18 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 22.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette rejseforslag er for den eventyrlystne, der vil leve som en mongolsk nomade i Gobi-ørkenen og nyde det simple liv hos en lokal familie ved den kinesiske mur.

Rejsen starter i Ulan Bator, Mongoliets hovedstad, hvor du har to dage på egen hånd. Herefter starter dit syv dages eventyr i Gobi, hvor du lever med nomaderne, mens du udforsker det imponerende ørkenlandskab. På din tur i Gobi vil du også opleve buddhistiske templer, små landsbyer, bjerge og en uforstyrret stjernehimmel. Turen slutter i Ulan Bator, hvor du efter en nat hopper på toget til Beijing. I Beijing kan du udforske byen på egen hånd, inden du tager på en to-dages vandretur til Den Kinesiske Mur. Du bor undervejs ved en lokal familie, som giver dig mulighed for at opleve det simple liv uden for pulserende Beijing. Fra muren går turen tilbage til Beijing, hvor du har to nætter inden rejsen går tilbage til Danmark.

Turen kan også forlænges, så du fortsætter rundt i Kina på egen hånd og evt. slutter rejsen i Tokyo, Hong Kong eller Bangkok.

Få information og fakta om Mongoliet og Kina.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Mongoliet og Kina.

Bedste rejseperiode

Mongoliet og det nordlige Kina har udpræget fastlandsklima, nedbøren er sparsom, og temperaturen svinger fra 30 grader på de varmeste sommerdage til mere end 30 minusgrader på de koldeste dage i vintermånederne. De fleste foretrækker derfor at rejse i området om sommeren. Mest attraktiv er perioden fra midten af maj til og med september.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Du flyver fra Danmark til Ulan Bator, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst til Ulan Bator
Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Mongoliets hovedstad.
3. dag: På opdagelse i Ulan Bator
Brug dagen til at udforske Mongoliet hovedstad. Tag forbi hovedtorvet, Genghis Kan Square, hvor du vil opleve arkitekturen fra sovjettiden og en stor rytterstatue af Djengis Khan, der etablerede det mongolske kejserdømme. Besøg også nogle af byens spændende museer, f.eks. det naturhistoriske museum, der huser en god samling af dinosaurskeletter og -æg fundet i Gobi-ørkenen. Du kan også tage en tur på på Zaizan Hill, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Ulan Bator.
4. dag: Ulan Bator – Baga Gazrun Chuluu og starten af Gobi-ørkenen
Du afhentes om morgenen ved dit guesthouse af din chauffør. Herefter går turen i russisk UAZ (firehjulstrukket militærkøretøj fra Rusland) til Gobi, som du skal udforske de næste syv dage. På dagens køretur vil du opleve, hvordan landskabet langsomt ændrer sig, mens du kører mod den store Gobi-ørken. Der vil være rig mulighed for at gøre stop undervejs for at nyde den rå natur eller hilse på nomadefolket. Målet for i dag er Baga Gazrun Chuluu – et område, der er kendt for sine mange små stenformationer. Om aftenen overnatter du hos en lokal nomadefamilie i en traditionel ger. Du vil få et unikt indblik i familiens liv, og du kan godt forvente at blive inviteret på varm gede- eller kamelmælk, gæret hestemælk og tørret gedeost. Giv måske en hjælpende hånd med at samle geder til malkning, lege med børnene eller hygge omkring ildstedet i en ger. (F, A)
5. dag: Baga Gazrun Chuluu – Yolyn Am
I dag går turen gennem ørkenen til Dalanzadgad, som er hovedstad af den sydlige Gobi provins. Her gør du et kort stop med mulighed for at bruge byens faciliteter, da der her både findes en bank, supermarked og internet. Turen fortsætter til Yolyn Am, der også kendes som ’Gribbenes Dal’. Området er unikt, da det gemmer på et rigt dyre- og fugleliv. En iskappe sørger for, at dalen har rindende vand, og derfor vil du opleve det som en grøn og livlig oase i den store ørken. Sørg for at medbringe nogle gode sko, da der vil være gode muligheder for vandreture. Om aftenen overnatter du hos en lokal nomadefamilie i området. (M, F, A)
6. dag: Yolyn Am – Khongorin Els
Turen går i dag videre gennem det rå ørkenlandskab og over bjerge til de enorme sandklitter ved Khongorin Els. Disse sandbanker er de største i Mongoliet, og kendes i folkemunde som ’det syngende sand’. Når vinden bevæger de mange sandkorn, lyder det nemlig som en fløjtende og syngende lyd. Det vil være muligt at tage en ridetur på kamelryg eller at udforske sandklitterne på egen hånd. Overnatning hos en lokal nomadefamilie i traditionel ger. (M, F, A)
7. dag: Khongorin Els - Bayanzag
I dag fortsætter turen til Bayanzag-området, hvor der igennem tiden er fundet mange dinosaur-fossiler. Området blev udgravet af Roy Chapman Andrews i 1920, som kaldte det for ’Flaming Cliffs’. De mange røde sandstensklipper udgør nemlig et spektakulært syn, og særlig ved solnedgang giver de røde farver netop en fornemmelse af, at klipperne står i flammer. Du overnatter hos en lokal nomadefamilie i traditionel ger. (M, F, A)
