Af Jysk Rejsebureau

Tidspunkt for rejse

2014
Nordøen:
Auckland kan ikke måle sig med andre storbyer i verden, men de fleste lander og letter her, så sørg for at spadsere en tur ved vandet og tjek det flotte Skytower ud. Ikke langt derfra mod syd kan du besøge Waitomo Caves, der lyses op med lysende Sankt Hans-orme. Et ret fascinerende syn.

For både fans og ikke-fans af Ringenes Herre, vil de fleste nok synes, at Hobbiton er et besøg værd. Dette filmset til flere af Ringenes Herre-filmene er en eventyrlig lille landsby der samtidig er et funktionelt landbrug.

Herfra kan du passende køre mod Rotorua, hvor området Wai-O-Tepu byder på boblende termisk aktivitet i alle afskygninger, hvoraf Lady Knox-gejseren er højdepunktet (bogstaveligt talt).

Det er også i dette område, at du kan få et indblik i den oprindelige befolkning, maorierne og deres kultur. Maoirerne kom fra Polynesien og har en traditionel krigsdans ved navn Haka, der er en ret underholdende affære. Smag også på deres mad, Hangi, der tilberedes med gløder under jorden.

Herefter passerer du en stor kløft af brusende vand, der munder ud i det smukke vandfald Huka Falls og derefter art deco-byen Napier.

Så kommer turens helt store fysiske udfordring – Tongariro Crossing. En fuldstændig betagende, men også ret hård ensdagsvandretur op og ned (og lidt mere op) gennem et vulkanområde. Det tager syv til otte timer at tilbagelægge de godt 20 kilometer, men det er det hele værd!

Sidste stop på nordøen er Wellington, hvor du atter kan suge lidt storbystemning til dig. Tag en tur i byens varemærke, en kabelbane, og tjek den imponerende botaniske have ud.

Sydøen:
Noget af det første du rammer på sydøen når du står af færgen, er Abel Tasman National Park, der rummer flere fantastiske turkisblå bugter, der er en piratfilm værdig. Book en sejltur og kom tæt på den store sten, der retteligt kaldes ‘Split Apple Rock’.

Længere nede ad vestkysten passerer du pandekagestenene Pancake Rocks, hvor søløver ofte dovner den, og endnu længere sydpå kommer du til de to gletsjere Fox og Franz Josef. Især sidstnævnte er imponerende, og holder rejsebudgettet til det, kan det klart anbefales at tage en helikoptertur op på den.

Herefter kommer du til Queenstown, der udover diverse adrenalingivende aktiviteter også byder på en eminent udsigt over Lake Wakatipu. Skal du bruge pengene på en eller to aktiviteter her, kan en tur i speedbåd på Shotover River anbefales og selvfølgelig et bungy jump fra Kawarau Bridge, som var den første bro til den slags aktiviteter i New Zealand.

På den sydlige østkyst kan du stoppe og beundre det fascinerende naturfænomen Moeraki Boulders, der er enorme kuglerunde sten i strandkanden, formet af bølger og erosion.

Og husk nu endelig at nyde de smukke, grønne bakker med de 40 millioner får, der findes på New Zealand, undervejs. Det findes ikke magen til andre steder.

New Zealand på 14 dage
New Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dageNew Zealand på 14 dage
Til top