KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
10 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 11.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Portugal emmer af historie, charme og sjove aktiviteter. Denne rejse til Portugals højdepunkter lader dig opleve store dele af det, landet har at byde på. I Lissabon skal du indtage byen fra toppen af en cykel og har tid på egen hånd til at spadsere i byens gader og springe på en af de ikoniske gule sporvogne. Dernæst afhenter du din lejebil, og fra Lissabon kan du med fordel sætte kurs mod Sintra, hvor du kan gå på opdagelse blandt eventyrlige paladser og betagende bygningsværker. Fortsæt din køretur til kystbyen Peniche, hvor den står på en sjov surflektion og tid til at udforske byens lækre strande, interessante fort og nærtliggende Berlengas-øer. Fra kysten går turen til bjergene. Du fortsætter i din lejebil til Serra da Estrela-bjergkæden, hvor du kan vandre, mountainbike, ro i kajak og stå på ski, hvis årstiden tillader det. Du slutter din rejse i Porto i det nordlige Portugal. Her afleverer du din lejebil og bruger de næste dage til fods i den henrivende storby, som egner sig godt til spadsereture. Gå på opdagelse i det historiske kvarter, snup en portvinssmagning og spring på en båd, som sejler dig ad Douro-floden. Du kan også søge ud i Portos nærområde, hvor betagende kyststrækninger og vinranker i massevis karakteriserer landskabet. Fra Porto er der sjældent langt til store naturoplevelser. F.eks. kan du lade turen gå til smukt bakket landskab i Douro-dalen eller snuppe en dag på den Portugisiske Camino, som løber langs kysten.

Under hele rejsen bor du på nøje udvalgte hoteller, som er kendetegnet af en høj kvalitet og en god placering. I Serra da Estrela bor du ekstra lækkert, da du her flytter ind på et 4-stjernet designhotel med spaafdeling og udsigt til bjergene. Foruden en række komfortable hoteller er der i prisen på din rejse inkluderet udflugter, flybilletter og billeje. Afhent din lejebil i Lissabon og aflever den i Porto. Der er inkluderet et gebyr for envejsleje i prisen for din rejse. Således slipper du for at skulle betale gebyret lokalt. Af inkluderede udflugter kan du glæde dig til citybiking, surfing og sejlads. Har du andre ønsker til rejsen, f.eks. mere budgetvenlige hoteller eller ekstra udflugter såsom en fuld dag med flodsejlads eller en vinsmagning i Douro-dalen, kan dette også arrangeres. Din rejse kan skræddersyes efter dine ønsker. Tal med din rejsekonsulent herom.

Få information og fakta om Portugal her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Portugal her.

Bedste rejseperiode

Du kan rejse til Portugal året rundt, men det bedste rejsetidspunkt for Portugal er fra maj til oktober, hvor du vil opleve en behagelig og varm temperatur med næsten ingen nedbør.

Ved Lissabon og kystbyerne nord for Lissabon bliver den gode temperatur afhjulpet af en behagelig brise fra Atlanterhavet, som gør det lidt køligere end på sydkysten. Gennemsnitstemperaturen ligger her mellem 22-28 grader i sommermånederne og 15-22 grader i vintermånederne.

I det nordlige Portugal falder temperaturen lidt, og om vinteren regner det en del. De varmeste måneder i det nordlige Portugal og Porto er juli, august og september. Temperaturen i sommermånederne ligger i gennemsnit på mellem 20-25 grader, hvor du i vintermånederne vil opleve en temperatur på omkring 14-18 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Portugal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Rejseleder

