8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 9.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tilmeld dig vores gratis online foredrag om turen Trek til toppen af Mt. Toubkal her.

Trekket fører os gennem Atlasbjergenes storslåede natur med flotte udsigter over både bjergene og langs golde ørkenlandskab. Der findes flere ruter til toppen af Mt. Toubkal (4.167m.); hos Jysk Rejsebureau har vi valgt at fokusere på en af de mindre turistede ruter, hvor vi kommer igennem de autentiske berberlandsbyer.

Turen er otte dage, og starter i den spændende by Marrakech. Her har vi mulighed for at opleve den gamle arabiske mystik og stemning. I centrum af Marrakech finder vi den gamle bydel Medinaen, med de fortryllende labyrinter af gader og farverige bazarer, hvor det er muligt at handle lædervarer, tæpper, lamper, smykker, krydderier og meget mere. På torvet bliver man hurtigt grebet af den arabiske mystik og fortryllet af de rytmiske toner fra mavedansere, spåkoner, akrobater og slangetæmmere.

Herefter går turen til Atlasbjergene, hvor vandreturen til toppen af Mt. Toubkal starter. Turen tager os igennem Atlasbjergenes meget varierede landskab med de smukkeste udsigter til både golde, frodige og sneklædte bjerge. Undervejs på vores vandring kommer vi igennem gamle berberlandsbyer og overnatter i lokale bjerghytter. Berberne lever stadig deres nomadeliv som for flere hundrede år siden. Her driver kvinderne deres får gennem marker og frodige olivenlunde. De næste par dage vandrer vi igennem skove, dale, forbi vandfald og farverige landsbyer, indtil vi når toppen af sneklædte Mt. Toubkal. Herefter går turen tilbage til Marrakech, hvor vi har mulighed for at slappe af og få shoppet et par souvenirs inden turen går hjem til Danmark

Der er afsat en ekstra nat ved Toubkal Base Camp, som giver mulighed for et ekstra topforsøg, hvis vejret er dårligt på den planlagte topforsøgsdag.

Bedste rejseperiode

Det bedste tidspunkt at trekke på Mt. Toubkal er i foråret og efteråret, og derfor ligger alle vores afgange i disse perioder. Her er vejret ikke for varmt og heller ikke for koldt. Temperaturen vil normalvis ligge omkring de 20-25 grader i bjergene, og varmere i Marrakech.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Kastrup og ankomst til Marrakech, Marokko
Vi mødes i Kastrup med den danske rejseleder, hvorefter der er afgang mod Marrakech, Marokko. Vi ankommer til Marrakech samme dag, hvor vi bliver kørt til hotellet. Efter check-in på det traditionelle, marokkanske Riad hotel, har vi resten af dagen til at opleve byen og gøre klar til trekkingturen.
2. dag: Første trekking dag fra Aguersioual via Tizi Oudid passet til Ait Aissa village
Vi bliver hentet på hotellet i Marrakech og kørt til de skønne Atlas bjerge. Turen fra Marrakech til Aguersioual tager ca. 1 1/2 time, hvor vi møder de lokale guider, kokken og muldyrene, der skal bære bagagen. Dagen starter med en opstigning fra ca. 1.700 meter til Tizi Oudid passet i ca. 2.200 meters højde. På vejen dertil passerer vi den lille landsby, Matat. Fra Tizi Oudid passet er der en smuk udsigt til Azzaden-dalen. Herfra går turen ned mod den lille landsby Ait Aissa, hvor vi har vores første overnatning i bjergene ved et lokalt guesthouse, også kaldet en gite. (M,F,A) Anslået vandretid: 5 timer, 7 km.
3. dag: Trekking med udsigt til smukke Azzadan-dalen og Atlasbjergkæden
I dag vandrer vi med udsigt over den smukke Azzaden-dal med farverige landsbyer. Derudover passerer vi også Tazaghart-plateauet, hvor vi har fantastisk udsyn over Atlasbjergkæden. Vi ender dagen i Tamsoult, som ligger i 2.250m højde. Her overnatter vi enten på refuge eller i telt, alt afhængig af forholdene. Efter at vi har nydt en frokost ved refugiet i Tamsoult, tager vi en lille tur op til et vandfald, der ligger i kort afstand fra refugiet. (M,F,A) Anslået vandretid: 5 timer, 10 km.
4. dag: Trekking forbi vandfald til Imlil
Vi starter dagen med at gå ned til vandfaldet / floden Azib Tamsoulte, og vandrer herfra op og krydser Tizi’n Mzik passet. Herefter følger vi hoveddalen til Toubkal og gør stop ved Imlil for natten i 1900m højde. (M,F,A) Anslået vandretid: 5-6 timer, 12 km.
5. dag: Ad snoede bjergstier til Toubkal Base Camp
Efter morgenmaden vandrer vi langs Ait Mizane dalen. Her passerer vi landsbyen Aremd og fortsætter til helligdommen Sidi Chamarouch, som bliver besøgt af mange pilgrimsvandrere. Herfra vandrer vi op i bjergene langs de snoede bjergstier og kommer op til snegrænsen (på forårsture), inden vi når Toubkal Base Camp, hvor vi gør stop for natten. (M,F,A) Anslået vandretid: 6-7 timer, 6 km.
6. dag: Topforsøg til Nordafrikas højeste bjerg Mt. Toubkal
Tidligt om morgenen starter topforsøget af Mt. Toubkal - Nordafrikas højeste bjerg. Vandringen er moderat til hård, og det tager cirka tre-fire timer til toppen. Det ujævne stenunderlag og højden gør dagen krævende. Når vi kommer til toppen, venter der fantastiske panorama udsigter helt fra det flade landskab ved Marrakech til de høje Atlasbjerge i nord og langt syd til Sahara. Hvis vejret tillader det, tager vi os god tid til at nyde udsigten, inden turen går retur til Toubkal Base Camp, hvor vi spiser frokost og overnatter. På forårsafgangene vil du typisk skulle benytte Crampons på noget af opstigninen. Disse lejes og betales lokalt. (M,F,A) Anslået vandretid: 6 timer, 12 km.
7. dag: Sidste trekking dag og tilbage til Marrakech
På trekkets sidste dag returnerer vi til Imlil af den samme rute, som vi gik op til Toubkal Base Camp. Her spiser vi frokost inden turen går tilbage til Marrakech, hvor vi har den sidste overnatning. Skulle vejret på dag seks være for dårligt til at nå toppen, har vi en ekstra mulighed for et topforsøg på denne dag, inden vi vandrer til Imlil og bliver kørt til Marrakech. (M,F) Anslået trekkingtid: 5 timer. Højder: Toubkal Refuge/Base Camp 3.206m - Imlil 1.900m - Marrakech 466m
8. dag: Afrejse fra Marrakech, Marokko
Afrejse fra Marrakech efter et fantastisk eventyr i Atlasbjergene. Samme dag ankommer vi til Kastrup lufthavn. (M)

