Her på siden finder du praktisk information og fakta om New Zealand.


Praktisk info om at rejse i New Zealand

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 3 måneders turistvisum ved ankomsten til New Zealand, hvis de kommer med fly. Ved ankomst over land får man ligeledes 3 måneders turistvisum. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til New Zealand. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Dog er det pr. 1. oktober 2019 påkrævet, at alle rejsende til og via New Zealand holder et såkaldt NZeTA - en indrejsetilladelse til New Zealand - der er et krav for at kunne rejse til landet uden et visum.
Indrejsetilladelsen skal søges online eller via en app og alle, der ikke besidder en sådan, vil blive nægtet boarding af deres fly til New Zealand. Du kan ansøge om NZeTA her.
Tilladelsen koster et mindre gebyr og er gyldig i to år, med mulighed for ophold i New Zealand i op til tre måneder ad gangen. Det er ikke tilladt at arbejde i New Zealand med NZeTA.

Jysk Rejsebureau kan desuden hjælpe dig med at søge et Working Holiday Visum. Visummet kan søges af personer mellem 18 og 30 år og giver dig ret til kombinere rejse og arbejde i New Zealand i ét år. Bemærk, at du skal ansøge om Working Holiday Visummet i Danmark inden afrejsen - du har ikke mulighed for at søge, når du først er ankommet til New Zealand. Der er ikke garanti for at få et Working Holiday Visum, da der stilles bestemte krav til ansøgeren - og der kun udstedes et mindre antal tilladelser pr. år. Læs mere om Working Holiday.

Der kan forekomme indrejsekrav til New Zealand såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til New Zealand.

Særlige indrejseregler i New Zealand i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til New Zealand. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug - det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Vejret på New Zealand er meget lig det danske vejr. Årstiderne er bare byttet rundt, så når vi har vinter herhjemme, er der sommer i New Zealand. Man kan rejse i New Zealand året rundt, men den vejrmæssige bedste tid er fra december til og med marts måned (højsæsonen), hvor vejret er som en god dansk sommerdag herhjemme. Vær forberedt på, at vejret hurtigt kan skifte pga. landets mange bjerge.

På Nordøen er der subtropisk klima, hvilket gør, at der er grønt næsten hele året rundt.

Temperaturerne går fra 5 grader om vinteren op til 27 grader om sommeren, og der falder omtrent 1.300 mm regn om året fordelt udover hele øen.

På Sydøen er der tempereret klima med lidt lavere temperaturer end på Nordøen. Der er en langt større mængde nedbør, ca. 7.500 mm, ved vestkysten. Der er en mærkbar forskel på nedbøren, da den nærmest bliver stoppet af The Southern Alps, der går hele vejen op gennem øen. På østsiden falder der "kun" 330 mm regn om året.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på New Zealand er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på New Zealand kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i New Zealand her.

Penge
Der kan bruges Visa- og MasterCard i hele landet.

Transport
New Zealand er et fantastisk smukt land at rejse rundt i. Landet er ca. 6 gange større end Danmark og delt op i 2 store øer; nordøen og sydøen. Det fantastiske ved New Zealand er, at naturen er så alsidig. Du kan opleve høje, sneklædte bjerge, imponerende fjorde, lækre sandstrande, spruttende gejsere og enorme vulkaner og alt inden for en overskuelig afstand.
I vores rejs-selv-ruter har vi anbefalet en rejsetid til de forskellige stræk, som kan være et godt værktøj til planlægningen af rejsen. Find Jysk Rejsebureaus rejs-selv-ruter ved at klikke på Rejseformer i toppen af siden.

Der er mange måder at komme rundt i New Zealand, her har vi lavet en liste til inspiration, så du kan finde ud af, hvilken transportform der passer dig bedst.

Bus:
Fordelen ved at køre i bus er, at du kan læne dig tilbage og slappe af og nyde udsigten ud ad vinduet. Det er en transportform, mange unge mennesker benytter sig af, da det ofte er billigere end at leje en bil. På New Zealand kan Jysk Rejsebureau anbefale flere forskellige udbydere af busture.

Backpacker-buspas:
Der er flere selskaber, som udbyder backpackerbuspas. Busserne kører fra A til B med mange stops undervejs ved interessante steder. Det er altså ikke den hurtigste transportmetode, men virkelig en god måde at få oplevet dette fantastiske land. Busserne køres af erfarne guider, der kender de spændende små steder undervejs. Konceptet er, at det skal være fleksibelt, og du kan hoppe af og på bussen, som du har lyst. Busserne køre ofte, og det er let at booke din videre rejse på nettet.
Når busserne kommer frem til byerne, hjælper guiden/chaufføren med at booke overnatninger på diverse hostels og sætter dig af tæt på.
Målgruppen er unge mennesker i alderen 18-30 år, men alle er velkomne.

