11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 16.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dit eventyr starter allerede, når du lander i Bilbao lufthavn, da det er her, du skal hente din lejebil, som bliver din tro følgesvend de næste dage, når turen går til Barcelona. Du kan uden bekymringer afhente din lejebil i San Sebastián og aflevere den i Barcelona. Der er inkluderet et gebyr for envejsleje i prisen for din rejse.

Første stop på ruten er San Sebastián i Baskerlandet, der oser af Nordspansk riviera-stemning og vidtstrakte sandstrande placeret mellem bjergtoppe med storslåede panoramaudsigter. Det siges, at surfing er en livsstil, hvilket du får mulighed for at teste i San Sebastián i selskab med din egen instruktør.

Fra San Sebastián kører du i din lejebil til næste stop, Espot, som ligger i en floddal, og er en del af nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Mens du er her, er der inkluderet rafting, rappelling og vandring i de fortryllende omgivelser. Så har du mod på at udforske naturens kræfter på en ny måde, er disse aktiviteter perfekte for dig.

Herefter har du sidste stræk med lejebil fra Espot til Barcelona, der er en af Europas mest spændende storbyer med en unik beliggenhed og en flot palmeklædt promenade. Byen byder på alt fra kunst og arkitektur til strandliv. Efter du har afleveret bilen, har du tid på egen hånd til at opleve denne fantastiske by, og for at få indsigt i både berømte og gemte steder i byen, er der også en guidet cykeltur inkluderet i rejsen. Dette er et rejseforslag, der giver oplevelser til både sind og krop.

Få information og fakta om Spanien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Spanien her

