16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 23.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter og slutter i Mongoliets kontrastfyldte hovedstad, Ulan Bator. Her møder du også den internationale gruppe, som du skal på eventyr med gennem fantastiske Mongoliet. Fra Ulan Bator kører I mod den store Gobi-ørken med uendelige vidder, dybe dale og de brændende klipper ved Bayanzag. Undervejs besøger I fjerntliggende buddhistiske klostre og hører om deres betydning før kommunismens ødelæggende indtog. I kommer til at vandre i de syngende sandklitter ved Khongoryn Els, og I tager på udkig efter gyldne ørne, sibiriske murmeldyr, ørkengazeller og ikke mindst den vilde Takhi-hest i Hustai National Park.

Når I ikke er på farten, vil I opleve nutidens nomadeliv på nært hold. I overnatter i traditionelle ger-telte og bor hos en nomadefamilie, hvor I skal smage airgag – en drik lavet af gæret hoppemælk. Denne rejse tager dig helt tæt på en nomadisk livsstil, som har været levet siden Djengis Khans tid, og som en stor del af den lokale befolkning stadig lever efter.

Få information og fakta om Mongoliet her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Mongoliet her.

Bedste rejseperiode

Mongoliet har et udpræget fastlandsklima, nedbøren er sparsom, og temperaturen svinger fra 30 grader på de varmeste sommerdage til mere end 30 minusgrader på de koldeste dage i vintermånederne. De fleste foretrækker derfor at rejse til Mongoliet om sommeren. Mest attraktiv er perioden fra juni til og med august, og hvis man vil besøge Gobi-ørkenen også september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Mongoliet er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Mongoliet kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, ligesom der kan opleves store temperaturforskelle mellem dag og nat. F.eks. kan en rejse til Gobi-ørkenen i september byde på 20 graders varme den ene dag og snestorm den næste. Vores anbefalinger om rejsetidspunkt er derfor kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Mongoliet hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet vil der være én til to mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst til Ulan Bator
Velkommen til hjertet af Mongoliet, hovedstaden Ulan Bator. En spændende og moderne storby hvor trafikken stadig kan gå helt i stå på grund af en flok køer på vejen. Byen er måske den koldeste hovedstad i verden, men du vil opleve gæstfrie og hjertevarme mennesker. Brug de næste par dage til at mærke stemningen i Ulan Bator, som er en unik blanding af mongolske traditioner, sovjetisk arv og østlige træk. Dagen er til fri disposition på nær et velkomstmøde sidst på dagen, hvor du vil møde den lokale engelsktalende rejseleder og dine andre medrejsende.
3. dag: Ulan Bator
I dag skal I ud at udforske fascinerende ’UB’, som hovedstaden kaldes i folkemunde. Fra morgenstunden kan I vælge at tage på en guidet byrundtur (tilkøb), der inkluderer et besøg på Gandan-klostret, Bogd Khan-paladset og Zaisan Hill. Efterfølgende gøres der stop ved en lokal cafe, No Limits Cafe, hvor I kan nyde en traditionel kaffe eller te. Cafeen er et socialt projekt, der drives af lokale unge mennesker, der lever med Downs Syndrom. Eftermiddagen kan bruges på shopping, et museumsbesøg, eller på at drikke en kold Chinggis-øl på en af de lokale barer. (M)
4. dag: Ulan Bator – Baga Gadzrïn Chuluu
Denne morgen forlader I hovedstaden og kører gennem mægtige græsstepper med retning mod Gobi-ørkenen. På vejen gør I stop ved Choir-klosteret, der blev opført i 1779, og som har haft en stor religiøs betydning. Dele af klostret blev ødelagt under den religiøse forfølgelse i 1930erne. Heldigvis er de tilbageværende ruiner i dag beskyttet af regeringen. De næste mange nætter skal I tilbringe i traditionelle ’ger’. En ger er den mongolske betegnelse for den traditionelle runde teltform, som Centralasiens nomadefolk typisk bor i. I jeres ger, vil der være fire senge med madrasser, sengetøj og ekstra tæpper. I midten af teltet vil der være en lille ovn, der holder teltet hyggeligt og varmt, når der bliver nattekoldt udenfor. (M,F,A)
5. dag: Baga Gadzrïn Chuluu - Yolyn Am
Turen fortsætter til Yolun Am, som er en dyb og smal dal i Gurvan Saikhan-bjergene. Navnet Yolyn Am, stammer fra den store rovfugl, Lammegribben, som kaldes Yol på mongolsk. Af denne årsag kendes dalen også som Ørnedalen eller Gribbedalen. Husk at medbringe gode vandrestøvler og varmt tøj, da området både byder på fantastiske vandreture og kolde temperaturer. (M,F,A)
6. dag: Yolyn Am - Khongoryn Els
I dag kører gruppen videre mod de store sandbanker, Khongoryn Els. Undervejs gør I stop ved et lille naturhistorisk museum, som har en fin samling af dinosauræg og fossiler. Efter ankomst til Khongoryn Els, står resten af dagen til fri disposition til at nyde de unikke oplevelser, som Gobi-ørkenen har at byde på. (M,F,A)
7. dag: Khongoryn Els
I dag skal I udforske Khongoryn Els, der er de største sandklitter i det vestlige Gobi. På mongolsk kaldes klitterne ”duut mankhan”, hvilket betyder de syngende klitter. Navnet henviser til den musikalske lyd, der kommer, når sandet flyttes rundt af vinden. I kommer forbi en nomadisk kamelhyrdefamilie, hvor I har mulighed for at ride en lille tur, eller I kan tage en vandretur i nogle af de spektakulære sandklitter. (M,F,A)
