8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 14.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen er for dig som har kort tid og som søger en tropisk oplevelse, autentisk kultur og idylliske bountystrande. Rejsen starter i Panama City, hvor du skal opleve den gamle bydel Caco Viejo. Herefter venter et spændende besøg ved Panamakanalen, hvor du får indblik i den fascinerende historie. Rejsen går dernæst mod de eksotiske strande og det billedskønne tropeparadis i San Blas regionen. Dette smukke ørige består af ca. 365 småøer, der er fordelt langs kysten ved den nordøstlige del af Panama. Her bor du naturligt og simpelt iblandt Kuna Indianerne, og du er omgivet af turkisblåt vand og hvide strande.
San Blas er et oplagt sted at udforske de omliggende isolerede og ubeboede paradis øer. Besøg også et af Kuna stammens lokale markeder, med farverige og traditionelle smykker og broderier.

Indholdet i dette rejseforslag kan laves som det ser ud her, eller kombineres med andre oplevelser på en længere rejse til Central- eller Sydamerika.

Få information og fakta om Panama her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Panama her

Bedste rejseperiode

Den bedste rejseperiode for Panama er i tørtiden fra december-april. Du skal dog forvente, at der også i denne periode kan falde mindre mængder regn. Det er også muligt at rejse i Panama i regntiden maj-november, men her skal du forvente en del mere regn og kraftige byger, der kan vare et par timer dagligt.

Panama har tropisk klima med varmt og fugtigt vejr året rundt. Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Panama er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Panama kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Panama City
Du tager fra Danmark og ankommer sent om aftenen til Panama City (lokal tid). Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til hotellet. Resten af aftenen er på egen hånd. Overnatning i et privat værelse på et hostal i Panama City med fælles bad og toilet.
2. dag: Byrundtur i Panama City og Panamakanalen
I dag venter der dig et historisk og oplevelsesrigt indblik i Panama City. Dagsturen starter efter din morgenmad, hvorefter du bruger dagen på at opleve nogle udvalgte historiske højdepunkter i Panama City. Her oplever du bl.a. ruiner fra kolonitiden, Cathedral Tower og Panama Museum inden du fortsætter til fods rundt i den gamle og velbevarede bydel Casco Viejo. Bydelen er en skærende kontrast til storbyens mange højhuse og blev i sin tid grundlagt af Spanien i det 16. århundrede. Efter flere historiske oplevelser fortsætter du efter frokost til Miraflores, hvor du kan se nogle af de skibe og containerskibe som dagligt passerer igennem Panamakanalen på tæt hold. Hvert skib bruger mellem 8-10 timer på at passere og der sejler ca. 14.100 skibe gennem Panamakanalen hvert år. Panamakanalen har en enorm betydning for Panamas økonomi og for verdensøkonomien, idet skibene som passerer gennem kanalen, sparer en omsejling på næsten 12.500 km syd om Kap Horn, det sydligste punkt i Sydamerika. Panamakanalen åbnede officielt i 1914, efter mange års forsøg, i foranledning af USA, som kunne se vigtigheden i at skabe en handels- og krigsmæssig smutvej mellem to af verdens største oceaner. USA indgik i den forbindelse en samarbejdsaftale med Panama og ejede derefter rettighederne til Panamakanalen indtil 31. december 1999, hvor rettighederne derefter overgik til Panama. Søvejen mellem Atlanterhavet og Stillehavet er stadig den dag i dag et af verdens største ingeniørmæssige bedrifter, idet geografien og især tropesygdommene i datidens Panama besværliggjorde bygningsarbejdet. Efter et spændende besøg ved Panamakanalen vender du retur til dit hotel eller hostal sidst på eftermiddagen. Resten af dagen er på egen hånd. Overnatning i privatværelse på et hostal i Panama City med fælles bad og toilet. (M,F)
3. dag: Fra Panama City til Bounty øerne San Blas i det Caribiske Hav
Du vil blive hentet på dit hotel eller hostal i Panama City tidlig morgen, hvorefter der venter dig en spændende køretur gennem junglen inden du efter 5-6 timers kørsel ankommer til Panamas Caribiske kyst. På vejen har du mulighed for at stoppe ved et supermarked for at købe vand, snacks, drikkevarer og evt. noget til morgenmad. Vi vil derefter gøre endnu et stop for at passere gennem immigrations formaliteter inden du fortsætter til kajen, hvor du vil stige ombord på båden, som vil sejle dig til San Blas øerne. De farverige Kuna indianere er den indfødte befolkningsgruppe på disse smukke øer og er i dag stadig ansvarlige for øgruppen San Blas. Kuna-stammen bor på 49 ud af ca. 378 småøer som tilsammen danner det eksotiske San Blas naturreservat ud for Panamas nordøstlige kyststrækning. Ved ankomsten til en af de beboede Kuna øer, vil du få tildelt en primitiv hytte. Resten af dagen kan du nyde en guidet udflugt til de fantastiske omgivelser på dette uberørte sted eller blot slappe af på stranden. Bemærk venligst, at der ikke er mange varer til rådighed at købe på øerne, og vi anbefaler stærkt at udnytte stoppet ved supermarkedet til at fylde op med snacks og flaskevand. Dagsturer fra øen er ikke inkluderet i prisen. Overnatning i en primitiv flersengs-Kuna-hytte på Senidub Island med fælles bad og toilet eller lignende. (F,A)
4-5. dag: Oplevelser på San Blas
Der venter dig to skønne dage ved San Blas øerne. Her kan du bl.a. nyde morgenmaden til lyden af bølgerne på kysten og slappe af på de smukke strande eller læse en bog i en af øens hængekøjer. Du har god mulighed for at svømme og snorkle i det krystalklare turkisblå vand iblandt tropiske fisk. Du kan også leje en båd og besøge en traditionel Kuna landsby i dette øhav, hvor du kan købe håndlavede souvenirs som er med til at bidrage økonomisk til det isolerede øsamfund (valgfri aktivitet mod ekstra betaling, spørg ved ankomst). Det er smukt at iagttage horisonten hen på aftenen, de forskellige nuancer af rød og lyserød ændrer sig som solen går ned over Caribien. Der venter dig nogle fantastiske dage på en af de mest eksotiske destinationer i Panama. Dagene her er på egen hånd. (M,F,A)
6. dag: San Blas til Panama City
I dag forlader du de eksotiske bountystrande på San Blas og siger farvel til det fantastiske natur paradis. Efter du har spist morgenmad fortsætter du med båd tilbage til fastlandet. Efter en times sejltur ankommer du til kajen, hvorefter du fortsætter i bil til Panama City med andre rejsende. Du ankommer sidst på eftermiddagen og resten af dagen er på egen hånd i landets hovedstad. (M)
7. dag: Panama City - København
Det er blevet tid til at tage afsked med Panama. Er du ikke klar til at forlade Panama, kan du vælge at rejse videre på egen hånd ved at udskyde din hjemrejse til et senere tidspunkt. Din rejsekunsulent kan hjælpe dig med at forlænge rejsen i Panama efter dine ønsker. Det er f.eks. muligt at kombinerer programmet i dette rejseforslag med en eller flere af de mange spændende destinationer i Central- og Sydamerika. Vælger du at rejse hjem, vil der være en eller flere mellemlandinger inden din ankomst til København den efterfølgende dag. (M)
8. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark er afhængig af hvilket flyselskab du flyver med.

