Spadsér langs den smukt anlagte, moderne strandpromenade, eller besøg de imponerende marinaer, hvor den ene dyre yacht overgår den anden. En rejse til Malaga kalder naturligvis også på en dase-dag ved stranden, hvor der aldrig er langt til en læskende sangria på de mange caféer. Du behøver altså aldrig at blive sulten i Malaga. Byens hyggelige restauranter bugner med den fantastiske spanske madkunst, som byder på sprøde tomater, saftige oliven, serranoskinke, chorizopølse og spændende tapas. Malaga behøver dog ikke være en ren badeferie, da her er flere interessante kunstmuseer og flotte kirker.

Alcazaba og katedralen
I hjertet af Malaga ligger et af Spaniens bedst bevarede mauriske citadeller. Dette meget gamle bygningsværk hedder Alcazaba, som egentlig bare er det arabiske ord for et citadel. Fra Alcazaba er der en skøn udsigt over både havnen og byen. Få minutter væk ligger en af Malagas andre stoltheder, nemlig byens katedral. Katedralen har fået tilnavnet La Manquita, som betyder den enarmede kvinde, da den kun har ét tårn. Den er næsten gemt blandt de mange nyere bygninger, som omgiver den, men når først du er på tæt hold, vil du se en smuk katolsk katedral med et lige så betagende indre.

Picassos fødeby
Den verdenskendte maler Pablo Picasso blev født i Malaga. I dag kan hans umiskendelige, kubistiske kunst opleves på det spændende Museo Picasso. Huset, Picasso blev født i, har også åbnet dørene op for et lidt mindre museum ved navn Mueso Casa Natal.

De hyggelige landsbyer
Hvis du har nok feriedage i Malaga, venter der utallige oplevelser i byens forstæder og nærliggende byer. Tag børnene med til den moderne, anlagte Parque de la Batería i Torremolinos. Her er legepladser og et stort bassin, hvor du kan leje en lille robåd. Oppe i bjergene ligger den fantastiske, lille landsby Mijas, som bestemt er en dagstur værd. Her er en afslappet stemning, smuk udsigt og alle husene er hvidkalkede på autentisk, spansk manér.

Tilnavn: Solkystens hovedstad

Indbyggere: Ca. 571.000

Areal: 398 km²

Klima: Subtropisk kystklima

Highlights: Stranden, Alcazaba, Malagas katedral, Museo Picasso, Museo Casa Natal, Parque de la Batería i Torremolinos og bjerglandsbyen Mijas
Malaga, Spanien
Til top