Tag på vandreture i forårets frodige klippelandskab, mærk den bagende sommersol på de palmefyldte sandstrande, nyd et glas vin til efterårets gyldne solnedgang eller tag en pause fra Danmarks kulde i Mallorcas milde vintervejr. Mallorca er især kendt som en ideel destination for badeferier, men også som et slaraffenland for folk, der er interesserede i geologi, botanik og storslået natur i det hele taget. I Mallorcas kystbyer er der fest, farver og feriestemning med hyggelige spisesteder og et væld af livlige markeder.

Cap de Formentor
Kap Formentor (på spansk Cap de Formentor) er ikke for dig med højdeskræk. Mallorcas nordligste punkt findes herude for enden af halvøen Formentor, og er kronet af et højt, aktivt fyrtårn 210 meter over havniveau. Kigger du ned, slår bølgerne hidsigt ind mod den stejle klippevæg, og vinden er ofte stærk, så mallorcanerne har døbt stedet Vindmødet. Hvad end du vandrer herud eller kører af den snoede, asfalterede vej, er udsigten fra fyrtårnet på Cap de Formentor et besøg værd.

Alcúdia
Ikke langt fra Kap Formentor ligger Alcúdia. Her kan du nyde den romantiske stemning og de mange hyggelige restauranter og cafeer. Desuden er her (som de fleste andre steder på Mallorca) fantastiske sandstrande og aldrig langt til den nærmeste naturskønne vandreoplevelse. Alcúdia er dog helt særlig, fordi du også får Mallorcas spændende historie med. Den gamle bydel er omringet af en bymur fra middelalderen, og indenfor dennes vægge ligger megen velbevaret, historisk arkitektur.

Tilnavn: Middelhavets paradis

Indbyggere: 860.000

Areal: 3640 km²

Klima: Subtropisk

Highlights: Badestrande, naturvandring, Cap de Formentor og Alcúdia
Mallorca, Spanien
Til top