Søg
Søg
De fantastiske templer ved Bhaktapur
Nepals største Stupa hedder Boudhanath
Pashupatinath Temple
Helligmand, Kathandu, Nepal
Landsbybørn kigger mod Himalaya fra lavlandet
Oplev de fantastiske grønne områder i det sydlige Nepal
En kano tur i Chitwan giver dig mulighed for at spotte dyr i fantastisk smukke og rolig omgivelser
Chitwan, Nepal
Er du meget heldig kan du spotte tigere i Chitwan Nationalpark
Ved Chitwan oplever du også det lokale liv i landsbyerne
Pokhara og Annapurna fra Fewa Lake
Den imponerende udsigt over Himalaya på den sceniske flyvetur
Buddhistisk munk med bedemølle
Oplev fascinerende Bhaktapur i Kathmandu Valley
Pottery Square i Bhaktapur
Få de fantastiske udsigter over Himalaya ved Nagarkot

Templer, Homestay og Himalaya

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 15.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 14 dage

Dette rejseforslag er for dig, der søger en stor naturmæssig og kulturel oplevelse i Nepal. Vi har lavet en rejse, som tager dig til Kathmandus fantastiske templer og på trekkingtur med homestay overnatninger i det grønne lavland ved Chitwan. Du slapper af i charmerende Pokhara og sidst, men ikke mindst, oplever mægtige Himalaya fra første parkét på en scenisk flyvning over bjergene.

Din rejse starter i Nepals hovedstad Kathmandu. Her har vi inkluderet en byrundtur, hvor du blandt andet har mulighed for at udforske de mange templer, opleve ligbrændinger og nyde en omgang dal bhat (lokal nepalesisk ret) på en tagcafé.

Fra Kathmandu drager du mod det grønne lavland. Her venter dig en storslået og autentisk oplevelse på en tre dages trekkingtur, hvor du undervejs overnatter hos lokale nepalesere i området. Det er en relativ hård trekkingtur, men de fantastiske omgivelser gør alle anstrengelserne værd.

Herefter går turen til Chitwan National Park. Her venter dig tre dage med fantastiske natur- og dyreoplevelser. Chitwan er Nepals mest kendte nationalpark, og ligger i det tropiske lavland på grænsen til Indien. I parken kan du opleve Nepals jungle og spændende dyreliv – blandt andet Østens største bestand af indiske pansernæsehorn. Derudover har du chancen for at se langur-aber, over 270 eksotiske fuglearter, og har du heldet med dig, er der også mulighed for at støde på tigre, læbebjørne, leoparder, krokodiller og vilde elefanter.

Herfra går turen videre til Pokhara, hvor du har to dage på egen hånd.

Fra Pokhara går turen tilbage til Kathmandu, hvor der venter dig en scenisk flyvning over Himalaya. Der er mulighed for at opleve nogle af verdens højeste bjerge på denne fantastiske flyvetur.

Efter to nætter i Kathmandu går turen til Nagarkot. Her kan du opleve nogle fantastiske udsigter over Himalaya fra dit guesthouse og tage på mindre vandreture i det naturskønne område. Fra Nagarkot går turen tilbage til Kathmandu via Bhaktapur. Her har du en halv dags byrundtur, inden du fyldt med dine mange nye, spændende indtryk flyver tilbage til Danmark.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Nepal her


Sæson

Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året. Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere eller dem, der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er berørt af monsunregnen.

Du finder buddhistiske bedemøller mange steder i Nepal

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Kathmandu.

2. dag: Ankomst Kathmandu
Ankomst til Kathmandu. Husk at medbringe cirka 50 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Kathmandu, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Kathmandu.

3. dag: Byrundtur i Kathmandu
I dag tager vi dig ud på en spændende byrundtur i Kathmandu, som inkluderer hele tre områder på UNESCO’s verdensarvsliste. På denne endagstur får du et indblik og introduktion til Kathmandus og nepalesernes historie, kultur og levevis.

