Foran smukke kirker og velbevaret middelalderarkitektur står utrættelige blomsterhandlere og gademusikanter. Besøg de hyggelige cafeer og restauranter, uden at pengepungen bliver meget lettere. Kraków ligger i det sydlige Polens fastlandsklima, så nyd den lækre Planty park i denne grønne by på en brandvarm sommerdag eller i de milde forårs- og efterårsmåneder.

Den gamle bydel
Stare Miasto er navnet på Krakóws stolthed, nemlig den gamle bydel, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Her er fantastisk arkitektur og spændende historie fra anden verdenskrig, renæssancen og helt tilbage til middelalderens kongedømme. I den gamle bydel skal du opleve den kæmpestore og livlige markedsplads Rynek Główny. Pladsen huser blandt andet tårnet Wieża Ratuszowa og den prægtige renæssancemarkedshal Sukiennice, som i dag er museum. Der er et utal af smukke kirker både på Rynek Główny og i den gamle bydel generelt. Den tårnhøje, murstensbelagte kirke St. Marys må du endelig ikke blot passere, da den rummer det allersmukkeste, farverige og detaljerede indre.

Wawel
Wawel-højen er ikonisk for Kraków. Her ligger Wawel-katedralen og et gamle kongeslot fra Polens tid som kongedømme.

Planty
Som mange andre storbyer byder Kraków på stadig flere grønne områder, jo længere du bevæger dig væk fra bymidten. Men i Kraków vokser træer og buske også i byens centrum. Eller rettere rundt om. Parken Planty omringer Krakóws pulserende hjerte, den gamle bydel, så det er svært at undgå det skønne, grønne åndehul. Her er bænke, anlagte stier, en lille fontæne og gennem træerne kan du se Krakóws gamle bydel passere på den ene side og nye bydel på den anden.

Tilnavn: Polens kulturelle og intellektuelle hovedstad

Indbyggere: 767.000

Areal: 327 km²

Klima: Tempereret fastlandsklima

Highlights: Rynek Główny, Sukiennice, St. Marys kirke, Planty og Wawel
The Krakow view
Krakow main sqaureMain square in Krakow
Til top