17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 26.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Sri Lanka frembringer billeder af teplantager, kølige højlande, gamle byer og tropiske strande – du får det hele at se på denne varierede cykeltur. Glem ikke den usædvanlige flora og fauna, de religiøse overbevisninger, kulturen og de kraftfulde krydderier, der gør det lokale køkken så lækkert.

De stille småveje på denne tåreformede ø gør den ideel til cykling. Med start langs vestkysten, hvor du skimter sejlene fra de lokale fiskeres både, inden der cykles ind i landet forbi en hob af buddhistiske og hinduistiske monumenter. Ceylon, som Sri Lanka tidligere hed, er blevet påvirket af gamle dynastier, indere, portugisere, hollændere og briter, der alle har efterladt deres aftryk. Det har resulteret i et besynderligt miks af ældgamle byer, bygningsværker og stemningsfuld kolonitidsarkitektur.

Der fortsættes til klippefortet Sigiriya, på safari i Wasgomuwa National Park og har en afslapningsdag i bjergbyen Kandy, hvor der er tid til at se Temple of the Sacred Tooth Relic, slappe af ved søen eller gå en tur i den pragtfulde botaniske have. Du følger derefter floder, der flyder ned til sydkysten, og slutter turen på strandene nær fortet i byen Galle.

Cykelturen foregår på stille småveje, plantageveje og grusstier. Du dækker i alt 563 kilometer på 8 cykeldage, og det meste, hvis ikke hele, af terrænet er bakket med mange dage med mere end 70 kilometers cykling.

Få information og fakta om Sri Lanka her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Bedste rejseperiode