Overnatninger

2 overnatninger i Marrakech på et riad hotel
5 overnatninger i på trekket i forskellige gite, mountain refugier og guesthouse.

Et riad hotel i Marrakech er et mindre hotel, som er bygget op om en atriumgård i traditionel marokkansk stil.

Et mountain refuge er en primitiv hytte med sovesale, fælles opholdsstue og fælles bad og toilet.

En gite er et lokalt primitivt guesthouse med værelser med plads til 4-5 gæster, fælles bad og toilet.

Bemærkninger

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Hvad kræver det af dig?
Mount Toubkal definerer vi som et moderat til hårdt trek. Derfor er det et krav, at du er i god fysisk form. Topforsøget beskrives som hårdt på grund af højden og det ujævne stenunderlag. Bestigningen er ikke teknisk svær, og alle har gode chancer for at komme til toppen. Vi anbefaler, at du træner op til trekket minimum tre uger før turens start, hvis du ikke er vant til at vandre.
På trekket vil vores bagage blive båret af mulddyr, og vi skal derfor kun selv bære vores dagsrygsæk.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 16 deltagere.

Næste: 14-09-2024
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Dagsrygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Solhat eller kasket
 • Skiundertøj
 • Trekkingstøvler
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Lommelygte/pandelygte
 • Sovepose
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Udrejse Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode14.09.24 - 21.09.24 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist16-07-2024
9.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode06.10.24 - 13.10.24 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist06-08-2024
9.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode12.04.25 - 19.04.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist12-04-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode10.05.25 - 17.05.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist10-03-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode13.09.25 - 20.09.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist10-03-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode04.10.25 - 11.10.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist04-08-2025
10.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

 • Dansk rejseleder
 • Transfer ifølge program
 • 7 Overnatninger ifølge program
 • Lokalguide
 • Muldyr og fører til bagagen
 • Måltider ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100,- DKK pr. mdr.
 • Nødvendige vandretilladelser
 • Nødtelefon under rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Lokale skatter og afgifter
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkevarer
 • Snacks
 • Sovepose
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge, forvent ca. 50,- EUR
 • Leje af crampons på forårsture, forvent ca. 15,- EUR
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Singleværelsestillæg i Marrakesh koster 950,- DKK hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre
 • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads. Spørg din rejsekonsulent for nærmere information.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1000,- DKK er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

faq

Hvor højt er Mt. Toubkal, og hvor ligger det?

Mt. Toubkal er beliggende i Atlasbjergene i Marokko og er Nordafrikas højeste bjerg med sine 4.167 meter over havet.


Besøger vi Marrakech, og hvad er værd at opleve i byen?