Bedste rejseperiode

Det nordlige og centrale Spanien er bedst at besøge mellem april og oktober. Her er varmest i sommermånederne fra juni til august med temperaturer fra 25 til 30 grader. Foråret fra april til maj og efteråret fra september til oktober er temperaturen oftest mellem 18-25 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Spanien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til San Sebastián i Spanien
Du flyver fra Danmark og ankommer senere samme dag til Bilbao lufthavn, hvor du henter din lejebil. Herefter kører du cirka halavnden time mod dit hotel i San Sebastián, hvor du kan bruge resten af dagen på at slappe af, gå en tur i byen eller lade op til surfundervisning de næste par dage.
2. dag: Surfundervisning og på opdagelse i San Sebastián
Tiden er inde til at hoppe på surfbrættet og prøve kræfter med bølgen blå. Baskerlandet er en kendt surfdestination, da den cantabriske kyst byder på forhold, som enhver ivrig surfer efterspørger; vind, bølger og spektakulære strande. Undervisningen foregår i hjertet af San Sebastián, hvor du vil få privatundervisning af en højt kvalificeret instruktør, der tager udgangspunkt i dit niveau, og som i to timer vil gøre alt for, at du kommer til at opleve det vildeste rush på toppen af bølgen. Hvis du efter dine surftimer ønsker at opleve San Sebastián fra en anden vinkel, kan du leje en cykel og udforske den historiske del af byen, Parte Vieja. Denne del af byen var oprindeligt omkranset af bymuren og danner en lille labyrint af upolerede gader omkring den smukke Plaza de la Constitución. Parta Vieja er naturligt afgrænset mellem Urumea-flodens udmunding og byens hyggelige marina, og midt imellem skal du gå på jagt efter små unikke forretninger samt den traditionelle spanske ret, pintxos, da dén du kan få i San Sebastián siges at være den bedste i Baskerlandet. Du kan også bruge dagen på at begive dig ud på den ti kilometer lange St. James pilgrimsvandring fra San Sebastián til Pasai-bugten. Her vil du gå langs smukke kystlandskaber, marker og skove.
3. dag: Surfundervisning og tid på egen hånd i San Sebastián
I dag skal du fortsætte med at finpudse dine teknikker på surfbrættet. Der er, som dagen før, inkluderet to timers privatundervisning i selskab med din instruktør. Hvis du ønsker at være mere aktiv efter surftimerne, kan du leje en kajak og sejle rundt i La Concha Bay. Alternativt kan du gå en tur ad promenaden langs strandene i La Concha-bugten, som strækker sig fra marinaen i centrum til foden af Monte Igueldo – en tur på godt 40 minutter. Hold gerne pause ved Miramar-paladset, som oprindeligt var "sommerhus" for det spanske kongehus. Vil du se mere af San Sebastián by, kan det anbefales at bruge lidt tid i det nyere centrum, der er lige så charmerende som den gamle bydel. Her finder du den imponerende Buen Pastor-katedral, som er hovedattraktionen i denne del af byen. Nyd arkitekturen, tag på shopping og snup en pause i den idylliske park ved Plaza de Gipuzkoa.
4. dag: I egen bil fra San Sebastián til Espot
I dag kører du den fem til seks timer lange rute fra San Sebastián til Espot, hvor du skal tilbringe de næste dage. Espot ligger i en floddal med et stort antal søer. Den højeste del af dalen, der ligger omkring søen Sant Maurici og bjerget Els Encantats, er en del af nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Sprint er en af de to indgange til nationalparken og søen Sant Maurici, og det er i denne del af parken, du kan besøge mere end 20 issøer såsom Ratera eller Amitges samt tårnhøje bjerge. Landsbyen Espot er opdelt i to med det besøgsværdige middelaldertårn i midten. Også kirken Santa Llogaia med det firkantede tårn er interessant at se, og denne kirke nævnes i dokumenter helt tilbage fra 839, hvor også landsbyen Espot nævnes for første gang.
5. dag: Rappelling og adrenalinsus i kløfterne ved Sort, Espot
Fra morgenstunden skal du selv køre til Sort, som ligger cirka 30 minutters kørsel udenfor Espot. Det er her, du skal prøve kræfter med den inkluderede aktivitet; fire timers rappelling. Du følges med instruktøren til det sted i kløften, som er udgangspunktet for aktiviteten. Her får du introduktion til sikkerhed samt grundlæggende instruktioner, som giver dig de bedste forudsætninger for at få en fantastisk oplevelse. Nyd herefter en behagelig nedstigning, mens du langsomt bliver introduceret til rappelling. Det er en meget speciel oplevelse at fire sig selv ud fra en kant og så ellers bare hoppe roligt ned langs den lodrette væg. Du vil dog altid være i sikre hænder og forsynet med det rigtige udstyr, så alt er under kontrol. Husk at nyde turen op og ned, så længe den varer. Har du brug for en afslappende gåtur til at fordøje de mange indtryk efter den adrenalinfyldte rappelling-oplevelse, kan du besøge området omkring Lago Negre de Cabanes eller hjertet af nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. (M)
6. dag: Riverrafting i naturskønne omgivelser ved Llavorsi, Espot
Vejen til Sort kender du, og det er også udgangspunktet for dagens inkluderede aktivitet; tre timers riverrafting. Du vil her mødes med din gruppe, så I kan følges de 30 minutter ud til den typiske pyrenæiske landsby Llavorsi, hvorfra jeres rafting-eventyr starter. De erfarne guider vil her give dig en uundværlig introduktion til sikkerhed og grundlæggende praksis, hvorefter du starter med at rafte ned ad floden. I løbet af de første kilometer er der en stille nedstigning, som giver dig mulighed for at vænne dig til flodmiljøet og udstyret. Senere vil du opleve forskellige strømfald, der giver dig både kriller og sug i maven. Hvis du har overskud undervejs på turen, skal du kigge dig omkring, da landskabet i sig selv er yderst betagende. Alt i alt skal du regne med, at du i løbet af de 17 kilometers rafting får én på opleveren med skumsprøjt, smuk natur og bølgegang. Har du efter raftingturen mere energi i kroppen, er der forskellige muligheder for at få det brændt af. Du kan f.eks. tage på en to timers guidet tur på hesteryg, hvor du rider gennem skov og krydser floder i en isoleret dal i Pyrenæerne. Du kan også hoppe på en mountainbike, hvor du i eget tempo kan cykle gennem det fantastiske alpine-landskab, der kendetegner Pyrenæerne. Hvis ikke du kan få nok af vandsport, kan du tage på en guidet tur i en oppustelig kajak. (M)
7. dag: Vandring i nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Espot
Med en vandretur på ca. syv timer og 14,5 kilometer får du i dag mulighed for at udforske det østlige område i nationalparken Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Du kører selv den korte tur til nationalparkens indgang, hvor du tager en lokal fire-hjulstrukket taxa fra parkeringspladsen og ind i parken til udgangspunktet for turen. Dagens vandrerute er den klassiske, hvor du vil bevæge dig i det smukke område omkring Sant Maurici, nyde en imponerende udsigt over Agujas de Amitges og det symbolske bjerg Els Encantats, som byder på enestående bjergflora og -fauna. Området er fortryllende og vidner om et landskab, der er skabt af gletsjere, og som i dag kendetegner de pyrenæiske dale. På ruten besøger du også Ratera-søen og det majestætiske vandfald. Her er der også indlagt tid til at trække vejret helt ned i maven og bare nyde udsigten fra søens udkigspunkt. (M)
8. dag: Fra naturskønne Espot i Pyrenæerne til kystbyen Barcelona
Efter at du har nydt din morgenmad, er det tid til at spænde sikkerhedsselen og køre ca. fire timer til Barcelona, hvor du afleverer bilen. Byen er en af Europas største, og er præget af historie samt både moderne og historiske bygninger. Barcelona er dermed ikke en by med store skyskrabere, så langt øjet rækker. Det er derimod en livlig by med en helt unik stemning, hvor du kan fare vild i de lokale markeder, nyde det traditionelle og moderne spanske køkken på en af byens mange restauranter og måske slutte aftenen af med at danse salsa med de lokale. (M)
9. dag: På guidet cykelrundtur i Barcelonas gader
I dag skal du tage behagelige sko på og pakke din vanddunk, da du skal på en cykeltur gennem Barcelonas gotiske kvarter, se den olympiske havn og opleve den ikoniske kirke, Sagrada Familia. Du kommer til at opleve Barcelona fra et andet perspektiv, når du på din inkluderede tre timers tur cykler gennem byens livlige blokke i selskab med din guide og den lille gruppe af andre internationale rejsende. På turen vil guiden gøre dig klogere på byens kultur samt vigtige historiske og berømte steder. Du kommer også forbi skjulte perler, der er elsket af lokalbefolkningen – steder som du ikke selv ville have opdaget. Hop på din cykel og kør mod den imponerende gotiske kirke; Santa Maria del Mar, der er bygget oven på en gravplads, og som i middelalderen lå tættere på havet, end den gør i dag. Deraf navnet "del mar", som betyder ved havet. Fortsæt over middelalderlige gader til ”The Born Cultural Centre”, der huser udgravede byruiner fra 1700-tallet. Kryds Parc de la Ciutadella, mens du nyder det maleriske landskab, parkens grønne områder og dens majestætiske springvand, inden du ankommer til byens strandpromenade, hvor du kan udforske området omkring havnen; Port Olímpic. Turen fortsætter herefter til Gaudis endnu ikke afsluttede mesterværk; den verdensberømte Sagrada Familia-kirke. Guiden vil her fortælle fascinerende fakta om kirkens unikke blanding af gotisk- og jugendstil. Få endnu en dosis Gaudi-magi, når du cykler hen til den lunefulde arkitektur, der vises på Casa Batlló og Casa Mila. Tag billeder af bygningens surrealistiske vægge, inden du vender tilbage til det sted, hvor dit cykeleventyr startede. Alt du skal gøre er, at møde op på det aftalte sted, hvor du får en velkomstdrink, vælger din cykel, og hvor du også har mulighed for at få opbevaret din taske, så du efter cykelturen kan bevæge dig videre i Barcelona på egen hånd med et bedre kendskab til byen. (M)
10. dag: På egen hånd i Barcelona
Dagen i dag er du selv herre over. Du kan vælge at tage på endnu en cykeltur rundt i dragende Barcelona, eller holde siesta på de hvide sandstrande, hvis vejret tillader det. Hvis du er fodboldinteresseret må du ikke gå glip af det verdensberømte stadion, Camp Nou, som er hjemmebanen for FC Barcelona. Her kan du tage til en af kampene og opleve en helt unik og overvældende stemning, eller tage på en rundvisning, hvor du kommer forbi FC Barcelonas museum og souvenirbutik. Er du kunstinteresseret, er der rig mulighed for at fordybe dig på kunstmuseer med navne som Picasso, Miró, Dalí og Tápies. Og vil du opleve Barcelona i fuldt flor, skal du gå en tur ned ad 'La Rambla', hvor du møder alt fra jonglører til blomsterboder. Barcelona er en by med masser af muligheder. (M)
11. dag: Afrejse fra Barcelona og ankomst til Danmark
I dag spiser du morgenmad på hotellet, inden du på egen hånd tager til lufthavnen, hvorfra du flyver tilbage til Danmark efter dit aktive kør-selv eventyr i Spanien. Hvornår du ankommer i Danmark, afhænger af flyselskabet og dets flytider. (M)