Du kommer blandt andet til at opleve Boudhanath - Nepals største stupa - hvor hundredvis af farverige bedeflag blafrer i vinden og spreder sine bønner. Ved hindutemplet Pashupatinath kan du overvære ligbrændinger ved flodbredden og møde mange saddhuer, som er de hellige hindumænd.

Frokosten spises på Durbar Square omgivet af historiske templer. Hvis du er heldig, får du et glimt af Kumari – den levende gudinde. Slut dagen af ved Swayambhunath (abetemplet), hvorfra du har en fantastisk udsigt over Kathmandudalen.
Resten af dagen har du på egen hånd.

4. dag: Kathmandu til Hattibang - Trekking og homestay
Tidlig morgen forlader du travle Kathmandu og kører sydpå mod Nepals grønne lavland. På turen kører du langs floddale, terrassemarker og små lokale landsbyer inden du, efter cirka tre timers kørsel, ankommer til startstedet for din tre dages trekkingtur. Området er meget uturistet, så der venter dig en stor autentisk oplevelse de næste dage.

Denne første vandredag indeholder en del stigninger, og du kommer igennem en række små landsbyer inden du når dagens mål, som er byen Hattibang (1410m). Den samlede trekkingtid i dag er 4-5 timer. Fra Hattibang kan du på klare dage nyde udsigten over Himalayabjergene Ganesh Himal, Langtang og Manaslu.

Din overnatning i nat er ved en lokal familie i Hattibang. Her får du et unikt indblik i de lokale nepaleseres dagligdag og leveforhold. Du må ikke forvente en høj standard for din overnatning, men dette opvejes mange gange af de lokales gæstfrihed. (M, F, A)

5. dag: Hattibang til Upper Dangadi - Trekking og homestay
Efter den traditionelle morgenmad vandrer du videre fra Hattibang ad stejle stigninger gennem et stort skovområde til Siraichuli (1945m). Dette er det højeste punkt for trekkingturen, og byder på en spektakulær udsigt over bjergområderne ved Annapurna og Rolwaling.

Efter at du har tilbragt noget tid med at nyde udsigten, vandrer du videre ned gennem frodige skovområder til landsbyen Upper Dangadi. Her besøger vi ruinerne af et historisk fort fra det 18. århundrede, som havde til formål at beskytte området fra omkringliggende kongeriger.

Den samlede trekkingtid i dag er omkring 7 timer, så det er tiltrængt at ’checke ind’ hos din lokale værtsfamilie i dag, som serverer aftensmaden og dagens seng for dig. (M, F, A)

6. dag: Upper Dangadi til Chitwan – Trekking og madlavningskursus
Du fortsætter nedstigning gennem grønne skovområder og langs marker inden du, efter cirka tre timers vandring, afslutter trekkingturen i byen Shaktihor. Her fra hopper du på bussen videre til Chitwan Nationalpark (cirka to timers kørsel).

Ved ankomsten til Chitwan, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, vil du blive hentet af en chauffør og kørt til dit overnatningssted. Her bliver du budt velkommen med et lille informationsmøde omkring stedet og faciliteterne. Efter frokost besøger du den lokale landsby, hvor du også får mulighed for at deltage i et madlavningskursus for at lære at lave de lokale nepalesiske retter. (M, F, A)

7. dag: På safari i Chitwan
Dagen starter ud med en kanotur op ad floden. Det er en af de bedste måder at opleve naturen og dyrelivet på. Der er blandt andet mulighed for at se krokodiller på kanoturen. Herefter vil du gå igennem et område med skov, græssteppe og jungle i nationalparken. En guide ledsager dig og hjælper med at identificere de forskellige fugle-, plante- og dyrearter, du støder på undervejs.

Efter frokost kan du vælge at udforske junglen yderligere på en guidet jeepsafari, eller også kan du vælge at deltage på en spændende cykelrundtur i området. (M, F, A)

8. dag: Chitwan - Pokhara
Efter morgenmaden køres du til busstationen, hvorfra turen går til Pokhara. Resten af dagen er på egen hånd. (M)

9. dag: På opdagelse i Pokhara
Dagen i Pokhara er til fri disposition. Her er mulighed for at tage på kortere vandreture, leje en båd eller bare nyde udsigten over søen Phewa Tal og bjergene.

10. dag: Pokhara - Kathmandu
I dag går turen tilbage til Kathmandu med turistbus (ca. 7 timer). Efter ankomst til Kathmandu, har du dagen på egen hånd.

11. dag: Scenisk flyvetur i Himalaya
I dag skal du opleve verdens tag. Den én time lange flyvetur går til Mount Everest, Lhotse og Makalu. Den naturskønne flyvning afgår fra indenrigslufthavnen i Kathmandu, og foregår tidligt om morgenen for at fange det bedste lys og vejr. På flyveturen kan du observere smukke dale, små landsbyer, det imponerende Himalaya og det tibetanske plateau. Flyet har plads til cirka 18 personer.

12. dag: Oplev Himalaya fra Nagarkot
Turen går i dag til Nagarkot. Her har du dagen til at udforske den smukke natur eller bare nyde den imponerende udsigt over Himalaya. Din overnatning foregår i smukke Nagarkot, som er langt fra Kathmandus travle gader.

13. dag: Byrundtur i Bhaktapur
Efter solopgang over Himalayakæden går turen tilbage til Kathmandu. Undervejs besøges den tidligere hovedstad, Bhaktapur. Her har du en halv dags byrundtur med lokalguide. Bhaktapur er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og er blandt andet kendt for sine smukke templer. Undervejs oplever du små markeder, mens du bevæger dig rundt i byens hyggelige gader. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til Kathmandu.

14. dag: Afrejse fra Kathmandu / ankomst til Danmark
Afrejse fra Kathmandu og ankomst samme dag til Danmark efter et fantastisk eventyr i Nepal.

Overnatning:
5 overnatninger på guesthouse i Kathmandu, 2 overnatninger i homestay på trekkingtur, 2 overnatninger på budget lodge i Chitwan, 2 overnatninger på guesthouse i Pokhara samt 1 overnatning i Nagarkot på Guesthouse.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist - tjek listen her. Når du vælger denne rejse, mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

Denne tur anbefales ikke til børn under 10 år på grund af trekkingturen i lavlandet.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 15.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.


Prisbemærkning

I Nepal er det god skik at give drikkepenge til guide efter endt tur.

Det er muligt at tilkøbe indenrigbilletter, privat transfer eller opgradere standarden på overnatninger.

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Du rejser individuelt i Kathmandu, Pokhara og Nagarkot. I Chitwan kan du komme komme til at rejse i små grupper.

Sværhedsgrad

Moderat

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu t/r
 • 5 overnatninger på guesthouse i Kathmandu
 • Byrundtur i Kathmandu
 • 3 dages trekkingtur inkl. engelsktalende guide, bærer af bagage, måltider og overnatninger i homestay
 • 3 dages tur til Chitwan inkl. engelsktalende guide og overnatninger i guesthouse
 • Transport i turistbus/lokal bus
 • 2 overnatninger på guesthouse i Pokhara
 • Scenisk flyvetur over Himalaya
 • Transport til Nagarkot
 • 1 overnatning i Nagarkot
 • 1/2 byrundtur i Bhaktapur med engelsktalende guide

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Sovepose
 • Personligt trekkingudstyr
 • Drikkepenge til guide
 • Lokale turistskatter i Bhaktapur og Nagarkot (ca. 30 DKK per sted per person), som indkræves til genopbygning efter jordskælvet i 2015.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder: 25-03-2019 18:00:00 : 12876
Kolding
25. marts 2019 kl. 18:00

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder

Webinar: Nepal: 26-03-2019 17:30:00 : 12291
Webinar
26. marts 2019 kl. 17:30

Webinar: Nepal

Nepal og Bhutan: 24-04-2019 18:00:00 : 12303
København
24. april 2019 kl. 18:00

Nepal og Bhutan

Se mere her

Servicecenter

Nepal Få hjælp og service til rejsen
Service Center, Kathmandu, Nepal
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: