KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 26.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne rejse giver dig en unik chance for at møde Emberá-stammen og tage på jungletrek i den uberørte Darién-jungle. Herefter kan du udforske det uspolerede ø-paradis ved San Blas og møde den farverige Kuna-stamme, Panamas andet indfødte folkefærd. Glæd dig til at komme helt ind under huden på Panamas indfødte stammer.

Efter et besøg i Panama City med en udflugt til Panamakanalen rejser du til den tætte regnskov i det østlige Panama. Rejsen tager dig fra Panamas moderne verden ind i en regnskov, hvor de indfødte stammer lever isoleret. Darién Nationalpark har siden 1981 været på UNESCO's verdensarvsliste og er dækket af ca. 5790 km² tropisk regnskov. Flodsystemerne i junglen er den primære transportvej i den ufremkommelige regnskov, idet der ikke findes veje gennem nationalparken. Under dit ophold i regnskoven tilbringer du tre døgn i en primitiv Emberá-landsby, hvor du bor tæt på regnskovens indfødte. Herfra kan du udforske den smukke og dyrerige regnskov samt opleve mange af nationalparkens dyr, høre om plantemedicin samt lære om Emberá-folkets stolte traditioner og skikke. På vandreturene i junglen er der god mulighed for at spotte aber, sjældne fugle og, hvis du er blandt de heldige, kan du spotte en harpy-ørn i trækronerne, Latinamerikas største rovfugl.

Du fortsætter din rejse via Panama City til Panamas caribiske kyststrækning. Her bor du på en sand paradis-ø i en simpel, rustik bungalow. San Blas består af i alt ca. 370 småøer, hvoraf 49 er beboet af Kuna-stammen. Eftersom flertallet af disse eksotiske øer fortsat er ubeboede, gør det San Blas til en af de mest uspolerede ø-grupper i Caribien. Rund din rejse af med manér. Glæd dig til snorkling blandt farverige koralrev, kvalitetstid i en hængekøje og ren afslapning.

Foruden overnatninger og transport er mange måltider og ture inklusiv i prisen på din rejse. Blandt andet har du fuld forplejning, mens du bor i Emberá-landsbyen og på San Blas-øen. Desuden kan du glæde dig til inkluderede aktiviteter såsom byvandring, jungletrek og bådture.

Få information og fakta om Panama her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Panama her

Bedste rejseperiode

Den bedste rejseperiode for Panama er i tørtiden fra december-april. Du skal dog forvente, at der også i denne periode kan falde mindre mængder regn. Det er også muligt at rejse i Panama i regntiden maj-november, men her skal du forvente en del mere regn og kraftige byger, der kan vare et par timer dagligt.

