Ud af New Zealands små 5 mio. indbyggere, bor over 1,5 mio. af dem i Auckland. Byen er en moderne metropol og skaber kulissen for en skøn storbyoplevelse, inden rejsen går videre rundt i landet.

Auckland er typisk det første stop på rejsen rundt i New Zealand. Byen er velsignet med en fænomenal beliggenhed, lige dér, hvor Haurakigolfen og Det Tasmanske Hav er tæt på at mødes og forenes. Dette er også grunden til, at Auckland har fået tilnavnet "City of Sails", fordi byen flankeres af sejlskibe på begge sider af centrum. For de lokale indbyggere betyder beliggenheden, at der aldrig er mere end en halv times kørsel til smukke strande, gode vandreruter og små, eventyrlige øer, der er gode destinationer for en dagsudflugt.

For dig, som besøgende, betyder det også, at der er rigeligt at give sig til i og omkring byen, uanset hvad du er til. Besøg bl.a. det nærmest obligatoriske Sky Tower, der stiger til vejrs i det centrale Auckland; tag på en picnic på Mt. Eden, den højeste af de 48 vulkaner i og omkring Auckland, og få en fantastisk udsigt over byen, eller besøg Auckland Museum, hvor du kan lære om New Zealands historie. Hvis du har tid nok, vil vi anbefale dig at bruge en dag på at tage til Waiheke Island, i Haurakigolfen. Øen er et lille paradis og en yndet destination for mange lokale. Her kan du både komme på vinture, prøve ziplining, og meget, meget mere.
Tilnavn: City of Sails

Indbyggere: 1.63 mio. (juni 2018)

Areal: 1.103 km2

Klima: Tempereret. Vejret er oftest meget omskifteligt i New Zealand, også i højsæsonen. Nordøen er generelt varmere og mere tør end sydøen.

Highlights: One Tree Hill, Auckland Museum, Mt. Eden, Waiheke Island, Sky Tower og meget mere.
Auckland, New Zealand
Waikehe Island, der ligger i HaurakigolfenSmuk udsigt over AucklandAucklands hyggelige marina med Sky Tower i baggrunden
Til top