Overnatninger

3 overnatninger i dobbeltværelse på standardhotel centralt i San Sebastián
4 overnatninger i dobbeltværelse på standardhotel centralt i Espot
3 overnatninger i dobbeltværelse på standardhotel centralt i Barcelona

Rejseforslaget er baseret på ovenstående overnatningsstandard, men Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i de byer, som besøges undervejs.

Bemærkninger

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag. Dog vil enkelte aktiviteter være lukket i Espot fra oktober til marts.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur, men der er dagsture på rejsen som udføres i mindre internationale grupper.

april - oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Internationalt kørekort
 • Evt. vejkort
 • Spansk parlør
 • Praktisk tøj til aktive oplevelser udenfor
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Behageligt fodtøj
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Bilbao // Barcelona - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Surfundervisning i San Sebastián 2x2 timer med engelsktalende privat instruktør
 • Vandretur i Espot med engelsktalende privat guide
 • Rapelling i Espot med engelsktalende instruktør
 • Riverrafting i Espot med engelsktalende instruktør
 • Cykeltur i Barcelona med engelsktalende guide
 • 8 dages billeje inkl. kasko- og ansvarsforsikring samt gebyr for envejsleje (gebyret skal dog betales lokalt) - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Spanien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale)
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Parkeringsafgifter
 • Transport fra indgangen i nationalparken til vandrestedets start ved Espot, det koster ca. 10 euro/pers for tur/retur
 • Byskat til hotel i Espot (ca. 0,66 Euro per nat) og Barcelona (ca. 4,68 Euro per nat)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top