15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 25.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter i den pulserende og kontrastfulde hovedstad, Kuala Lumpur, hvor moderne arkitektur er blandet med gamle traditioner og kultur. Du skal også opleve Borneo som er verdenskendt for sine Orangutanger og storslåede natur. Din første oplevelse på Borneo er et besøg ved Sipilok Orangutang center som passer på ca. 80 Oraguntanger. Centret er placeret i junglen, så omgivelserne er naturtro overfor orangutangernes normale levevilkår. Efter et oplevelsesrigt besøg hos parkens dyr går turen tilbage til Sandakan. Herfra skal du sejle op ad floden til Sukau regnskov og videre overland til Tabin vildsreservatet. Områderne er iblandt de bedste steder på Borneo, at spotte det facinerende dyrliv og dyrearter. Din rejse afsluttes på den eksotiske ø Gaya som ligger udfor Kota Kinabalu. Her venter dig azurblåt vand, flotte strande og et fantastisk undervandsliv, som opleves igennem dykning og snorkling.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Malaysia her

Bedste rejseperiode

Malaysia har tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt og landet er inddelt i flere kilmazoner. Denne rundrejse er bedst at tage fra maj til oktober, da det er der hvor vejret i staten sabah er mest stabilt.

Malaysisk Borneo kan besøges året rundt (dog skal du altid være forberedt på byger og at der kan forekomme heldagsregn året rundt). På Borneo er nedbørsmængden størst fra oktober til marts