Rejsen udføres på egen hånd, dog har du en engelsktalende guide inkluderet under udflugterne.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Direkte fly til Lissabon og indlogering i centrum af byen
Du flyver fra Danmark til Lissabon lufthavn. Efter ankomst kan du tage offentlig transport eller en taxi til dit hotel, som er godt beliggende i centrum af Lissabon. Eksempelvis kan du benytte buslinje 744 eller 783, som kører mellem lufthavnen og hotellet. Du skal bo på det stilfulde Hotel Fenix Garden, som ligger på Marquês de Pombal-pladsen i centrum af Lissabon. Med en metrostation lige om hjørnet har du nem adgang til alle byens seværdigheder. Hotellet tilbyder hyggelige, lyse værelser med aircondition, WiFi, skrivebord, kabel-tv og eget badeværelse med hårtørrer. I hotellets café kan du hver morgen nyde din inkluderede morgenmad.
2. dag: Citybiking i Lissabon og aktiviteter på egen hånd
Start dagen med morgenmad på hotellet, før det er tid til dagens eventyr; en guidet cykeltur i Lissabon. Med sine mange bakker er Lissabon muligvis ikke den ideelle by til cykling, men denne cykeltur er designet til en afslappet og let dag i sadlen. I tre timer vil du cykle i hjertet af det historiske Lissabon, følge bredden langs flodsiden, komme igennem Praça Marquês do Pombal, Restauradores, Rossio, Praça da Figueira, Praça do Comércio og Docas-områderne samtidig med, at du lærer om fortiden og nutiden i Portugals smukke hovedstad. Turen slutter i Belém-området; stedet hvor de gamle søfolk sejlede ud fra for at opdage den nye verden. Efter cykelturen står det dig frit for, hvad du ønsker at bruge resten af dagen på. Hop på en af de ikoniske gule sporvogne, snup en gåtur i de snoede, charmerende gader, spis lækre portugisiske delikatesser hos byens bagerier og restauranter, besøg det flotte Saint George-slot eller læg vejen forbi Alfama, Lissabons ældste kvarter. Valget er dit denne eftermiddag. (M)
3. dag: Afhent din lejebil og sæt kurs mod Peniche med stop i Sintra
Du tager afsked med Lissabon og finder på egen hånd til udlejningskontoret. Her afhenter du din lejebil, som du har til rådighed de næste fem dage. Fra Lissabon sætter du kurs mod Peniche og kan med fordel gøre stop i Sintra undervejs på din rejse. Sintra ligger blot 30 km fra Lissabon og byder på eventyrlige arkitektoniske bygninger. Blandt andet kan du besøge det flotte og farverige Palacio da Pena, som mest af alt ligner et palads, der er taget ud af et eventyr. Den snoede trappe ved Quinta da Regaleira samt det smukke hvide national-palads er andre af Sintras store seværdigheder. Fra Sintra har du ca. halvanden times kørsel til Peniche, den ikoniske kystby, som er beliggende på en lille halvø omringet af Atlanterhavet. I Peniche tjekker du ind på et dejligt 3-stjernet B&B, som ligger centralt i byen. Indretningen er hyggelig og hjemlig, og der er privat bad, WiFi og TV på alle værelser. (M)
4. dag: Surflektion i Peniche og tid til at udforske på egen hånd
Peniche og havet er uløseligt forbundet. Byens beliggenhed ud til kyst og strand har præget aktiviteterne gennem årtier. Byen er hjem for en af de største traditionelle fiskerihavne i Portugal. Desuden valfarter mange til byen for at nyde strandlivet og de gode bølger. Surfing er en af de helt store aktiviteter, og denne dag skal du prøve kræfter med selvsamme sport. Du er i gode hænder under dagens surflektion. Instruktørerne vil tilrettelægge undervisningen efter netop dit niveau, og du vil få al den basale viden, du har brug for, inden bølgerne skal indtages. Undervisningen er privat og på i alt to timer, hvilket giver dig rigelig med tid til at prøve kræfter med vandsporten. Efter din surflektion har du tid til at udforske Peniche