9 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 8.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Caminoruten på den portugisiske kystvej er et fantastisk og meget naturskønt alternativ til den klassiske portugisiske Camino. Ruten er ikke nær så besøgt og befærdet som nogle af de andre Caminoruter, men er en perfekt blanding af natur, kultur og historie. Kystvejen blev oprindeligt brugt af pilgrimsrejsende, der kom til Portugal af søvejen, som lagde til i Portos havn og gik denne vej til Santiago de Compostela. Turen starter i smukke og farverige Porto, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, og fører dig til charmerende kystbyer i det nordlige Portugal langs den smukke Atlanterhavskyst. Denne rejse tager udgangspunkt i de første 7 vandredage af den portugisiske kystvej til Baiona, og du vil gå omkring 137 km af den i alt 259 km lange kystrute, som ender i Santiago de Compostela.

I løbet af turen vil du opleve maleriske og charmerende små byer, hvor du har mulighed for at smage på lækre lokale specialiteter som fisk, skaldyr og vin. Nyd den vilde atlantiske skønhed, bjergene, skovene, vinmarkerne, de smukke sandstrande og den portugisiske kultur.

Navnet Caminoen kommer fra det spanske “Camino de Santiago”, som betyder “Jakobsvejen”. Det er en fælles betegnelse for et stort netværk af ruter, som fører til katedralen i byen Santiago de Compostela i det Nordvestlige Spanien, hvor apostlen Jakob ligger begravet.

Dette rejseforslag er et eksempel på, hvordan din vandrerute på Caminoen kan se ud, men Jysk Rejsebureau kan arrangere mange forskellige ruter og rejseformer på Caminoen. Du kan f.eks. også vælge at slutte den portugisiske kystvej ved byen Santiago de Compostela, eller helt ude ved ”verdens ende”, Finisterre.

Allerede før afrejse, vil du modtage en online guidebog og rutevejledning, der kan downloades til din telefon. Her vil være interaktive kort, der viser dig detaljerne for dagens vandrerute samt information om hver enkelt vandredag med f.eks. antal kilometer, estimeret vandretid, lidt info om det, du ser på ruten mm.

Vi kan ved Jysk Rejsebureau også være behjælpelige med at sammensætte én af de mange andre ruter, du kan gå på Caminoen, og lave turen lige som du ønsker den.
På alle Caminoruterne, kan du vælge at tilkøbe aftensmad, bagagetransport mellem dine overnatningssteder, eller tilmelde dig en international gruppe, hvor I har lokal guide med på hele turen.

Jysk Rejsebureau har også en vandretur på caminoen portugues - den portugisiske rute med dansk rejseleder.

Få information og fakta om Portugal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Portugal her

Bedste rejseperiode

Det er muligt at vandre på Caminoen året rundt, men det bedste tidspunkt er fra april til oktober.

