Her på siden finder du praktisk information og fakta om USA.

Praktisk info om at rejse i USA

Visumforhold og indrejsekrav
Danmark er med i Visa Waiver-programmet, hvilket betyder, at du kan rejse rundt som turist i USA i op til 3 mdr. uden på forhånd at skulle søge visum. Det eneste krav er, at du har en flybillet ud af landet. Bemærk, at hvis du rejser til et af nabolandene Canada, Mexico eller lande i Det Caribiske Hav, kan du ikke efterfølgende få fornyet dit turistvisum ved indrejse til USA (Det vil sige at man ikke kan få yderligere 90 dage).

Vær opmærksom på, at det er et krav, at du er i besiddelse af et maskinlæsbart pas ved indrejsen i USA. Dette gælder også børn, der uanset alder skal medbringe deres eget maskinlæsbare pas. Danske pas udstedt efter den 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

OBS! Fra 12. januar 2009 SKAL alle danske statsborgere foretage en såkaldt ESTA registrering på nettet senest 72 timer før indrejsen. Registreringen erstatter den grønne blanket, der tidligere blev udleveret på flyet.
Registrer dig på ESTAs hjemmeside her
. ESTA-forhåndsgodkendelsen koster pr. 8. september 2010 et mindre gebyr (USD 21,- pr. pers. pr. 2023)

Visumspørgsmål skal i øvrigt altid rettes til den amerikanske ambassade i Danmark.

Der kan forekomme indrejsekrav til USA såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til USA.

Særlige indrejseregler i USA i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til USA. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
I USA er stort set alle klimaforhold repræsenteret. Vil du rejse rundt i hele USA, så er september til oktober de eneste måneder, hvor der normalt er behageligt varmt i alle stater. I USA er stort set alle klimaforhold repræsenteret. Vil du rejse rundt i hele USA, så er september til oktober de eneste måneder, hvor der normalt er behageligt varmt i alle stater.

I det hele taget er forår og efterår fantastiske tidspunkter at besøge USA på: Om foråret er det store dele af landet "grønt og spirrende", og om efteråret - måske specielt i det nordlige USA - kan man opleve det helt utroligt smukke løvfald, hvor farverne på bladene skifter fra grønne til gule, røde og brune nuancer. Undertiden kan man også være heldig at opleve fænomenet "Indian Summer", en varm, tør og meget smuk periode i september eller oktober.

Der er store regionale forskelle på klimaet, men du kan bruge nedenstående som en rettesnor for bedste rejsetidspunkt.
 • Nordøst og Midtvesten anbefales fra maj til november.
 • Sydstaterne anbefales fra april til november. Der kan dog være ulideligt varmt i juli-august.
 • Rocky Mountains-staterne anbefales fra maj til oktober.
 • Stillehavs-staterne anbefales fra april til november.
 • Florida og det sydlige Californien har varme året rundt.
 • Om vinteren er store dele af kontinentet dækket af sne - faktisk helt ned til den mexicanske grænse.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i USA er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i USA kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i USA her

Penge
Kreditkort er absolut nødvendigt i USA, da det kan være vanskeligt at leje en bil eller et hotelværelse i USA uden et kreditkort. Mest udbredt er Visakort og MasterCard, der kan bruges i langt de fleste butikker og restauranter. Medbring evt. en reservebeholdning af USD i kontanter hjemmefra, men det er ikke essentielt, da der findes kontantautomater i lufthavne og mange andre steder.

Transport
Fly:
USA er et utroligt stort land, og det er derfor vigtigt at begrænse sig. Har du kort tid og samtidig gerne vil se flere ting spredt rundt i landet, bør du flyve rundt.
Det er en god ide at booke sine indenrigsflyvninger sammen med sin oversøiskebillet da det er billigere, og så er bagagen inkluderet i prisen.

Bil, motorcykel & camper:
Har du begrænset dig til en bestemt del af USA er leje af bil, camper eller motorcykel de bedste og mest uafhængige måder at komme rundt på. Her bestemmer du selv farten, og du kan stoppe, når du har lyst. Du kan aflevere køretøjet et andet sted end der, hvor du lejede det, men du skal være opmærksom på, at der ofte er et stort ekstra gebyr for dette. Prisen er afhængig af størrelse/model, hvilket område du starter din rejse i, sæson, samt (ved billeje) om du er over eller under 25 år. Det er nok at medbringe et dansk kørekort, men det anbefales alligevel at medbringe et internationalt kørekort, så du kan undgå sproglige misforståelser. Husk derudover kreditkort.
Det er som regel billigere at leje bil, camper eller motorcykel hjemmefra.
Der er sjældent offentlig transport ud til de mange nationalparker, så derfor er et lejet køretøj eller en guidet tur nødvendig, hvis du vil besøge disse områder.

Bestil gerne en bil, der er en tand større end, hvad du umiddelbart tror du har brug for. Du skal være på vejene i mange timer, og det lille prishop er intet i sammenligning med den ekstra komfort du får.

Jysk Rejsebureau anbefaler, at du enten lejer en GPS eller køber McNallys Road Atlas (kan købes i Jysk Rejsebureaus butikker), der giver et rigtigt godt overblik over vejnettet i den enkelte stat.

Læs mere om billeje ved Jysk Rejsebureau her
Læs mere om camperleje ved Jysk Rejsebureau her

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til f.eks. rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find f.eks. information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Gode råd:
 • Køb et "National Park Pass" (Annual) til ca. 80 USD. Så får du ubegrænset adgang til alle de amerikanske natinalparker.
 • Bestil første nat på hotel hjemmefra, da det giver mere ro
 • Bestil overnatninger i storbyer og specielt i de eftertragtede nationalparker, da der ofte bliver hurtigt udsolgt i forbindelse med en lang weekend og ferieperioder
 • Bestil overnatninger på forhånd omkring helligdage (se nedenfor), da der hurtigt kan blive udsolgt
 • Lej bil hjemmefra
 • Planlæg turene hjemmefra, da afstandene er store

Links
KOA - Kampgrounds of America
Amtrak - tog
Vejret i USA
National- og Statsparker


Fakta

Hovedstad: Washington D.C.
Sprog: Engelsk
Klima: Tempereret, polarklima og tropisk
Valuta: US Dollar
Religion: Ingen statsreligion


Information om USA

Nationale helligdage
1. januar, New Year's Day
3. mandag i januar, Martin Luther King Day
3. mandag i februar, Washington's Birthday
Sidste mandag i maj, Memorial Day
4. juli, Independence Day
1. mandag i september, Labor Day
2. mandag i oktober, Columbus Day
11. november, Veterans Day
4. torsdag i november, Thanksgiving Day
25. december, Christmas

At vælge er en kunst
USA er måske det mest afvekslende og mangfoldige land i verden. USA er diners og dollargrin, cowboys og camping, burgers og Budweisere, indianere og idoler - USA er storslået! Som rejsende i USA vil du opleve, at hver stat er som et nyt land med hver sin særprægede kultur. Fra New Yorks travle metropol og Manhattans skyskrabere til den overdøvende stilhed i en af de mange nationalparker. Og fra det afslappende liv i San Francisco og de solbeskinnede boulevarder i LA til det pulserende og neonmættede Las Vegas.

Noget for enhver smag
Den varierede natur i USA gør det svært at begrænse sig, når rejsen skal planlægges. Grand Canyons stejle vægge konkurrerer med skyskrabere af klippeformationer i landets nationalparker om en plads på ruten. Og de dybe endeløse skove og tørre ørkner kæmper mod krokodillefyldte everglades og glade palmestrande om den rejsendes opmærksomhed.
Hvis du gerne vil se lidt forskelligt på din rejse, så er et roadtrip i bil, MC eller campervan en fantastisk måde at opleve USA på og det giver en dejlig frihed til at opleve nationalparker, seværdigheder og storbyer i dit helt eget tempo. Og har du evt. lyst til at afprøve livet som cowboy, kan du også komme på forrygende ranchophold.

Vital nation
Også befolkningen afspejler en nuanceret og mangfoldig sammensætning. Her hersker drivkraft og energi, men hvad der kendetegner den typiske amerikaner, er næsten umuligt at sige, for hvem er den typiske amerikaner? De mange forskellige etniske folkeslag beriger den rejsende med en ny indsigt i, ikke bare et lands, men mange forskellige landes kulturer og skikke.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top