Overnatninger

3 overnatninger Panama City på Tryp Panama Centro Hotel
3 overnatninger i en simpel hytte med fælles toilet og bad

Bemærkninger

Vær opmærksom på at du må medbringe 14 kg. på inderigsflyene i Panama. Det er ikke muligt at tilkøbe ekstra bagage.

Bemærk venligst, at der ikke er mange varer til rådighed for køb på San Blas øerne, og vi anbefaler stærkt at du har købt snacks eller lignende til dit ophold.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd.

Januar - april

Pakkeliste

 • Pas, flybilletter, rejseforsikring og vouchere
 • VISA kort
 • US dollars
 • Panamanian balboa ( Panamas egen møntfod)
 • Kamera
 • Tøj til både varme og kolde temperaturer
 • Håndklæde og badetøj
 • Kasket/hat og solbriller
 • Ørepropper
 • Lille førstehjælpssæt (evt. læbepomade, håndsprit, hovedpinepiller, plaster, antihistaminer, imodium, ekstra receptpligtig medicin som du tager)
 • Solcreme og myggespray
 • Drikkepenge til guider

Prisen er inklusiv

 • Oversøiske flybilletter fra Danmark til Panama City tur/retur (Inkl. bagage)
 • Byrundtur i Panama City inkl. Panama-kanalen
 • Guider ifølge program med begrænset engelskkundskaber
 • Oplevelser mv. ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • 3 overnatninger på Tryp Panama Centro Hotel i Panama City
 • 3 overnatninger i en primitiv hytte på en af Kuna-Yala øerne i San Blas (Simple bad- og toiletforhold)
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Lufthavnsskatter/afrejseskatter
 • Andre overnatninger, ture og måltider end nævnt i programmet
 • Drikkepenge. I Panama er det god skik at give drikkepenge til guiderne efter endt tur.

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top