og nærområdet. Du kan bruge eftermiddagen på byens lækre strande. Blandt andet kan Porto da Areia Sul anbefales, hvor du her kan gå på opdagelse i grotter og huler. Marinaen er desuden et højdepunkt, men byen rummer mange flere seværdigheder, såsom gamle kirker med flotte klinker, det maleriske kvarter Alto da Vela samt det gamle fort, Fortaleza de Peniche. Fra fortet kan du nyde den fantastiske udsigt over Berlengas-øerne. Er udsigten over øerne ikke nok, kan du tage på en bådtur dertil. Berlengas-øerne ligger ca. ti kilometer ud for kysten og består af tre øer, der er hjemsted for havfugle og firben. Øhavet er et UNESCO World Biosphere Reserve. Hovedøen, Berlenga Grande (Big Berlenga), er 1,5 kilometer lang og 0,8 kilometer bred. Øen har et fyrtårn, São João Baptista-fæstningen, en lille strand og et par restauranter. Det er det perfekte sted at komme i ét med naturen. Vi anbefaler, at du tager vand og madpakke med. (M)
5. dag: Kørsel til Serra da Estrela med stop i Coimbra undervejs
Efter morgenmaden sætter du dig bag rattet på din lejebil og fortsætter med kurs mod det betagende naturområde Serra da Estrela. Undervejs kan du gøre stop i Coimbra, som ligger knap to timers kørsel fra Peniche. Historiske Coimbra ligger smukt over Rio Mondego-floden. I middelalderen var Coimbra Portugals hovedstad i mere end et århundrede, og det er hjemsted for landets ældste og mest prestigefyldte universitet. I byens historiske centrum ligger bygningerne nærmest stablet på hinanden. Dette centrum stammer fra maurerne og har en vidunderlig og historisk atmosfære med sine mørke brostensbelagte gader og den storslåede katedral. Fra Coimbra har du knap to timers kørsel til dit skønne 4-stjernet designerhotel Casa das Penhas Douradas, som er beliggende i Serra da Estrela – et smukt bjergområde, som huser Portugals højeste punkt – et bjerg på 1993 m. Glæd dig til at tjekke ind i luksuriøse omgivelser. Hotellet tilbyder værelser med bjergudsigt og balkon. I hotellets restaurant kan du nyde en cocktail eller lækker ret bestående af råvarer fra egnen. Efter sådan en omgang kan du hoppe i hotellets indendørs og opvarmede pool efterfulgt af en tur i sauna. Hos hotellet kan du parkere din lejebil gratis. (M)
6. dag: Storslåede omgivelser og bjergbyer i Serra da Estrela
Den friske luft og storslåede natur kalder på dig. Serra da Estrela indbyder til vandring, mountainbiking og kajakture. For eksempel kan du vandre op til Torre-bjerget, Portugals højeste punkt, mens du også kan forsøge dig med en af de andre vandreruter i området. Dit hotel hjælper med gode tips til området og arrangering af ture. En ting er sikkert; Serra da Estrelas høje tindinger, smukke bjergsøer og snoede veje vil uden tvivl imponere, uanset hvor du finder hen denne dag. Efter al den friske luft kan du lade turen gå til nogle af de hyggelige bjergbyer i området. Piódão og Covilha ligger begge ca. en times kørsel fra dit hotel. Piódão er lille og charmerende med hyggelige stenhuse, mens Covilha er en større bjergby, der blandt andet huser en panorama-elevator og den moderne og flotte zigzag Carpinteira-gangbro, der er bygget hen over byen. Drømmer du om lækre nye uldklæder, er Covilha stedet for at købe noget med hjem. Er du til kulinariske specialiteter, bør du jagte den specielle Serra da Estrela-ost, som findes på netop disse kanter. (M)
7. dag: Kørsel til Porto og aflevering af lejebil
