15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 25.995,-
FRA 24.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Fra prangende bygningsværker og kolonialhistorie til dyb jungle, vilde dyr og indfødte stammer videre til paradis-øer, azurblåt hav og koralrev – denne eventyrlige familierejse til Panama giver jer lidt af det hele. Samtidig giver den jer masser af tid til at være sammen som familie, og det i dejlige omgivelser. På rejsen er der sørget for alle fly, transfers og hoteller, mens mange måltider og udflugter også er inklusiv i prisen. Det betyder, at I kan læne jer tilbage og nyde de store eventyr.

Jeres familierejse starter i Panama City, hvor I skal opleve den smukke, gamle bydel og Panamakanalen. Dernæst rejser I til Chagres og Soberanía Nationalpark. Her kan I opleve regnskovenes dyr og besøge det indfødte Emberá-folkefærd, som stadig lever efter gamle skikke og traditioner. Glæd jer til nogle unikke dage, hvor I kommer helt tæt på naturen og Panamas oprindelige folk. Trods dage i naturen kan I fortsat nyde komforten fra et hotel.

Dernæst fortsætter I til San Blas ø-riget ved Panamas caribiske kyststrækning. Disse smukke og primitive ø-samfund kontrolleres af Kuna-stammen, som er med til at give øgruppen en helt specielt atmosfære. Her bor I en simpel og autentisk hytte lige ned til vandet. I denne region af Panama findes der udelukkende beskedne overnatningssteder og opholdet på disse øer er primitiv i ordets forstand. Dog opvejes det af skønheden ved de mange idylliske tropeøer. San Blas består af ca. 370 småøer, hvoraf 49 er beboede af Kuna-folket. Eftersom de fleste af øerne ligger øde hen gør det San Blas til en af de mest uspolerede ø-samfund i Caribien. Rejsen fortsætter siden til Bocas Del Toro, som ligger nær grænsen til Costa Rica. Her kan I nyde en skøn badeferie og et afslappende ophold på et dejligt hotel, inden I slutter i Panama City.

Få information og fakta om Panama her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Panama her

Bedste rejseperiode

Den bedste rejseperiode for Panama er i tørtiden fra december til april. I skal dog forvente, at der også i denne periode kan falde mindre mængder regn. Det er også muligt at rejse i Panama i regntiden fra maj til november, men her skal I forvente en del mere regn og kraftige byger, der kan vare et par timer dagligt.

