19 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 21.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Landskabet er forskelligartet og storslået, lokalbefolkningen er imødekommende og kun ganske få steder er de gamle bjergstier blevet overtaget af moderne veje. Alligevel er det kun ganske få trekkere, der vælger trekket rundt om Manaslu frem for nogle af Nepals mere kendte treks.

Trekket rundt om Manaslu er uden tvivl et af Nepals smukkeste treks, og du kan se frem til frodig skov, brusende floder, golde sletter og udsigter til nogle af verdens højeste bjerge. De sceniske trekkingstier fører dig gennem små landsbyer, hvor du overnatter på lokale tehuse og møder befolkningen i øjenhøjde. Landsbyerne i lavlandet vil være prægede af hinduistisk kultur, og du vil trekke gennem de mange frodige rismarker. Længere oppe i højderne er kulturen mere buddhistisk, og du vil opleve oldgammel tibetansk kultur, der stadig lever i landsbyernes farverige klostre. Glæd dig til denne perle af et trek i et område af Nepal, hvor tiden står stille, og eventyret venter.

Læs information og fakta om Nepal her.
Se vores andre spændende rejseforslag i Nepal her.

Bedste rejseperiode

Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt de smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året.

Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere eller dem, der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er stort berørt af monsunregnen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Nepal kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
I dag har du afrejse fra Danmark mod Nepals hovedstad, Kathmandu.
2. dag: Ankomst til Kathmandu
Ved ankomst til lufthavnen bliver du afhentet og kørt til dit guesthouse, der ligger centralt i Thamel-området af Kathmandu. Resten af dagen har du på egen hånd til at udforske Kathmandu. Tag forbi vores servicekontor, der ligger et stenkast fra dit guesthouse – her vil du få en introduktion til byen, og de sidste praktiske ting vil blive ordnet for at sikre din trekkingtilladelse til Manaslu. Husk at medbringe cirka 50 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen (husk dog at udfylde visumformular hjemmefra).
3. dag: Kathmandu og sightseeing på egen hånd
Glæd dig til en dag i Kathmandus charmerende kaos. Byen er fuld af spændende historie og farverige sanseindtryk. Du kan få masser af tid til at gå ved blot at ose i Thamels spændende butikker eller smage noget af den skønne mad, der serveres på byens restauranter. Det kan anbefales at hyre en taxa til at tage dig rundt til nogle af byens største seværdigheder. Tag for eksempel til Durbar Square, der har utallige smukke templer; ”abetemplet” Swyambhunath, den buddhistiske stupa Boudhanath og Nepals vigtigste hindu-tempel Pashupatinath.
4. dag: Kathmandu og sightseeing på egen hånd
Dagen i dag har du ligeledes til at gå på opdagelse i Kathmandu. Måske dagen skal bruges på en tur til en af de andre historiske kongebyer i Kathmandu-dalen? Både Patan og Bhaktapur gemmer på bymidter med mange hundrede års historie. Patan er kendt som ’byen med de tusinde gyldne tage’, og Bhaktapur gemmer på gamle kunsthåndværk, der kan opleves i de gamle smalle gader.
5. dag: Køretur til Soti Khola
I dag starter eventyret for alvor, når du kører ad ujævne veje til Soti Khola. Du kører gennem smukke landskaber og dybe dale, der gemmer på brusende floder. Busturen tager ca. 9 timer, og der vil måske være busskifte undervejs. Køretid: Cirka 9 timer.
6. dag Trek Soti Khola - Machhakhola
I dag starter den første trekkingdag med en vandretur op gennem tæt skov, hvorefter det går skiftevis op- og nedad. Senere på dagen vandrer du over de smukkeste risterrasser, der ligger lige udenfor den charmerende Gurung-landsby. Ude af dalen fortsætter stien ned mod flodbredden til landsbyen Machhakhola, som betyder ’Floden med fisk’. Herfra er der en vidunderlig udsigt til Ganesh Himal-bjergkæden. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Machhakhola 890 meter.
7. dag: Trek Machhakhola - Jagat
Efter morgenmad på dit tehus følger du i dag skovstien til Tatopani, som betyder varmt vand på nepalesisk. Du passerer de naturlige varme kilder, inden du når Dobhan. Undervejs vil du kunne se den stærke strøm bruse gennem Budhi Gandaki-floden. Når du når Lauri, krydser du en høj hængebro, og derefter går vandringen af høje stier mod græsengene ved Jagat. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Jagat 1.410 meter.
8. dag: Trek Jagat - Philim
