Her på siden finder du praktisk information og fakta om Portugal.


Praktisk info om at rejse i Portugal

Visumforhold og indrejsekrav
Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Portugal i op til 90 dage. Dit pas skal som minimum være gyldigt under dit ophold i landet. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Portugal såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Portugal.

Særlige indrejseregler i Portugal i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Portugal. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Selvom Portugal er et lille land, varierer klimaet landet over. Her er både sneklædte bjerge, og mod øst er klimaet præget af Spaniens fastlandsklima. Hele den vestlige del af Portugal ligger ud til Atlanterhavet, og den sydlige del, herunder hovedstaden Lissabon, er en populær feriedestination. I denne del af landet er der kystklima med meget varme somre og milde vintre, som gør Portugal til et ferieparadis for den sol-elskende sommergæst og den vinterrejsende, som har lyst til at tø lidt op.

Se klimatabel over vejret i Portugal her.

Penge
I Portugal er møntenheden euro (EUR). Brugen af kreditkort er udbredt og du kan finde hæveautomater i alle byer. Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com. Priserne er lavere end i Danmark, især på hoteller, restauranter, alkohol og tobak. Skål og god appetit.

Transport
Tog:
Oplev fantastisk smukke Portugal gennem et togvindue. Det nationale jernbaneselskab kaldes CP, en forkortelse af Comboios de Portugal, og sammenkobler alle de store byer. På nogle ruter er der moderne hurtigtoge, mens togene på andre ruter er lidt slidte. Gå ikke glip af den verdenskendte togtur Linha do Douro, som fører dig gennem vinmarker, bjerge og høje jernbanebroer med skøn udsigt over den storslåede natur i det nordlige Portugal.
Hos Jysk Rejsebureau tilbyder vi togpas i Portugal af forskellig varighed, som gør det økonomisk fordelagtigt, når du rejser med tog i landet. Ydermere kan vi tilbyde Interrail togpas, hvis du ønsker at rejse med tog gennem flere lande.

Bus:
De mange private busselskaber i Portugal dækker hele landet godt ind. Det største selskab hedder Rede Expressos og dækker langdistanceruter i næsten hele landet, men hvis du skal på en kortere tur, så spørg på det lokale billetkontor.

Båd:
Portugal ligger ud til Atlanterhavet, så her venter naturligvis et hav af oplevelser til søs. Hop på en båd og nyd en dagstur til lækre strande og azurblåt vand i smukke grotter og laguner.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Lissabon
Sprog: Portugisisk
Klima: Mest subtropisk kystklima
Valuta: Euro
Religion: Majoriteten er katolikker


Information om Portugal

Solsikker badeferie
Badet i sol og indrammet af smukt eroderede klippeformationer ligger en ensom sandstrand. En let vind fra havet køler dig ned, og det uimodståelige, azurblå vand, kalder på en dukkert. Portugal består næsten ikke af andet end kyst og lækre strande, og med sin placering i det lune subtropiske klimabælte, er Portugal den perfekte destination til en badeferie.

En stolt søfartsnation
Portugal er andet end fiskerestauranter og smukke vandreture. Landet gemmer nemlig på en spændende forhistorie med konger, dronninger og ikke mindst revolutioner, som gør, at Portugal i dag er en republik. Mest kendetegnende for Portugals historie er tiden som stolt søfarernation, der har ført til, at dette relativt lille lands modersmål er spredt til lande langt væk, heriblandt Brasilien og Mozambique. Historien om de portugisiske opdagelsesrejsende (brødrene Vasco og Paulo da Gama, Afonso de Albuquerque og mange flere) kan du blive klog på i Lissabon på Museu de Marinha.

Lissabon
Pastelfarvede huse, smalle gader, brostensbelagte pladser og gamle sporvogne. Portugals hovedstad Lissabon er ufatteligt charmerende. Den romantiske aftensmad står på friskfanget fisk og både grøntsagerne og rødvinen er naturligvis dyrket på et lokalt landsted. Her finder du den perfekte balance mellem farverigt byliv og portugisisk historie, og så er der aldrig langt til stranden.

Madeira
Ud for Marokkos kyst ligger den portugisiske ø Madeira badet i solskin og Atlanterhav. Her venter fortryllende naturoplevelser i det frodige bjerglandskab. Tag på vandretur langs levada’erne, og se øens mange blomster i fuldt flor. I hovedbyen Funchal findes både en verdenskendt botanisk have, og i en lidt anden boldgade Museu CR7, som hylder Funchals fodboldhelt Cristiano Ronaldo.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

jajo|jr.dk

Michael Køhler Lassen

Rejsekonsulent

mlas|jr.dk
Josephine Bech Soerensen, supportafdelingen

Josephine Bech Soerensen

Rejsekonsulent

support|jr.dk
Til top