Du vinker farvel til bjergene og sætter atter kurs mod kysten. Denne gang bringer dine veje dig til den skønne by Porto i det nordlige Portugal. Fra dit hotel i Serra da Estrela kan du forvente ca. 2,5 times kørsel. Ved ankomst i Porto afleverer du din lejebil, så du de næste par dage kan nyde Porto til fods og i offentlig transport. Byen er godt forbundet af sporvogne, og den gamle bydel egner sig godt til gåture. I Porto tjekker du ind på et hyggeligt hotel, som oser af historie og charme. Du bor centralt i Porto nær den gamle bydel og blot få minutters gang fra den store São Bento-togstation. Hotellet har en større tagterrasse, hvorfra du kan nyde udsigten over byen. (M)
8.-9. dag: Sejlads på Douro-floden og tid på egen hånd i Porto
Porto har ry for at være en af Europas mest charmerende byer. En gåtur i det gamle Ribeira-kvarters smalle, snoede gader fortæller hvorfor. Farverige klinker fylder husenes facader, mens tonsvis af caféer og restauranter inviterer til at nyde et måltid ved små borde stillet op uden døre. Snup dig en gåtur og find vej ned til kajen, hvor du kan se frem til en inkluderet sejltur på Douro-floden. Du stiger på båden ved Cais in Ribeira og begiver dig ad vandvejene gennem Porto og under seks ikoniske broer - fra byens ældste bro til den mest moderne. Deraf navnet ’6 bridges cruise’. Nyd udsigten til de farverige huse langs bredden, opdag portvinshusene, som ligger ned til floden og få øje på byens historiske kirker og klostre. Resten af tiden er din til at råde over. I Vila Nova de Gaia findes mange vinhuse, som står klar til at byde dig velkommen til en portvinssmagning. Porto er hjem for portvinen. Af den årsag må det også være på sin plads at smage på de søde dråber. Drømmer du om at være aktiv, kan du tage på cykeltur i den smukke Douro-dal, hvor vinrankerne gror. Måske du endda tager en dag på den Portugisiske Camino, som løber gennem byen og videre ud langs kysten. Ligeså kan du snuppe en dag på en af de fantastiske strande, som ligger med kort afstand fra centrum af Porto. For eksempel kan du lade turen gå til Praia da Sereia, Praia dos Ingleses eller Praia de Espinho. Du vil opdage, at kysten nord og syd for Porto er et yndet udflugtsmål for surfere, og er du frisk på det, kan du leje et surfbræt på en af strandene. (M)
10. dag: Afsked med Portugal og hjemrejse
De seneste ti dage har du lagt vejen forbi Portugals store højdepunkter. Din tid i landet er ved at være forbi. På egen hånd finder du til Porto lufthavn, hvorfra vi har arrangeret fly til dig til Danmark. (M)

Overnatninger

2 overnatninger på 3-stjernet centraltbeliggende hotel i Lissabon, dobbeltværelse
2 overnatninger på 3-stjernet B&B i Peniche, dobbeltværelse
2 overnatninger på 4 stjernet hotel i Serra da Estrela, dobbeltværelse
3 overnatninger på 3-stjernet hotel i Porto, dobbeltværelse

Rejseforslaget er baseret på ovenstående overnatningsstandard, men Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i de byer, som besøges undervejs.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres på egen hånd. Dog foregår cykelturen i Lissabon og sejlturen i Porto som en international gruppe. Surfundervisningen er privat.

Maj-oktober

Pakkeliste

 • Varmere tøj til opholdet i bjergene
 • Kreditkort
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Gode vandresko
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Lissabon // Porto - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Guidet cykeltur i Lissabon med engelsktalende guide, inklusiv cykel og hjelm
 • Surfundervisning i Peniche, to timer med engelsktalende guide inkl. surfbræt og våddragt
 • Flodcruise i Porto, 50 minutter
 • 5 dages billeje inkl. kasko- og ansvarsforsikring samt gebyr for envejsleje- betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Spanien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale)
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Eventuelle parkeringsafgifter
 • Eventuelle vejafgifter

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top