Panama har et tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt. Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Panama er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Panama kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt. Derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Panama City
Du tager fra Danmark og ankommer sent om aftenen til Panama City (lokal tid). Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til hotellet. Resten af aftenen er på egen hånd.
2. dag: Byrundtur i Panama City og besøg ved Panamakanalen
I dag venter der dig et historisk og oplevelsesrigt indblik i Panama City. Dagsturen starter efter din morgenmad, hvorefter du bruger dagen på at opleve nogle udvalgte historiske højdepunkter i Panama City. Her oplever du bl.a. ruiner fra kolonitiden og fortsætter til fods rundt i den gamle og velbevarede bydel i Casco Viejo. Bydelen er en skærende kontrast til storbyens mange højhuse og blev i sin tid grundlagt af Spanien i det 16. århundrede. Efter flere historiske oplevelser fortsætter du efter frokost til Miraflores, hvor du kan se nogle af de skibe og containerskibe som dagligt passerer igennem Panamakanalen på tæt hold. Hvert skib bruger mellem 8-10 timer på at passere, og der sejler ca. 14.100 skibe gennem Panamakanalen hvert år. Panamakanalen har en enorm betydning for Panamas økonomi og for verdensøkonomien, idet skibene som passerer gennem kanalen, sparer en omsejling på næsten 12.500 km syd om Kap Horn, det sydligste punkt i Sydamerika. Panamakanalen åbnede officielt i 1914, efter mange års forsøg, i foranledning af USA, som kunne se vigtigheden i at skabe en handels- og krigsmæssig smutvej mellem to af verdens største oceaner. USA indgik i den forbindelse en samarbejdsaftale med Panama og ejede derefter rettighederne til Panamakanalen indtil 31. december 1999, hvor rettighederne derefter overgik til Panama. Søvejen mellem Atlanterhavet og Stillehavet er stadig den dag i dag et af verdens største ingeniørmæssige bedrifter, idet geografien og især tropesygdommene i datidens Panama besværliggjorde bygningsarbejdet. Det er en fantastisk historie der gemmer sig her. Glæd dig. Efter et spændende besøg i Panama City og ved Panamakanalen vender du retur til dit hotel sidst på eftermiddagen. Resten af dagen er du på egen hånd. (M, F)
3. dag: Goddag til Darién Nationalpark og Emberá-stammen
Efter morgenmaden begynder dit jungleeventyr. På denne del af rejsen medbringer du kun det mest nødvendige til to dage i regnskoven. Resten af din bagage opbevares på hotellet i Panama City. Du starter dagen med at køre fra Panama City mod den UNESCO-fredede Darién Nationalpark via Pan-American Higway. Herfra fortsætter du til Puerto Kimbo i udkanten af regnskoven, hvor du sejler ca. en time med motorbåd gennem et stykke af junglen til en af Emberá-folkets landsbyer. Landsbyen vil være dit hjem de næste dage på rejsen. Der venter dig storslåede kultur- og naturoplevelser i junglen under dit ophold i en af Centralamerikas mest lukkede regnskove. I landsbyen vil du få kendskab til junglens flora og fauna samt et historisk og nutidigt indblik i det oprindelige folks levevis. (M, F, A)
4. dag: Jungletrek og Emberá-landsbyen
Denne morgen venter der dig et længere jungletrek i selskab med din guide og en af de lokale fra landsbyen. Her vil du lære om regnskovens komplekse økosystem og om planternes medicinske funktioner samt se, hvordan de indfødte selv i dag lever med respekt og harmoni for naturen. I denne tætte og på mange måder ufremkommelige regnskov lever også landets national fugl, den sjældne harpy-ørn. Denne ørneart er blandt de største af verdens ørnearter med et vingefang på op mod to meter og en vægt på 10 kg. Den imponerende fugl kan spottes i regnskovens trækroner, hvor den jager aber og dovendyr samt skovens mindre dyr. Hvis du er heldig, kan du desuden opleve flere eksotiske fuglearter og aber i trætoppene i løbet af denne oplevelsesrige dag. Om eftermiddagen har du tid til at gå rundt i landsbyen og lære nogle af indbyggerne at kende. Her kan du følge med i de indfødtes daglige rutiner og se deres små landbrug i regnskoven. Troen samt de gamle traditioner og skikke har stor betydning for denne befolkningsgruppe, som lever forholdsvist isoleret og langt væk fra den moderne verden. I landsbyen lever også mange børn, og har du lyst kan du have mindre gaver med til børnene såsom skolesager. (M, F, A)
5. dag: Traditionelle ceremonier og tid i landsbyen
Glæd dig til en fuld dag i selskab med Emberá-stammen, hvor du vil blive endnu klogere på deres levevis og lære dem yderligere at kende. Det er en helt unik oplevelse at få mulighed for at bo side om side med regnskovens indfødte stammer, og denne dag har du god tid til at suge det hele til dig. I løbet af dagen vil du også deltage i forskellige traditionelle ceremonier, mens du også har mulighed for at blive tatoveret på traditionel vis med Jagua-blæk. De karakteristiske tatoveringer fylder meget i Emberá-stammens kultur. (M, F, A)
6. dag: Fra Darién Nationalpark til Panama City
Efter morgenmad siger du farvel til Emberá-stammen, hvorefter du sejles ca. en time gennem junglen til Puerto Kimbo. På vejen lærer du mere om floden og junglens økosystem samt om mangroven og dyrene, der lever her. Du ankommer til kajen i løbet af formiddagen, hvorfra du fortsætter i bil i ca. fem timer til Panama City. Du vil på køreturen og efter ankomst til Panama City mærke den store kulturforskel mellem junglens befolkning og den moderne verden. Resten af dagen er på egen hånd. (M, F)
7. dag: Fra Panama City til San Blas
Du bliver hentet på dit hotel i Panama City om morgenen, hvorefter der venter dig en ca. 2,5 times køretur mod San Blas. Fra Cartí-havnen fortsætter du i båd mod Kuna-stammens beskyttede reservat. Det farverige Kuna-folkefærd er den indfødte befolkningsgruppe i San Blas, og de bor på de smukke øer, der ligger spredt langs kysten. Kuna-stammen er i dag stadig ansvarlige for øgruppen San Blas og er bosat på 49 ud af ca. 370 småøer, som tilsammen danner det beskyttede naturreservat San Blas. Undervejs på din sejltur stopper du ved et Kuna-samfund og får en guidet rundvisning af en af de lokale. Dernæst fortsætter du til øen, hvor du skal bo de næste dage. Her skal du bo i en naturlig og rustik vandbungalow i strandkanten. Efter at have tjekket ind, kan du nyde resten af dagen på egen hånd. Bemærk venligst, at der ikke er mange varer at købe på øerne, og vi anbefaler derfor, at du har købt snacks og lignende inden ankomst. (M, F, A)
8. dag: Bådtur, snorkling og afslapning på San Blas
Der venter dig en skøn bådtur med rig mulighed for snorkling og afslapning på skønne, kridhvide sandstrande med vajende palmer. San Blas-øerne er omringet af farverige koralrev og azurblåt hav, som egner sig fortrinligt til snorkling. Glæd dig til at tilbringe tid med farverige fisk og flotte koraller. Om eftermiddagen har du masser af tid på egen hånd til at slappe af i en hængekøje eller snuppe endnu en dukkert i det indbydende badevand. (M, F, A)
9. dag: Fra San Blas til Panama City
Du forlader San Blas-regionens fantastiske naturparadis og sætter atter kurs mod Panama City. Efter du har spist frokost fortsætter du med båd tilbage til fastlandet. Herfra kører du ca. 2,5 time retur til Panama City og har resten af dagen på egen hånd i storbyen. (M, F)
10. dag: Hjemrejse fra Panama City
Det er blevet tid til at tage afsked med Panama. Er du ikke klar til at forlade Panama, kan du vælge at rejse videre på egen hånd ved at udskyde din hjemrejse til et senere tidspunkt. Din rejsekunsulent kan hjælpe dig med at forlænge rejsen i Panama. Alternativt kan du vælge at rejse til andre spændende destinationer i Central- og Sydamerika. For eksmpel kan du lade turen gå til nabolandene Costa Rica eller Colombia. Vælger du at rejse hjem, vil der være en eller to mellemlandinger på din rejse mod Danmark. (M)
11. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunkt i Danmark er afhængig af, hvilket flyselskab du flyver med.