8. dag: Bayanzag - Tsagaan Suvarga
Turen går i dag igen mod nord og til Tsagaan Suvarga, der er en 400 meter lang og 30-60 meter høj kalkstensklippe. Midt i det ellers flade landskab, står klippen majestætisk, og de røde og gule farver gør den til et særligt smukt syn. Du overnatter hos en lokal nomadefamilie i traditionel ger. (M, F, A)
9. dag: Tsagaan Suvarga - Ikh Gazriin Chuluu
Efter morgenmad hos nomaderne, forsætter dagens tur til Ikh Gazriin Chuluu, der også er kendt som ’Store Stenformationer’. Her vil du opleve høje og smukke granitbjerge, der tårner op i landskabet. Din chauffør vil sandsynligvis kunne underholde dig med, hvad de forskellige bjerge kaldes i folkemunde – de er nemlig opkaldt efter, hvad formationerne ligner. I nat overnatter du i telt midt i den vilde natur. (M, F, A)
10. dag: Ikh Gazriin Chuluu - Ulan Bator
I dag går turen forbi flere smukke stenformationer ved Baga Gazriin Chuluu. Du ankommer til Ulan Bator sidst på eftermiddagen, hvor du indlogeres tilbage på dit guesthouse. (M)
11. dag: Afrejse med tog mod Erenhot i Kina
Du har dagen til at opleve det sidste af Mongoliets hovedstad, Ulan Bator. Om aftenen stiger du på toget, der skal tage dig til Beijing i Kina. Togstrækket går gennem det vilde og golde landskab og er et af de smukkeste stræk af den transmongolske jernbane, og hele rejsen tager normalt halvandet døgn. Der opereres i øjeblikket ikke tog hele vejen til Beijing, hvorfor der er indlagt et stop i grænsebyen, Erenhot. Bemærk, at der ikke er meget at opleve i Erenhot – ud over eventyret ved at være ’midt i ingenting’. Hvis du foretrækker det, er det muligt at flyve mellem Ulan Bator og Beijing i stedet.
12. dag: Ankomst til Erenhot og Kina
Om formiddagen ankommer toget til Erenhot, hvor du krydser grænsen til Kina. Efter at have været gennem immigrationen, finder du dit hotel og har resten af dagen til at udforske grænsebyen. Forvent ikke, at der er meget liv i byen – men du skal helt sikkert besøge det lokale dinosaurmuseum.
13. dag: Erenhot – Beijing
Om morgenen checker du ud fra dit hotel og finder selv til togstationen. Herfra går rejsen det sidste stykke mod Beijing. Undervejs vil du skulle skifte tog i Hothot. Du ankommer til Beijing sent om aftenen, hvor du vil blive hentet på stationen og kørt til dit hotel.
14. dag: På opdagelse i Beijing
Velkommen til fantastiske Beijing. Du har dagen til at opleve storbyen på egen hånd, og der er rigeligt at tage sig til. Det er oplagt at besøge den Forbudte By eller Den Himmelske Fredsplads (sørg for at sikre entrébilletter til Den Forbudte By med din rejsekonsulent). Beijing gemmer dog også på masser af mindre kendte oplevelser. Det kan f.eks. anbefales at besøge nogle af byens mange parker, hvor lokale dyrker tai chi, danser og spiller brætspil – eller gå på opdagelse i de gamle hutong’er hvor små spisesteder byder på store madoplevelser. (M)
15. dag: Trekking på Den Kinesiske Mur
Efter morgenmad er der afgang med offentlig bus sammen med din guide. Det tager cirka 1 ½ time at køre nordpå til Mutianyu-delen af Den Kinesiske Mur, som vil være dit udgangspunkt for turen. Guiden er engelsktalende, hvilket kun få kinesere er, så benyt lejligheden til at lære om Kina og den rivende udvikling, landet har været igennem. Mutianyu er en af de mest sceniske dele af Den Kinesiske Mur, og du kan roligt regne med, at det store bygningsværk vil tage pusten fra dig – det er ganske enkelt en storslået oplevelse at fornemme bare en lille del af den nærmest uendelige mur. Selve Mutianyu-delen af muren er et velbesøgt område, men sammen med din guide påbegynder du nu et par timers vandring på selve muren. Sørg for at medbringe lidt snacks, da der undervejs vil være mulighed for at finde et sted med lidt læ til et hvil og en snack. Vandreturen går op og ned mellem de forskellige udsigtsposter på muren. Det er stejlt, og du skal nok få sved på panden. Dele af muren står stadig ikke-restaureret tilbage, hvilket giver et særligt historisk vingesus. Turen ender ved Jiankou-delen, hvorfra du følger en lille sti til landsbyen, Beigou. Her skal du overnatte hos en kinesisk værtsfamilie på et lokalt guesthouse. Slap af, nyd en kold øl eller hjælp til med madlavningen. (M, A)
16-17. dag: På opdagelse i Beijing
Næste morgen er der tid til at nyde en morgenmad på dit guesthouse. Gå en morgentur i den lokale landsby, hvor du kan møde den kinesiske befolkning i øjenhøjde. Herefter vil du blive hentet af en chauffør og kørt retur til Beijing. Du har resten af dagen samt hele den efterfølgende dag til at opleve mere af Beijing på egen hånd. (M)
18. dag: Afrejse fra Beijing
Afrejse fra Beijing efter et fantastisk eventyr med ankomst til Danmark samme dag. Det er muligt at forlænge rejsen og f.eks. flyve til Tokyo, Shanghai, Hong Kong eller Bangkok. (M)

