Her på siden finder du praktisk information og fakta om Sri Lanka.


Praktisk info om at rejse i Sri Lanka

Visumforhold og indrejsekrav
Du skal have et visum for at komme ind i Sri Lanka. Turistvisum indtil 30 dage kan udstedes ved indrejse i Sri Lanka, det kræver dog forudgående ETA-registrering. Alle rejsende skal udfylde en godkendt Travel Authorization (ETA) som søges via dette link

Man skal udfylde et digitalt ankomstkort online før indrejse til Sri Lanka. Dette kan tidligst udfyldes 72 timer inden ankomst på Sri Lanka. Ankomstkortet udfyldes her.

Der kan forekomme indrejsekrav til Sri Lanka såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Sri Lanka.

Særlige indrejseregler i Sri Lanka i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Sri Lanka. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til marts og for østkysten og området med de gamle/antikke byer fra april til september.

Den bedste wildlife-sæson er fra november-april.

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt. Derfor kan du altid finde et område på Sri Lanka som er perfekt for din strandferie. Du kan også som bonus afslutte din rejse i Sri Lanka med et smut til Maldiverne for ren bounty-oplevelse.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Sri Lanka her.

Penge
Møntenheden i Sri Lanka hedder Sri Lankan Rupee (LKR). På www.xe.com, hvor du kan omregne valuta, kan du tjekke den aktuelle kurs. Der er ATMs (hæveautomater) i de fleste større byer.


Transport
Leje af bil inkl. chauffør:
Det er især en god idé, hvis du har kort tid at rejse i, at leje en chauffør i 7-10 dage, som kan køre dig fra by til by og rundt til de forskellige aktiviteter og seværdigheder du gerne vil opleve.

Bus:
Du kan komme billigt rundt til de fleste steder med lokale busser. Busserne kører som regel også til de mindre landsbyer uden for hovedbyerne.

Three-wheeler:
En three-wheeler er Sri Lankas svar på den thailandske tuk tuk og de findes overalt. Det er nemt, billigt og hurtigt at komme rundt med en three-wheeler, men det anbefales kun at benytte dem til kortere afstande, da de ikke er så behagelige at sidde i i længere tid. Three-wheelere som holder uden for hotellerne forventer højere takster end hvad der er normalt.

Taxa:
Det er billigt og nemt at komme rundt med taxa. Du kan få fat i en taxa de fleste steder også ofte i landsbyerne. Kun få taxaer har taxameter (mest i Colombo), så det er derfor en god idé at aftale en pris inden taxaturen starter. Over længere distancer kan prisen sammenlignes med prisen for en three-wheeler og da det er mere sikkert og komfortabelt at køre med taxa, så er en taxa at foretrække frem for en three-wheeler til længere køreture. Taxaer som holder uden for hotellerne forventer højere takster end hvad der er normalt.

Tog:
At rejse med tog i Sri Lanka en fantastisk måde at krydse landet på. Selvom togene er lidt langsomme og ofte ikke kommer til tiden, kan du nemt komme rundt mange steder med tog. Når du rejser med tog kan du læne dig tilbage og nyde udsigterne i ro og mag. Tog er oftest en mere behagelig rejseform end bus.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Sri Jayawardenapura-Kotte
Største by: Colombo
Sprog: Singalesisk og tamil
Klima: Tropisk
Valuta: Srilankansk rupee
Religion: Buddhister, hinduister, kristne og muslimer


Information om Sri Lanka

Sri Lanka - en farverig ø
Sri Lanka har utrolig meget at byde på, selvom landet desværre måske mest er kendt for sin årelange konflikt mellem majoriteten af singalesere og minoriteten af tamilere. Sri Lanka er en frodig, bjergrig ø, dækket af velduftende te-plantager, rismarker og jungle samt smukke, hvide strande. Her vrimler det med forskellige dyrearter lige fra påfugle og læbebjørne til elefanter og leoparder. Landets kultur og historie går mere end 2500 år tilbage i tiden, men er alligevel spillevende. Dans, musik og teater er tæt forbundne, og mange ældgamle danse og ritualer praktiseres stadig af de livsglade srilankanere.

Genopret balancen i krop og sjæl
Buddhisme og hinduisme er de mest udbredte religioner i Sri Lanka. Imponerende templer og klostre byder gerne besøgende indenfor, og det er også muligt at få et kursus i buddhisme. Srilankanerne praktiserer desuden den hinduistisk-funderede naturlægekunst ayurveda. Den er baseret på en enhedsopfattelse af krop og sjæl og betragter sygdomme som symptomer på en grundlæggende ubalance, som skal kureres med urtebade, massage og aromaterapi. Som besøgende kan man endda komme på kortere eller længere kurophold på ayurveda-centre.

Aktiviteter
Vil man gerne være fysisk aktiv, byder Sri Lanka på masser af fede aktiviteter som fx trekking (også hardcore), rafting, cykelture, snorkling og dykning. Man kan bl.a. udforske øen på mountainbike. Det giver den fordel, at man ser områder, hvor der normalt ikke kommer så mange besøgende. Man kan også trekke eller river rafte og selvfølgelig bade eller dykke. Vil man hellere se andre udfolde sig, kan det også anbefales at overvære en kamp i Sri Lankas nationalsport: Cricket.

Sri Lanka for alle aldre
Her på hjemmesiden kan du se en række af de aktiviteter du kan booke gennem Jysk Rejsebureau i Sri Lanka for familier, unge og par, og du kan lade dig inspirere af rejseberetningen nedenfor. Du er selvfølgelig også mere end velkommen til at kontakte en af vores rejsekonsulenter, med speciale i Sri Lanka. God rejse.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top