Søg
Søg
Munke ved Ruwanwelisaya stupa in Anuradhapura
Udsigt over bjergene
Påfugl, Sri Lanka
Smukke strande Sri Lanka
Sri Lanka, Dambulla
Elefanter i Minneriya
Lokal transport i Jaffna
Dejlig stemning på marked

Kulturelle Sri Lanka med Jaffna og strand

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 15.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 15 dage

Rejsens primære omdrejningspunkt er Sri Lankas mange kulturelle skatter, men vi har naturligvis også inkluderet besøg på de underskønne strande landet har at byde på.

Denne tur egner sig perfekt til dig, der bedst kan holde fri i de danske sommermåneder. Du kommer omkring Sri Lankas kulturelle højdepunkter ved Sigiriya og Dambulla, og besøger Kandy og den spændende by Anuradhapuara. Som noget helt nyt er der åbent for turister i Jaffna på den nordlige del af Sri Lanka, og du kan blive en af de første, der udforsker området.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Sæson

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn destination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det ofte solrigt i den vestlige del og omvendt. Sri Lanka har et tropisk klima og den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til marts og for østkysten og området med de antikke byer fra april til september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Elefanter, Sri Lanka

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afgang fra Danmark

2. dag: Negombo
Ved ankomst i lufthavnen bydes du velkommen og der er sørget for transport til dit hotel i Negombo, hvor du kan hvile ud efter den lange flytur.
Overnatning i Negombo

3. dag: Transfer til Jaffna
Efter morgenmad er der afgang mod Jaffna. Undervejs besøger du den gamle by Thanthirimale som er kendt for sit buddhistiske tempel, der var uopdaget frem til begyndelsen af det 19. århundrede. Du stopper også ved byen Mannar, der b.la hver august danner ramme for en af øens vigtigste begivenheder for katolikkerne på Sri Lanka. Sidst på dagen ankommer du til Jaffna og kan hvile ud efter en lang dag i bil.
Overnatning i Jaffna (M)

4. dag: Jaffna og besøg på øerne Delft og Nagadeepa
Efter du har spist morgenmad, er der transfer til lokal færgen der sejler til den vindblæste Delft Island. Undervejs kan du nyde synet af de lokale fiskere der kaster net i vandet. Delft Island er en flad ø omgivet af lavt vand og koralstrande og er kendt for sine vilde heste og mange mure bygget af døde koraller. Øen huser også et lille samfund af tamiler på den nordlige kyst af øen. Du kommer rundt på øen i bil. Senere på dagen sejler du videre til øen Nagadeepa, hvor du kan se nogle af regionens helligste templer.
Overnatning i Jaffna. (M)

5. dag: Rundtur i Jaffna
Idag besøger du Jaffna fortet, bygget i 1680 og for nyligt restaureret. Du ser også Jaffna biblioteket som blev ødelagt under borgerkrigen, men er genopbygget med respekt for de oprindelige bygninger, samt det hellige Hindu Tempel Nallur Kovil. Resten af dagen er på egen hånd.
Overnatning i Jaffna. (M)

6. dag: Transfer til Anuradhapura
Anuradhapura var den første hovedstad i Sri Lanka. Et af højdepunkterne i byen er det hellige Sri Maha Bodhi træ som er plantet med et skud fra det træ hvor Buddha fik sin oplysning. Pilgrimme og munke valfarter til byen, så det er værd at bruge tid på at nyde den livlige atmosfære.
Overnatning i Anuradhapura (M)

7. dag: Via Mihintale til de smukke strande ved Passikuda
Du tager afsted med pakket morgenmad til bjergene ved Mihinthale øst for Anuradhapura. Området er et sted der besøges af mange pilgrimme og er fyldt med ruiner, jungle og huler som har været brugt af munkene som meditations retreats. Turen fortsætter langs kysten til de uberørte strande ved Passikuda. Undervejs kan du se de små lokale templer, små butikker og madsteder, der serverer autentisk tamilsk mad.
Overnatning i Passikuda (M)

8. dag: Afslapning på stranden i Passikuda
Nyd et havbad og en gåtur langs stranden. Området er roligt og indbyder til total afslapning.
Overnatning i Passikuda (M)

9. dag: Grottetempler i Dambulla
I dag skal du besøge Dambulla, hvor du kan se klippetemplet, der er bygget af King Walagambahu og erklæret World Heritage område. Du finder også et af Sri Lankas mest imponerende grottetempler som huser et kæmpe område af vægmalerier og et imponerende antal statuer af Buddha.
Overnatning i Habarana (M)

10. dag: Besøg i byen Polonnawaruwa og safari i Minneriya
Formiddagen nydes i den smukke by Polonnawaruwa med den store sø Parakrama Samudra og de mange arkæologiske sites. Byen er af UNESCO blevet erklæret "World Heritage". Om eftermiddagen skal du på safari i Minneriya som er kendt for sin store bestand af elefanter. Hvis du er heldig kan du spotte en leopard eller en læbebjørn.
Overnatning i Habarana (M)

11. dag: Via Sigiriya til Kandy
I dag går turen til Sigiriya, der er berømt for sin hellige klippeformation. Stedet er ligeledes et World Heritage site. Du får pulsen i vejret af de stejle trin, men udsigten fra toppen er det hele værd. Senere er der afgang til Kandy, Sri Lankas kulturelle hovedstad. Du kan nyde den smukke sø og den farverige bazar. Om aftenen kan vi anbefale et besøg i Tandtemplet, der siges at huse en af Buddhas tænder og du har mulighed for at opleve de berømte Kandy dansere.
Overnatning i Kandy (M)

12. dag: På egen hånd i Kandy
Dagen er til fri disposition. Kandy er en charmerende gammel kongeby med en smuk beliggenhed ned til en sø og omgivet af bjerge, vandfald og jungle. Tag en tur gennem byens gamle, smalle og flotte gader samt en tur omkring bazaren og byens kunsthåndværkscenter.
Overnatning i Kandy (M)

13. dag: Afslutning i Kithugalas skove
Som en afsluttende del af din rejse kører du til det smukke skovklædte område ved Kithulgala. Her har du mulighed for at tilkøbe en raftingtur - du kan både blive udfordret, hvis du er øvet og hvis du er nybegynder.
Kithugala er blevet Sri Lankas centrum for adventure sport, så hvis du har mere har lyst til en cykeltur, vandretur eller andet, så er der også mulighed for det.
Overnatning i Kithugala (M)

14. dag: Afrejse fra Sri Lanka
Du bliver hentet på hotellet og kørt i lufthavnen (M)

15. dag: Ankomst Danmark

Overnatning:
12 nætter på standard hoteller

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 15.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som en privat rejse med egen guide/chauffør. Dog må det forventes at man er en del af en gruppe eksempelvis på rundturen i Jaffna og safarien i Minneriya

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

  • Flybillet t/r Danmark - Colombo
  • 12 nætter på standard hoteller inkl. morgenmad
  • Transport med engelsktalende guide/chauffør
  • Entréer som beskrevet

Prisen er eksklusiv

  • Visum
  • Rejseforsikringer
  • Drikkevarer
  • Forplejning udover det beskrevne
  • Drikkepenge
  • Rafting tur der kan tilkøbes lokalt
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Sri Lanka og Maldiverne: 26-08-2019 18:00:00 : 13443
Aarhus
26. august 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka: 04-09-2019 18:00:00 : 13435
Kolding
4. september 2019 kl. 18:00

Sri Lanka

Sri Lanka og Maldiverne: 26-09-2019 18:00:00 : 13444
Aarhus
26. september 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Se mere her
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: