11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På denne rejse vil du vandre på Fishermen’s Trail, som er den 182 km lange rute, der går fra Porto Covo til Cape of Säo Vicente. Ruten er en del af Rota Vicentina strækningen, der i alt er 400 km lang, og bevæger sig igennem både Alentejo- og Algarve-regionerne. Ruten er blandt de bedste kystvandringer i verden.

På den storslåede vandrerute oplever du den dramatiske kyst, når du vandrer langs bredden af Atlanterhavet. Regionen i det sydlige Portugal byder på spektakulære klipper, dejlige strande og hyggelige fiskerlandsbyer. Du går i de lokale fiskeres fodspor, som igennem mange generationer har brugt disse stier langs kysten til at finde de bedste fiskesteder.

Tag en svømmetur i havet i en af de mange bugter, du kommer forbi, forkæl dig selv med friskfanget fisk og skaldyr og et glas lokal vin, mens du nyder den smukke solnedgang i en af de små landsbyer, du overnatter i undervejs.

Nationalparken byder, udover de betagende klipper, også på skøn natur og fauna, med masser af blomster og planter, flotte sommerfugle og et rigt fugleliv. Du finder blandt andet storke, som bygger deres reder på klippetoppene langs ruten.

På ruten vil du blive forbløffet over de betagende landskaber i dette off-the-beaten-track område i det sydlige Portugal, som ellers er kendt for at være et af de mest turistede områder i landet - her kommer du væk fra de store menneskemængder og fyldte strande for at opleve den smukke nationalpark.

Turen slutter ved Europas sydvestligste punkt, Cabo de Säo Vicente (Cape Saint Viencent), hvorfra du kan nyde den fantastiske udsigt ud over havet og klipperne. Rota Vicentina er ikke en del af Camino de Santiagos rutenetværk, men stien tager vandrere til Cape St Vincent (Cabo de São Vicente), som også har været et traditionelt pilgrimsmål i århundreder.

Rota Vicentina nyder milde temperaturer året rundt, og er ideel at rejse til i foråret og efteråret.

Allerede før afrejse vil du modtage en online guidebog og rutevejledning, der kan downloades til din telefon. Her vil være interaktive kort, der viser dig detaljerne for dagens vandrerute, samt information om hver enkelt vandredag med f.eks. antal kilometer, estimeret vandretid samt lidt information om det, du ser på ruten mm.

Få information og fakta om Portugal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Portugal her

Bedste rejseperiode

Du kan rejse til Portugal året rundt, men det bedste rejsetidspunkt for Portugal er maj til oktober, hvor du vil opleve en behagelig og varm temperatur med næsten ingen nedbør.

Det varmeste område i Portugal er ved sydkysten i Algarve-regionen. Her ligger temperaturen i sommermånederne maj-oktober i gennemsnit på mellem 22-29 grader. I vintermånederne ligger temperaturen mellem 16-23 grader.