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til april, mens østkysten og området med de gamle/antikke byer har sit bedste vejr fra april til september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Sri Lanka, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst Colombo
Ved ankomsten til Colombo bliver du hentet i lufthavnen og kørt ud til kystbyen Negombo. Her mødes vi på Goldi Sands Hotel til velkomstmiddag og orientering om turen.
3. dag: På cykel til buddhistisk huletempel
Efter morgenmaden cykler vi direkte fra hotellet ud langs kysten på den gamle vej og ser de karakteristiske patchwork-sejl på både, der ligger hevet op på kysten eller flyder rundt på vandet og skaber glimrende fotomuligheder. Det samme gør de mange fiskemarkeder, vi cykler forbi. Vi sætter kursen ind i landet på stille småveje, der giver dig en smagsprøve på Sri Lanka. Efter 50 kilometer hopper vi af cyklerne og har en 3 timers transfer til Dambulla med frokost ved søen Kununegala undervejs. Dambulla, et buddhistisk huletempel fra det 2. århundrede, der også er kendt som Det Gyldne Tempel, er det største og mest velbevarede huletempelkompleks i landet og byder på mere end 150 Buddha-statuer. Når vi er færdige med at nyde udsigterne fra hulerne, har vi en kort transfer eller cykeltur til vores fredelige hotel, der ligger mellem mangotræer og rismarker. Cykeldistance: 54 km (M,F,A)
4. dag: På cykel til det ældgamle fort Sigiriya
Vi triller gennem landskabet på et miks af asfalterede veje og røde jordveje og passerer frugtplantager, rismarker og elefantgræs. Som vi cykler langs bredden af Kandalama Lake, har vi glimrende udsigte til klippefortet Sigiriya (Løve-klippen) fra det 5. århundrede. Vi parkerer cyklerne og vandrer gennem de gamle haver, inden vi har en 300 meter stigning til fods op til ruinerne efter Kong Kasyapas sommerpalads, der ligger på toppen. Undervejs passerer vi imponerende freskoer, der forestiller mere end 500 kvinder. Efter nedstigningen spiser vi frokost på den lokale restaurant. Vores eftermiddagscykeltur går langs en gammel afvandingskanal flankeret af langt, grønt græs, og vi ser masser af folk, der bader i kanalen på vejen tilbage til Dambulla. Cykeldistance: 60 km (M,F,A)
5. dag: På cykel til hovedstaden Polonnaruwa fra det 10. århundrede
Vi cykler af sted fra hotellet og har en god stigning over Kaladuwa Hills. På nedkørslen skal du holde udkig efter vilde elefanter, der kan finde på at krydse vejen. Vi cykler på en vej flankeret af træer i et skovreservat, ind til vi når den store, menneskeskabte sø, Polonnaruwa Tank. Vi spiser frokost på det lokale hotel. Herefter gennem den historiske park Polonnaruwa, som er en hovedstad fra det 10. århundrede og den bedst bevarede af de gamle byer. Den blev forladt i det 13. århundrede, genopdaget i det 18. århundrede og er nu på UNESCOs verdensarvsliste. Stenmonumenterne her giver os en smagsprøve på det oldgamle Rajarata-kongeriges pragt. Efter at have set de primære seværdigheder har vi en 20 minutters transfer til vores hotel, der ligger ved bredden af reservoiret. Cykeldistance: 78 km (M,F,A)
6. dag: Cykling i Minneriya
En kort transport tager dig tilbage til Polonnaruwa, hvor du kører rundt om den store sø, kendt som Parakramahavet - opkaldt efter den store konge, som bygget den. En del af turen er gennem Angammedilla National Park, som er bygget for at beskytte vandkilderne i området. Dette lille skovreservat er en elefantkorridor, der forbinder Minneriya og Wasgomuwa National Parks. Dagens cykling afsluttes her og vi hopper i bilen og kører mod Kandy. Undervejs spiser vi frokost i Matale, der ligger i Sri Lankas krydderieregion. Vi fortsætter mod Kandy, den åndelige og kulturelle hovedstad i bjerglandet og Sri Lankas næststørste by. Cykeldistance: 75 km (M,F,A)
7. dag: Hviledag i Kandy
Beliggende blandt grønne bjerge og centreret omkring en sø, har maleriske Kandy længe været et vigtigt religiøst centrum for singaleserne og buddhister. I dag kan du udforske byens gamle centrum med butikker og markeder. Et must see er UNESCOs verdensarvssted 'Temple of the Sacred Tooth' - Sri Lankas vigtigste buddhistiske relikvie, en tand af Buddha. (M,F,A)
8. dag: Cykling med lange opkørsler
Vær forberedt på en dag med lange opkørsler. Vi har en transfer de første 10 kilometer og cykler så gennem det bakkede landskab forbi små, tamilske samfund, farverige hindutempler, trætempler og masser af teplantager, hvilket betyder adskillige tepauser undervejs. Specielt tanker vi energi i form af en lille tepause, inden vi har en stigning på 420 højdemeter. Da de er fordelt over 15 kilometer, stiger vi dog ganske gradvist. Derfra er det ned ad bakke til byen Nawalpitiya, inden det igen går op gennem teplantager. Vi tager en pause og en kop te i den fineste af de lokale butikker. Vi når et højdepunkt i 1386 meters højde, men er bakkerne for meget, og bliver du træt, kan du altid hoppe på følgebilen. Vi overnatter i en gammel bungalow fra kolonitiden i byen Hatton, der ligger i en smuk have med gode udsigter. Cykeldistance: 78 km (M,F,A)
9. dag: På cykel gennem hjertet af te-regionen
Dagens rute er på en grusvej og på teplantagernes hjulspor gennem hjertet af Sri Lankas te-region. Du bliver mødt af plukkerne på arbejde og deres børn, mens vi cykler mod Peak Wilderness, og Adam’s Peaks karakteristiske trekantform kommer til syne. Den lange stigning med den lette hældning op til byen Bogowantalawa bliver brudt op af te- og fotopauser, inden vi når toppen af kammen og kører ned ad på en asfalteret vej med hårnålesving. Vi stopper og spiser frokost med vidunderlige udsigter til Balangoda Town i dalen under os. Vi slutter dagen med en transporttil vores hotel, der ligger ved bredden af et reservoir nær Udawalawe National Park. Cykeldistance: 58 km (M,F,A)
10. dag: Udawalawe Nationalpark
Fra hotellet cykler vi 21 km til Udawalawe National Park, en af de bedste parker for at se vilde elefanter i Sri Lanka. Parken, der er centreret omkring et reservoir, har ca. 400 elefanter i små besætninger spredt rundt om i nationalparken, som vi forsøger at finde på vores safari. Vi kan også se vilde bøfler, krokodiller, sambur hjorte og aber. For de fugleinteresserede er der masser af vandfugle og ørne i området. Vi spiser frokost i en nærliggende lodge inden vi kører tilbage til hotellet. Cykeldistance: 52 km (M,F,A)
11. dag: Cykling langs bananplantager til kysten
Fra hotellet følger vi en af afvandingskanalerne, der flyder mod syd og forsyner de mange bananplantager, vi passerer, med vand. Her oplever du den sydlige srilankanske charme - masser af smilende ansigter og et langsomt tempo i livet. Vi fortsætter på landlige småveje og cykler de sidste par kilometer på den primære kystvej til Mirissa med tid til at opleve solnedgangen over Det Indiske Ocean. Cykeldistance: 81 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
12. dag: Historisk fort og farvelmiddag
Vi cykler til den historiske havneby Galle, der er på UNESCOs verdensarvsliste og byder på et enestående miks af europæisk arkitektur og sydasiatiske traditioner. Vi cykler gennem den gamle by sammen, og derefter har du tid til på egen hånd at udforske de snævre gader eller vandre på murene af et stort fort, inden gruppen vender tilbage til skønne Mirissa. Om aftenen spises der en farvelmiddag, hvor vi kan dele historier fra de seneste ugers cykeltur. Cykeldistance: 39 km (M,F,A)
13. dag: Mirissa til Negombo
Fra Mirissa bliver du kørt tilbage til Negombo, som er et strandområde tæt på lufthavnen. Her vil du på indlogeret på et strandhotel, hvor du overnatter de sidste dage på rejsen.
14-15. dag: Negombo - Badeferie
Du har nu et par dage på egen hånd, hvor du kan bruge tiden på at få alle de spændende indtryk til at falde på plads. Nyd poolen eller de smukke strande i området. Byen var engang en vigtig handelsby for portugisere og hollændere, men i dag er det ikke længere handel, der lokker gæster hertil, men de utrolig smukke strande. Her får du både lokalt byliv, hvor du oplever det ægte Sri Lanka, gode strande samt en masse udflugtsmuligheder. Overnatning på turistklasse hotel. (M)
16. dag: Hjemrejse til Danmark
Hvis du har tid før dit oversøiske fly afgår, kan du slappe af, gå en tur i byen eller måske ordne det sidste shopping. Du tager selv en taxi til lufthavnen, tidspunktet afhænger af hvornår dit fly afgår. (M)
17. dag: Ankomst Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse med masser af spændende oplevelser, og nye indtryk lander vi tidligt om morgenen i Danmark.

