KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 18.995,-
FRA 17.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
JULI-KAMPAGNE: Book din rejse til Nepal senest 31. juli 2024 og spar 10% på rejsen i 2025. Læs mere og se betingelser her.
I Kathmandu oplever I blandt andet byens hinduistiske og buddhistiske templer, men I har også tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byens snørklede og farverige gader.

Herefter fortsætter turen til landsbyen Nagarkot. Byen ligger fantastisk i forhold til at opleve solopgang over Himalayakæden, og området byder desuden på gode muligheder for vandring i de omkringliggende landsbyer eller tage på mountainbiketure.

Derefter går turen mod vest, hvor I skal på en spændende trekkingtur over fire dage. Trekkingen foregår i nærheden af den storslåede Annapurna-region. Hårdheden på denne trekkingtur er medium, så de fleste kan være med. Undervejs overnatter man på de simple, men charmerende, tehuse. Undervejs på trekket kommer I igennem traditionelle nepalesiske landsbyer, tætte rododendronskove med et rigt fugleliv samt åbne bjerglandskaber med udsigt over Himalayabjergkæden.

Efter oplevelserne i bjergene går turen videre til Chitwan Nationalpark. Her venter tre dage med fantastiske natur- og dyreoplevelser. Chitwan er Nepals mest kendte nationalpark og ligger i det tropiske lavland på grænsen til Indien. I parken kan du opleve Nepals jungle og et spændende dyreliv – blandt andet Østens største bestand af indiske pansernæsehorn. Derudover har du chancen for at se langur-aber, over 270 eksotiske fuglearter, diverse hjortearter – og har du heldet med dig, er der også mulighed for at støde på tigere, læbebjørne, leoparder, krokodiller og vilde elefanter.

Få information og fakta om Nepal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Nepal her

Bedste rejseperiode

Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året.

Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere eller dem, der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er stort berørt af monsunregnen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Nepal kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Kathmandu
2. dag: Ankomst Kathmandu
Ankomst til Kathmandu. Husk at medbringe cirka 50 US Dollars i kontanter og to pasfotos per person til jeres nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen. I bliver afhentet i lufthavnen og kørt til jeres guesthouse i Kathmandu. I kommer desuden ind forbi vores centralt beliggende servicecenter, hvor I kan få masser af råd og inspiration til jeres rejse rundt i Nepal. Resten af dagen har I på egen hånd i byen.
3. dag: Sightseeing i Monkey Temple, Kathmandu Durbar Square og gåtur tilbage via det lokale marked
I dag skal I besøge nogle af de smukke og interessante UNESCO verdensarvsseværdigheder i byen. Dagen starter med et besøg ved Swyambhunath – også kaldet monkeytemple - som ligger på toppen af en bakke. Det er et meget gammelt buddhistisk område, som består af en Stupa (et monument til opbevaring af relikvier), helligdomme og templer. Stupaen har Buddhas øjne påmalet sine sider, som skuer I alle fire verdensretninger. Stupaen er efter sigende 2000 år gammel. Herefter besøger I Kathmandu Durbar Square, som er området for det gamle royale palads. Her findes den levende gudinde “Kumari”, som hilser på hengivne besøgende fra balkonen i sit tempel. Efter besøget vandrer I tilbage gennem det ældste nepalesiske marked, som er fyldt med små farverige butikker.
4. dag: Sightseeing i Boudhanath, Pashupatinath og køretur til Nagarkot
Denne dag besøger I den største buddhistiske stupa og det største hinduistiske tempel i landet. Boudhanath-stupaen fra det 5. århundrede er et af de vigtigste buddhistiske pilgrimsmål og en af de største stupaer i verden. Omkring stupaen findes tibetanske klostre, hvor mange af de munke, som er flygtet fra det kinesiske styre, lever i dag. Herefter besøger I templet Pashupatinath, som er et af de mest hellige templer dedikeret til guden Shiva. Det er beliggende ved bredden af den hellige flod, Bagmati. Templet er bygget i pagodestil med smukt udskårne træbjælker og en guldtinde, som er symbolet for religiøse tanker. Det er strengt forbudt for ikke-hinduer at komme ind i selve templet, men I har mulighed for at se templet fra østbredden af Bagmatifloden. Pashupatinath-templet er et af de vigtigste pilgrimsmål for hinduister i verden. Besøgende her får et unikt indblik i de hinduistiske begravelsesritualer, da området benyttes til at kremering af de døde. Man ser ligafbrændingerne på behørig afstand, og ser hvordan asken bliver sendt ned i den hellige Bagmati flod, hvor den afdødes synder skylles bort. Området er desuden kendt for at huse de meget ikoniske og hellige mænd – sadhuerne. Disse tiggermunke sidder i deres farverige klæder og med langt uvasket hår og tigger sig gennem livet i tempelområdet. Efter disse stærke kulturindtryk fortsætter I mod byen Nagarkot, hvor I kan slappe af resten af dagen.
5. dag: Oplev Nagarkot på egen hånd
I dag oplever I på egen hånd den skønne bjerglandsby Nagarkot, som ligger i 2100 meters højde. Nyd solopgangen imellem bølgende bjerge og nåletræsskov, hvor der på klare dage er panoramaudsigt over en stor del af Himalayakæden. Gå en tur til de omkringliggende små landsbyer eller nyd udsigten fra udkigstårnet i byen. Er I en familie, som kan lide at være meget aktive, så er der rigtig gode mountainbikestier samt mulighed for paragliding i Nagarkotområdet.
6. dag: Køretur fra Nagarkot til sightseeing i Bhaktapur og tilbage til Kathmandu
Efter I har nydt den smukke solopgang, tager I på en kort køretur for at besøge Bhaktapur, som er en af de tre ældgamle kongebyer i Kathmandu-dalen. Den er kendt som de hengivnes by, og byder på middelalderkunst og -arkitektur. Det er en af de mest historiske byer i Nepal - fyldt med kulturel rigdom, hvor gamle traditioner og levevis stadig eksisterer. I slutter dagen tilbage i hovedstaden Kathmandu
7. dage: Køretur fra Kathmandu til Pokhara
Tidligt om morgenen tager I på en 7-timers køretur gennem dale med floder, risterrasser, landsbyer og større byer langs vejen til den smukke by, Pokhara. Resten af dagen slapper I af på jeres hotel eller går en tur på egen hånd. Hvis køreturen synes for lang, så kan I mod merbetaling overveje at booke en privattransport eller eventuelt at flyve mellem Kathmandu og Pokhara. Forhør dig hos din rejsekonsulent for yderligere information.
8. dag: Trek til Australian Camp
I dag begiver I jer ud på en smuk rejse til bjergene. I skal først køre cirka en time til Kande, hvor I starter jeres milde opstigning gennem skoven til Australian Camp, som byder på en fantastisk udsigt over Himalaya. Heriblandt kan I se både Annapurna og Fishtail Mountain. Ved Australian Camp overnattes der i tehus, hvor der om aftenen bliver serveret et dejligt lokalt måltid. Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse "teahouses". Det var – og er stadig - steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus. Indkvartering er i dobbelt- eller enkeltværelse, og der er fælles toiletforhold. (F,A) Trekkingtid: Cirka 2-3 timer. Højde: Australian Camp 1.900 meter.
9. dag. Trek til Landruk
Stien stiger gradvist opad gennem rhododendron- og nåletræsskove til Deurali. Deurali lader jer nyde den imponerende udsigt til Dhaulagiri og Machhapuchre (Fishtail Mountain). Stien drejer ned mod Tolka, og en let vandring her fra fører jer til Landruk, som er en smuk landsby i Gurung-stil, der befinder sig ved foden af Annapurna Himalaya. (M,F,A) Trekkingtid: Cirka 4-5 timer. Højde: Landruk 1.550 meter.
10. dag: Trek fra Landruk til Ghandruk
I dag vandrer I langs risterrasser til Modi-floden. Efter I har krydset broen, er der en stejl to timers vandring i bakket terræn op til den smukke landsby, Ghandruk. Her vil I blive imponerede over den vidunderlige udsigt til sydsiden af Annapurna, Hiunchuli og Fishtail Mountain. Denne landsby er samtidig meget fascinerende at gå på oplevelse i, da den er en typisk etnisk Gurung-landsby med omkring 1300 huse. (M,F,A) Trekkingtid: Cirka 3-4 timer. Højde: Ghandruk 1.940 meter.
11. dag: Ghandruk trek til Syauli Bazaar og køretur tilbage til Pokhara
Dagen starter med en markant nedstigning i højderne - dernæst følger vandring i mere fladt terræn, inden det igen går ned ad bakke gennem små landsbyer til Syauli Bazaar. Her fra kører I tilbage til Pokhara (cirka 2 timer), hvor I kan slappe af resten af dagen. (M) Trekkingtid: Cirka 2-3 timer.
12. dag: På egen hånd i Pokhara
Udforsk selv de fredfyldte søer, udkigspunkter, huler og vandfald, som findes i de smukke omkringliggende områder. Pokhara er en større by, som dog er knapt så hektisk som Kathmandu. Det er derfor et perfekt sted for jer til at slappe af og lade de store oplevelser fra trekkingturen synke ind.
13. dag: Køretur til Chitwan Nationalpark
Køreturen til Chitwan Nationalpark tager omkring 5 timer. Chitwan ligger i lavlandet i den sydlige del af Nepal. Parken strækker sig over et areal på 932 kvadratkilometer, og har været på UNESCO’s Verdensarvslisten siden 1984 på grund af sit varierede dyreliv. Efter ankomsten bliver I transporteret til jeres lokale guesthouse. Efter frokosten er det tid til en gåtur rundt i landsbyen, og senere er der arrangeret madlavningskursus for jer med efterfølgende lokal middag og kulturel dans. (F,A)
14. dag: På safari i Chitwan
Dagen starter ud med en kanotur op ad floden. Det er en af de bedste måder at opleve naturen og dyrelivet på. Der er blandt andet mulighed for at se krokodiller på kanoturen. Herefter vil I gå igennem et område med skov, græssteppe og jungle i nationalparken. En guide ledsager jer, og hjælper med at identificere de forskellige fugle-, plante- og dyrearter, som I støder på undervejs. Efter frokost kan I vælge enten at udforske junglen yderligere på en guidet jeepsafari, eller også kan I vælge at deltage på en cykelrundtur i området. (M,F,A)
15. dag: Køretur tilbage til Kathmandu
Efter morgenmaden er der afgang mod hovedstaden, Kathmandu, og undervejs kan I nyde synet af floddale, terrasser og landsbyer. (M)
16. dag: Afslapningsdag med mulighed for shopping inden hjemrejsen
Kathmandu er en fantastisk spændende by, og I har hele dagen til at tage flere af byens indtryk til jer samt få købt de sidste souvenirs.
17. dag Kørsel til lufthavnen
På turens sidste dag bliver I kørt til lufthavnen til jeres hjemrejse. I er tilbage i Danmark samme dag efter et fantastisk eventyr i Nepal.

