Her på siden finder du praktisk information og fakta om Spanien.


Praktisk info om at rejse i Spanien

Visumforhold og indrejsekrav
Som dansk statsborger kan du opholde dig visumfrit i Spanien i op til 90 dage. Dit pas skal som minimum være gyldigt under dit ophold i landet. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Spanien såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Spanien.

Særlige indrejseregler i Spanien i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Spanien. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Sydspaniens sommervarme kan tø selv den koldeste dansker op. Men ikke hele Spanien har det samme turist-tillokkende klima. Nordspanien har tempereret klima, som er påvirket af Atlanterhavet. Her er somrene lidt varmere end de danske, mens vintrene er betydeligt mildere og sjældent kommer i nærheden af frost. I midten af det store land hersker et fastlandsklima med meget varme somre og kølige, tørre vintre. Her ligger Madrid og steger i sommermånederne, hvorfor nogle vil foretrække at besøge Spaniens smukke hovedstad i efteråret, vinteren eller foråret. Østkysten og de populære byer Barcelona og Valencia har subtropisk middelhavsklima, som byder på milde vintre og lækre, varme somre. Allervarmest og tørrest er somrene i Sydspanien, hvis subtropiske kystklima bliver ekstra ophedet af vinde fra Nordafrika. Vintrene svarer til en varm forårsmåned i Danmark, så hvis du vil solbade i din vinterferie, må du tage længere sydpå til de spanske Kanariske Øer ud for Nordafrikas kyst.

Se klimatabeller over vejret i Spanien her.

Penge
I Spanien er møntenheden euro (EUR). Brugen af kreditkort er udbredt og du kan finde hæveautomater i alle byer. Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com. Priserne er en del lavere end i Danmark, især på hoteller, restauranter, alkohol og tobak. Så nyd endelig en masse tapas og sangria, uden at det gør ondt i pengepungen.

Transport
Tog:
I Spanien er det oplagt at tage toget. Det nationale jernbaneselskab hedder Renfe, og har et veludbygget og effektivt jernbanenet. Spanien og Renfe er særligt kendt for sine højhastighedstog, og har faktisk Europas største netværk af højhastighedstog. Disse moderne toge transporterer dig lynhurtigt mellem alle de store byer. Hvordan lyder det at tilbagelægge de cirka 600 kilometer fra Barcelona til Madrid på kun 150 minutter i et lyntog? Fra de store byer kan du tage et regionaltog, som godt nok går langsommere, men giver dig bedre tid til at nyde den ofte smukke udsigt.
Hos Jysk Rejsebureau tilbyder vi togpas i Spanien af forskellig varighed, som gør det økonomisk fordelagtigt, når du rejser med tog i landet. Ydermere kan vi tilbyde Interrail togpas, hvis du ønsker at rejse med tog gennem flere lande.

Bus:
De mange private busselskaber i Spanien dækker hele landet godt ind. Det største selskab hedder Alsa og kører langdistanceruter i næsten hele landet, men hvis du skal på en kortere tur, så spørg på det lokale billetkontor.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.Fakta

Hovedstad: Madrid
Sprog: Spansk
Klima: Størstedelen er subtropisk
Valuta: Euro
Religion: Majoriteten er katolikker


Information om Spanien

En henrivende kultur
Spanien er et stort land, så du vil uundgåeligt komme på to forskellige rejser, om du rejser til Mallorca eller Madrid. Men den spanske kultur er charmerende, hvor end du er. Her får du spansk guitarspil, flamenco-dans og mauriske slotte, men også en brask historie med borgerkrig, fattigdom og diktatur. Det rappe spanske sprog er en fornøjelse at lytte til, men til gengæld er de færreste spaniere glade for at snakke engelsk.

Afhængighedsskabende køkken
Sprøde tomater, saftige oliven, søde appelsiner, fedtet olivenolie og store hvidløg. Med de lækre ingredienser i baghaven er det ikke overraskende, at det spanske køkken byder på velsmagende mad. Start dagen ud med de fedtede kagestænger churros dyppet i flydende chokolade eller et ristet brød med hvidløg, olivenolie og revne tomater. Senere på dagen står menuen på lækker paella med enten skaldyr, kylling eller måske endda kanin. Og så er der den alsidige spanske tapas, som byder på noget for enhver smag. Til maden bør du nyde en lokal vin eller de kolde variationer tinto de verano (rødvin med sodavand) eller sangria (rødvin med frugt og gerne juice), som spanierne nyder at køles ned med.

Spanien liver op sent på aftenen
Du må ikke dømme din rejsedestination som kedelig, hvis gaderne ligger øde hen ved middagstid og tidlig aften. Spanierne undgår varmen ved at holde siesta midt på dagen, og de spiser bestemt ikke aftensmad på samme tid som danskere. Først sent om aftenen vil du møde ikke-turister på spanske restauranter og beværtninger. På landsbyernes bytorve og i storbyernes parker samles unge og gamle mennesker på denne tid af døgnet.

Fiestas
Spanierne er glade for fester. Allerede i starten af januar fejres Helligetrekongersdag i stor stil. Den katolske kirke fejrer også påske i en langt større skala end i Danmark. Især i Andalusien finder du lange processioner med kutteklædte mennesker, store helgenfigurer og massive guldtroner båret på skuldrene af optogets mange deltagere. Her er liv og glade dage. Resten af året holder mange af storbyerne festivaler af forskellig slags. Besøg tyreløbet til festivalen San Fermín i Pamplona, folkefesten Fallas i Valencia eller de forskellige ’ferias’ (byfester) i Sydspanien.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Susanne Bay, Rejsekonsulent

Susanne Bay

Rejsekonsulent

suba|jr.dk
Lars Møller Pedersen, rejsekonsulent i gruppeafdelingen

Lars Møller Pedersen

Rejsekonsulent

lape|jr.dk
Amanda Raft, Rejsekonsulent

Amanda Raft

Rejsekonsulent

amra|jr.dk
Til top