8. dag: Khongoryn Els – Bayanzag
Dagen bruges på at udforske Bayanzag, som også er kendt som ’Flammeklipperne’. Området er berømt for sine arkæologiske fund, især opdagelsen af de første dinosauræg i 1922. Her er også blevet udgravet adskillige dinosaurfossiler, herunder den mest kendte, Velociraptor. Navnet, Flammeklipperne, stammer fra de orange og røde farver på klipperne i området. Farverne bliver endnu kraftigere ved solnedgang, hvor horisonten og klipperne ser ud til at være i brand. I har tid på egen hånd til at udforske dette betagende sted. (M,F,A)
9. dag: Bayanzag - Ongiin Hiid
Gruppen rammer i dag Delger Khangai-bjergene i den vestlige del af Gobi. Her udforsker I området og ruinerne omkring klostrene, Hoshuu og Ongiin, som ligger på hver sin side af Ongi-floden. Klostrene blev bygget i det 17. århundrede og ødelagt i 1937. Jeres lokale guide vil fortælle jer historien om klostrene, som var blandt de største i Mongoliet og engang husede over 1000 munke. (M,F,A)
10. dag: Ongiin Hiid – Nomadelejr
I forlader Gobi-ørkenen og kører videre gennem de mongolske græssletter. De næste par dage skal I bo hos en lokal nomadefamilie og får et unikt indblik i, hvordan de lever. Her vil I opleve et helt andet liv, der centrerer sig omkring at flytte kvæg til nye græsgange ad ruter, som har været brugt gennem generationer i mange hundrede år. Om aftenen spiser I middag med jeres lokale værter, og hvis I er heldige, serverer de den berømte ’Mongolian barbeque’. Overnatningen ved nomadefamilien vil foregå under simple og primitive forhold. Bemærk: Hvis der ikke er nok plads hos nomaderne til hele gruppen, vil I slå lejr i nærheden og overnatte i telt. (M,F,A)
11. dag: Besøg hos nomadefamilie
Dagen er sat af til at lære om det lokale liv hos nomadefamilien. Der er ingen faste planer, men hvis I har lyst, kan I lære jeres værtsfamilie bedre at kende ved at deltage i deres hverdagsaktiviteter, såsom at malke deres yak-okser eller deltage i arbejdet med de mongolske heste. Måske bliver der mulighed for at smage airag, som er naturligt gæret hoppemælk. Airag har en kulturel og traditionel betydning for det mongolske køkken og anses for at være landets nationaldrik. (M,F,A)
12. dag: Nomadelejr – Kharkhorin
Vink farvel til nomadefamilien og fortsæt turen mod Karakorum, Mongoliets tidligere hovedstad. På vejen besøger I Erdene Zuu-klostret, som var det første buddhistiske kloster I Mongoliet. Også her blev de fleste bygninger ødelagt og munke dræbt i 1930erne under den kommunistiske udrensning, men efter religionsfriheden igen blev indført, er klosteret blevet genopbygget og er igen aktivt. Nyd de fredelige omgivelser i Erdene Zuu, som på mongolsk betyder ’hundrede skatte’, og vær måske så heldig at opleve klostrets munke chante buddhistiske mantraer. (M,F,A)
13. dag: Kharkhorin - Hustai National Park
Sidste stop på turen er Hustai National Park. Parken er hjemsted for Takhi-hestene, der efter sigende er de sidste af de rigtige vilde heste i verden. På et tidspunkt var hesten uddød i naturen, men takket være et vellykket avlsprogram, kan de igen opleves på de mongolske græssletter. Foruden heste, kan I være heldige at spotte krondyr, mongolske gazeller, sibirske murmeldyr og ulve. (M,F,A)
14. dag: Hustai National Park – Ulan Bator
Eventyret rundt i Mongoliet ender, hvor det også startede, i Ulan Bator. Her er der tid til at købe de sidste souvenirs og til at tage afsked med gruppen. Der er også mulighed for at tilkøbe en kulturel forestilling med traditionel dans og mongolsk strubesang. (M,F)
15. dag: Hjemrejse til Danmark
I dag er sidste dag i Mongoliet. Du kan hoppe på en taxa eller vælge at tilkøbe en lufthavnstransfer. Tidspunktet for afrejse afhænger af hvornår dit fly afgår. (M)
16. dag: Ankomst til Danmark
Med minder for livet og en fantastisk rejse i bagagen, ankommer du i dag til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på hotel i Ulan Bator
8 overnatninger i simpelt traditionelt ger-telt
2 overnatninger hos en nomadefamilie i simpel traditionel ger eller i campingtelt

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag, men gruppeturen i Mongoliet afgår kun på specifikke datoer. Tag en snak med en rejsekonsulent om datoerne.

Gruppestørrelse

Der er maks. 14 deltagere med på turen

Maj - september

Pakkeliste

 • Lonely Planet-bog
 • Pas og rejseforsikring
 • Kontanter (USD) og kreditkort
 • En lille samling billeder (f.eks. af din familie, hus, bil og lignende) du kan vise de lokale
 • Håndsprit
 • Toiletpapir
 • Lommelygte
 • Solhat, solblok, solbriller
 • Fugtighedscreme og læbepomade
 • Sovelagen
 • Ørepropper (til dem der sover let)
 • Kamera

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Ulan Bator t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfer fra lufthavn til hotel i Ulan Bator
 • 14 dages grupperejse med chauffør og lokal engelsktalende guide
 • Entrébilletter til seværdigheder beskrevet i program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Mulige tilvalg i Ulan Bator (guidet byrundtur samt kulturelt show - dag 3 og 14)
 • Personlig rejseforsikring
 • Drikkevand og snacks til turen
 • Måltider ud over det beskrevne

Prisbemærkning

I Mongoliet er det god skik at give drikkepenge til guide og chauffør efter endt tur.

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top