Eventyrere, der drømmer om en dag at strege Himalaya eller Kilimanjaro af bucket-listen, får i 2019 mulighed for at prøve bjergbestignings-fantasierne af i praksis når Jysk Rejsebureau lancerer sin første bjergbestignings-grupperejse til Nordafrikas højeste bjerg, marokkanske Mount Toubkal - et bjerg, der modsat sine mange storebrødre kun betegnes som moderat svært. På ruten kommer deltagerne forbi både vandfald, grønne dale og lokale landsbyer - mens en dansktalende guide sætter tempoet og giver de bedst mulige forudsætninger for at nå toppen.

Er man blandt de danskere, der drømmer om at stå på toppen af fx Kilimanjaro eller et af bjergene i Himalaya, men endnu ingen erfaring har med bjergbestigning, får man i marts 2019 mulighed for at prøve drømmene af i praksis - uden at skulle rejse særlig langt væk. Rejsearrangøren Jysk Rejsebureau har nemlig netop lanceret en bjergebestignings-grupperejse til Nordafrikas højeste bjerg, Mount Toubkal, der ligger i populære Marokko. Og her kan både nybegyndere og erfarne trekkere være med:

- Mount Toubkal har den fordel, at man her kan få en komplet bjergbestignings- og vandreoplevelse kombineret med flot natur og en spændende kultur til en relativt lav pris sammenlignet med andre bjergbestigningsture. Turen er et godt sted at starte for dem, der gerne vil stifte bekendtskab med trekking og bjergvandring - og for garvede bjergbestigere er det en oplagt mulighed for at klemme en ekstra "hurtig" top-tur ind i kalenderen, fortæller Jysk Rejsebureaus direktør, Niels Amstrup, om den otte dage lange rejse.

For alle aldre
Grupperejsen starter i farverige Marrakech, hvor de 10-20 deltagere, som der er plads til på turen, har mulighed for at udforske byens sprudlende markedsliv i medinaen eller slappe af på riaden. På dag to bliver gruppen kørt til byen Imi Oughlad for foden af bjerget, hvor de mødes med muldyrene og kokken, der skal ledsage dem på turen. Herfra skal gruppen bevæge sig op ad bjerget med 5-6 timers daglig vandring i fem dage på en af bjergets mindst turistede ruter - forbi vandfald, grønne dale og lokale landsbyer og med udsigt over sneklædte bjergtinder. Undervejs overnatter gruppen i primitive hytter og "guest houses". Og selvom turen er for alle aldre, er en god fysisk form en forudsætning:

- Sværhedsgraden på turen defineres som moderat, men det er selvfølgelig en fysisk udfordrende oplevelse. Derfor er det vigtigt at træne op hjemmefra - ligesom man ville gøre, hvis man fx tilmeldte sig et maraton, vurderer direktøren.

Øget chance for topforsøg
I princippet kunne man vandre af sted på præcis samme rute på egen hånd - men det er en stor fordel at have en guide med:

- Guiden sætter tempoet for at sikre, at der er kræfter til hele turen, så man ikke starter for hårdt ud den første dag - og dermed har bedst mulig sandsynlighed for at nå hele vejen til toppen. Samtidig sørger guiden for, at deltagerne spiser og drikker på de rette tidspunkter undervejs - også når de hverken føler sig sultne eller tørstige - så energiniveauet holdes stabilt, siger direktøren, der samtidig påpeger fordelene ved at rejse sammen i en gruppe:

- Det giver en god dynamik at vandre flere sammen. Desuden er der ret kedeligt og mørkt oppe på et bjerg, efter at solen er gået ned. Her er det noget hyggeligere at kunne være sammen med sin gruppe, i stedet for at skulle ligge alene med sin lommelygte. Generelt er sådan en grupperejse jo en god mulighed for at skabe nye relationer til nogle, der har samme interesser som en selv.

Praktisk information
Den nye grupperejse til Mount Toubkal finder sted tre gange i 2019 - hhv. den 23.-30. marts, 22.-29. juni og 14.-21. september - og forventes desuden gentaget i de efterfølgende år.

Rejsen koster 8995 kroner inkl. fly, transport, overnatning, guide samt måltider på bjerget.

Læs mere om rejsen her.

Imlil, Toubkal national park, marokko
Til top