Temperaturen i det nordlige Portugal er lidt køligere end resten af landet og om vinteren regner det en del. De varmeste måneder i det nordlige Portugal og Porto, er juli, august og september. Temperaturen i sommer månederne ligger i gennemsnit på mellem 20-25 grader, hvor du i vinter månederne vil opleve en temperatur på omkring 14-18 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Portugal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til smukke Porto
Ankomst til Porto lufthavn, hvorfra der er inkluderet en transfer til hotellet. Start din Camino-pilgrimsrejse med at udforske hyggelige Porto med sin UNESCO-listede gamle bydel, smukt beliggende ved Douro-floden og hjemstedet for portvin. Oplev det bedste af portugisisk gæstfrihed inden din tur på Den Portugisiske Kystvej begynder. Lav de sidste forberedelser til din vandretur, og læs lidt i din online guidebog, inden du begiver dig ud på din pilgrimsvandring.
2. dag: Første vandredag fra Porto til Póvoa de Varzim
I dag skal du tage metroen fra Porto til Matosinhos ud til kysten, for at starte din Caminotur. Hop af ved stop 'Mercado'. Med din elektroniske vandrebog som følgesvend, går du i dag langs kysten, og passerer fiskerlandsbyer, forskellige forter og kapeller, det forhistoriske Castro-område i San Paio, og selvfølgelig sandstrande, som indbyder til at dyppe vandrefødderne. (M) Dagens vandrerute er 29 km
3. dag: Turen fortsætter igennem Póvoa de Varzim til Esposende
Nyd en rolig spadseretur langs den smukke havn, Póvoa de Varzim, og udforsk middelalderdistriktet, inden du fortsætter din Camino. Gå op til klosteret Convento de Santa Clara for at nyde den bedste udsigt over byen og den omkringliggende kyst. På vej til Esposende vandrer du langs den populære kyststrækning af byen Póvoa de Varzim med sin fine sandstrand, og krydser kystnaturparken Parque Natural do Litoral Norte. Dages vandrerute tager dig også ind i landet, hvor du kommer igennem marker, skove og landsbyer, og krydser Cavado-floden, inden du ankommer til Esposende. (M) Dagens vandrerute er 22 km
4. dag: Fra Esposende til den flotte by, Viana do Castelo
I dag fortsætter du din vandring langs kysten fra Esposende over kystnaturparken mod Viana do Castelo. På ruten kommer du forbi nogle fyrtårne, og fortsætter ind i landet med små, blide stigninger. Du vil vandre ad grusveje, skovstier og asfaltveje, mens du passerer det bakkede landskab og flotte kirker, inden du krydser floden til Viano do Castelo. Benyt lejligheden til at smage på de lækre portugisiske specialiteter, udforske byens historiske centrum, og tag kabelbanen til Basílica de Santa Luzía for en fantastisk udsigt. Legenden siger, at romerne var så imponerede over Vianas skønhed, da de nåede byen i det første århundrede f.Kr., at de troede, de var nået til paradis.(M) Dagens vandrerute er 24 km
5. dag: Dagens tur tager dig langs Atlanterhavskysten fra Viana do Castelo til Vila Praia de Ancora
I dag forlader du Viana do Castelo og fortsætter mod nord langs den smukke Atlanterhavskyst. I dag er en forholdsvis let dag, der giver dig masser af tid til at nyde et afslappet tempo, og have tid nok til at få mest muligt ud af kystbyerne undervejs. Det vil være oplagt med en svømmetur i havet og at slutte dagen af med frisk fisk eller skaldyr på en af byens lokale restauranter. (M) Dagens vandrerute er 19 km
6. dag: Fra Vila Praia de Ancora sejler du over grænsen og ind i Spanien til byen A Guarda
Fra Vila Praia de Ancora fortsætter du langs kysten mod Caminha, lige ved Minho-flodmundingen, hvor floden møder Atlanterhavet. Fra Caminha tager du færgen Santa Rita de Cássia over floden Minho til Galicien, hvorfra du træder ind i Spanien. Der er cirka 10 overfarter om dagen fra Caminha til A Guarda. Fra færgen kan du fortsætte direkte til A Guarda, eller tage en omvej på 4 km langs flodmundingen for at få en fantastisk kystudsigt. Hvis du har energi til det, når du kommer til A Guarda, skal du besøge den berømte bakketop 'Castro', den keltiske bosættelse. Her kan du se ruinerne af det gamle fort Castro De Santa Tecla, som er mere end 2000 år gammelt, samtidig med, at du kan nyde en flot udsigt over byen og havet fra bakketoppen. (M) Dagens vandrerute er 13 km
7. dag: Vandringen fortsætter i Spainen fra A Guarda til Oia
Fra fiskerlandsbyen A Guarda fortsætter du nordpå, hvor du får en storslået udsigt over havet på din venstre side. Efter en dejlig gåtur gennem forrevne kystklipper og vegetation, når du den dejlige landsby, Oia, der er berømt for sit kloster fra det 12. århundrede, der ligger på havnen. Der er masser af caféer i Oia, hvor du kan slappe af, mens du nyder en fantastisk udsigt over havet og klostret.(M) Dagens vandrerute er 12 km
8. dag: Sidste vandredag fra Oia til Baiona
Når du forlader Oia, går du langs et virkelig populært stykke kystlinje, der er kendt som "El Rompeolas", oversat til the wave breaker, eller på dansk, bølgebryderen. Her møder det vilde Atlanterhav landet på en vidunderlig vild og kraftfuld måde. Efter at have passeret det ikoniske fyr, Cabo Silleiro, når du den travle kystby, Baiona, med sin flotte marina. Mens du er i Baiona, kan vi anbefale, at du lægger turen forbi en af byens attraktioner, såsom Museo de la Carabela Pinta eller Monumento Encuentro entre dos Mundos. Museet La Carabela Pinta er et historisk museum, der fortæller om Baiona, der var den første havn i Europa, der modtog nyheden om opdagelsen af Amerika. Museet er et gammel skib, der er blevet renoveret og indrettet som det så ud dengang i 1493, både med figurer af besætningen og indianerne, samt metaller, planter, dyr og mad taget med fra hjem fra den nye verden. Moumento Encuentro entre dos Mundos er et monument, der blev sat op i 1993 i anledningen af 500 året for opdagelsen af Amerika, og for at symbolisere mødet mellem de to verdener. (M) Dagens vandrerute er 18 km
9. dag: Afrejse Portugal og ankomst Danmark
Dit Caminoeventyr stopper for denne gang i Baiona, hvorfra der er inkluderet transfer til lufthavnen i Porto og hjemrejse til Danmark. Det er muligt at udvide rejsen og flyve hjem senere, evt. fra Santiago eller en anden destination. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture. (M)

