13 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Vi har lavet en tur til dig, der ikke vil gå glip af de highlights Sri Lanka byder på, men som også bringer dig til en ukendt nationalpark og et uberørt strandområde. Turen byder også på et let hike, en traditionel middag, en raftingtur og en cykeltur ud til små landsbyer.

Få information og fakta om Sri Lanka her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka her

Bedste rejseperiode

Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til april, mens østkysten og området med de gamle/antikke byer har sit bedste vejr fra april til september.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Sri Lanka kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Turen starter idag fra Danmark. Du har som regel kun ét stop, før du lander på Sri Lanka
2. dag: Ankomst og transfer til Kithulgala
Du ankommer til den internationale lufthavn på Sri Lanka, hvor du bliver hentet og kørt direkte til Kithulgala. Byen ligger inde i junglen, og er blevet centrum for Sri Lankas adventuresport. Har du tid og overskud, kan du trekke i junglen, cykle på mountainbikes eller udforske de nærliggende grotter.
3. dag: Riverrafting
I dag skal du ud og føle adrenalinen suse på dit raftingeventyr. Du starter ud med nogle spændende og hjertebankende rapids, hvor skumsprøjt og adrenalin er blandet sammen i en fascinerende cocktail. Senere, når floden udvider sig, og der kommer mere ro på, vil du igen få overskud til at nyde det naturskønne område. Du vil blandt andet komme forbi det sted, hvor ”Broen Over Floden Kwai” er filmatiseret i 1956. Det er også er et godt sted for en forfriskende dukkert. (M)
4. dag: Med toget til Kandy
Efter morgenmaden transporteres du til den lille stationsby Hatton. Her fra hopper du på den ikoniske, og meget smukke, togtur gennem højlandet til Sri Lankas kulturelle hovedstad Kandy. Det kan anbefales, at du tager en gåtur om aftenen ved den store sø midt i byen, hvor du både kan se buddhistiske statuer og tempelområder, mens solen går ned over det nærliggende højland. Du bor på et lille hotel i den centrale del af byen. (M)
5. dag: På egen hånd i Kandy
I dag har du mulighed for at udforske en af Sri Lankas mest charmerende byer. Kandy er beskyttet af UNESCO og omgivet af bakker, dale, floder og vandfald. Tandtemplet, der angiveligt opbevarer en af Buddhas tænder, er et besøg værd ligesom en tur i den botaniske have er en fin oplevelse. (M)
6. dag: Krydderifarm, hike og traditionel srilankansk middag
I dag kører du mod Habarana-området. Undervejs besøger du en krydderiplantage, hvor du kan lære lidt om anvendelse af krydderier både i medicin, kosmetik samt i madlavning. Efter besøget her er der indlagt en kortere vandretur gennem rismarker og forbi en flod, hvor du måske har lyst til at blive kølet af i det klare vand. Som afslutning på vandreturen serverer de lokale frokost for dig. Efter ankomst på dit hotel i Habarana kan du slappe af, eller gå på egen opdagelse i området. (M,F)
7. dag: Dambulla og Sigiriya med cykeltur inkluderet
Idag skal du først besøge Dambulla klippe templet, som udover at være et UNESCO World Heritage Site huser over 150 buddhafigurer - heraf en, der er hugget ud af klippen, og er over 14 m lang. Dagen fortsætter med en cykeltur forbi små landsbyer, inden du kommer til Sigiriya - et andet World Heritage Site. Løveklippen, der ligger her, er et helligt sted, som både lokale og turister tager til, og som begejstrer de fleste med sin spændende historie og fantastiske udsigterfra toppen. Om aftenen er der indlagt en ægte lokal oplevelse, da du her bliver serveret en middag af de lokale, hvor du får serveret stegt fisk ledsaget af srilankansk toddy og tynde sprøde kokospandekager. En spændende dag slutter tilbage på hotellet i Habarana (M,A)
8. dag: Anuradhapura og Wilpathu Nationalpark
På vejen fra Habarana til Wilpathu besøger du den gamle, og første, hovedstad Anuradhapura. Byen ligger i smukke omgivelser ved bredden af en flod, og er mest kendt for sine velbevarede, historiske ruiner og templer. Desuden kan du opleve verdens ældste træ i byen, som har stor historisk betydning for landet. Anuradhapura er en af Sri Lankas otte UNESCO steder på verdensarvslisten. Senere på dagen fortsætter du mod Wilpathu Nationalpark, som er en af de største og ældste parker på øen. Her bliver du indlogeret i en teltcamp helt tæt nationalparken, hvor du bor i et skønt naturområde i et klassisk safaritelt. (M,A)
9. dag: Safari i Wilpathu og transfer med jeep og båd til Kalpitiya
Morgenmaden bliver medbragt på dagens morgensafari i Wilpathu Nationalpark. Parken huser et bredt dyreliv, som I har mulighed for at spotte på jeres jeepsafari. Blandt andet kan du nyde et rigt fugleliv, elefanter, krokodiller, næsebjørne – og med held den ikoniske srilankanske leopard. Efter denne spændende oplevelse bliver du kørt med jeep til udkanten af Wilpathu parken og herfra hentet i båd og sejlet til Kalpitiya lagunen, som ligger på Sri Lanka's vestkyst. (M)
10.-11. dag: Afslapning på hotellet ved Kalpitiya
Området er kendt som et rigtigt godt surf spot og du kan også dykke, bade, se delfiner og slappe af i området. Det brugte strandresort danner en skøn ramme om disse sidste dage på din rejse. (M)
12. dag: Hjemrejse
Efter morgenmad er der transfer til lufthavnen, hvor din hjemrejse påbegyndes. (M)
13. dag: Ankomst Danmark
I dag ankommer du til Danmark

Overnatninger

2 overnatninger på eco lodge i Kithulgala
2 overnatninger på turistklasse hotel i Kandy
2 overnatninger på turistklasse hotel i Habarana
1 overnatning i safaritelt ved Wilpathu Nationalpark
3 overnatninger på strandresort i Kalpitiya

Overnatningerne er baseret på ovenstående hotelstandarder på rundrejsedelen, men kan tilrettes efter ønske.

Bemærkninger

Rejsen kan også sagtens arranges til børnefamilier med lidt større børn. Spørg din rejsekonsulent for nærmere detaljer.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som en privat rejse med egen guide/chauffør. Dog må det forventes, at man er en del af en gruppe eksempelvis på raftingturen i Kithulgala, vandreturen i Habarana samt safarituren i Wilpathu.

JUNI - SEPTEMBER

Pakkeliste

 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Evt. guidebog
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Colombo t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Engelsktalende chauffør/guide undervejs på rejsen fra ankomst I Sri Lanka ind til strandopholdet i Kalpitiya.
 • Transfer fra Kalpitiya til lufthavnen ved afrejse
 • Togbillet fra Hatton til Kandy
 • Hiking tur ved Knuckels Range inkl. frokost med engelsktalende guide
 • Éntre og tur ved Dambulla Rock Temple med engelsktalende guide
 • Guidet cykeltur ink. cykelleje mellem Dambulla og Sigiriya
 • Éntre og tur på Sigiriya Lion Rock med engelsktalende guide
 • Lokal middag oplevelse ved Habarana
 • Éntre og tur ved Anuradhapura med engelsktalende guide
 • Entré og jeepsafaritur ved Wilpathu Nationalpark med engelsktalende guide
 • Transfer med jeep og båd fra Wilpathu til Kalptitiya
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Sri Lanka er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top