Overnatninger

5 overnatninger på budgethotel i Kathmandu
2 overnatninger på budgethotel i Nagarkot
3 overnatninger på budgethotel i Pokhara
3 overnatninger i tehus på trekkingturen
2 overnatninger på guesthouse i Chitwan.

Overnatningsstandarden kan opgraderes mod merbetaling med undtgelse af tehusovernatningerne på trekkingturen. Hør nærmere hos din rejsekonsulent.

Bemærkninger

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da turforslaget både inkluderer lange transporttider samt trekking med både længere vandredage og i højderne, så anbefales denne tur ikke som udgangspunkt til familier med meget små børn.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

I rejser individuelt i Kathmandu, Nagarkot og Pokhara. På trekkingturen og i Chitwan kan I komme komme til at rejse i små grupper.

September - november og marts - april

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Badetøj og let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og myggebalsam
 • Medicin
 • Fotoudstyr
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske og lommekniv
 • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu t/r (inkl. bagage)
 • Ankomsttransfer ved ankomst til Kathmandu
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport i turistbus, lokal bus og bil ifølge program
 • Byrundture i Kathmandu med engelsktalende guide
 • Halvdags byrundtur i Bhaktapur med engelsktalende guide
 • 4 dages trekkingtur med engelsktalende guide samt bærere
 • Trekkingtilladelse og nationalparkgebyr
 • 3 dages tur til Chitwan inkl. engelsktalende guide og dagsture som beskrevet
 • Prisen inkluderer desuden dækning af guide og bæreres udgifter til overnatninger, måltider og forsikringer på trekkingturen
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Nepal er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Visum
 • Lokale turistskatter i Bhaktapur og Nagarkot (ca. 30 DKK per sted per person), som indkræves til genopbygning efter jordskælvet i 2015

Prisbemærkning

Børnepriser gælder for børn op til 8 år. Børn ældre end dette har samme pris som voksne.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Nepal

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Jysk Servicecenter Kathmandu ligger centralt placeret i backpacker-bydelen Thamel (tæt ved Kathmandu Guest House, der et af de ældste i byen, så godt at spørge efter det, når man skal finde kontoret) i Nepals hovedstad Kathmandu.


Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top