På ankomstdagen har vi tid til at udforske den pulserende og livlige by Marrakech. Her kan du besøge markedspladsen på Jemaa El Fnaa-torvet, den menneskefyldte medina, Bahia-paladset eller den spektakulære have Jardin Majorelle. Du kan med fordel gå på opdagelse i de farverige, labyrintiske gader og smage på lokale marokkanske specialiteter såsom tagine. Det er betegnelsen for en særlig type nordafrikansk lerfad, der bruges til at lave de krydrede og velsmagende simreretter, der kendetegner marokkansk madkultur. Vi tilbringer også rejsens sidste nat i Marrakech, så der tid til at udforske mere af den spektakulære by, som du måske ikke nåede at give dig i kast med i begyndelsen af rejsen, før vi atter vender snuden hjemad mod Danmark.


Hvordan spiser og overnatter man på trekket til Mt. Toubkal?

Første og sidste nat tilbringer vi på en riad i Marrakech, der bedst betegnes som et mindre hotel, der er bygget op som en atriumgård i traditionel marokkansk stil. Undervejs på trekkingturen sover vi på henholdsvis bjergrefugier og gites. Et bjergrefugium er en primitiv hytte med sovesale, fælles opholdsstue samt fælles bad og toilet. En gite er et traditionelt gæstehus, der i ordets oprindelige betydning refererer til shelter, hvor der oftest er plads til 4-5 gæster med fælles bad og toilet. Alle måltider er inkluderet undervejs på trekket. Når vi befinder os i Marrakech, er morgenmad inkluderet i prisen, men aftensmaden er for egen regning, hvor der er rige muligheder for at udforske Marokkos kulinariske specialiteter.


Skal jeg selv bære min bagage på trekket til Mt. Toubkal?

På trekket bærer vi vores egen dagsrygsæk, men den resterende bagage bliver fragtet af mulddyr. Dagsrygsækken vejer normalvis mellem 2-5 kg, hvor det kan være en god idé at medbringe solhat, solcreme, solbriller, siddepude, drikkedunk, snacks, skiftesokker, vandrestave og skaljakke alt efter behov. En udbygget pakkeliste findes i rejseinformationen på hjemmesiden.

Hvor lang tid tager turen til Mt. Toubkal?

Hele rejsen varer otte dage, hvor første og sidste dag går med henholdsvis ankomst og afgang. Vi vandrer altså i seks dage i træk i kuperet bjergterræn. På femtedagen når vi frem til Toubkal Base Camp, hvor vi den efterfølgende dag kaster os ud i topforsøget mod Mt. Toubkal (4.167 meter over havet).


Hvor meget træning kræver turen til Mt. Toubkal?

Trekket til Mt. Toubkal kræver, at du kan vandre seks dage i træk i krævende og stenet bjergterræn med en dagsrygsæk på ryggen. Gå dit fodtøj til inden afrejse og forbered dig med eksempelvis løbeture, trappetræning og vandreture i bakket og vekslende terræn. Vi kategoriserer dette trek som moderat, der kan udføres af alle i god fysisk form. Topforsøget er i den hårde ende af skalaen grundet den lave iltmætning i højderne og det uvejsomme stenunderlag, vi vandrer på. Dog kræver bestigningen til Mt. Toubkal ikke alpinerfaring og er ikke teknisk udfordrende.


Kræver ruten til Mt. Toubkal noget særligt udstyr?

Vores ture til Mt. Toubkal er placeret i foråret og efteråret, hvor dagstemperaturerne i Atlasbjergene er milde og ligger på omkring 20-25 grader – og varmere i Marrakech. Det er en anden sag om natten, hvor temperaturen falder en del. Derfor er det vigtigt at medbringe alt fra let vandretøj, solcreme og solhat til skaltøj, lange bukser og skiundertøj. Der er ingen klatring forbundet med bestigningen af Mt. Toubkal, og derfor kræver deltagelsen i turen ikke særligt teknisk udstyr, men et par vandrestave vil til enhver tid være fordelagtige at medbringe i det bjergrige terræn.


Hvilket fodtøj anbefaler I på ruten til Mt. Toubkal?

Hvorvidt man vælger at medbringe støvler eller vandresko er en præferencesag. Støvler kan beskytte og fiksere anklerne mere og være en god ven i det stenede og bjergrige terræn, der kendetegner Atlasbjergene. Omvendt er vandresko ofte lettere, og eftersom vi blot bærer på vores dagsrygsæk, udsætter vi ikke vores ankler og knæ for stor kilobelastning. Mærk efter og prøv af, hvad der fungerer for dig og gå med den løsning. Sandaler er også et fint alternativ at medbringe uanset hvad, så man kan give luft til tæerne efter de lange, varme vandredage, eller når vi udforsker bylivet i Marrakech.
Til top