Panama har et tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt. Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Panama er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Panama kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt. Derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Panama City
Du og familien rejser med fly fra Danmark til Panama City. Efter ankomst bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel, som er godt beliggende i Panama City. Resten af dagen er på egen hånd.
2. dag: Byrundtur i Panama City og besøg ved Panamakanalen
Efter en gang morgenmad på hotellet står den på et historisk og oplevelsesrigt indblik i Panama City. Jeres dagstur bringer jer til nøje udvalgte historiske højdepunkter i Panama City. Her oplever I blandt andet ruiner fra kolonitiden og fortsætter til fods i den gamle og velbevarede bydel, Casco Viejo. Bydelen er en skærende kontrast til storbyens mange højhuse og blev i sin tid grundlagt af spaniere i det 16. århundrede. Siden kan I glæde jer til at sætte tænderne i en lækker lokal frokost, inden I fortsætter jeres dagstur til Miraflores, hvor I på tæt hold kan se nogle af de skibe og containerskibe, som dagligt passerer gennem Panamakanalen. Hvert skib bruger mellem 8-10 timer på at passere, og der sejler årligt ca. 14.100 skibe gennem Panamakanalen. Panamakanalen har stor betydning for Panama og verdens økonomi, idet skibene som passerer gennem kanalen, sparer en omsejling på næsten 12.500 km syd om Kap Horn, det sydligste punkt i Sydamerika. Panamakanalen åbnede officielt i 1914, efter mange års forsøg, i foranledning af USA, som kunne se vigtigheden i at skabe en handels- og krigsmæssig smutvej mellem to af verdens største oceaner. USA indgik i den forbindelse en samarbejdsaftale med Panama og ejede derefter rettighederne til Panamakanalen frem til 31. december 1999, hvor rettighederne overgik til Panama. Søvejen mellem Atlanterhavet og Stillehavet er i dag fortsat en af verdens største ingeniørmæssige bedrifter, idet geografien og især tropesygdommene i datidens Panama besværliggjorde byggearbejdet. Det er en fantastisk historie, der gemmer sig her. Glæd jer til en spændende dag. (M, F)
3. dag: På eventyr hos Emberá-stammen i Chagres Nationalpark
Efter morgenmad begynder I jeres jungleeventyr i Chagres Nationalpark. I kører fra Panama City mod havnen i El Corotú, som ligger ved bredden af Alajuela-søen. Ved ankomst modtages I af en lokal guide fra Emberá-stammen, som med kano tager jer dybt ind i den smukke regnskov. På bådturen kan I iagttage dyrene langs flodbredden og opleve mange eksotiske fuglearter. Bådturen bringer jer til en af Emberá-landsbyerne i nationalparken. Her tilbringer I de næste timer med landsbyens indbyggere og lære om det indfødte folkefærds traditioner og skikke samt om regnskovens komplekse økosystem. Den indfødte stamme lever i dag fortsat med respekt for og i harmoni med naturen. I spiser en lokal frokost i landsbyen og har mulighed for at købe lokalt håndværk og kunst, inden I vender retur til jeres hotel i Panama City. Resten af dagen er til fri disposition. (M, F)
4. dag: Bådtur på Panamakanalen og vandring i Soberanía Nationalpark
Dagen starter tidlig morgen, hvor jeres guide henter jer og bringer jer til byen Gamboa, som ligger ud til Panamakanalen. Her starter I en ca. tre timers vandretur gennem betagende natur i Soberanía Nationalpark, som er et af de vigtigste naturreservater i Panama. Undervejs på vandreturen kan I være heldige at spotte forskellige pattedyr, fuglearter og krybdyr. Efter vandreturen kan I glæde jer til en skøn bådtur på Gatun-søen, som er forbundet med Panamakanalen. Her kan I sejle side om side med de store containerskibe på deres vej mellem verdens to oceaner. Jeres kaptajn bringer jer til forskellige områder, alt imens han forsøger at udpege junglens dyreliv. Senere vender I retur til Panama City, hvor I har resten af dagen på egen hånd. (M)
5. dag: Fra Panama City til de paradisiske San Blas-øer i det Caribiske Hav
Denne morgen bliver I atter hentet på jeres hotel. Turen går med kurs mod San Blas og det Caribiske Hav. På vejen kan I gøre stop for at købe snacks og drikkevarer, da der ikke er meget at købe på San Blas-øerne. Dernæst passerer I immigrationsformaliteter, inden I rammer kajen, hvor I stiger ombord på en båd, som sejler jer til paradis og et spændende møde med Kuna-stammen. Det farverige Kuna-folkefærd er den indfødte befolkningsgruppe på disse smukke øer og er i dag fortsat ansvarlige for øgruppen San Blas. Kuna-stammen bor på 49 ud af ca. 370 småøer, som tilsammen er et fredet naturreservat ud for Panamas nordøstlige kyststrækning. I gør stop ved en af de små øer og får en guidet rundvisning af en af de lokale, som gladeligt fortæller om Kuna-folkets levevis og strikte regler, som beskytter området. Siden stiger I ombord på båden igen og fortsætter til øen, hvor I skal bo de næste dage. I checker ind i en autentisk og simpel hytte i vandkanten og har resten af dagen til at nyde de smukke omgivelser. Snup en dukkert i det azurblå hav, find snorkelmasken frem og hils på farverige koralfisk eller tag et hvil på stranden. Glæd jer desuden til velsmagende måltider bestående af blandt andet frisk fisk og kokosris. Under jeres ophold på San Blas-øerne er alle måltider inklusiv. (M, F, A)
