KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Panama.


Praktisk info om at rejse i Panama

Visumforhold og indrejsekrav
Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Panama i op til 90 dage, dog skal dit pas være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Panama såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Panama.

Særlige indrejseregler i Panama i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Panama. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Panama har tropisk klima med meget få udsving i løbet af året og med en gennemsnitstemperatur på 30 grader - ofte et par grader lavere på Stillehavskysten i forhold til den caribiske kyst. Den bedste rejseperiode for Panama er i tørtiden fra december-april. I størstedelen af landet ligger regnsæsonen fra slut april til start december.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Panama er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Panama her.

Penge
Den panamanske møntfod hedder Balboa, men US dollars er en fuldt gangbar valuta. Der er rig mulighed for hæve penge i de mange ATM’s i bl.a. Panama City.
Visakort modtages på de fleste restauranter, hoteller og større butikker.

Transport
Taxi:
Taxaer kører ikke altid efter taxameter systemet, så sørg for at aftale en fast pris inden du sætter dig ind.

Bus:
Panama City har metrobusser. Der er tre hovedruter, der vil kunne tage dig gennem det meste af byen. Derudover har landet et veludviklet busruter som forbinder landets største byer.

Drikkepenge
Restauranter, hoteller, caféer, barer og natklubber tillægger ofte 10-15% i service charge. Derudover er det forventet, at du tillægger 5-10% i drikkepenge.
Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i, hvor meget det er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Panama City
Sprog: Spansk
Klima: Tropisk
Valuta: Balboa
Religion: Primært romersk-katolsk


Information om Panama

Panama står ofte i skyggen af sit mere kendte naboland Costa Rica. Dog gemmer Panama på en lang række store oplevelser som du ikke må snyde dig selv for. Tag en afstikker til de eksotiske San Blas øer som er hjemsted for de farverige Kuna-Yala Indianere eller besøg adventure byen Boquete som ligger smukt placeret ved foden af Vulkan Baru. Ved ø-gruppen Bocas Del Toro finder du smukke strande samt landets bedste strandhoteller.

Er du passioneret dykker, og søger storslået natur og dyreliv, og samtidig leder efter et rejseeventyr langt væk fra civilisationen, så kan nationalparken og øen Isla Coiba ud for Panamas Stillehavskyst være et oplagt besøg. Her kan du opleve et fantastisk undervandsliv, og der er gode chancer for at se hvaler i perioden juni-august.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top