15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.995,-
7.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På denne rejse til Sri Lanka kommer I til at opleve nogle af landets absolutte højdepunkter. Fra en blød landing i strandbyen Negombo, går turen mod den gamle hovedstad Kandy, som er smukt beliggende i højlandet. Kandy er blandt andet kendt for Buddhas tandtempel, som er et af de helligste steder for buddhister.

Fra Kandy står I på toget mod Ella, og en smuk tur igennem det bjergrige højland med grønne te-plantager på begge sider, venter jer.

Ella ligger smukt placeret ved en kløft (Ellas Gap) og du får en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.

Fra det køligere højland går turen mod Tissamaharama og Yala nationalparken, hvor I skal på safari med mulighed for at opleve påfugle, elefanter, krokodiller og leoparder.

Rejsen afsluttes med afslapning ved den dejlige strand i Mirissa på Sri Lankas sydkyst.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Bedste rejseperiode

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til marts og for østkysten og området med de gamle/antikke byer fra april til september.

Den bedste sæson i forhold til safarierne i nationalparkerne er fra november-april.

Du kan som bonus, afslutte din rejse i Sri Lanka med et smut til Maldiverne for ren bounty-oplevelse.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Sri Lanka, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst til Negombo
Ved ankomsten til lufthavnen bliver I hentet og kørt til jeres hotel i Negombo. Herefter har I tid på egen hånd. Overnatning på hotel i Negombo
3.dag: Negombo på egen hånd
Dagen er til fri disposition, og I kan enten slappe af ved poolen eller gå på opdagelse i byen. Negombo er en af Sri Lankas første feriebyer og ligger ca 35 km nord for Colombo. Byen var engang en vigtig handelsby for portugisere og hollændere, men i dag er det ikke længere handel, der lokker gæster hertil, men de skønne strande. Her får I både lokalt byliv, hvor I oplever det ægte Sri Lanka, gode strande samt en masse udflugtsmuligheder. Vi kan anbefale I tager på bådtur i kanalerne eller besøger det lokale fiskemarked. Overnatning på hotel i Negombo (M)
4. dag: Mod den kulturelle hovedstad Kandy
Dagens første stop er ved en krydderiplantage, hvor der både kan smages på og duftes til eksotiske krydderier. Herefter fortsættes turen til Kandy, hvor I har resten af dagen på egen hånd. Overnatning på hotel i Kandy (M)
5. dag: På egen hånd i maleriske Kandy
Dagen er til fri disposition. Kandy er en charmerende gammel kongeby med en smuk beliggenhed ned til en sø og er omgivet af bjerge, vandfald og jungle. Tag en tur gennem byens gamle, smalle og flotte gader samt en tur omkring bazaren og byens kunsthåndværkscenter. ”Tandens Tempel”, der efter sigende huser en af Buddhas kindtænder, er også et besøg værd. Om aftenen er det muligt at opleve et farvestrålende kulturelt show med musik og prægtige dragter. Overnatning på hotel i Kandy (M)
6. dag: Smuk togrejse til Ella
I dag går turen til togstationen, hvor I hopper ombord for at tage en tur gennem det smukke landskab til Ella. Togturen varer omkring seks timer. Ved ankomsten til Ella vil resten af dagen være til fri disposition. Har I lyst til flere oplevelser, kan vi anbefale en tur til det brusende vandfald, Ravana Falls. Overnatning på hotel i Ella (M)
7. dag: Ella til Yala
Turen går fra højlandet til Yala på Sri Lankas sydøstkyst. Efter den flotte køretur vil der ved ankomsten til hotellet være tid til afslapning, inden I om aften skal besøge Katargama templet; et helligt pilgrimsmål for flere religioner. Overnatning på hotel i Yala området (M)
8. dag: Safari i Yala National park
I dag har I efter morgenmaden lidt tid på egen hånd, inden turen går til Yala National Park. Yala er med sine 979 km², et af de største naturreservater i Sri Lanka. Nogle steder kan det godt minde lidt om en støvet savanne i Afrika, mens andre steder er det en fugtig jungle. På denne jeep safari kan du være heldig at opleve bl.a. leoparder, elefanter, krokodiller, vandbøfler, bjørne, antiloper, hjorte, vildsvin og aber. Måske ser I også den flotte påfugl med den store fjerpragt, som kun, udover i Indien, lever vildt i Sri Lanka. Overnatning på hotel i Yala området (M)
9. dag: Yala til Mirissa
I bliver i dag hentet ved hotellet efter morgenmaden, for at køre mod Mirissa. Ved ankomst til Mirissa er resten af dagen på egen hånd, og de næste par dage er nu sat af til i ro og mag at fordøje de mange indtryk I har mødt på jeres begivenhedsrige rejse. Slap af ved poolen eller på stranden eller gå på opdagelse i byen. Overnatning på hotel i Mirissa (M)
10. - 13. dag: Mirissa badeferie
Hvis I trænger til at tage på en udflugt en af dagene kan I besøge byen Galle med sit smukke gamle fort eller tage på hvalsafari. Ud for Mirissas kyst passerer flere forskellige slags hvaler, bl.a. den allerstørste, nemlig blåhvalen! Overnatning på hotel i Mirissa (M)
14. dag: Hjemrejse til Danmark
Efter en spændende rejse går turen hjemad. Hvis I har tid før jeres oversøiske fly afgår, kan I nyde en sidste tur i bølgerne eller måske få købt de sidste souvenirs. I bliver hentet ved hotellet og kørt til lufthavnen, tidspunktet afhænger af, hvornår jeres fly afgår. (M)
15. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

12 nætter på hotel med morgenmad.
2 nætter på flyet

Bemærkninger

Rejsen kan gennemføres for familier med børn i alle aldre. Dog betragtes børn over 12 år som voksne ifht. entréer, safariture, togturen og deslige.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Starter hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som en privat rejse med egen guide/chauffør. Dog må det forventes at man er en del af en gruppe eksempelvis på safarien i Yala.

DECEMBER - APRIL

Pakkeliste

 • Pas, rejseforsikring, flybillet (samt fotokopier)
 • Kontanter
 • Kreditkort eller debetkort
 • Diverse rejsedokumenter
 • Kamera
 • Kikkert
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Godt fodtøj
 • Solbriller
 • Toiletartikler

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Colombo t/r
 • Engelsktalende chauffør/guide undervejs (dog ikke under strandophold i Mirissa)
 • Overnatninger, aktiviteter og forplejning jævnfør program

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikringer
 • Drikkevarer
 • Forplejning udover det beskrevne
 • Drikkepenge og øvrige udgifter. I Sri Lanka er det god skik at giver chauffør og guider drikkepenge efter endt tur.

Prisbemærkning

Prisen er baseret på, at alle personer deler et dobbeltværelse med et barn som deler seng med forældrene. Kontakt en rejsekonsulent for priser på triple- eller familieværelser.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top