8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Trænger du til en rejse, hvor rammerne til dine nye eventyr er på plads, og hvor du bare skal læne dig tilbage og suge alle oplevelserne til dig? Så er denne rejse lige noget for dig! Vi har arrangeret alt transport, hotellerne er booket, og der er undervejs inkluderet dagsture i de forskellige områder, du kommer til på rundrejsen med Portugals højdepunkter.

Rejsen starter i Portugals hovedstad Lissabon, som er bygget på bakker langs bredden af floden Tagus. De gamle traditioner bliver smukt kombineret med de nye i Lissabon. Byens historie afspejles i arkitekturen med de meget smalle gader, der snor sig op og ned ad bakkerne ved flodbredden samt de forskellige historiske kvarterer, hver med deres respektive traditioner og stilarter. Oplev mange sider af Lissabon på den inkluderede cykeltur, der tager dig rundt i den charmerende storby, hvor du blandt andet cykler langs flodbreden, igennem det historiske centrum og slutter turen i Belém området.

Fra Lissabon rejser du med tog ud i naturen langs floder og bjerge til bjergområdet Serra da Estrala. Her kan du gå på opdagelse i den fantastiske natur og nyde stilheden i bjergene. Tag vandreskoene på og bevæg dig ud på de mange vandreruter i Serra de Estrala-bjergene, som er de højst beliggende i Portugal. Prøv f.eks. kræfter med toppen af Torre, der er det højeste punkt på fastlandet med sine 1993 meters højde.

Oplev middelalderbyen og den tidligere hovedstad Coimbra på vejen til dit sidste stop i kystbyen Peniche. Peniche lægger op til afslapning og badeferie, men byen rummer også masser af historie og muligheder for forskellige aktiviteter, som f.eks. en bådtur til Berlengas-øerne. Portugals vestkyst, hvor Peniche er beliggende, bliver også kaldt Europas surfparadis. Her finder du perfekte surfbølger fra det store Atlanterhav, og netop derfor er der inkluderet surfundervisning på rejsen, så du har mulighed for at få indblik i denne fascinerende sport.

Alt i alt en tur med historiske og charmerende byer, storslået natur, dejlige strande, portugisisk kultur samt en imødekommende og gæstfrie lokalbefolkning.

Få information og fakta om Portugal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Portugal her

Bedste rejseperiode

Man kan rejse til Portugal året rundt, men det bedste rejsetidspunkt for Portugal er fra maj til oktober, hvor du vil opleve en behagelig og varm temperatur med næsten ingen nedbør.

Ved Lissabon og kystbyerne nord for Lissabon bliver den gode temperatur afhjulpet af en behagelig brise fra Atlanterhavet, som gør det lidt køligere end på sydkysten. Gennemsnitstemperaturen her ligger mellem 22-28 grader i sommermånederne og 15-22 grader i vintermånederne.

I det nordlige Portugal falder temperaturen lidt, og om vinteren regner det en del. De varmeste måneder i det nordlige Portugal og Porto er juli, august og september. Temperaturen i sommermånederne ligger i gennemsnit på mellem 20-25 grader, hvor du i vintermånederne vil opleve en temperatur på omkring 14-18 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Portugal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Rejseleder

Rejsen udføres på egen hånd, dog har du engelsktalende guide inkluderet på de to dagsture på rejsen.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Lissabon
Du ankommer til Lissabon lufthavn, hvor en chauffør venter på dig og kører dig til dit hotel. Resten af dagen har du tid til at udforske Portugals hovedstad på egen hånd. Brug din tid i byen på at gå rundt i de charmerende gader, hop ombord på sporvognen og gå på opdagelse i byen og nyd udsigten over Lissabon og floden fra det flotte, gamle Saint George-slot. Slut dagen af i byens ældste kvarter, Alfama, der med sine hyggelige restauranter, indbyder til at prøve nogle af Portugals mange berømte delikatesser.
2. dag: Sightseeing og cykeltur i Lissabon
Start dagen med morgenmad på hotellet, før det er tid til dagens eventyr; en guidet cykeltur i Lissabon. Med sine syv bakker er Lissabon muligvis ikke den ideelle by til cykling, men denne cykeltur er designet til en dejlig, afslappet og let cykeltur i Lissabon. I 3,5 time vil du cykle rundt i hjertet af det historiske Lissabon, følge bredden langs flodsiden, komme igennem Praça Marquês do Pombal, Restauradores, Rossio, Praça da Figueira, Praça do Comércio og Docas-områderne, samtidig med at du lærer om fortiden og nutiden i Portugals smukke hovedstad. Turen slutter i Belém-området, stedet hvor de gamle søfolk sejlede ud fra for at opdage den nye verden. Efter cykelturen ligger det dig frit for, hvad du ønsker at bruge resten af dagen på, om du trænger til afslapning, mere sightseeing eller lidt shopping til resten af din rejse, er helt op til dig. (M)
3. dag: Med tog til byen Covilha i Serra da Estrela bjergene
Efter morgenmad på hotellet bliver du hentet af din chauffør, der kører dig til hovedbanegården i Lissabon. Herfra skal du med toget fra Lissabon til bjergbyen Covilhã i det højst beliggende bjergområde i Portugal, Serra da Estrela. Togturen bliver en uforglemmelig oplevelse på din rejse, der byder på flotte udsigter langs floder og bjerge, og de smukke landskaber, du passerer på turen, er et sandt postkortminde fra Portugal.(M)
4. dag: På egen hånd til at udforske bjergområdet Serra da Estrela
I dag har du tid på egen hånd til at udforske Covilha og området omkring byen. Byen er på alle måder en rigtig bjergby, men til trods for det har den formået at tilpasse sig i det vanskelige terræn, så det stadig er muligt at komme rundt i byen til fods. I byen har de blandt andet bygget en panorama-elevator og den moderne og flotte zigzag Carpinteira pedestrian bridge, som er en gangbro, der er bygget hen over byen, hvilket gør det let at finde vej rundt i byens centrum. Gå ikke glip af et besøg på det spændende Museu de Lanifícios, der fortæller om gamle traditioner og om uldindustrien i byen, som var den primære handelsvare i næsten 300år helt op til slutningen af 1800-tallet. Drømmer du om lækre nye uldklæder, er det stedet for at købe noget med hjem. Udover byens imponerende placering i bjergene, er den også en af de vigtigste indgange til Serra da Estrela bjergene. Det giver dig gode muligheder for at tage på vandreturer, på montainbiketure eller en tur på hesteryg i bjergende. Oplev de smukke floder og søer eller bestig Torre, som er fastlandets højeste punkt på 1993 meter over havets overflade. Hvis du godt kan lide kulinariske specialiteter, anbefales det at smage den helt specielle Serra da Estrela ost, som findes netop her.(M)
5. dag: Kurs mod Atlanterhavet og kystbyen Peniche
Efter morgenmaden på hotellet venter en privat transfer, som vil køre dig til Peniche ved Atlanterhavet. Køreturen tager ca. tre timer, hvor der midtvejs er tid til en pause og frokost i byen Coimbra. Historiske Coimbra ligger smukt over Rio Mondego floden. I middelalderen var Coimbra Portugals hovedstad i mere end et århundrede, og det er hjemsted for landets ældste og mest prestigefyldte universitet. I byens historiske centrum ligger bygningerne nærmest stablet oven på hinanden. Centrummet stammer fra maurerne, og har en vidunderlig og historisk atmosfære med sine mørke brostensbelagte gader og den storslåede katedral. Efter frokost bliver du kørt til sidste stop på din rejse, her tjekker du ind på dit hotel, og har resten af dagen på egen hånd til at slappe af, udforske byen eller tage en svømmetur i Atlanterhavet.(M)
6-7. dag: Surfundervisning og badeferie i Peniche
Du har nu de næste to dage til at nyde Peniche, om du ønsker afslapning og solbadning ved stranden eller at tage på flere oplevelser er helt op til dig. Peniche og havet er uløseligt forbundet; beliggende på en halvø med en af de største traditionelle fiskerihavne i Portugal. Byen Peniche er kendt for sin naturturisme og sine mange strande med gode bade- og surfmuligheder. Portugal er Europas surfparadis og især vestkysten og området omkring Peniche, har de helt rigtige surfbetingelser, hvilket også er grunden til, at du har inkluderet en halv dag med surfundervisning på din rejse. Instruktørerne vil tilrettelægge timerne efter dit niveau, og vil i løbet af undervisningen give dig grundlæggende viden og lære dig de basale færdigheder, så du forhåbentligt kan komme op og stå på bølgerne og få en smagsprøve på surfing, som er en stor del af den portugisiske kultur her på kysten. Marinaen er et af byens højdepunkter, men byen rummer mange flere seværdigheder, som gamle kirker med flotte klinker, maleriske kvarter Alto da Vela og det gamle fort, Fortaleza de Peniche. Fra fortet kan du nyde den fantastiske udsigt mod Berlengas-øerne. Tag på tur til nogle af de lækre strande, der ligger omkring byen, her kan blandt andet anbefales Porto da Areia Sul, hvor du kan gå på opdagelse i grotter og huler. Du kan også besøge Berlengas-øerne på en bådtur - et øhav, der ligger ca. 10 kilometer ud for kysten og består af tre øer, der er hjemsted for havfugle og firben. Øhavet er et UNESCO World Biosphere Reserve. Hovedøen, Berlenga Grande (Big Berlenga), er 1,5 kilometer lang og 0,8 kilometer bred. Øen har et fyrtårn, São João Baptista fæstningen, en lille strand og et par restauranter. Det er det perfekte sted at komme i ét med naturen. Vi anbefaler at tage vand og madpakke med. Det er også muligt at booke ture af de lokale turoperatører, der tilbyder unikke oplevelser, som blandt andet bådture, besøg i huler og grotter, vandreture, delfinsafari, dykning og snorkling.(M)
8. dag: Afrejse fra Portugal og ankomst til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Portugal. Efter morgenmaden vil du blive hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen. Du ankommer til Danmark senere samme dag.(M)

Overnatninger

2 overnatninger på 3-stjernet centraltbeliggende hotel i Lissabon, dobbeltværelse
2 overnatning på 3-4 stjernet hotel i Serra da Estrela, dobbeltværelse
3 overnatninger på 3-stjernet hotel i Peniche, dobbeltværelse

Bemærkninger

De inkluderede dagsture på rejsen, cykelturen i Lissabon og surfundervisning i Peniche, er i mindre internationale grupper med engelsktalende guide. Ønskes privatguide og undervisning kan dette arrangeres.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres på egen hånd. Dog er cykelturen i Lissabon og surfundervisningen i Peniche i en international gruppe.

Maj-oktober

Pakkeliste

 • Varmere tøj til opholdet i bjergene
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort
 • Kreditkort
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Gode vandresko

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Lissabon t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Guidet cykeltur i Lissabon med engelsktalende guide, inklusiv cykel og hjelm
 • Surfundervisning i Peniche med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Portugal er det god skik at give drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Entré til museum og andre seværdigheder

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top