Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 8.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Trekket fører os gennem Atlasbjergenes storslåede natur med flotte udsigter over både bjergene og langs golde ørkenlandskab. Der findes flere ruter til toppen af Mt. Toubkal (4.167m.); hos Jysk Rejsebureau har vi valgt at fokusere på en af de mindre turistede ruter, hvor vi kommer igennem de autentiske berberlandsbyer.

Turen er otte dage, og starter i den spændende by Marrakech. Her har vi mulighed for at opleve den gamle arabiske mystik og stemning. I centrum af Marrakech finder vi den gamle bydel Medinaen, med de fortryllende labyrinter af gader og farverige bazarer, hvor det er muligt at handle lædervarer, tæpper, lamper, smykker, krydderier og meget mere. På torvet bliver man hurtigt grebet af den arabiske mystik og fortryllet af de rytmiske toner fra mavedansere, spåkoner, akrobater og slangetæmmere.

Herefter går turen til Imi Oughlad, hvor vandreturen til toppen af Mt. Toubkal starter. Turen tager os igennem Atlasbjergenes meget varierede landskab med de smukkeste udsigter til både golde, frodige og sneklædte bjerge. Undervejs på vores vandring kommer vi igennem gamle berberlandsbyer og overnatter i lokale bjerghytter. Berberne lever stadig deres nomadeliv som for flere hundrede år siden. Her driver kvinderne deres får gennem marker og frodige olivenlunde. De næste par dage vandrer vi igennem skove, dale, forbi vandfald og farverige landsbyer, indtil vi når toppen af sneklædte Mt. Toubkal. Herefter går turen tilbage til Marrakech, hvor vi har mulighed for at slappe af og få shoppet et par souvenirs inden turen går hjem til Danmark

Der er afsat en ekstra nat ved Toubkal Base Camp, som giver mulighed for et ekstra topforsøg, hvis vejret er dårligt på den planlagte topforsøgsdag.

