Feriefavoritterne USA og Canada er i øjeblikket mere populære end nogensinde før. Det afslører Jysk Rejsebureau, der de seneste måneder har oplevet rekordhøj interesse for netop disse to rejsemål til næste års sommerferie. Især kør-selv-ferier i bil eller autocamper hitter - faktisk så meget, at danskerne anbefales at booke snarest muligt, så de ønskede overnatningssteder og køretøjer ikke bliver udsolgt. Især luksuscampere og glamping-oplevelser er i høj kurs.

Drømmer man ligesom mange andre danskere om at cruise gennem Canada - der netop er kåret som bedste oversøiske rejseland til Danish Travel Awards - eller USA i autocamper til næste sommer, skal man til at gøre alvor af sine overvejelser. Det vurderer Jysk Rejsebureau, der de seneste måneder har oplevet større interesse for netop disse to rejsemål end nogensinde før:

- Efterspørgslen på USA og især Canada har været støt stigende de sidste par år - ikke kun i Danmark, men på tværs af alle markeder. Men udbuddet vokser ikke med samme fart; der er jo altså kun de hotelværelser og autocampere, der er. Det betyder, at priserne stiger uge for uge, jo færre værelser og køretøjer, der er tilbage. Denne sommer oplevede vi, at flere campertyper var helt udsolgte - og med den interesse, vi har oplevet siden august, ser det kun ud til at gå endnu hurtigere med den kommende sæson. Derfor anbefaler vi kraftigt, at man ikke venter alt for længe, hvis man påtænker at tilbringe næste sommerferie på den anden side af Atlanten, forklarer direktør i Jysk Rejsebureau, Niels Amstrup, der samtidig påpeger, at et par af udlejningsfirmaerne tilbyder "early bird"-rabat, hvis man booker inden nytår.

Det bedste fra to verdener
Størstedelen af dem, der besøger USA og Canada i sommerferien, gør det på en rundrejse med bil eller autocamper, for på den måde at få så mange oplevelser som muligt med hjem i rygsækken.

- Både USA og Canada har et ret unikt miks af fede storbyer, fantastisk natur og enorme nationalparker. Samtidig er der jo alle de små flækker og oplevelser, man finder undervejs - som er med til at gøre denne ferieform til noget særligt. Mange kombinerer autocamper-ferie i naturen med kør-selv-ferie i bil og overnatning på hotel - ofte i storbyerne. Alt i alt koster det cirka det samme per nat, og på denne måde får man det bedste fra begge verdener, fortæller direktøren.

Luksus-campere og glamping hitter
Sideløbende med den stigende interesse for oplevelsesrige rundrejser oplever Jysk Rejsebureau også en øget efterspørgsel på unikke overnatningsformer med høj komfort:

- Vi oplever flere, der gerne vil betale for at få en autocamper af høj standard. På den måde bor de i noget, der minder om en lille luksuslejlighed - og kan alligevel overnatte ude midt i naturen. Også glamping-oplevelser er blevet rigtigt populære. I USA og Canada kan man fx overnatte midt i en nationalpark i en luksus-tipi med dobbeltseng og bløde tæpper - eller bo i et cowboytelt ude på prærien. Det er en ny form for luksus, som vi sælger mere og mere af, afslører Niels Amstrup, der - på baggrund af den store interesse - i øjeblikket sammen med sit team arbejder på at udvikle endnu flere glamping-rejseforslag til netop disse rejsemål.

Praktisk info
USA og Canada har højsæson i den danske sommerferie. Derfor er det dyrest at rejse i denne periode. Har man mulighed for at rejse i maj eller september/oktober, kan der være penge at spare.

Jysk Rejsebureaus mange rejsespecialister har tilsammen prøvekørt stort set alle campere på markedet og hjælper gerne med råd og vejledning - inkl. fordele og ulemper ved de forskellige camper-typer.

Se Jysk Rejsebureaus rejseforslag til Canada her.
Se Jysk Rejsebureaus rejseforslag til USA her.

Rasmus Gejljede, Canada
Til top