Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Malaysia.


Praktisk info om at rejse i Malaysia

Klima og bedste rejsetidspunkt
Malaysia har tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt. Luftfugtigheden er ofte oppe på 60-70 procent, og temperaturerne svinger imellem 22 og 32 grader i lavlandet, mens det i højlandet kan blive noget køligere. På østkysten af halvøen Malaysia er der decideret regntid fra oktober til januar. På vestkysten er den mest regnfulde periode fra september til december, hvor hyppige regnskyl efterfølges af opklaring med sol. Malaysisk Borneo kan besøges året rundt (vær altid forberedt på byger), men der er mest nedbør fra oktober til marts.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Malaysia er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Malaysia kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Malaysia her.

Penge
Møntfoden i Malaysia heder Ringgit (RM/MYR). Medbring Visakort og en reservebeholdning af USD i kontanter. Visakortet kan bruges som hævekort i lufthavnen, i de større byer samt som betalingskort på dyrere hoteller/butikker og til køb af flybilletter. Husk at veksle rigeligt med ringgit i små sedler, inden du bevæger dig ud i de små landsbyer.
Tjek de aktuelle kurser på: www.xe.com.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Danske statsborgere behøver ikke at have visum i forvejen for at besøge Malaysia eller Singapore. 3 måneders turistvisum er gratis og udstedes ved ankomst, uanset om du kommer over land eller med fly. Husk at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder udover opholdet i landet. Tjek de aktuelle oplysninger på udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Malaysia såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Malaysia.

Transport
Infrastrukturen i Malaysia er god, vejene er efter asiatiske forhold meget fine, og køretøjerne udmærkede. - Og som i landene omkring er der nok af transportmidler. Samlet gør det Malaysia til et ubesværet land at rejse i.

Bus:
Malaysia har både langsomme, nedslidte busser og velfungerende, airconditionerede luksusbusser. På lange strækninger er sidstnævnte at foretrække for komfortens skyld, men det er i de langsomme lokalbusser, ofte med år på bagen og ridser i lakken, man møder den malaysiske bonde eller fisker. I Kuala Lumpur og andre storbyer, er BAS minibusserne hovedtransportmidlet. Minibusserne stopper overalt og er på denne facon mere fleksible, end de større busser. Er man fire eller fem rejsende kan taxi være en løsning og et godt alternativ til bussen på længere strækninger. Man kan så stoppe, hvor man vil - og rejse hvor og hvornår man ønsker det. I Georgetown, Melaka by og Kota Bahru er cykeltaxier - Rickshaws – et fænomenalt sightseeingskøretøj.

Tog:
Der kører tog op langs både øst- og vestkysten. De moderne eksprestog med aircondition på strækningen Singapore - Kuala Lumpur og Butterworth (ved Penang) er en sand fornøjelse at rejse med. Togene på østkysten forbindes med det thailandske tognet, så skal man videre til Thailand, er toget en fin løsning. På Borneo er der også en lille jernbane, som forbinder Kota Kinabalu med Tenom ad en lille smalsporet regnskovsrute.

Fly:
Malaysia har et fint indenrigsrutenet, og Malaysian Airlines er et velfungerende flyselskab.
Det er de færreste, der vælger at flyve indenrigs på Melaka halvøen. Men skal man herfra til Malaysisk Borneo, eller har man kort tid til rådighed, er fly løsningen.
AirAisa er blevet et godt og nemt alternativ til Malaysian Airlines. De har mange destinationer med udgangspunkt fra Kuala Lumpur. Flyselskabet er generelt billigt, men forsinkelser forekommer ofte.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.visitsingapore.com – turistinformation om Singapore.


Fakta

Hovedstad: Kuala Lumpur
Sprog: Malaysisk. Der tales også engelsk, kinesisk og tamil
Klima: Tropisk
Valuta: Ringgit
Religion: Muslimer, buddhister, kristne, hinduer og andre


Information om Malaysia

Malaysias multikulturelle rigdom
Malaysia er en kulturel fusion af dialekter, religioner og nationaliteter. Malayere, indere, kinesere og diverse originale stammekulturer fra Borneo udgør tilsammen det multietniske Malaysia. Går man for eksempel en tur i den ældre del af byen Melaka, støder man både på en messende muslimsk moske såvel som en stille hinduistisk helligdom, en åben kristen kirke og et kinesisk tempel, hvor røgelsen danner skyer af dufte. Samtidig med at det moderne Malaysia er i rivende udvikling, vrimler storbyernes gader stadig med blomstrede, trehjulede cykler, der kører rundt som taxaer. (Trickshaws) og gadesælgere, hvis cykler fungerer som små, mobile butikker.

Malaysias skønne natur
I hjertet af Malaysia ligger Taman Negara, der er verdens ældste regnskov. Her har du mulighed for at komme helt tæt på den majestætiske jungle. En Canopy Walk, hvor man balancerer på de knirkende hængebroer mellem trætoppene, giver en helt fantastisk oplevelse af storheden og omfanget af denne dragende regnskov. Udover bjergkæder med regnskove, præger te- og gummiplantager Malaysias landskab. Men Malaysia byder også på ægte eksotiske tropeøer og vidtstrakte sandstrande med rig mulighed for at udforske vandet under overfladen.

Malaysisk Borneo
På Borneo er det den farverige regnskov med dens storslåede dyreliv, der præger oplevelsen. Her kan man møde de truede, men utrolig nysgerrige, orangutanger, charmerende næseaber og sjældne næsehorn. Den eventyrlige natur byder også på høje bjerge og naturlige grotter og er hjemsted for sjældne indianerstammer.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top