Søg
Søg
Oplev de majestætiske elefanter i Udawalawa Nationalpark
Tog tur til Ella
Horton Plains
Mirissa Beach
Teplantager
Sri Lanka, Colombo
Galle Fort, Sri Lanka
Sri Lanka, Surf Camp

Sri Lanka for backpackere

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 11.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 13 dage

Denne tur er for dig, der gerne vil rejse på budget og få indblik i Sri Lankas natur, kultur og selvfølgelig de hyggelige strande. Du får en unik oplevelse, når du overnatter i et tempel og du kan nyde den smukke natur på vandring i området ved Horton Plains. Derudover er der inkluderet en spændende safari i nationalparken Udawalawa.

Udforsk Sri Lanka backpackerstyle. Du overnatter på lækre hostels, i hyggelige guesthouses og i et primitivt tempel. Lokal transport er med tuk tuk og tog og på de længere stræk i bil. Turen er sammensat så du får udforsket Colombo på cykel, vandret i naturen, mediteret i et tempel, set de smukke bjerge i højlandet fra toget, oplevet de store elefanter fra nært hold og slappet af ved en skøn strand, hvorfra du også kan tage på hvalsafari ud og spotte blåhvaler.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her


Sæson

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.
Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til marts og for østkysten og området med de gamle/antikke byer fra april til september.
Den bedste wildlife-sæson er fra november-april.

Du kan, som bonus, afslutte din rejse i Sri Lanka med et smut til Maldiverne for ren bounty-oplevelse.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Sri Lanka

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Med rygsækken pakket går turen mod Sri Lanka. Du vil typisk have 1-2 stop på turen afhængig af dit flyselskab.

2. dag: Ankomst Sri Lanka og transfer til Colombo
Ved ankomst bliver du hentet i lufthavnen og kørt til Colombo. Byen er i rivende udvikling med masser af nybyggeri og skyskrabere men stadig blandet med charmerende ældre bygninger fra kolonitiden. Du kan gøre en god handel i bazaren eller besøge hindu eller buddhist templer.
Overnatning på hostel i mixed dorm værelse

3. dag: Cykeltur i Colombo
Efter morgenmaden er det tid til at udforske Colombo på cykel. Du mødes med din guide på Independence Square og herfra går turen forbi national museet, en af byens største parker, det gamle rådhus og området ved havet, hvor du smager på en af de lokale delikatesser.
Turen slutter ved Pettah Bazar.
Overnatning på hostel i mixed dorm værelse (M)

4. dag: Med tog til Nuwara Elia
Efter morgenmaden bliver du hentet i tuk tuk og kørt til tog stationen. Du kan nyde den smukke tur gennem højlandet med frodige grønne te plantager.
Ankomst og transfer til dit guesthouse.
Overnatning i guesthouse (M)

5. dag: Dagstur til Horton Plains
Med morgenmaden pakket til tur er der afgang mod Horton Plains Nationalpark - et UNESCO heritage sted. Området er fantastisk flot med vandfald, skøn natur og det kendte Worlds End som er et udsigtspunkt udover te plantager og på en klar dag kan du spotte den sydlige kystlinie.
Overnatning i guesthouse (M)

6. dag: Overnatning i tempel
I dag skal du til Bandarawela, hvor du skal overnatte i et tempel. Du sover under primitive forhold og får mad der er doneret af landsbyen til munkene. Om aftenen deltager du i en meditation der ledes af hovedpræsten.
Overnatning i tempel (M)

7. dag: Med tog til Ella
Turen går i dag videre med tog til Ella. Ved ankomsten til Ella vil resten af dagen være til fri disposition. Ella byder på smuk natur, gamle templer, udflugt til grotte og måske en udflugt til little Adams Peak. Har du lyst til flere oplevelser, kan vi anbefale en tur til det brusende vandfald, Ravana Falls. Ellers er stemningen i byen rigtig hyggelig og indbyder til afslapning på en af de mange små cafeer.
Overnatning på guesthouse (M)

8. dag: På safari i Udawalawa
Du forlader idag bjergene og kører til Udawalawa Nationalpark. Parken er kendt som det bedste sted at opleve vilde elefanter hele året rundt. Du deltager i en jeepsafari rundt i den grønne park, hvor du kan opleve disse store og facinerende dyr på tætteste hold. I parken findes også større kattearter som leoparden og junglekatten, som kan spottes, hvis du er heldig.

Hvis du har lyst, kan du senere på dagen besøge Udawalawa Elephant Transit Home, som er et center, hvor man arbejder for at rehabilitere skadede eller forældreløse elefanter tilbage i naturen. Entre betales lokalt.
Overnatning på budgethotel. (M)

9. dag: Transfer til stranden og afslapning
Fra store natur- og dyreoplevelser fortsætter du til de lækre strande i det sydlige Sri Lanka ved byen Mirissa. Resten af dagen er på egen hånd.
Overnatning på hostel i mixed dorm (M)

10. - 12. dag: På egen hånd i Mirissa
De næste par dage står den på afslapning i hyggelige Mirissa.
Du kan f.eks. tage på tur til Galle, som er Sri Lankas tredje største by. Byen er et charmerende sted, med mange minder fra landets 450 år som først portugisisk, derefter hollandsk og tilsidst britisk koloni. Den gamle bydel i det historiske fort er på UNESCOs verdensarvsliste. Inden for murene byder byen på kunstgallerier, antikvitetsforretninger og mange små gader med butikker, barer og restauranter.
Du kan tage på hvalsafari eller bare slappe af på stranden.
Overnatning på hostel i mixed dorm (M)

13. dag: Rejs videre på egen hånd eller påbegynd hjemrejsen
Du kan tage toget tilbage til Colombo og måske fortsætte din rejse til Maldiverne eller tage nordpå og udforske Sri Lankas kulturskatte. (M)


Overnatning:
6 nætter på hotel i dormværelse
1 nat i et tempel under simple forhold
4 nætter på guesthouse

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Rejsen kan gennemføres for familier med børn, men så anbefales det kraftigt, at værelsesstandarden opgraderes til højere standarder.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 11.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som en privat rejse med egen guide/chauffør, men der er jævnfør beskrivelsen flere transporter på egen hånd i lokaltransport. Dog må det forventes at man er en del af en gruppe eksempelvis på cykelturen i Colombo og safarien i Udawalawa.

Prisen er inklusiv

 • Fly Danmark - Sri Lanka t/r
 • Overnatninger iht. program
 • Engelsktalende chauffør/guide undervejs (dog ikke under strandophold i Mirissa)
 • Transfers som nævnt i program
 • Trek tur i Horton Plains
 • Safari i Udawala Nationalpark

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikringer
 • Forplejning udover det beskrevne
 • Udgifter til visum
 • Besøg på Udawalawa Elephant Transit Home
 • Drikkepenge til chauffør
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Sri Lanka og Maldiverne: 26-08-2019 18:00:00 : 13443
Aarhus
26. august 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Sri Lanka: 04-09-2019 18:00:00 : 13435
Kolding
4. september 2019 kl. 18:00

Sri Lanka

Sri Lanka og Maldiverne: 26-09-2019 18:00:00 : 13444
Aarhus
26. september 2019 kl. 18:00

Sri Lanka og Maldiverne

Se mere her
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: