I den gamle bydel står en moderne konstruktion (med øgenavnet La Seta, Champignonen) ikke langt fra vigtige, historiske bygninger. Bydelens mauriske arkitektur bringer straks tankerne hen på en arabisk oase. Derudover er Sevilla autentisk spansk med fest, farver og flamenco museum. Duften af safran og appelsiner står ud ad de åbne døre på byens hyggelige restauranter og barer. Her kan og må du ikke undgå Spaniens fantastiske madkunst med saftige oliven, sprøde tomater, sangria og alsidig tapas.

Katedralen i Sevilla
Sevillas katedral er overdådig både i skønhed og størrelse. Faktisk er den så stor, at den er verdens største katedral (dog findes der to større kirker). Smukke detaljer pryder både katedralens ydre og indre. Det høje klokketårn hedder La Giralda og er blevet et ikon for hele Sevilla. Den opdagelsesrejsende Christoffer Colombus sejlede i sin tid ud på verdenshavene fra Sevilla, og hans jordiske rester ligger formegentlig i dag i hans sarkofag i katedralen. Katedralen er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Alcázar de Sevilla
På den anerkendte UNESCO’s Verdensarvsliste ligger også Archivo General de Indias og Alcázar de Sevilla. Førstnævnte er et arkiv, som indeholder nogle meget vigtige dokumenter fra Spaniens tid som kolonimagt. Sidstnævnte er et betagende, gammelt kongeligt palads. Men det ligner ikke de kongelige paladser, du kan se i Danmark. Alcázar de Sevilla var nemlig oprindeligt et maurisk fort, hvilket du kan se på den smukke arabiske byggestil, det imponerende detaljeniveau, de farverige mosaikker og paladsets subtropiske haver.

María Luisa-parken
Du må endelig ikke gå glip af en tur i Parque de María Luisa. Luk den travle storby ude, og gå blandt subtropiske planter, piblende fontæner, historiske monumenter og smukke bygninger. Her ligger desuden den kæmpestore plads Plaza de España, som er anlagt i forbindelse med verdensudstillingen i Sevilla i 1929.

Tilnavn: Spaniens stegepande

Indbyggere: Ca. 688.000

Areal: 140 km²

Klima: Subtropisk

Highlights: Katedralen i Sevilla, Alcázar de Sevilla, Archivo General de Indias, Parque de María Luisa og Plaza de España

Sevilla, Spanien
Til top