Vandresæsonen for denne rejse i Portugal er september til juni, da juli og august er for varme at vandre i, og da du i denne periode vil kunne opleve mange badegæster på strandene.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Portugal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Porto Covo
Du ankommer til Faro lufthavn, hvorfra du bliver kørt til hotellet i Porto Covo. Efter indkvartering på hotellet er der tid til at slappe af, lave de sidste forberedelser til vandreturen, læse lidt i din elektroniske guidebog og nyde dit første måltid i Portugal.
2. dag: Fra Porto Covo til Vila Nova de Milfontes, forbi smukke strande og et gammelt fort
I dag starter din vandretur på Fishermen's Trail, som ligger ved Rota Vicentina kysten. Turen startes fra hovedtorvet i Porto Covo, og med din elektroniske vandreguide ved hånden, vandrer du ad den storslåede kyststi helt til Vila Nova de Milfontes. Undervejs vil du blive forbløffet over de mange smukke strande, som Aivados og Malhão, og klitterne i Ilha do Pessegueiro. Dagen byder på spektakulære udsigter over Atlanterhavet, den smukke kystlinje, og hvis du kigger godt efter, kan du spotte nogle af de skjulte bugter. På vejen kommer du også forbi det ikoniske Pessegueiro-fort. Dit stop for natten er den livlige by, Vila Nova de Milfontes, hvor floden Mira møder Atlanterhavet. (M) Anslået vandretid: ca. 8 timer, 19 km
3. dag: Fra Vila Nova de Milfontes over Miro-floden til Almograve
Dagen i dag er også fyldt med betagende landskaber, men dagens distance er kortere, så du kan tage dig god tid og nyde den fantastiske havudsigt. Fra Vila Nova de Milfontes starter du dagen med at krydse broen over Mira-floden, og nyde udsigten over floden. Hvis du holder af fuglekiggeri, skal du huske at medbringe din kikkert, da en række fuglearter yngler og har reder i dette område. (M) Anslået vandretid: ca. 5.5 time, 15 km
4. dag: Vandring gennem fyrreskove og fiskerihavne mellem Almograve og Zambujeira do Mar
I dag byder Fishermen's Trail på smukke fiskerihavne, fyrtårnet ved Cabo Sardão, fyrreskove og endnu flere dramatiske og spektakulære klipper af rødt sand, krydret med lyden af bølgerne og udsigten over det storslåede Atlanterhav. Også her er klipperne hjemsted for mange fuglearter, herunder vandrefalken, tårnfalken, den hvide stork og den 'rene' klippedue. Din destination i dag er kapellet Nossa Senhora do Mar (Vor Frue af havet) i Zambujeira do Mar. (M) Anslået vandretid: ca. 7 timer, 22 km
5. dag: Svømmetur i havet og bjergudsigter på ruten fra Zambujeira do Mar til Odeceixe
Du tager afsted fra kapellet Nossa Senhora do Mar på vej til landsbyens strand, og derefter fortsætter du på Rota Vicentina-stien. Udover at nyde endnu en fantastisk dag langs kystnære klipper, kommer du også forbi strandene Alteirinhos, Carvalhal, Machados og Amália, som er perfekte til en picnic, afslapning eller en svømmetur i havet. I Azenha do Mar finder du en smuk, naturlig havn, og fra Ponta em Branco vil du nyde nogle af de bedste udsigter på turen, over Odeceixe-stranden med Monchique-bjergkæden i baggrunden. Ponta em Branco markerer grænsen mellem Alentejo- og Algarve-regionerne. (M) Anslået vandretid: ca. 7 timer, 18 km
6. dag: Ruten fra Odeceixe til Aljezur byder på flere muligheder og længder
I dag har du muligheden for enten at gå ad den historiske sti Rota Vicentina inde i landet fra Odexeice til Aljezur (18 km - 6 timer), eller tage en omvej for at nå kysten af Odeceixe (24 km - 8 timer). Fra Odeceixe følger du Seixe-floden helt til stranden, og fortsætter derefter på kyststier, inden du går tilbage ind i landet for at slutte dig til den traditionelle Rota Vicentina-rute. Mod slutningen af dagen (efter landsbyen Rogil), har du også mulighed for at tage en ny kystomvej og følge Amoreira Beach-stien (tilføjer 5 km - 2 timer til turen) inden du går tilbage ind i landet og fortsætter til dit stop for natten i Aljezur. Vi anbefaler, at du tager mindst én af omvejene for at nyde den fantastiske kystudsigt og stranden. (M) Anslået vandretid varierer alt efter hvilken rute, du vælger: ca. 6 timer for 18 km, ca. 8 timer for 24 km eller ca. 9-10 timer for 26 km.
7. dag: Fra Aljezur til Arrifana ad kystruten, med slotsbesøg, dale, urter, krebsdyr og gårde
I dag foreslår vi, at du besøger Aljezur-slottet, inden du forlader byen, som er et af de syv slotte med portugisisk flag. I stedet for at følge den historiske rute hele vejen til Arrifana (12 km inde i landet), anbefaler vi, at du følger kyststien til Ponta da Atalaia for en endnu skønnere udsigt. Stien er fuld af aromatiske urter som lavendel, rosmarin og unik, lokal vegetation. Du kommer forbi dale og gårde, og området er berømt for sin søde kartoffel. Derudover er dette område også kendt for sine gåsebarnakler (krebsdyr), der høstes fra udsatte klipper af frygtløse fiskere, kaldet 'perceveiros'. Dit stop for natten er i byen Arrifana. (M) Anslået vandretid: ca. 6 timer, 17 km
8. dag: Nyd vandringen igennem smukke skove fra Arrifana til Carrapateira
I dag er terrænet på Rota Vicentina-stien (fra Arrifana til Carrapateira) meget varieret, og du kommer forbi imponerende klipper, der tårner sig op til 100 meter op i luften, langs Atlanterhavskysten, men også gennem fredelige skove af kork og lokal portugisisk eg samt gennem bakker og dale. Dette er endnu et vidunderligt stræk på ruten, og når du ankommer til din destination for dagen, vil du nyde en fantastisk udsigt over sandklitterne på Bordeira-stranden. (M) Anslået vandretid: ca. 6-7 timer, 24 km
9. dag: Fra Carrapateira til Vila do Bispo, med udsigter til bjergene og hyggelige landsbyer
I dag fortsætter du dit Rota Vicentina-vandreventyr, der afgår fra hovedtorvet i Carrapateira. Herfra går du ind i landet mod Vila do Bispo gennem idylliske skovstier og gennem små søvnige landsbyer. Ruten i dag belønner dig med en fantastisk udsigt over bjergene, der strækker sig helt ud til havet. Dette er en region med et rigt dyreliv og stor biodiversitet. (M) Anslået vandretid: ca. 6-7 timer, 21 km
10. dag: Sidste vandredag - fra Vila do Bispo, forbi Cabo de Säo Vicente til Sagres
I dag går du fra kirken i Vila do Bispo på din sidste vandrestrækning på Rota Vicentina-kystruten, Fishermen's Trail. Vi anbefaler, at du følger Telheiro Beach-stien, som forlænger ruten med et par km, men tager dig tættere på kysten, så du kan beundre den spektakulære udsigt over klipperne og havet. Dit højdepunkt og destination er fyret ved Cape St Vincent (Cabo de São Vicente) og Vale Santo (den hellige dal), pilgrimsmål for hengivne i St. Vincent. Punktet er Europas sydvestligste punkt. Dette spektakulære område er også et godt sted for fuglekiggere, der ønsker at få øje på trækfugle om efteråret. Fra fyret fortsætter du til den afslappede badeby, Sagres (5 km væk), hvor du skal tilbringe natten. Dit Rota Vicentina-eventyr slutter i Sagres, men sørg for at udforske denne afslappede kystby og smag de lækre fisk og skaldyr på byens små restauranter. Navnet på byen Sagres kan have sin oprindelse i ordet 'hellig', da området (især St. Vincent's Cape, Cabo de São Vicente) har været et pilgrimssted for troende af mange forskellige religioner i århundreder. (M) Anslået vandretid: ca. 7,5 time, 20 km
11. dag: Afrejse fra Portugal og ankomst til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Portugal og Fishermen’s Trail. Du bliver kørt til lufthavnen i Faro, hvorfra dit fly mod Danmark afgår. (M) Det er muligt at udvide rejse og flyve hjem senere fra Faro eller en anden destination. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

