Op til 30 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Nye priser på vej
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Du ankommer til Myanmar ad bagvejen. Du skal blot krydse floden mellem Thailand og Myanmar (bedre kendt som Burma), og en helt ny verden åbner sig for dig. Trafikken flyder nu i den modsatte vejbane. Dybe uberørte skove, bølgende, lysegrønne rismarker og landsbyer, der leder tankerne tilbage mod en svunden tid, byder dig velkommen - sammen med hundredevis af nysgerrige øjne.

Fra Myawaddy fortsætter du mod Hpa An, hvor du skal ud på en spændende kajaktur. Du sejler i kajak langs rismarkerne forbi enorme kalkstensklipper, og til at ledsage dig og vise vejen er en lokal mand fra Kayin stammen. Hvor kajakturen forkæler alle dine sanser, tager den enorme Saddargrotte pusten fra dig. Ombord på en flodbåd cruiser du ned af Thanlwin floden til Mawlamyine (Moulmeine). De mægtige kalkstesbjerge rejser sig omkring dig. Du støder på landsbyer, hvor de ikke er vant til besøgende, og du finder dig selv omgivet af snesevis af leende, nysgerrige børn. Turen med det lokale tog tur fra Mawlamyine nordpå til Kyaiktiyo giver dig ligeledes en enestående chance for at møde de lokale i øjenhøjde. Du vandrer til Golden Rock – der på magisk vis bliver hængende på sin spids ud over plateauet. Tag en dyb indånding og overgiv dig til de mange sindsstemninger, som Myanmar byder på - hengivenhed, langsommelighed, dedikation og skønhed. Den pulserende by Yangon er en smule mere støjende end baglandet, men alligevel stadig forholdsvis rolig for en asiatisk storby!

Hvis du kan lide tanken om at nærme dig Myanmar ad bagvejen, og har det rigtig godt med det faktum, at du højst sandsynligt ikke vil møde andre i landet, der har taget denne tur – så er dette rejsen for dig!

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Myanmar/Burma her
Få mere information og fakta om Myanmar (Burma)