Det bedste tidspunkt at dykke ved Borneo østlige kyst er fra juli til oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Malaysia er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Malaysia kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afrejsetidspunktet fra Danmark afhænger af flyselskabet.
2. dag: Ankomst til Kuala Lumpur
Ved ankomst til Kuala Lumpur, bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. Overnatning på turistklassehotel.
3. dag: Kuala Lumpur – byrundtur med offentlig transport
Efter morgenmaden på dit hotel bliver du hentet af din guide. Herefter vil du i følgeskab med guiden gå ca. 10-15 min. til den nærmeste togstation. Kuala Lumpur er et sammensurium af religioner, folkeslag og traditioner, hvilket ses tydeligt på forskelligheden i byens bydele. Islamisk og moderne arkitektur, indiske templer, Bollywood plakater som ses overalt i Little India og kinesisk kultur i China Town, er med til at give dig en farvestrålende oplevelse denne dag. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på hotellet og resten af dagen kan bruges på egen hånd. (M)
4. dag: Kuala Lumpur – Sandakan
I dag bliver du hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen. Herfra flyver du til staten Sabah i det nordøstlige del af Malaysisk Borneo. Ved ankomsten til byen Sandakan vil du blive kørt til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
5. dag: Sandakan - Sepilok Rehabilitation Center – Sukau regnskov
Efter din morgenmad går turen til Sepilok Rehabilitation Center. Mødet med orangutangerne i den frie natur i det store reservat er storslået. Efter 10 minutters gang gennem junglen kommer du til et lille foderplateau, hvor et par rangers venter. Her får aberne et kosttilskud i form af bananer og mælk to gange om dagen. I løbet af få minutter pusler det i træerne og du kan se de unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv. Det er et sjov møde med Borneos største abeart. Efterfølgende vises en film om rangernes arbejde med de skønne dyr. Herfra fortsætter du til Borneo Sun Bear Conservation Centre, hvor du skal høre om og se om hvordan dette center hjælper og beskytter verdens mindste bjørneart som lever på Borneo. Efter frokost rejser du overland til Sukau Rainforest Lodge og efter du har tjekket ind på dit værelse venter dig skøn middag i stearinlysets skær, efterfulgt af et interessant slide show og foredrag om den fascinerende jungle, alt sammen leveret af en kompetent guide med en enorm viden om naturen og området. Resten af aftenen er til afslapning, hvor du kan sidde på den brede veranda og lytte til cikadernes sang. (M,F,A)
6. dag: Safari i Sukau Rainforest - Sejltur på Kinabatangan floden
Du bliver vækket af makak-abernes lange skrig, mens junglen vågner fra natten. Kl. ca. 06.00 begynder din første junglesafari på floden. Dyrene er mest aktive om morgenen - måske er du heldig at møde et par af regnskovens store skikkelser som orangutangen, en lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Hvis vejret tillader det, vil der også blive tid til en lille gåtur i junglen. Du er tilbage ved ni-tiden og spiser morgenmad. Dernæst venter dig en spændende og lærerig gåtur med en af resortets natureksperter. Efter frokosten vil guiden fortælle mere om områdets orangutanger, inden du tager på en ny smuk flodbådstur i området. Du overnatter en nat mere på Sukau Rainforrest Lodge. (M,F,A)
7. dag: Sukau regnskov– Gomantong grotterne - Tabin vildtreservat
Der venter dig en skøn og begivenhedsrig dag med mange store oplevelser. Dagen starter med at du kører ca. 27 km til regnskoven, som omkredser Gomantong-grotterne. Her venter dig en flot vandretur igennem junglen på ca. 20 min, før du ankommer til de storslåede grotter. Her finder du en stor bestand af mursejlere og flagermus. Din guide vil fortælle om den spændende fauna og flora som findes i grotterne. Der findes op imod 2 mio. mursejlere og flagermus i disse grottesystemer og det store antal er med til give dig en helt særlig oplevelse. Det er en god ide, at medbringe kondisko eller lignede til dit ophold i grotterne. Herfra venter dig en køretur på ca. 2 timer til byen Lahad Datu, hvor der er frokost. Du fortsætter efterfølgende ad en simpel grusvej i ca. 2 timer for at komme til Tabin Vildtreservat. Om eftermiddagen besøger du en Lipad som er en muddervulkan i junglen. Du trekker op ad en lille hård stigning for at komme på toppen af vulkanen. Du kan være heldig at spotte vilde dyr og fugle omkring vulkanen. Herfra går turen til Tabin Wildlife Resort, hvor du efter check-in kan slappe af inden der venter dig en velfortjent aftensmad i smukke omgivelser. Efter dagens sidste måltid vil en af resortets natureksperter præsentere området og parkens alsidige dyreliv, hvorefter der venter dig en begivenhedsrig natsafari i parken. (M,F,A)
8. dag: Tabin vildtreservat
Dagen starter med at junglen vågner og resortet tilbyder en tidlig morgenvandring til fods på resortets naturstier til de morgenfriske. Her kan du udforske og se nogle af de mere end 300 fuglearter som findes i parken. Herefter vil der være morgenmad på resortet inden der venter dig en farverig gåtur til vandfaldet Lipad´s. Her kan du bade i vandet, så husk at medbringe dit badetøj. Du er tilbage på resortet sidst på eftermiddagen. Du har mulighed for at tage en ny og spændende oplevelsestur i parken eller nyde de fantastiske oplevelser fra resortet. Resten af dagen er på egen hånd. (M,F,A)
9. dag: Tabin vildtreservat – Gaya Island
Efter morgenmaden kører du til lufthavnen ved Lahad Datu og flyver til bage til Kota Kinabalu. Du fortsætter til Jesselton hvorfra båden til Gaya Island sejler. Nyd resten af dagen på egen hånd på dit lækre resort. Overnatning på Gaya Island Resort (M)
10-13. dag: Dykker og badeferie ved Gaya Island
Dagene på Gaya island kan stå i dykningens tegn og du har også rig mulighed for at nyde øens smukke strande og dit skønne resort. Overnatning på Gaya Island Resort. Bemærk at dykning under opholdet ikke er inkluderet i prisen. (M)
14. dag: Gaya Island - Danmark
Du tager med båd og bil tilbage til Kota Kinabalu lufthavn. Det afhænger af afrejsetidspunktet, og der kan være lidt ventetid i lufthavnen eller i byen. (M)
15. dag: Ankomst til Danmark
Du ankommer til Danmark med rygsækken fuld af oplevelser.

Overnatninger

2 overnatninger i Kuala Lumpur - standard hotel.
1 overnatning i Sandakan - standard hotel
2 overnatninger ved Sukau Rainforest Lodge
2 overnatninger ved Tabin wild
6 overnatninger på Gaya Island Resort

Bemærkninger

Bemærk udenrigsministeriet fraråder ikke nødvendige rejser til udvalgte områder i Malaysisa.

Læs mere her.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Gruppestørrelse

Min. 2 personer

Juli - September

Pakkeliste

 • Regnslag
 • Solcreme
 • Solhat/kasket
 • Toilettaske
 • Badetøj
 • Lommelygte
 • Insektmiddel
 • Vandflaske
 • Gode vandresko*
 • Kamera
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Kuala Lumpur - Sandakan // Tawau - København
 • (Der vil være minimum en mellemlanding på udrejsen til Malaysia og minimum to mellemlandinger på hjemrejsen)
 • Overnatninger og måltider ifølge program
 • Indgang til naturparkerne og engelsktalende guider
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Turer og aktiviteter som ikke er beskrevet i programmet.
 • Måltider udover de nævnte i programmet
 • Forsikringer
 • Drikkepenge til guider

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top