Lad en let brise fra havet køle dig ned, som du roligt spadserer ned ad den brede, palmeprydede strandpromenade. Nyd Spaniens fantastiske madkunst med saftige oliven, sprøde tomater, sangria og alsidig tapas gerne med lækkerier fra havet. Du vil uundgåeligt opleve Barcelonas særlige catalanske traditioner så som den rolige fællesdans ’sardana’ og det catalanske sprog, der her gerne bruges i stedet for spansk. Kulturen i Barcelona blomstrer og byder på et levende kunstnermiljø, samt mange seværdigheder af den verdenskendte arkitekt Gaudí.

Gaudís by
Antoni Gaudí var en catalansk arkitekt, som levede for hundrede år siden. Hans mange umiskendelige bygningsværker lever dog videre i Barcelona. Faktisk er det mest kendte af alle hans bygningsværker ikke engang færdigt endnu. Det handler om den kæmpestore kirke Sagrada Familia, der ikke ligner nogen anden kirke verden over. På bakken El Carmel ligger Park Güell, som er en hel park designet af Gaudí. Her kan du slappe af blandt palmer og andet bevoksning, men mest af alt skal du besøge parken for at se Gaudís spektakulære arkitektoniske konstruktioner. Her er leget med alle former, farver og belægningsmaterialer. Gaudí var effektiv i sin levetid, så flere andre steder i Barcelona vil du se smukke fascader, som utvivlsomt bærer hans bølgede design. I bydelen Eixample, hvor Sagrada Familia ligger, kan du endda finde gadelygter designet af Gaudí.

Barri Gòtic
I stor kontrast til Gaudís detaljer står den ældgamle byggestil i Barcelonas gotiske kvarter. Her emmer af historie og romantik. Med charmerende catalanske restauranter og cafeer, samt mere moderne barer, er der altid liv i gaderne. Barri Gòtic rummer blomsterboder, kunstmarkeder og Barcelonas smukke, gamle katedral. På grænsen mellem Barri Gòtic og den smarte, bohemeinspirerede bydel El Raval ligger den kilometerlange, kendte gågade La Rambla, hvor shoppingmulighederne ligger på stribe.


Indbyggere: Ca. 1,6 millioner

Areal: 101 km²

Klima: Subtropisk kystklima

Highlights: Sagrada Familia, Park Güell, Barri Gòtic og La Rambla
La Rambla, Barcelona, Spanien
Barcelona, SpanienBarcelona, Spanien
Til top