12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 26.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette rejseforslag giver dig en unik chance for at møde Emberá indianerne og tage på jungletrek i den uberørte Darien jungle. Herefter kan du udforske det uspolerede ø-paradis ved San Blas på egen hånd samt møde Kuna indianerne.

Efter et spændende besøg i Panama City rejser du mod den tætte regnskov i det østlige Panama. Rejsen tager dig fra Panamas moderne verden med ind i en lukket regnskovsverden, hvor indianerne lever isoleret. Darien Nationalpark har siden 1981 været på Unescos verdensarvsliste og er dækket af ca. 5790 km² tropisk regnskov. Flodsystemerne i junglen er den primære transportvej i den ufremkommelige regnskov, idet der ikke findes veje gennem nationalparken. Under dit ophold i regnskoven tilbringer du tre døgn i en primitiv Emberá-landsby, hvor du bor tæt på regnskovens indfødte Emberá indianere. Herfra kan du udforske den smukke og dyrerige regnskov, samt opleve mange af nationalparkens dyr, høre om plantemedicin, samt lære om Emberá folket stolte traditioner og skikke. På vandreturene i junglen er der god mulighed for at spotte aber, sjældne fugle og hvis du er blandt de heldige kan du spotte en harpy ørn i trækronerne, Latinamerikas største rovfugl.

Du fortsætter din rejse via Panama City til Panamas Caribiske kyststrækning med fly. Her bor du på Yandup Island i en simpel og naturlig lavet bungalow. Øen ligger i udkanten af San Blas øriget. Dette smukke ø paradis består af i alt ca. 365 småøer, hvoraf 49 er beboede af Kuna indianerne. Eftersom flertallet af disse eksotiske øer fortsat er ubeboede gør det San Blas til en af de mest uspolerede ø-gruppe i Caribien.
Du overnatter i egen simpel strandbungalow på Yandup Island og dagene her er til fri disposition inden rejsen afsluttes i Panama City.

Få information og fakta om Panama her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Panama her

Bedste rejseperiode

Den bedste rejseperiode for Panama er i tørtiden fra december-april. Du skal dog forvente, at der også i denne periode kan falde mindre mængder regn. Det er også muligt at rejse i Panama i regntiden maj-november, men her skal du forvente en del mere regn og kraftige byger, der kan vare et par timer dagligt.

Panama har tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt. Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Panama er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Panama kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Panama City
Du tager fra Danmark og ankommer sent om aftenen til Panama City (lokal tid). Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til hotellet. Resten af aftenen er på egen hånd.
2. dag: Byrundtur i Panama City og besøg ved Panamakanalen
I dag venter der dig et historisk og oplevelsesrigt indblik i Panama City. Dagsturen starter efter din morgenmad, hvorefter du bruger dagen på at opleve nogle udvalgte historiske højdepunkter i Panama City. Her oplever du bl.a. ruiner fra kolonitiden og fortsætter til fods rundt i den gamle og velbevarede bydel i Casco Viejo. Bydelen er en skærende kontrast til storbyens mange højhuse og blev i sin tid grundlagt af Spanien i det 16. århundrede. Efter flere historiske oplevelser fortsætter du efter frokost til Miraflores, hvor du kan se nogle af de skibe og containerskibe som dagligt passerer igennem Panamakanalen på tæt hold. Hvert skib bruger mellem 8-10 timer på at passere og der sejler ca. 14.100 skibe gennem Panamakanalen hvert år. Panamakanalen har en enorm betydning for Panamas økonomi og for verdensøkonomien, idet skibene som passerer gennem kanalen, sparer en omsejling på næsten 12.500 km syd om Kap Horn, det sydligste punkt i Sydamerika. Panamakanalen åbnede officielt i 1914, efter mange års forsøg, i foranledning af USA, som kunne se vigtigheden i at skabe en handels- og krigsmæssig smutvej mellem to af verdens største oceaner. USA indgik i den forbindelse en samarbejdsaftale med Panama og ejede derefter rettighederne til Panamakanalen indtil 31. december 1999, hvor rettighederne derefter overgik til Panama. Søvejen mellem Atlanterhavet og Stillehavet er stadig den dag i dag et af verdens største ingeniørmæssige bedrifter, idet geografien og især tropesygdommene i datidens Panama besværliggjorde bygningsarbejdet. Det er en fantastisk historie der gemmer sig her. Glæd dig. Efter et spændende besøg i Panama City og ved Panamakanalen vender du retur til dit hotel eller hostal sidst på eftermiddagen. Resten af dagen er du på egen hånd. (M,F)
3. dag: Panama City – Darien Nationalpark – Emberá indianerne
Efter morgenmaden begynder du dit jungleeventyr. Du starter dagen med at køre fra Panama City imod den Unesco fredede Darien Nationalpark via Pan-American Higway, en køretur på ca. tre til fire timer. Du stopper ved et mindre Kuna-marked på vejen, og her spiser du frokost på en lokal restaurant. Herfra fortsætter du til du ankommer til Puerto Kimbo i udkanten af regnskoven, hvor du sejler med motorbåd igennem et stykke af junglen til en af Emberá folkets landsbyer. Landsbyen vil være dit hjem de næste dage på rejsen. Der venter dig storslåede kultur-og naturoplevelser i junglen under dit ophold i et af Centralamerikas mest lukkede regnskove. I landsbyen vil du få kendskab til junglens fauna og flora, samt et historisk og nutidigt indblik i de oprindelige indianeres levevis. (M,F,A)
4. dag: Emberá landsbyen og jungletrek
Denne morgen har du tid til at gå rundt i landsbyen og lære nogle af indbyggerne at kende, her kan du følge med i indianernes daglige rutiner og se deres små landbrug i regnskoven. Troen, de gamle traditioner og skikke har stor betydning for denne befolkningsgruppe, som lever forholdsvis isoleret og langt væk fra den moderne verden. Over middag venter der dig et par timers jungletrek i selskab med din guide og en af de lokale fra landsbyen. Her vil du lære om regnskovens komplekse økosystem og om planternes medicinske funktion, samt se hvordan indianerne selv i dag lever med respekt og harmoni for naturen. I denne tætte og på mange måder ufremkommelig regnskov lever også landets national fugl, den sjældne harpy-ørn. Denne ørneart er blandt de største af verdens ørnearter med et vingefang på op mod 2 meter og en vægt på 10 kg. Den imponerende fugl kan spottes i regnskovens trækroner, hvor den jager aber og dovendyr, samt skovens mindre dyr. Hvis du er heldig kan du desuden også opleve flere eksotiske fuglearter og aber i trætoppene i løbet af denne oplevelsesrige eftermiddag. Du ankommer tilbage i landsbyen sidst på eftermiddag og resten af dagen er på egen hånd. (M,F,A)
5. dag: Jungletrek i Old Growth Forest i Darien Nationalpark
Hele denne dag er afsat til at udforske Old Growth Forest i Darien Nationalpark. Dette område i nationalparken er privat ejet af en lokal organisation og på Unescos verdensarvsliste. Dagen bruges på at udforske junglen og lære om Emberá og Wounaan folket. Varigheden på vandreturen tilpasses lokalt og efter den enkelte rejsendes fysiske form. Du er tilbage i landsbyen i løbet af eftermiddagen, og på egen hånd indtil aftenen, hvor du vil deltage i en traditionel ceremoni med Emberá indbyggerne. (M,F,A)
6. dag: Darien Nationalpark – Panama City
Efter morgenmaden siger du farvel til Emberá-indianerne i landsbyen, hvorefter du sejles igennem junglen mod Puerto Kimbo. På vejen lærer du mere omkring flodens og junglens ecosystem, mangroven og dyrene der lever her. Du ankommer i løbet af formiddagen, hvorefter du fortsætter i bil i ca. 5 timer til Panama City. Du vil på køreturen og efter ankomst til Panama City mærke den store kulturforskel mellem junglens befolkning og den moderne verden. Resten af dagen er på egen hånd. (M,F)
7. dag: Panama City – Playón Chico - Yandup Island (San Blas)
Du vil blive hentet på dit hotel eller hostal i Panama City tidligt om morgenen, hvorefter der venter dig en transfer til Panama Lufthavn. Herfra flyver du til Playón Chico ved den Caribiske Kyst, en flyvetur på ca. 30 min. Playón Chico er en del af Kuna indianernes beskyttede reservat. De farverige Kuna indianere er den indfødte befolkningsgruppe her og de bor på de smukke San Blas øer der ligger spredt langs kysten. Kuna indianerne er i dag stadig ansvarlige for øgruppen San Blas, og er bosat på 49 ud af ca. 365 småøer som tilsammen danner det beskyttede naturreservat San Blas. Efter ankomsten til Playón Chico fortsætter du på en bådtur på ca. 15 min. til den private ø Yandup Island, som skal være dit hjem de næste 3 dage. På den smukke ø bor du i en naturlig og rustik vandbungalow i strandkanten. Der findes koralrev ved øen og gode snorkel muligheder fra øen. Efter du har tjekket ind på Yandup Island resort kan resten af dagen nydes på egen hånd eller på en guidet udflugt. Vær opmærksom på at du må medbringe 14 kg. bagage på flyet. Det er ikke muligt at tilkøbe ekstra bagage.Bemærk venligst, at der ikke er mange varer til rådighed at købe på øerne, og vi anbefaler stærkt at du har købt snacks eller lignende til dit ophold. Evt. dagsturer i området fra Yandup Island er ikke inkluderet i prisen. Dagene her er til fri disposition. (F,A)
8-9. dag: Yandup Island på egen hånd (San Blas)
Yandup Islands resort er et familieejet lodge beliggende på en lille ø af samme navn. Øen er placeret tæt på Kuna indianernes samfund. Her overnatter du i en af de rustikke og naturligt lavede vandbungalows i strandkanten, som alle har koralrevet tæt på. Du kan arrangere ture lokalt fra lodgen til regnskoven og mangroverne i nærheden af Playón Chico, samt vandfaldsture. Områdets største attraktion er eksotiske bådture til nogle af de mange smukke ubeboede San Blas øer med palmer, hvide sandstrande og azurblåt vand. Der venter dig nogle skønne dage på egen hånd i dette pragtfulde ø-paradis. (M,F,A)
10. dag: Yandrup Island - Playón Chico - Panama City
I dag forlader du de eksotiske bountystrande ved Yandup Island og San Blas regionens fantastiske naturparadis. Efter du har spist morgenmad fortsætter du med båd tilbage til fastlandet. Herfra flyver du tilbage til Panama City. Du ankommer til dit hotel eller hostal sidst på eftermiddagen og resten af dagen er på egen hånd i hovedstaden. (M)
11. dag: Panama City - København
Det er blevet tid til at tage afsked med Panama. Er du ikke klar til at forlade Panama, kan du vælge at rejse videre på egen hånd ved at udskyde din hjemrejse til et senere tidspunkt. Din rejsekunsulent kan hjælpe dig med at forlænge rejsen i Panama efter dine ønsker. Det er f.eks. muligt at kombinerer programmet i dette rejseforslag med en eller flere af de mange spændende destinationer i Central- og Sydamerika. Vælger du at rejse hjem, vil der være en eller flere mellemlandinger inden din ankomst til København den efterfølgende dag. (M)
12. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunkt i Danmark er afhængig af hvilket flyselskab du flyver med.