Bedste rejseperiode

Myanmar (Burma) har tropisk monsunklima, og der er derfor varmt hele året. Den køligste og behageligste tid at besøge Myanmar er fra midt i oktober frem til slutningen af februar. Regntiden er fra maj til først i oktober, hvor det kan være vanskeligt at bevæge sig omkring i de fjernereliggende egne med ringe infrastruktur. Går turen derimod til Yangon, Bagan, Mandalay og Inle Lake er regntiden ingen hindring, men medbring paraply og regntøj. Lige efter regntiden i oktober/november ligger rismarkerne som store grønne tæpper foldet ud over det centrale Myanmar, og floderne bugner af liv.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Myanmar er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Myanmar kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Bangkok, Thailand.
2. dag: Ankomst til Bangkok
Ankomst til Bangkok. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Bangkok.
3. dag: Ankomst til Bangkok
Du har dagen til rådighed til at udforske Bangkok. Oplev livet på floderne, det imponerende Grand Palace, flotte templer, forgyldte Buddhaer og gå på opdagelse i det eksotiske China Town. Bangkok byder også på et fantastisk shopping- og natteliv, og har du behov for inspiration, har vi masser af gode forslag til fede oplevelser i Bangkok.
4. dag: Bangkok - Mae Sot
I løbet af dagen har du igen tid til at gå på opdagelse i Bangkok, inden der sent om aftenen er der afgang med natbussen mod nord. Du lægger lysene fra hektiske Bangkok bag dig og lader dig stille og roligt glide med ud på den mørke vej, der fører dig mod Myanmars grænse. Slap af og forsøg at få sovet lidt - før du ved af det, ankommer du i Mae Sot, der grænser op til Myanmars uudforskede landskab.
5.dag: Fra Mae Sot, Thailand, over grænsen til Hpa An i Myanmar
I de tidlige morgentimer, hvor byen så småt er ved at vågne og de første solstråler titter frem, ankommer du til grænsebyen Mae Sot, hvor der – på et lille guesthouse - bliver mulighed for at sove et par timer på en madras. Efter lidt morgenmad og et forfriskende bad kan dit eventyr for alvor begynde. Når du krydser grænsen fra Thailand til Myanmar, står din chauffør - på den anden side af grænsebroen - klar til at køre dig ad de små landeveje hele vejen til Hpa An. Overgiv dig til de mange indtryk, mens du glider gennem det bjergrige landskab - den tætte skov, de små landsbyer, landmænd der arbejder i marken med deres bøfler, det langsomme tempo og den store imødekommenhed fra de lokale. Da store dele af vejen er ensrettet, bevæger trafikken sig i dag fra grænsen mod Hpa An. I morgen vil den bevæge sig i den modsatte retning. Når du hen på eftermiddagen ankommer til Hpa An, har du resten af dagen til rådighed til at udforske byen. Hpa An er hovedstad i Kayin regionen, og ligger på bredden af Thanlwin floden omgivet af særprægede, næsten mytiske, bjerge herunder Zwe Kabin. Gå på opdagelse i de små gader, prøv de lokale karry retter og de farverige, eksotiske frugter. (M)
6. dag: Hpa An – Kajaktur og Saddar grotten
Glæd dig til en helt unik kajaktur i området omkring Hpa An. Du padler gennem de frodige rismarker med kalkstensbjerge som en konstant kulisse, der skærer deres vej gennem horisonten. Til at ledsage dig og vise vejen er en af de lokal mænd fra Kayin stammen. Og selvom han måske ikke taler engelsk, kan du forvente dig både smil, hjælpsomhed og imødekommenhed. Sammen passerer I traditionelle Kayin landsbyer, og gør stop i én af byerne, hvor de byder på frisk frugt i et af de traditionelle Kayin-træhuse. Mens kajakturen forkæle alle dine sanser, så tager Saddar-Grotten pusten fra dig. Når du træder ind i den enorme (fodbold-stadion store!) grotte, byder hundredvis af Buddha-figurer, pagodaer og vægudskæringer dig velkommen med åbne arme. Er du heldig at besøge Saddar i løbet af tørtiden (ca. nov.-apr.) ligger et sandt eventyr for dine fødder. Med stalaktitter over dig, flagermus omkring dig og krystal mure foran dig, bevæger du dig gennem de svagt oplyste kamre. Et strejf af solens stråler viser dig vejen ud i den modsatte side, hvor en idyllisk, lille sø ligger gemt. Langsomt forbereder du dig på at forlade din eventyrverden og vende tilbage hotellet i Hpa An. Her kan du tilbringe en stille eftermiddag og aften og tænke tilbage på en dag lidt ud over det sædvanlige! (M)
7. dag: Hpa An til Mawlamyine (Moulmeine)
Din dag starter tidligt med en sejltur ned af Thanlwin floden, der løber hele vejen fra det golde tibetanske plateau til det varme vand i Andamanhavet. Undervejs rejser de mægtige kalkstensbjerge sig majestætisk omkring dig. Du gør bl.a. stop i U Na Auk landsbyen, hvor din guide viser dig rundt. En virkelig lokal oplevelse i en landsby, der stort set ikke modtager nogen besøgende. En landsby, hvor du omgives af snesevis af leende børn, alle nysgerrige for at finde ud af, hvad en udenlandsk gæst laver her. Efter ankomsten til dit hotel i Mawlamyine er resten af dagen fri til afslapning. (M)
8. dag: Mawlamyine (Moulmein) på egen hånd
Nyd en stille morgen, hvor du selv sætter dagsordenen. Mawlamyine, tidligere Moulmein, ligger helt ud til Andamanerhavs kysten ved den mægtige Salween (Thanlwin) flod. Byen er hovedstad i Mon-staten og den tredje største by i Burma. Når det er sagt, er det langt væk fra den gængse turistrute. Hvis du kan lide gamle koloniale bygninger, en by med et væld af etniske grupper, langsommelighed og fine små klostre; så vil du elske at slentre rundt på egen hånd og udforske de små sidegader. Oplev stemningen langs floden på en gåtur hen ad promenaden og slå et smut forbi Myanmars største liggende Buddha. På havnen I Mawlamyine kan du følge med i det travle liv fra morgen til aften. (M)
9. dag: Mawlamyine - Kyaiktiyo - Kinpun (Golden Rock)
Ombord på det lokale tog - langs de ujævne skinner - mellem Mawlamyine og Kyaiktiyo får du rig lejlighed til at interagere med de lokale og møde dem i øjenhøjde. Du mødes af generte smil og vinkende børn. Uden for vinduerne stiger solen langsomt op og oplyser rismarkerne, det evigt skiftende landskab og de arbejdende bønder i den stille morgen. Hyr en Tuk Tuk fra stationen til Kinpun, hvor natten tilbringes. Kinpun er en lille støvet by med nogle få butikker, der sælger farverig frugt, lokale retter og tørrede bønner. Kun byens status som ’basecamp’ for - eller porten til - Golden Rock gør den attraktiv. Hvilket dog også betyder, at hundredvis af pilgrimme passerer gennem Kinpun. Du kan tage til Golden Rock med lastbil allerede i dag, hvis du foretrækker dette, eller du kan vente til i morgen. Vælger du at vente, kan du på en vandretur gennem de små snavsede gader komme bag facaden af Kinpun. Vink til de lokale, der arbejder i haverne og bliv hængende til efter mørkets frembrud og indtil generatorne går ud. Så har du en god nats søvn til at forberede dig til morgendagens vandretur til Golden Rock. (M)
10. dag: Kinpun - Golden Rock - Yangon
Kinpuns gyldne sten - The Golden Rock – balancerer fascinerende på sin spids højt oppe over sletterne. Det kunne nærmest ligne, at den flyder rundt blandt skyerne, og Golden Rock er da også omgivet af både myter og fascination. For de Buddhistiske pilgrimme er stedet magisk, og enhver god buddhist drømmer om en dag at kunne besøge denne helligdom. Af samme grund er stenen også blevet populær blandt rejsende. Vejen til Golden Rock er anstrengende, men belønningen er det hele værd. Fra Kinpun skal du med lastbil, der langsomt bevæger sig op ad bjerget. Den stopper halvvejs for at tillade lastbiler fra den modsatte retning at passere. I Yatetaung, på et lille torv omgivet af en håndfuld lokale butikker, bliver du sat af for at fortsætte til fods. Det er en tur på 45-60 minutter op ad bakke, men du behøver ikke en undskyldning for at stoppe op og hvile dig undervejs. Omgivelserne og sletterne nedenfor er bevægende smukke. Så smukke, at Golden Rock i sig selv blot fungere som prikken over i'et. Turen som helhed er en fantastisk oplevelse. Når du på egen hånd vender tilbage til Kinpun, er du klar til din næste destination, det lidt mere travle Yangon. Selv om byen er fuld af levn fra kolonitiden og historier fra fortiden, så leves livet i byen i høj grad i nu’et. (M)
11. dag: Yangon
Der er lagt op til en afslappende morgen og formiddag på hotellet, inden du fortsætter din videre rejse rundt i Myanmar på egen hånd. Vi anbefaler dig at blive hængende et par dage endnu for at opleve Yangon. Vi hjælper naturligvis gerne med at booke dit hotel, ligesom vi også har masser af ideer og anbefalinger til flere spændende oplevelser rundt omkring i landet. Udforsk Myanmar på egen hånd, eller lad Jysk Rejsebureau hjælpe dig med at skræddersy et personligt program. (M)
Xx dag: Yangon - Danmark
Din flybillet er gyldig i 30 dage, så senest på dag 29 skal du flyve retur til Danmark fra Yangon, Myanmar. Der er rig mulighed for at rejse på egen hånd både i Thailand og Myanmar - før og efter turen over grænsen. Vi har mange gode forslag til, hvordan din rejse bedst strikkes sammen. For eksempel kan du kombinere ovenstående program med en trekking tur i Umphang. Aftal nærmere med din rejsekonsulent. Find indspiration til dit personlige Myanmar eventyr her!