Billeje:
Der er meget populært at køre rundt i egen bil i New Zealand. Det giver en dejlig frihed, at du selv kan bestemme tempoet, og gøre stop lige præcis hvor du har lyst. Der er muligt at hente bilen i én by og aflevere den i en anden by, som regel mod et envejslejegebyr. Bilerne kan fås i flere størrelser og modeller alt efter dit behov. Husk at der køres i venstre side af vejen i New Zealand. Læs mere om billeje.

Motorhome og camperleje:
En anden populær transportform er at leje en camper eller et motorhome, som det også hedder.
Det giver den samme frihed som med en bil, at du selv kan vælge, hvornår du vil af sted, og hvor du ønsker at gøre stop. En anden stor fordel er, at du kører rundt i dit hjem. Du skal altså ikke til at pakke dine ting ud efter en lang dag på vejen.
Det er et oplagt transportmiddel for familier med børn, da børnene kan sidde og lege omme bagi, når der køres. Der findes et stort udvalg af rigtig gode Holiday parker, hvor der er mange børnevenlige faciliteter.
Husk, at jo før du booker din camper, desto billigere er det. Priserne følger udbud og efterspørgsel, så tæt på afrejse vil det ofte være meget dyrere.Læs mere om camperleje.

Minicamper:
Minicamperen er en mellemting mellem en bil og en camper. Kort fortalt så fylder bilen ikke mere end en almindelig bil, men har de samme kvaliteter som en camper; du kan sove i den og lave mad. Og så er den betydelig billigere end en camper. Den kan både fås til 2 og 4 personer.
Aldersgrænsen er 18 år, men du skal have haft kørekort i min. 1 år. Læs mere om leje af minicamper.

Fly:
Afhængig af hvor lang tid du har til rådighed på din rejse i New Zealand, kan det være en fordel at booke et flystræk eller to evt. mellem nord- og sydøen eller omvendt. Det sparer en masse tid, og du får besøgt de steder, du går og drømmer om.

Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at reservere alle ovenstående transportmidler. Ønsker du at leje bil eller camper, anbefaler vi, at du reserverer i så god tid som muligt, da priserne følger udbud og efterspørgsel og bliver dyrere jo tættere på afrejse, du kommer. Det samme gælder som regel også flybilletter.

December til februar er sommermånederne i New Zealand, og det er meget populært at rejse dernede på denne årstid. Derfor kan især camperne være svære at få fat i. Så husk at være ude i god tid.

Skolernes sommerferie ligger fra ca. midt december til slutningen af januar. Så her rejser new zealænderne også selv på ferie.

Forhør dig om priser hos din rejsekonsulent.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Wellington
Sprog: Engelsk og Maori
Klima: Subtropisk på Nordøen - Tempereret på Sydøen
Valuta: New Zealandsk Dollar
Religion: Kristne


Information om New Zealand

Kiwiernes New Zealand
På trods af New Zealands moderate størrelse, fjerntliggende placering og landets begrænsede befolkningstal, er New Zealand på alle måder en enorm oplevelse. "Kiwi'erne" er en charmerende og hjertevarm befolkning, og kulturen minder faktisk lidt om den skandinaviske, selvom vi er på den anden side af jordkloden.

New Zealand er delt op i to hovedøer; Nordøen og Sydøen:

Nordøen
På nordøen er naturen præget af vulkaner, og der findes steder, hvor undergrunden stadig er aktiv, og hvor det damper op af jorden, lugter af svovl, og vandet koger i søerne. Men naturoplevelserne byder også på eksotiske palmestrande, subtropisk vegetation og ikke mindst Bay of Islands - bugten, der med sine 144 øer huser nogle af New Zealands bedste dykkersteder. Byerne er stemningsfulde og tilbyder mange kulturelle oplevelser, for eksempel i den charmerende hovedstad Wellington.

Sydøen
Naturen på sydøen er uspoleret, rå og autentisk. Øen er karakteriseret af et dramatisk bjerglandskab med sneklædte tinder, dybe fjorde og gletsjere, der munder ud i regnskove. I disse smukke omgivelser, findes nogle af verdens bedste muligheder for adventure aktiviteter. For eksempel elastikspring - eller Bungy Jump - som siges at være opfundet i New Zealand, trekking, skiløb på vulkansider, cykelture, skydiving, paraglidning og river rafting. Ved kysten ud fra Kaikoura kan man desuden opleve sæler, delfiner og hvaler, som man tilmed kan svømme sammen med hvis man har lyst.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top