Overnatninger

4 overnatninger i deluxe-værelse hos Tryp Panama Centro Hotel i Panama City
3 overnatninger i en primitiv hytte eller i et telt i en Emberá-landsby i Darién Nationalpark
2 overnatninger i en simpel bungalow med privat badeværelse på San Blas

Bemærkninger

Under besøget i Emberá-landsbyen medbringer du kun det mest nødvendige. Resten af din bagage opbevares på hotellet i Panama City. Dit pas skal medbringes på denne del af turen.

Bemærk venligst, at der ikke er mange varer på San Blas-øerne, og vi anbefaler derfor, at du har købt snacks og drikkevand til dit ophold.

Vær opmærksom på, at såfremt du rejser til Darién Nationalpark på egen hånd, bør du udvise agtpågivenhed og forsigtighed, da området kan være præget af grænseuroligheder. Dog gør regeringen et stort arbejde for holde området trygt.

Jysk Rejsebureaus samarbejdspartner i Panama har afholdt trekking- og ture problemfrit i Darién Nationalpark i 15 år.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejsen kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse.

Januar - april

Pakkeliste

 • Kikkert
 • Regntøj
 • Tøj du kan bevæge dig i i junglen
 • Bukser til aftenerne i junglen
 • Langærmet T-shirts
 • Håndklæde og badetøj
 • Gode vandresko til junglen
 • Solcreme og myggespray
 • Mindre rygsæk til dagene i Emberá-landsbyen
 • Evt. mindre gaver til børnene i junglen
 • Evt. snorkleudstyr

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Panama City t/r (inkl. bagage)
 • Transport nævnt i programmet
 • Overnatninger nævnt i programmet
 • Måltider nævnt i programmet
 • Byrundtur i Panama City - inkl. et besøg ved Panamakanalen
 • Guidet jungletrek i Darién Nationalpark
 • Bådtur på San Blas-øerne
 • Guider ifølge program med begrænset engelskkundskaber
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Panama er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører)
 • Ture der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top