Overnatninger

1 overnatning på turistklassehotel i Negombo
2 overnatninger på turistklassehotel i Dambulla
1 overnatning på turistklassehotel i Polonnaruwa
2 overnatninger på turistklassehotel i Kandy
1 overnatning på turistklassehotel i Hatton
2 overnatninger på turistklassehotel i Udawalawe
2 overnatninger på turistklassehotel i Mirissa
3 overnatninger på turistklassehotel i Negombo

Overnatninger undervejs på cykelturen er faste, mens der de sidste dage på turen er en lang række valg af forskellige strandhoteller og -resorts som afslutning på turen.

Bemærkninger

Samlet cykeldistance er 575 km og minimumsalder for deltagelse er 18 år.

Der er en lokal engelsktalende cykelguide med under hele turen.

Cykelturen går ofte væk fra alfarveje langs mindre veje og stier. På grund af dette er det lejlighedsvist nødvendigt at omdirigere eller ændre ruten, såfremt vejrforhold forhindrer ruten som beskrevet. Skulle det ske vil der blive lavet ændringer på stedet, mens overnatninger vil blive af samme eller bedre standard.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Turen har afgange adskillige gange om året. Forhør dig hos din rejsekonsulent for ledige datoer.

Gruppestørrelse

Rejsen er lavet som en grupperejse, hvor der kan komme rejsedeltagere fra hele verden. Turen gennemføres ved minimum 2 deltagere, maksimum 16 deltagere. De sidste dage i Negombo er på egen hånd.

DECEMBER - APRIL

Pakkeliste

 • Kreditkort eller debetkort
 • Cykelhjelm og cykelhandsker
 • Cykelbukser
 • Buksefedt
 • Kamera
 • Kikkert
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Fornuftigt tøj til cykelturen
 • Godt fodtøj
 • Solbriller
 • Vandtæt/vindtæt jakke
 • Toiletartikler
 • Vandflaske

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Colombo t/r (inkl. bagage)
 • Transfer til hotel i Negombo ved ankomst I Sri Lanka
 • Transfer fra Mirissat til hotel i Negombo efter cykelturens afslutning
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Cykel t-shirt, vandflaske og følgebil til bagage
 • Engelsktalende guide undervejs på rejsen (dog ikke under strandophold i Negombo)
 • Entre til Dambulla grottetempler med engelsktalende guide
 • Entre ved Sigiriya Løveklippen med engelsktalende guide
 • Entre ved Polonnaruwa ruinerne med engelsktalende guide
 • Nationalpark fee og cykling gennem Minneriya Nationalpark med engelsktalende guide
 • Nationalpark fee til Udawalawe Nationalpark med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sri Lanka er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Cykelleje (ca. 220 US Dollars)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top