Overnatninger

4 overnatninger i Panama City på Tryp Panama Centro Hotel
3 overnatninger i en primitiv hytte eller i et telt i en Emberá landsby i Darien Nationalpark
3 overnatninger i naturlige og simple bungalows på Yandup Island (San Blas)

Bemærkninger

Vær opmærksom på at du må medbringe 14 kg. på inderigsflyene i Panama. – Det er ikke muligt at tilkøbe ekstra bagage.

Bemærk venligst, at der ikke er mange varer til rådighed på San Blas øerne, og vi anbefaler stærkt at du har købt snacks eller lignende til dit ophold. Evt. dagsturer i området fra Yandrup Island er ikke inkluderet i prisen.

Vær opmærksom på, at såfremt du rejser til Darien Nationalpark på egen hånd, bør du udvise agtpågivenhed og forsigtighed, da området kan være præget af grænseuroligheder, dog gør regeringen et stort arbejde for holde området trygt.

Jysk Rejsebureaus samarbejdspartner i Panama har afholdt trekking-og ture problemfrit i Darien Nationalpark i 15 år.

Det er en god ide at medbringe svømmetøj, kikkert, kamera, sollotion, toilettaske, vandflaske, myggespray, lommelygte, vandresko og regnslag.

Du skal betale en lokal lufthavnsskat på alle indenrigsfly som evt. bookes efter rejsens afsluttes

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Januar - april

Pakkeliste

 • Kikkert
 • Tøj du kan bevæge dig i junglen
 • Bukser til aftenerne i junglen
 • Langærmet T-shirt
 • Håndklæde og badetøj
 • Gode sko
 • Evt. snorklingudstyr

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Panama City t/r (inkl. bagage)
 • Byrundtur i Panama City - inkl. et besøg ved Panamakanalen
 • Transport til og fra Panamas Internationale lufthavn
 • Indenrigsfly i Panama, som nævnt i programmet
 • Guider ifølge program med begrænset engelskkundskaber.
 • Måltider nævnt i programmet
 • 4 overnatninger på Tryp Panama Centro Hotel i Panama City
 • 3 overnatninger i en primitiv hytte eller i et telt i en Emberá landsby i Darien Nationalpark
 • 3 overnatninger i naturlig og simpel bungalow på Yandrup Island (San Blas)
 • Jungletrek og guide i Darien Nationalpark.
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Panama er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Ture der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top