hængebroer mellem trætoppene, giver en helt fantastisk oplevelse af storheden og omfanget af denne dragende regnskov. Vi kan også anbefale den mere uspolerede Endau Rompin nationalpark. Udover bjergkæder med regnskove, præger te- og gummiplantager Malaysias landskab. Men Malaysia byder også på ægte eksotiske tropeøer og vidtstrakte sandstrande med rig mulighed for at udforske vandet under overfladen.

Malaysisk Borneo
På Borneo er det den farverige regnskov med dens storslåede dyreliv, der præger oplevelsen. Her kan man møde de truede, men utrolig nysgerrige, orangutanger, charmerende næseaber og sjældne næsehorn. Den eventyrlige natur byder også på høje bjerge og naturlige grotter og er hjemsted for sjældne indianerstammer.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top