Overnatninger

3 overnatninger på guesthouse i Ulan Bator
5 overnatninger i ger-telt hos lokale nomadefamilier i Gobi
1 overnatning i telt i Gobi
1 overnatning på toget mellem Ulan Bator og Erenhot
1 overnatning på hotel i Erenhot
4 overnatninger på Tiantan Hotel i Beijing
1 overnatning på lokalt guesthouse ved Den Kinesiske Mur

Overnatning i dette rejseforslag foregår primært på simple guesthouses og i ger (traditionelle mongolske telte med senge). Det er muligt at opgradere til en bedre hotelstandard i byerne.

Bemærkninger

Der kræves visum til Kina.

Lokalguiderne i Mongoliet og Kina er alle engelsktalende, men det er varierende, hvor godt de taler engelsk. Du kan derfor opleve at få en lokalguide, som taler begrænset engelsk.

Rejsen kan ikke anbefales til børn.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver mandag fra midt maj til og med september.

Gruppestørrelse

Rejsen er individuel. Dog kan det forventes, at der vil være andre rejsende på turen til Den Kinesiske Mur (op til 5 rejsende).

Maj - september

Pakkeliste

 • Lonely Planet
 • Læsestof til rejsen
 • En lille samling billeder du kan vise de lokale (f.eks. af din familie, hus, bil o.lign.)
 • Lokal valuta til togets restaurant og evt. stops
 • Kreditkort og kontanter
 • Gode vandresko
 • Toiletpapir
 • Ørepropper
 • Pulverkaffe, tebreve
 • Sovepose
 • Evt. små gaver til de folk man møder

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Ulan Bator // Beijing - Danmark
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfer fra lufthavn til guesthouse i Ulan Bator
 • 7 dages tur i Gobi-ørkenen inkl. måltider, brændstof og engelsktalende guide
 • Togbilletter fra Mongoliet til Kina
 • Transfer fra togstation til hotel i Beijing
 • 2 dages trekkingtur på Den Kinesiske Mur inkl. engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Kinesisk visum (skal arrangeres hjemmefra inden afrejse)
 • Måltider ud over de beskrevne

Prisbemærkning

I Mongoliet og Kina er det god skik at give drikkepenge til guide og bærere efter endt tur.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top