1 overnatning i Porto Covo
1 overnatning i Vila Nova de Milfontes
1 overnatning i Almograve
1 overnatning i Zambujeira do Mar
1 overnatning i Odeceixe
1 overnatning i Aljezur
1 overnatning i Arrifana
1 overnatning i Carrapateira
1 overnatning i Vila do Bispo
1 overnatning i Sagres

Alle overnatninger er i twin- eller dobbeltværelse med eget bad på familieejede hoteller og guesthouses, centraltbeliggende i små landsbyer tæt på din vandrerute. Standarden er 2-3 stjerner.

Bemærkninger

Den gennemsnitlige vandredistance pr.dag er ca. 21 km, den længste dag er på 31 km, og den korteste er på 15 km. Terrænet er skiftende mellem grusstier, sand, små markveje, brosten i de små byer samt asfalt. Turen er ikke egnet til personer med højdeskræk, da du går langs de stejle klippeskråninger, og det anbefales at man kun følger stiernes gode afmærkning. Turen er kategoriseret som moderat til hård trekking. Du vandrer ni dage i træk, så sørg for at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse, så risikoen for vabler minimeres.

På Fishermen's Trail findes der kun et begrænset antal overnatningssteder. I travle perioder kan det betyde, at det er nødvendigt at overnatte på samme hotel to nætter i træk. I så fald vil der blive arrangeret transfer eller taxi til og fra trailet.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres på egen hånd, det er muligt at tilkøbe en guide til turen.

september - juni

Pakkeliste

 • Elektronisk guidebog
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Snacks
 • Vandtæt dagsrygsæk
 • Gode vandrestøvler eller vandresko
 • Svedtransporterende tøj til trekking
 • Gode trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Vandtætte pakkeposer
 • Drikkeflaske
 • Lommelygte/pandelygte
 • Evt. badetøj
 • Evt. vandrestave og kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Faro t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Elektronisk vandre-guidebog
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Portugal er det god skik at give drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Bagagetransport - det er muligt at tilkøbe før afrejse

Prisbemærkning

Det er muligt at forlænge rejsen, med f.eks. et par dage i Lissabon eller et par dage til afslapning ved Algarve kysten.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top