Overnatninger

2 overnatninger på guesthouse i Bangkok
1 overnatning på natbussen til Mao Sot
2 overnatninger på budgethotel i Hpa An
2 overnatninger på budgethotel i Mawlamyine (Moulmein)
1 overnatning på budgethotel i Kinpun
1 overnatning på budgethotel i Yangon
(+ 2 overnatninger ombord på flyet mellme Asien og Danmark)

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver anden dag.

Gruppestørrelse

Max. 8 personer

Januar - april

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Bangkok // Yangon - København t/r
 • 2 overnatninger på guesthouse i Bangkok
 • Turen fra Bangkok til Yangon, Myanmar inkl. overnatninger, ture og transfers iht. program.
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Visa
 • Udflugter ud over de nævnte
 • Enkelte lokal transporter i Myanmar foretages på egen hånd og for egen regning
 • Måltider ud over de nævnte
 • Lommepenge
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Prisbemærkning

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Myanmar (Burma) er pt. lukket for indrejse

Da Udenrigsministeriet fraråder al indrejse til Myanmar (Burma), kan vi desværre ikke tilbyde at hjælpe med at arrangere rejser til landet, førend situationen ændrer sig.


Du kan altid se Udenrigsministeriets hjemmeside for updates vedrørende indrejse til Myanmar (Burma) og på vores sider på Facebook og Instagram kommer vi ligeledes til at give besked, så snart rejser til Myanmar (Burma) igen er muligt.


Til top