I dag krydser du over til vestbredden af Budhi Gandaki-floden. Herfra går ruten jævnt opad, mens du følger floden til landsbyen Sirdibas. Du kommer herefter til endnu en af Nepals mange hængebroer, som du krydser for at komme retur til østbredden af floden. Herfra venter der en meget stejl stigning til Philim. Philim er en lille landsby beboet af bjergfolket Gurung. Her vil du finde den fine Chholing Sandu Gompa, der ligger smukt omringet af majs- og hirsemarker. Trekkingtid: Cirka 4 timer. Højde: Philim 1.519 meter.
9. dag: Trek Philim - Deng
Dagens trekking tager dig over en storslået kløft. Herfra fører stien gennem nåletræsskov og møder en anden sti ved et sted kaldet New Bridge. Du følger stien mod landsbyen Chap og videre ind i en smal kløft, mens stien går op og ned ad bjerget, og flere gange krydser du den gennemstrømmende flod ad små hængebroer. Efter et område med grøn bambusskov når du op til landsbyen Deng, hvor du overnatter. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Deng 2.360 meter.
10. dag: Trek Deng - Namrung
Dagen starter med mindre højdestigninger, inden stien for alvor går opad. Du krydser en bro over floden med vild udsigt ned over kløften, som giver et sug i maven. Herefter ændrer landskabet sig langsomt; bevoksningen og skoven bliver mindre tæt, og samtidig bliver stien lettere at vandre. Ruten tager dig herefter gennem en bambus- og rhododendronskov, forbi et vandkraftværk og videre til Namrung. Trekkingtid: 6-7 timer. Højde: Namrung 2.660 meter.
11. dag: Trek Namrung - Samagaon
I dag går turen videre ad de små bjergstier. Du krydser Numla Khola-floden, som kommer fra Pungyen-gletsjeren på Manaslu. Dagens mål er landsbyen Samagaon. Det er en lille landsby, som hovedsageligt består af to rækker af huse, og i den ene ende af byen ligger det lille Kargyu Chholing-kloster. Trekkingtid: 5-6 timer. Højde: Samagaon 3.530 meter
12. dag: Hviledag i Samargon
For at kroppen kan vænne sig til den mindre mængde ilt, der er i luften i højderne, er det vigtigt, at man ikke stiger for hurtigt. I dag tager du en stille og rolig dag med en kort tur rundt i byen, hvor du blandt andet kan besøge byens klostre. Hvis du har lyst, kan du vandre en tur til Birendra Tal, som er en ferskvandssø, og du kan vandre til Manaslu base camp.
13. dag: Trek Samargon - Samdo
Dagen starter tidligt med vandring til Samdo, hvor du spiser morgenmad. Samdo er et lille samfund, der ligger ved en klippeside med de mest fantastiske udsigter til Himalayabjergene. Om eftermiddagen vandrer du til et udsigtspunkt ved Pana Danda. Du kan også gå til Samdo Peak, som har en af de bedste udsigter til Manaslu-bjerget. Trekkingtid: Cirka 4 timer. Højde: Samdo 3.780 meter.
14. dag: Trek Samdo - Dharmasala
I dag står den på ca. 4 timers trekking op mod højderne. Undervejs kan du glæde dig til den mest fantastiske udsigt over bjergene. Når du ankommer til Dharmsala, har du resten af dagen til at slappe af, så du er frisk til morgendagens hårde trek. Trekkingtid: Cirka 4 timer. Højde: Dharmasala 4.460 meter.
15. dag: Trek Dharmasala – Larke La-passet – Bimthang
I dag starter du tidligt, for det er nemlig dagen, hvor du skal nå det høje Larke La-pas. Turen hertil kræver ikke som sådan vandreteknik, men du skal have noget tålmodighed. Undervejs kan du nyde den imponerende udsigt til bjerge og dale, og der venter en særlig følelse af succes, når du når Larke-La i 5160 meters højde. Herefter vandrer du nedad mod Bimthang. Denne del af turen er en lang vandring ned ad bakke, som både kræver tålmodighed og kontrol. Bimthang er en stor dal med høje klippevægge og forladte huse. Heldigvis er der også nogle hyggelige tehuse, og du vil tilbringe natten i et af dem. Trekkingtid: 8-9 timer. Højde: Larke-La 5.160 meter.
16. dag: Trek Bimthang - Goa
Turen fortsætter i dag nedad fra Bimthang, gennem tæt skov og forbi små bosættelser. Hen på dagen når du den lille og rolige landsby, Goa. Trekkingtid: Cirka 5 timer. Højde: Goa 2.515 meter.
17. dag: Trek Goa – Chamje
Du vågner op til din sidste trekkingdag. Nu går turen videre ned i dalen fra Goa til Dharapani, hvor du møder ruten fra det store og kendte Annapurna-trek. Herfra følger du vejen til Chamje, og undervejs passerer du flotte vandfald og brusende floder. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Chamje 1.430 meter.
18. dag: Køretur tilbage til Kathmandu
Efter en fantastisk og smuk trekkingtur i Nepal, kører du med bus retur mod Kathmandu. Ved ankomst kan du passende fejre en vellykket vandrerejse med et dejligt måltid på en af byens restauranter. Køretid: Cirka 9 timer.
19. dag: Fly fra Kathmandu og ankomst til Danmark
I dag køres du i lufthavnen og påbegynder rejsen hjem mod Danmark, hvor du ankommer samme dag. Rygsækken er pakket med oplevelser for livet, og Nepal har med garanti vundet en lille del af dit hjerte.

