Søg
Søg
Panama

Information og fakta om Panama

Panama er ofte kendt for Panamakanalen, som du selvfølgelig skal se, men landet har også masser af andre attraktive rejsemål. Panama city i sig selv er en cocktail af både moderne latinamerikansk kultur og en spændende kolonihistorie. Dette smukke land er en oplagt destination for dig som søger ekstotiske strande, storslåede naturreservater og at komme tæt på Latinamerikas oprindelige indianere.

Fakta

Hovedstad: Panama City
Sprog: Spansk
Klima: Tropisk
Valuta: Balboa
Religion: Primært romersk-katolsk
Panama står ofte i skyggen af sit mere kendte naboland Costa Rica. Dog gemmer Panama på en lang række store oplevelser som du ikke må snyde dig selv for. Tag en afstikker til de eksotiske San Blas øer som er hjemsted for de farverige Kuna-Yala Indianere eller besøg adventure byen Boquete som ligger smukt placeret ved foden af Vulkan Baru. Ved ø-gruppen Bocas Del Toro finder du smukke strande samt landets bedste strandhoteller. Er du passioneret dykker, og søger storslået natur og dyreliv, og samtidig leder efter et rejseeventyr langt væk fra civilisationen, så kan nationalparken og øen Isla Coiba ud for Panamas Stillehavskyst være et oplagt besøg. Her kan du opleve et fantastisk undervandsliv, og der er gode chancer for at se hvaler i perioden juni-august.

Praktisk info om at rejse i Panama


Klima og bedste rejsetidspunkt
Panama har tropisk klima med meget få udsving i løbet af året og med en gennemsnitlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen er ofte et par grader lavere på Stillehavskysten i forhold til den Caribiske kyst. Regnsæsonen ligger for størstedelen af landet fra slutningen af april til tidligt i december. Som regel er regnen sporadisk og du vil stadig kunne tage på udflugter og nyde landet.

Højsæsonen er fra mellem midt i december til tidligt i april.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Panama er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Den panamanske møntfod hedder Balboa, men US dollars er en fuldt gangbar valuta. Der er rig mulighed for hæve penge i de mange ATM’s i bl.a. Panama City.
Visakort modtages på de fleste restauranter, hoteller og større butikker.
Vær opmærksom på at alle skal betale 35 USD i afrejseskat ud af Panama City.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Visumforhold
Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Panama i op til 90 dage, dog skal dit pas være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato.

OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade eller på Udenrigsministeriet hjemmeside.

Transport
Taxi:
Taxaer kører ikke efter taxameter systemet, så sørg for at aftale en fast pris inden du sætter dig ind.

Bus:
Panama City har næsten færdiggjort deres diablos rojos (røde djævle), som er en slags moderne og effektive metrobusser. Der er tre hovedruter, der vil kunne tage dig gennem det meste af byen. Derudover har landet et veludviklet busruter som forbinder landets største byer.

Drikkepenge
Restauranter, hoteller, caféer, barer og natklubber tillægger ofte 10-15% i service charge. Derudover er det forventet, at du tillægger 5-10% i drikkepenge.
Vi anbefaler, at du sætter dig godt ind i, hvor meget det er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.
Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: