6 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 18.295,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Turen går med ekspeditionsskibet M/S Nordstjernen, som på denne rejse vil krydse 80° Nord og tage dig med på land for at udforske den arktiske vildmark. Både ombord på skibet, og på de forskellige landgange, vil du blive guidet af et professionelt, engelsktalende ekspeditionsteam - et internationalt, håndplukket hold af højtuddannede eksperter. Der vil tilmed under togtet være dybdegående, videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur.
På de guidede landgange, vil du få en masse spændende og inspirerende historier om Svalbards historie og kultur. Derudover kan du nyde den fantastiske natur og det mangfoldige dyreliv, som blandt andet tæller isbjørne, hvalrosser, sæler, fugle og hvaler
Det er muligt at tilkøbe f.eks. kajakture, (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed) på togtet.

Rejsen inkluderer fly til Svalbard fra Danmark, 2 overnatninger i Longyearbyen, byrundtur i og omkring Longyearbyen, 4-dages ekspeditionstogt med M/S Nordstjernen inkl. forelæsninger, landgange og forplejning.

På dette ekspeditionstogt er der fokus på på at opleve den arktiske vildmark. Det betyder, at du skal have tøj med til alle vejr- og temperaturforhold. Jysk Rejsebureau tilbyder en lang række ekspeditionstogter på Svalbard, så tag kontakt til en rejsekonsulent og hør nærmere om dine muligheder.

Ønsker du at bruge længere tid på Svalbard før eller efter ekspeditionstogtet, så kan dette gøres i Longyearbyen, hvor du kan tage på en lang række dagsture (hundeslæde, sejltur til Pyramiden, kajakture, m.m.). Der findes også ekspeditionsruises af længere varighed. Tag kontakt til en rejsekonsulent for at høre mere om muligheder for rejser på Svalbard.

Få information og fakta om Svalbard her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Svalbard her

Bedste rejseperiode

Svalbard har et arktisk klima, men med højere temperaturer og mindre luftfugtighed end andre områder på samme breddegrad. Om sommeren er temperaturen generelt over frysepunktet med en middeltemperatur på over 6 grader i juli-måned. Du skal tilmed være opmærksom på, at der er midnatssol i denne periode.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Svalbard kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark og ankomst til Svalbard
Med fly fra Danmark ankommer du til Longyearbyen, hovedbyen på Spitsbergen, Svalbards største ø. Her bliver du afhentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i byen. Resten af dagen har du på egen hånd til at gå en tur rundt i denne tidligere mineby, hvis sognekirke og Svalbard Museum giver fascinerende indblik i Svalbards historie og kultur. Mangler du udstyr til ekspeditionstogtet, så findes der masser af fede friluftsbutikker i Longyearbyen. Slut dagen af med at spise en god middag på en af byens fantastiske restauranter - skal du have en fantastisk gourmet oplevelse, så book bord på restaurant ”Huset” eller ”Gruvelageret”.
2. dag: Byrundtur i Longyearbyen og den russiske mineby, Barentsburg
Efter morgenmaden og udtjekning, venter der dig en spænende guidet sightseeingtur i Longyearbyen med besøg på Svalbard Museum og Camp Barentz, lidt udenfor byen. Her vil du få et dybere indblik i Svalbards historie, kultur samt dyreliv. Derefter starter eventyret på M/S Nordstjernen. Skbet sejler sydpå til den russiske bosættelse, Barentsburg, som stadig er russisk territorie. Her driver russerne stadig en smule minedrift den dag i dag. I byen kan du opleve en russisk tidslomme med en eksotiske samling af gamle russiske artefakter og arkitektur, samt opsuge den ægte russiske stemning på den lokale bar. (M,F,A)
3. dag: Magdalenefjorden, Moffen og 80° Nord
I dag ankommer skibet til Nordvest-Spitsbergen National Park; et fantastisk smukt område, præget af klippeøer, fjorde og gletsjere. I Magdalenefjorden oplever du en hvalfangststation fra det 16. århundrede. Skibet ankommer om morgenen, og der vil hen over dagen være landgange med Zodiacs til den vidunderlige arktiske vildmark. I den smukke fjord, kan du være heldig at spotte isbjørne, vågehvaler og remmesæler. Hvis forholdene er til det, så krydses 80 ° Nord ved øen Moffen, som huser en hvalroskoloni. (M,F,A)
4. dag: Krossfjord, Kongsfjord og Ny-Ålesund
Dagen i dag bruges på at udforske Krossfjord på landgange i Zodiacs. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine bjergtoppe med dramatiske gletsjere. Du kan være heldig at se, når gletsjeren kælver i havet. Inderst i fjorden, kan du se den majestætiske Kongsbreen. Senere anløber skibet til Ny-Ålesund, der ligger på 78 º 55 ' Nord, og er et af verdens nordligste helårssamfund. I Ny-Ålesund er der flere internationale forskningsstationer, og den berømte ankermast, som hjalp luftskibet ”N1 Norge”, med Roald Amundsen i spidsen, på den første flyvning over Nordpolen til Alaska i 1926. (M,F,A)
5. dag: På eventyr i Isfjorden og tilbage til Longyearbyen
Isfjorden er Svalbards mest imponerende fjordsystem. Her sejles til et område i fjorden, hvor tusindvis af havfugle har deres ynglepladser, og hvor du kan nyde udsigten over de smukke dale. Ved ankomst til Longyearbyen tager du afsked med besætningen, og køres til dit hotel i byen. Der er tid til at udforske byen lidt mere på egen hånd, eller slappe af på hotellet, inden du om aftenen kan nyde en afskedsmiddag på hotellet. (M,F,A)
6. dag: Afrejse fra Svalbard og ankomst til Danmark
Ethvert eventyr, uanset hvor storslået, har en ende. Fuld af minder om fantastiske oplevelser, køres du i lufthavnen i Longyearbyen og påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. (M)

Overnatninger

2 overnatninger på Coal Miners' Cabins i Longyearbyen
3 overnatninger på ekspeditionsskibet M/S Nordstjernen i egen kahyt med delt toilet og bad (nedre dæk)

Det er muligt at opgradere hotellet i Longyearbyen og kahytten på M/S Nordstjernen

M/S Nordstjernen er opkaldt efter Nordstjernen (Stella Polaris), der er berømt for at have hjulpet søfarende helt tilbage fra vikingetiden med at navigere mod nord.
Skibet blev bygget til kystsejlads-flåden i 1956 og grundigt moderniseret i 2000 til arktisk sejlads. Nu tager hun opdagelsesrejsende med på eventyr i farvandene omkring Spitsbergen/Svalbard. Trods moderniseringen har hun bevaret det gamle atlantiske skibs aura. Det klassiske træinteriør kombineret med moderne bekvemmeligheder, skaber sin helt egen hyggelige atmosfære. Den omfattende brug af ny messing og træ, har ført hende tilbage til sin tidligere pragt, og hun har endnu alle sine originale kunstværker ombord. Ude på dækket kommer man ekstra tæt på den uberørte natur. Megen dæksplads er overdækket, så man kan nyde at være udenfor, selv i hårdt vejr.
M/S Nordstjernen, der har plads til 149 passagerer, har en spisestue og bar, en café, en panorama-lounge og et bibliotek. Der er hyggelige indvendige og udvendige kahytter, hvoraf størstedelen har over- og underkøjer. Værelser og dæk har overflader af smukt, gammelt træ.

Bemærkninger

Grundet EU's sanktioner mod Rusland er det pt. ikke muligt at besøge Pyramiden og/eller Barrentsburg. Der vil være alternative ture og udflugter som du vil kunne tage på i stedet for - kontakt en rejsekonsulent for mere information.

Vejr-og isforholdene har stor indflydelse på sejlplanen og de mange aktiviteter, som er inkluderet på ekspeditionstogtet. Programmet afhænger af mange faktorer, og det vil altid være ekspeditionslederen og kaptajnen, der lægger den endelige rute og afgør, hvilke landingssteder og aktiviteter, der vælges på Svalbard. Det betyder, at vi aldrig kan garantere et fast program for togtet, men til gengæld vil hver en rejse til Svalbard være unik, og der er heldigvis så mange fantastiske steder, at der altid er et godt alternativ.

Vandrestøvler og snesko
Du skal selv medbringe vandrestøvler til turen, som gerne skal være vandtætte - gerne med Gore-Tex.

Jakker
En varm og vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser, eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude samtidig med at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på ombord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylensokker, vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker, da det er uundgåeligt at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer fra maj til september. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer. Ønsker du at rejse på andre tidspunkter af året, så tag kontakt til en rejsekonsulent, der vil kunne fortælle om de forskellige muligheder for rejser på Svalbard.

Gruppestørrelse

Rejsen med fly til og fra Svalbard er på egen hånd, samt den tid du har i Longyearbyen. På byrundturen og på M/S Nordstjernen, vil du være sammen med international gruppe af rejsende.

Maj - september

Pakkeliste

 • Vandrestøvler
 • Kontanter
 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solcreme
 • Vandflaske
 • Bøger
 • Søsygetabletter

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Longyearbyen t/r (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 2 overnatninger på Coal Miners' Cabins i Longyearbyen
 • 3 timers udflugt i Longyearbyen inklusive museumsbesøg og Camp Barentz
 • 4 dages ekspeditionstogt med M/S Nordstjernen i egen kahyt på nedre dæk
 • Sejlture og landgange i Zodiac på ekspeditionstogtet
 • Foredrag og undervisningsprogrammer på skibet
 • Engelsktalende guider på hele ekspeditionstogtet
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top