Her på siden finder du praktisk information og fakta om Peru.


Praktisk info om at rejse i Peru

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Peru, hvis de kommer med fly. Ved ankomst over land får man ligeledes 90 dages turistvisum. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Peru. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Peru såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Peru.

Særlige indrejseregler i Peru i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Peru. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Peru er delt ind i 3 zoner: Kystzonen, bjergzonen og regnskovszonen. I kystzonen er det højsæson fra januar - marts, solen skinner, og vejret er klart. Resten af året er der langs kysten ofte en tyk tåge, som solen kun i ny og næ trænger igennem.
I Andesbjergene og regnskoven er klimaet delt ind i regntid og tørtid. Det bedste besøgstidspunkt er i tørtiden fra og med april til og med november. Husk at temperaturen falder drastisk om natten i bjergene.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Peru er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Peru kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Peru her

Penge
Der er kontantautomater til bl.a. Visa- og MasterCard i stort set alle mellemstore og store byer, og du kan både hæve nuevo soles og US-dollars. Det er muligt at betale med kreditkort i mange forretninger, hoteller og restauranter. Du kan veksle US-dollars i både banker.

Transport
Bus:
Langs kysten fra nord til syd går den asfalterede panamerikanske vej, som gør transporten gennem landet til et hurtigt overstået kapitel. Men bevæger du dig op gennem Andesbjergene, er det straks langt mere tidskrævende og ofte en skrumlende og kold oplevelse. Bussystemet er godt og effektivt. Typisk har busselskaberne kontorer i det samme område af byen eller i en hovedbusterminal, hvor du så kan gå rundt i ro og mag og finde det bedste tilbud og se busserne an. Der findes et væld af busselskaber af forskellig standard. Køb billet i forvejen, hvis du kan.

Tog:
Togsystemet er ikke særlig udbygget og fungerer bedst i det sydlige Peru. Et godt råd er kun at vælge toget på de strækninger, hvor der er kørsel om dagen.

Fly:
Da afstandene i Peru er meget store og tidskrævende, kan det være en god ide at flyve på nogle strækninger. Der er i de seneste år kommet mange nye flyselskaber til, og konkurrencen er stor, så det er muligt at købe ret billige indenrigsbilletter.

Taxa:
I de større byer er der et væld af taxier, busser og collectivos (folkevognsrugbrød, der gør det ud for små busser). Taxier kører normalt ikke med taxameter, så aftal prisen på forhånd, og lad dig ikke spise af med hvad som helst.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Lima
Sprog: Spansk, Quechua og Aymara
Klima: Tropisk, tempereret og polart bjergklima
Valuta: Nuevo Sol
Religion: Katolikker


Information om Peru

Naturlig mangfoldighed
Perus varierede og mangfoldige kultur og natur gør rejsen i landet til en uforglemmelig oplevelse. Fra man står på et af Limas markeder og spiser cerviche (marineret fisk), til man er i ørkenen og kælker eller sandboarder i de store sandduner, går der ikke mange timer. For selvom Peru byder på næsten alle tænkelige naturlandskaber, er det nemt at komme rundt. Fra kysten og ørkenlandskabet, hvor de sagnomspundne Nazca lines bryder den sandende jord, er der ikke langt til Arequipa - Perus andenstørste by. Her finder man vulkanen El Misti og kløften Colca Canyon, samt et utal af lamaer, der fyrsteligt pryder landskabet - og grillen om aftenen. Tager man ind i landet, ligger de majestætiske Andesbjerge og venter på at blive udforsket.

Perus historiske arv
I Peru findes der et utal af ruiner, og overalt forundres man over de gamle indianerkulturers imponerende arkitektur. Specielt inkaerne har sat deres præg på Perus fantastiske ruiner. Nord for Titicaca-søens dybblå vand ligger højlandet og den sagnomspundne by Cuzco. Området er hjemsted for den legendariske inkasti og de mægtige inkaruiner Machu Picchu og Choquekiraw samt andre smukke ruiner fra både inka- og præ-inkakulturerne. Cuzco er også et godt sted at kaste sig ud i et spanskkursus med de smukke omgivelser og oplagte udflugtsmuligheder.

Fra frodig jungle til fredfyldt kyst
Fra Cuzco er det nærliggende at besøge den frodige Amazonjungle Puerto Maldonado, hvor vilde dyr og mennesker lever i naturlig sameksistens. Amazondeltaet strækker sig helt til det nordøstlige hjørne, hvor man i den fredfyldte jungleby Iquitos kan opleve byens flydende marked, Belén. Her kan man købe alt fra anakondaskind til modetøj. Peru rummer også skønne kyststrækninger med små hyggelige byer, hvor man kan tage en dukkert i Stillehavet og fordøje de mange oplevelser, den eventyrlige rejse i Peru har bragt.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top