8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
8.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Trekket fører os gennem Atlasbjergenes storslåede natur med flotte udsigter over både bjergene og langs golde ørkenlandskab. Der findes flere ruter til toppen af Mt. Toubkal (4.167m.); hos Jysk Rejsebureau har vi valgt at fokusere på en af de mindre turistede ruter, hvor vi kommer igennem de autentiske berberlandsbyer.

Turen er otte dage og starter i den spændende by Marrakech. Her har vi mulighed for at opleve den gamle arabiske mystik og stemning. I centrum af Marrakech finder vi den gamle bydel, Medinaen, med de fortryllende labyrinter af gader og farverige bazarer, hvor det er muligt at handle lædervarer, tæpper, lamper, smykker, krydderier og meget mere. På torvet bliver man hurtigt grebet af den arabiske mystik og fortryllet af de rytmiske toner fra mavedansere, spåkoner, akrobater og slangetæmmere.

Herefter går turen til Imi Oughlad, hvor jeres vandretur til toppen af Mt. Toubkal starter. Turen tager jer igennem Atlasbjergenes meget varierede landskab med de smukkeste udsigter til både golde, frodige og sneklædte bjerge. Undervejs på jeres vandring kommer vi igennem gamle berberlandsbyer og overnatter i lokale bjerghytter. Berberne lever stadig deres nomadeliv som for flere hundrede år siden. Her driver kvinderne deres får gennem marker og frodige olivenlunde. De næste par dage vandre vi igennem skove, dale, forbi vandfald og farverige landsbyer indtil vi når toppen af sneklædte Mt. Toubkal. Herefter går turen tilbage til Marrakech, hvor vi har mulighed for at slappe af og få shoppet et par souvenirs inden turen går hjem til Danmark

Hvad kræver det af dig?
Mount Toubkal definerer vi som et moderate trek, der kan bestiges af alle i god fysisk form. Topforsøget beskrives som hårdt på grund af højden og det ujævne stenunderlag. Bestigningen er ikke teknisk svær, og alle har gode chancer for at komme til toppen. Vi anbefaler, at du træner op til trekket omkring tre uger før turens start, hvis du ikke er vant til at vandre.

På trekket vil vores bagage blive båret af mulddyr, og vi skal derfor kun selv bære vores dagsrygsæk.

Vi har afsat en ekstra nat ved Toubkal Base Camp og har derfor muligheden for et ekstra topforsøg, hvis vejret er dårligt den planlagte topforsøgsdag.


Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Kastrup og ankomst til Marrakech, Marokko
Gruppen mødes i Kastrup med den danske rejseleder, hvorefter der er afgang mod Marrakech, Marokko. Vi ankommer til Marrakech samme dag, hvor vi bliver kørt til hotellet. Efter check-in på det lokale Riad som er et traditionelt marokkansk hotel, har vi resten af dagen til at opleve byen og gøre klar til trekkingturen.
2. dag: Marrakech – Imi Oughlad (trekking starter) - Tahliouine
Vi bliver hentet på hotellet i Marrakech og kørt til Imi Oughlad. hvor vi møder lokalguiden, kokken og muldyrene, der skal bære bagagen. Turen i dag går igennem en stor skov med fyrre og egetræer. På vejen får vi en fantastisk udsigt ud over Ouirgane-dalen, inden vi kommer til første overnatning i bjergene ved et lokalt guesthouse også kaldet en Gite. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 5 timer, Højder: Imi Oughlad 1.340m Tahliouine 1.750m.
3. dag: Tahliouine - Tamsoult
I dag vandrer vi med udsigt over den smukke Azzaden-dal med farverige landsbyer. Derudover passerer vi også Tazaghart-plateauet, hvor vi har fantastisk udsyn over Atlasbjergkæden. Vi ender dagen i Tamsouit, som ligger i 2.700m højde. Her overnatter vi enten på lodge eller i telt, alt afhængig af forholdene. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, Højder: Tamsoult 2.700m
4. dag: Tamsoult – Imlil
Vi starter dagen med at gå ned til vandfaldet Azib Tamsoulte, og vandrer herfra op og krydser Tizi’n Mzik passet. Herefter følger vi hoveddalen til Toubkal og gør stop ved Imlil for natten. Vi overnatter i en lokal Gite i 1900m højde. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 5 timer, Højder: Azib Tamsoult 2.250m, Tizi´n Mzik passet 2.500m, Imlil 1.900m
5. dag: Imlil – Toubkal Base Camp
Efter morgenmaden vandrer vi langs Ait Mizane dalen. Her passerer vi landsbyen Aremd og fortsætter til helligdommen Sidi Chamarouch, som bliver besøgt af mange pilgrimsvandrere. Herfra vandrer vi op i bjergene langs de snoede bjergstier, og kommer op til snegrænsen, inden vi når Toubkal Base Camp, hvor vi gør stop for natten. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 5 timer, Højder: Sidi Chamarouch 2.350m, Toubkal Refuge/Base Camp 3.206m
6. dag: Base Camp – Toubkal summit – Base Camp
Tidligt om morgenen før solen står op starter topforsøget af Mt. Toubkal - Nordafrikas højeste bjerg. Vandringen er moderat til hård og det tager cirka tre timer til toppen. Det ujævne stenunderlag og højden går dagen krævende. Når vi kommer til toppen venter der fantastiske panorama udsigter helt fra det flade landskab ved Marrakech til de høje Atlasbjerge i nord og langt syd til Sahara. Hvis vejret tillader det, tager vi os god tid til at nyde udsigten, inden turen går retur til Toubkal Base Camp, hvor vi spiser frokost og overnatter. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, Toppen af Mt. Toubkal 4.167m
7. dag: Toubkal Base Camp – Imlil – Marrakech
På trekkets sidste dag returnerer vi til Imlil af den samme rute som vi gik op til Toubkal Base Camp. Her spiser vi frokost inden turen går tilbage til Marrakech, hvor vi har den sidste overnatning. Skulle vejret på dag seks, være for dårligt til at nå toppen, har vi en ekstra mulighed for et topforsøg på denne dag, inden vi vandrer til Imlil og bliver kørt til Marrakech. (M,F) Anslået trekkingtid: 5 timer, Højde Marrakech 466m
8. dag: Afrejse fra Marrakech, Marokko
Afrejse fra Marrakech efter et fantastisk eventyr i Atlasbjergene. Samme dag ankommer vi til Kastrup lufthavn. (M)

Overnatninger

2 overnatninger på Riad hotel i Marrakech
Et Riad hotel i Marakech er et mindre hotel, som er bygget op om en atriumgård i traditionel marokkansk stil.

5 overnatninger i forskellige Gite og Mountain Refuge
En Mountain refuge er en primitiv hytte med sovesale, fælles opholdsstue og fælles bad og toilet.
En Gite er et lokalt primitivt guesthouse med værelser med plads til 4-5 gæster, fælles bad og toilet.

Bemærkninger

Info om højdesyge
Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).

Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.

Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode21.03.20 - 28.03.20 Tilmeldingsfrist20-12-2019
8.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode16.05.20 - 23.05.20 Tilmeldingsfrist05-04-2020
8.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode12.09.20 - 19.09.20 Tilmeldingsfrist14-06-2020
8.995,-
Reserver

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 20 deltagere.

Næste: 21-03-2020

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Badetøj og let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og myggebalsam
 • Medicinpose
 • Fotoudstyr
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske og lommekniv
 • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

 • Dansk rejseleder
 • Transport til og fra lufthavn i Marrakech
 • 2 nætter på hotel i Marrakech
 • Transport fra Marrakesh til startpunktet for trekking og tilbage til Marrakech
 • Lokalguide
 • Muldyr og fører til bagagen
 • Kok og mad på trekket
 • Overnatning på guesthouse i bjergene
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkevarer
 • Snacks
 • Sovepose
 • Frokost og aftensmad i Marrakech
 • Drikkepenge ca. 50USD
 • Rejseforsikring
 • Single værelse tillæg i Marrakesh hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre, koster 700 kr.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Det koster 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 2500kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kalender

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
14. september 2019
8.995,-
4. oktober 2019
18.995,-
Til top