Overnatninger

4 overnatninger på Highlander Inn i Kathmandu
13 overnatninger i tehuse undervejs på trekket

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse (teahouses). Det var og er steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple forhold. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus. Indkvartering er i twinrooms, og der er fælles toiletforhold.

I Kathmandu kan Jysk Rejsebureau tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller.

Bemærkninger

Husk at medbringe to pasbilleder og et kopi af dit pas til trekkingtilladelsen.

Vær opmærksom på, at man kun kan have 1 taske med per 2 deltagere pga. det antal bærere, som er med på trekket. Det er muligt mod ekstra betaling at få en ekstra bærer med på trekket - og dermed ekstra bagage.

Bemærk at deltagelse i trekking og vandreture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes. For yderligere information henvises til Statens Serum Institut.
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og tale om muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trekkingture, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Manaslu er et hårdt trek, og derfor er der ingen garanti for at komme hele vejen til toppasset.

Denne tur anbefales ikke til børn under 15 år.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Du rejser individuelt i Kathmandu og Pokhara. På trekket rejser du i små grupper med maksimum 8 personer. Du kan mod merpris sikre dig, at turen bliver arrangeret som privattur. Hør nærmere hos din rejsekonsulent.

September - november og marts - april

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmede trøjer/skjorter
 • Trekkingstøvler
 • Genanvendelig drikkedunk
 • Let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og myggebalsam
 • Medicin
 • Fotoudstyr
 • Vandtætte pakkeposer
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. lommekniv

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu t/r (inkl. bagage)
 • Ankomsttransfer ved ankomst til Kathmandu
 • Overnatninger ifølge program
 • Turistbus t/r mellem Kathmandu og trekkets start- og slutpunkt
 • 14 dages trekkingtur med engelsktalende guide samt bærere
 • Trekkingtilladelse og nationalparkgebyr
 • Prisen inkluderer desuden dækning af guide og bæreres udgifter til overnatninger, måltider og forsikringer
 • Minimum 15% rabat på køb af rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Nepal er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider
 • Visum
 • Leje af sovepose og/eller dunjakke

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Nepal

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Jysk Servicecenter Kathmandu ligger centralt placeret i backpacker-bydelen Thamel (tæt ved Kathmandu Guest House, der et af de ældste i byen, så godt at spørge efter det, når man skal finde kontoret) i Nepals hovedstad Kathmandu.


Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top