6-7. dag: Oplevelser på San Blas
Der venter jer et par skønne afslappende dage på San Blas-øerne, hvor I selv afgør indholdet. Her kan I nyde morgenmaden til lyden af bølger, bade og snorkle i det smukke hav og slappe af med en god bog i en hængekøje. Tiden på San Blas lægger op til masser af familietid og nærvær. Her kan I lade op og nyde hinanden. Sidst på dagen kan I nyde de smukke solnedgange over det Caribiske Hav. De forskellige nuancer af rød og lyserød ændrer sig i takt med, at solen går ned. Glæd jer til et smukt syn. (M, F, A)
8. dag: Fra San Blas til Bocas del Toro via Panama City
Denne dag forlader I San Blas-regionens fantastiske naturparadis. En båd fragter jer til fastlandet, hvorfra I fortsætter ca. 2,5 time i bil til Panama City. Derfra går turen til Albrook Lufthavn, hvorfra I flyver til endnu et paradis ved den caribiske kyst, nemlig Bocas del Toro. I kan se frem til en kort flyvetur på ca. en time, og I må på dette indenrigsfly medbringe helt op til 23 kg per mand. Ved ankomst bliver I hentet og fragtet til jeres hotel i Bocas del Toro, som består af i alt seks tropiske øer. Efter ankomst til jeres strandhotel er resten af dagen til fri disposition. Her kan I nyde hotellets faciliteter eller opleve den billedskønne Marinepark Parque Nacional Marino Bastimentos. (M)
9-11. dag: Tid på egen hånd i Bocas Del Toro
Der venter jer nogle skønne dage på Bocas Del Toro-øerne. Her kan I dase ved havet, spotte dyreliv over og under havoverfladen eller lede efter røde frøer på Red Frog Beach. Det er desuden oplagt at tage på øhop mellem de mange fantastiske øer og strande, mens der også er god mulighed for at vandre, cykle og surfe i området. Har I specifikke ønsker til ture, kan vi være behjælpelige med at booke dem. (M)
12. dag: Med fly fra Bocas Del Toro til Panama City
I forlader strandene ved Bocas Del Toro og flyver retur til Panama City. Efter check ind på hotellet har I resten af dagen på egen hånd i hovedstaden. (M)
13. dag: Fridag i Panama City
Nyd en sidste dag i Panama City. Dagen er på egen hånd, så I vælger helt selv, hvad I vil give jer til. For eksempel kan I lægge vejen forbi BioMuseo, som foruden en spændende arkitektonisk byggestil, byder på interessante udstillinger om Panamas natur og bæredygtighed. Ligeså kan I snuppe en spadseretur på den kilometerlange promenade eller atter lægge vejen forbi den hyggelige gamle bydel Casco Viejo. (M)
14. dag: Afrejse fra Panama City
Det er tid til at tage afsked med Panama. En transfer fragter jer fra hotellet i Panama City til lufthavnen. Derfra flyver I mod Danmark med stop undervejs. Er I ikke klar på at skulle hjem, kan I vælge at rejse videre i Panama eller flyve til et af de spændende nabolande. Costa Rica og Colombia byder ligesom Panama på store oplevelser og uforglemmelige eventyr. Jeres rejsekonsulent kan hjælpe jer med at forlænge rejsen i Panama eller hjælpe jer videre til andre destinationer i Latinamerika. (M)
15. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunktet i Danmark er afhængig af, hvilket flyselskab I flyver med.

Overnatninger

6 overnatninger på hotel i Panama City
3 overnatninger i primitiv hytte med privat badeværelse på San Blas-øerne
4 overnatninger på hotel i Bocas Del Toro

Bemærkninger

Bemærk venligst, at der ikke er mange varer på San Blas-øerne, og vi anbefaler derfor, at I har købt snacks og drikkevand til jeres ophold.

Rejsen anbefales ikke til børn under fem år.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser sammen med din partner eller din familie.

Januar - april

Pakkeliste

 • Pandelampe
 • Kikkert
 • Tøj du kan bevæge dig i i junglen
 • Bukser til aftenerne i junglen
 • Langærmet T-shirt
 • Håndklæde og badetøj
 • Gode sko til vandring
 • Evt. udstyr til snorkling

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Panama City t/r (inkl. bagage)
 • Flybillet Panama City - Bocas Del Toro t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Byrundtur i Panama City og besøg ved Panamakanalen
 • Dagstur til Chagres Nationalpark
 • Dagstur til Soberania Nationalpark
 • Guider ifølge program med begrænset engelskkundskaber
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Panama er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører)
 • Ture der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top