Overnatninger

1 overnatning i Porto
1 overnatning i Povoa de Varzim
1 overnatning i Esposende
1 overnatning i Viana do Castelo
1 overnatning i Vila Praia de Ancora
1 overnatning i A Guarda
1 overnatning i Oia
1 overnatning i Baiona

Alle overnatninger er i twin- eller dobbeltværelse med eget bad på familieejede hoteller og guesthouses. Standarden er 2-3 stjernet, og de ligger centralt i små landsbyer tæt på din vandrerute.

Bemærkninger

Den gennemsnitlige vandredag er på ca. 19.5 km, den længste dag er på 29 km, og den korteste er på 12 km. Terrænet er skiftende mellem sand, grus, markveje, brosten og asfalt, og der vil forekomme bakkede landskaber. Det er 7 vandredage i træk, så sørg for at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse, så risikoen for vabler minimeres.

På færgeovergangen fra Portugal til Spanien fra Caminha til A Guarda, kan tidsplanen variere, afhængigt af sæsonen. Der er generelt ingen færger mandag, og færgebillet er ikke inkluderet i den samlede pris. Så derfor frarådes det at påbegynde turen en onsdag

Bemærk venligst, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske ERV Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres på egen hånd, det er muligt at tilkøbe en guide eller tage på en gruppetur.

Maj-oktober

Pakkeliste

 • Elektronisk guidebog
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Snacks
 • Vandtæt dagsrygsæk
 • Gode vandrestøvler eller vandresko
 • Svedtransporterende tøj til trekking
 • Gode trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Vandtætte pakkeposer
 • Drikkeflaske
 • Lommelygte/pandelygte
 • Evt. badetøj

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Porto t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program med chauffør, der taler begrænset engelsk
 • Elektronisk vandreguidebog
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Portugal og Spanien er det god skik at give drikkepenge
 • Færgebillet til færgeoverfarten fra Caminha til A Guarda
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet - det er muligt at tilkøbe aftensmad før afrejse
 • Bagagetransport - det er muligt at tilkøbe før afrejse

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top