Nuvel, det er selvfølgelig i Queenstown at elastikspringet blev opfundet. Tilbage i 1980'erne sprang en new zealænder ved navn A. J. Hackett ud af Eiffeltårnet med elastik om fødderne, og efterfølgende opstod det første, kommercielle elastikspring på Kawarau Bridge, netop her i Queenstown. Men på trods af byens tilnavn - Verdens adrenalinhovedstad - så rummer byen en hel masse andre sider også. Tag en gåtur langs forblændende Lake Wakatipu; få den smukkeste udsigt over byen og bjergene i Skyline Gondola; lej en bil og tag ud til de nærliggende byer og steder som smukke Arrowtown, Wanaka eller Glenorchy, eller nyd en god kop kaffe og et lækkert måltid på én af de mange caféer og restauranter rundt omkring i byen.

Og skulle du have lyst til at være aktiv og måske endda prøve dine egne grænser af, så vælter du rundt i muligheder. Her kan du prøve alt, lige fra de efterhånden klassiske elastikspring og faldskærmsudspring, til mountainbiking udenfor byen, ziplining og at hoppe ud af en helikopter med ski på. Og rejser du med børn, er her også et hav af aktiviteter for dem. Queenstown er med andre ord en by for alle.
Tilnavn: Adventure Capital of the World

Indbyggere: ca. 16.000 (2018)

Areal: 25.55 km2

Klima: Tempereret klima.

Highlights: Lake Wakatipu, Skyline Gondola, alle de mange aktiviteter i byen
Queenstown ligger smukt ved bredden af Lake Wakatipu
Bungy Jump, Queenstown, New ZealandOtago Rail Trail går for at være en af New Zealands bedste cykelruterQueenstown ligger smukt ved bredden af Lake WakatipuPrøv grænser af med et skydive over QueenstownGå en tur langs smukke Lake WakatipuTag til smukke Glenorchy, nord for Queenstown
Til top