Bedste rejseperiode

Det bedste tidspunkt at trekke på Mt. Toubkal er i foråret og efteråret, og derfor ligger alle vores afgange i disse perioder. Her er vejret ikke for varmt og heller ikke for koldt. Temperaturen vil normalvis ligge omkring de 20-25 grader i bjergene, og varmere i Marrakech.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Kastrup og ankomst til Marrakech, Marokko
Vi mødes i Kastrup med den danske rejseleder, hvorefter der er afgang mod Marrakech, Marokko. Vi ankommer til Marrakech samme dag, hvor vi bliver kørt til hotellet. Efter check-in på det traditionelle, marokkanske riad hotel, har vi resten af dagen til at opleve byen og gøre klar til trekkingturen.
2. dag: Første trekking dag fra Imi Oughlad igennem skov til Tahliouine
Vi bliver hentet på hotellet i Marrakech og kørt til Imi Oughlad. hvor vi møder lokalguiden, kokken og muldyrene, der skal bære bagagen. Turen i dag går igennem en stor skov med fyrre- og egetræer. På vejen får vi en fantastisk udsigt ud over Ouirgane-dalen, inden vi kommer til første overnatning i bjergene ved et lokalt guesthouse også kaldet en gite. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 5 timer, Højder: Imi Oughlad 1.340m Tahliouine 1.750m.
3. dag: Trekkingdag med udsigt til smukke Azzadan-dalen og Atlasbjergkæden
I dag vandrer vi med udsigt over den smukke Azzaden-dal med farverige landsbyer. Derudover passerer vi også Tazaghart-plateauet, hvor vi har fantastisk udsyn over Atlasbjergkæden. Vi ender dagen i Tamsouit, som ligger i 2.700m højde. Her overnatter vi enten på refuge eller i telt, alt afhængig af forholdene. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, Højder: Tamsoult 2.700m
4. dag: Trekking forbi vandfald til Imlil
Vi starter dagen med at gå ned til vandfaldet Azib Tamsoulte, og vandrer herfra op og krydser Tizi’n Mzik passet. Herefter følger vi hoveddalen til Toubkal og gør stop ved Imlil for natten i 1900m højde. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 5 timer, Højder: Azib Tamsoult 2.250m, Tizi´n Mzik passet 2.500m, Imlil 1.900m
5. dag: Ad snoede bjergstier til Toubkal Base Camp
Efter morgenmaden vandrer vi langs Ait Mizane dalen. Her passerer vi landsbyen Aremd og fortsætter til helligdommen Sidi Chamarouch, som bliver besøgt af mange pilgrimsvandrere. Herfra vandrer vi op i bjergene langs de snoede bjergstier og kommer op til snegrænsen, inden vi når Toubkal Base Camp, hvor vi gør stop for natten. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 5 timer, Højder: Sidi Chamarouch 2.350m, Toubkal Refuge/Base Camp 3.206m
6. dag: Topforsøg til Nordafrikas højeste bjerg Mt. Toubkal
Tidligt om morgenen før solen står op starter topforsøget af Mt. Toubkal - Nordafrikas højeste bjerg. Vandringen er moderat til hård, og det tager cirka tre timer til toppen. Det ujævne stenunderlag og højden gør dagen krævende. Når vi kommer til toppen, venter der fantastiske panorama udsigter helt fra det flade landskab ved Marrakech til de høje Atlasbjerge i nord og langt syd til Sahara. Hvis vejret tillader det, tager vi os god tid til at nyde udsigten, inden turen går retur til Toubkal Base Camp, hvor vi spiser frokost og overnatter. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, Toppen af Mt. Toubkal 4.167m
7. dag: Sidste trekking dag tilbage til Marrakech
På trekkets sidste dag returnerer vi til Imlil af den samme rute, som vi gik op til Toubkal Base Camp. Her spiser vi frokost inden turen går tilbage til Marrakech, hvor vi har den sidste overnatning. Skulle vejret på dag seks være for dårligt til at nå toppen, har vi en ekstra mulighed for et topforsøg på denne dag, inden vi vandrer til Imlil og bliver kørt til Marrakech. (M,F) Anslået trekkingtid: 5 timer, Højde Marrakech 466m
8. dag: Afrejse fra Marrakech, Marokko
Afrejse fra Marrakech efter et fantastisk eventyr i Atlasbjergene. Samme dag ankommer vi til Kastrup lufthavn. (M)

Overnatninger

2 overnatninger i Marrakech på et riad hotel
5 overnatninger i på trekket i forskellige gite og mountain refuges

Et riad hotel i Marrakech er et mindre hotel, som er bygget op om en atriumgård i traditionel marokkansk stil.
Et mountain refuge er en primitiv hytte med sovesale, fælles opholdsstue og fælles bad og toilet.
En gite er et lokalt primitivt guesthouse med værelser med plads til 4-5 gæster, fælles bad og toilet.

Bemærkninger

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Hvad kræver det af dig?
Mount Toubkal definerer vi som et moderat trek, der kan bestiges af alle i god fysisk form. Topforsøget beskrives som hårdt på grund af højden og det ujævne stenunderlag. Bestigningen er ikke teknisk svær, og alle har gode chancer for at komme til toppen. Vi anbefaler, at du træner op til trekket minimum tre uger før turens start, hvis du ikke er vant til at vandre.
På trekket vil vores bagage blive båret af mulddyr, og vi skal derfor kun selv bære vores dagsrygsæk.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode20.03.22 - 27.03.22 Tilmeldingsfrist20-12-2021
8.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode10.07.22 - 17.07.22 Tilmeldingsfrist11-04-2022
9.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode11.09.22 - 18.09.22 Tilmeldingsfrist13-06-2022
8.995,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 16 deltagere.

Næste: 20-03-2022
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Dagsrygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Solhat eller kasket
 • Skiundertøj
 • Trekkingstøvler
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Lommelygte/pandelygte
 • Sovepose
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

 • Dansk rejseleder
 • Transfer ifølge program
 • 7 Overnatninger ifølge program
 • Lokalguide
 • Muldyr og fører til bagagen
 • Måltider ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkevarer
 • Snacks
 • Sovepose
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge, forvent ca. 50USD
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Singleværelsestillæg i Marrakesh koster 700kr, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1000kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kalender

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
Til top