KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
6 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.995,-
FRA 6.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Giv familien en autentisk, aktiv og lærerig arktisk oplevelsesrejse til Svalbard. Flyrejsen er kort, men eventyret er enormt, og vil give alle i familien minder for livet. Med Longyearbyen som base, tager I på dagsture ud i den arktiske natur. Her vil I trekke langs gletsjere til gamle jagthytter, opleve livet i den russiske mineby Barentsburg, finde mange tusinde år gamle plante- og dyrefossiler, og selvfølgelig komme på hundeslæde i den arktiske natur. Longyearbyen er nem og overskuelig at gå rundt i og byder på et par spændende og lærerige museer samt gode cafeer og restauranter. Der vil tilmed være mulighed for at spotte vilde dyr som polarræve, arktiske fugle, rensdyr, sæler, og, hvis I er heldige hvaler, hvalrosser og måske isbjørne. Sikkerheden er i top på denne rejse, da der på alle dagsture er erfarne guider med rifler. Er I i tvivl om hvorvidt Svalbard er en sommerferiedestination for jeres familie, så tag kontakt til en af vores rejsekonsulenter, som vil kunne svare på spørgsmål om familierejser på Svalbard.

Rejsen inkluderer fly til Svalbard fra Danmark, 5 overnatninger i Longyearbyen samt 4 fantastiske dagsture (trekkingtur langs Foxfonna-gletsjeren, fossiljagt, sejltur til Barentsburg og hundeslædetur på hjul).
Det er muligt at forlænge jeres ophold på Svalbard, hvis I ønsker flere dage til f.eks. at tage på minetur, sejltur til Pyramiden, byrundtur i Longyearbyen, vildmarksaften ved Camp Barentz og masser af vandreture.

På denne rejse er der fokus på at opleve den arktiske vildmark. Det betyder, at I skal have tøj med til alle vejr- og temperaturforhold, også i sommermånederne. Derfor er det vigtigt, at I læser hele rejseforslaget igennem og tager snak med en af Jysk Rejsebureaus rejsekonsulenter omkring udstyr og påklædning til rejsen.

Få information og fakta om Svalbard her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Svalbard her

Bedste rejseperiode

Svalbard har et arktisk klima, men med højere temperaturer og mindre luftfugtighed end andre områder på samme breddegrad. Om sommeren er temperaturen generelt over frysepunktet med en middeltemperatur fra 0 til 6 grader. Der kommer begrænsede mængder nedbør i denne periode og der er ca. 7-9 solskinstimer om dagen fra maj til juli og mellem 3-5 solskinstimer i august og september. I skal være opmærksomme på, at der er midnatssol i denne periode.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Svalbard kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark og ankomst til Svalbard
Med fly fra Danmark ankommer I til Longyearbyen, hovedbyen på Spitsbergen, som er Svalbards største ø. Her bliver I afhentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i byen. Resten af dagen har I på egen hånd til at gå en tur rundt i denne tidligere mineby, hvis sognekirke og Svalbard Museum giver fascinerende indblik i Svalbards historie og kultur. Mangler I friluftudstyr til dagsturene, så findes der masser af fede friluftsbutikker i Longyearbyen. Slut dagen af med at spise en god middag på en af byens fantastiske restauranter, hvor der er noget for enhver smag.
2. dag: Trekkingtur i den arktiske vildmark
I dag skal I på en vandretur, som helt sikkert vil tage pusten fra jer. I vil på turen opleve storslået natur og en smuk udsigt over Adventdalen og Isfjorden. Selve vandreturen er 10-11 kilometer lang og vil tage ca. 7 timer. Der er derfor god tid til at nyde den smukke natur undervejs i et tempo, der passer til alle i familien. I begynder turen med en køretur op til Mine 7, som er den eneste aktive mine tilbage i Longyearbyen. Her har I mulighed for at nyde den spektakulære udsigt udover Longyearbyen, inden I begynder jeres vandretur. Turen går nu til fods langs den 5 km² store Foxfonna-gletsjer, opkaldt efter polarræven. I vil gøre stop i Foxdalen ved en gammel jagthytte, som er det perfekte sted til en let frokost og lidt varmt at drikke. Efter frokosten sætter I kursen mod den smukke Adventdalen og Camp Barents sommer kennel. Her vil vandreturen slutte, og I vil blive transporteret tilbage til Longyearbyen. Turen kræver, at alle i familien er i almindelig fysisk form. Terrænet, I kommer igennem, er til tider ujævnt, og I vil undervejs skulle krydse mindre vandløb. Turen vil derfor ikke kunne anbefales, hvis én i familien er dårlig gående. I vil på turen skulle medbringe vandrestøvler, vind- og vandtæt tøj samt hue og vanter. I vil vandre sammen med en erfaren bjergguide, som vil være bevæbnet og derfor kunne beskytte jer, hvis I skulle møde en isbjørn. (M,F)
3. dag: Sejltur til den russiske mineby, Barentsburg
I dag skal I sejle rundt i de arktiske farvande på MS Bard, en miljøvenlig, hybriddrevet katamaran. MS Bard er udstyret med moderne design og innovative teknologiske løsninger, såsom undervandsmikrofoner og undervandsdroner, hvilket skaber en unik platform til at udforske havet, naturen og dyrelivet under, såvel som over vandet. Fra Longyearbyen sejler skibet til Barentsburg, som med sine 450 indbyggere er Svalbards næststørste bosættelse. Byen drives og ejes af det russiske mineselskab, Trust Arcticugol, og har blandt andet sin egen skole, børnehave, hospital og hotel. På turen vil I opleve Svalbards uberørte vildmark og fjorde samt russisk kultur. En lokal russer vil møde jer i Barentsburg og give jer en rundvisning i byen, og fortælle alt om, hvordan livet for de lokale leves i den lille russiske bastion. Efter en spændende rundtur i byen, går turen tilbage til Longyearbyen. På sejlturen vil I kunne spotte havdyr som sæler, arktiske fugle, og, hvis I er heldige, hvaler – så husk en kikkert til turen. Betingelserne på Svalbard ændrer sig meget hele året rundt, og en tur til Barentsburg under midnatssolen i maj vil være anderledes, end når polarnatten nærmer sig i oktober. Uanset årstid kan du forvente unikke oplevelser i smuk Svalbard-natur. (M)
4. dag: Hundeslædetur på hjul
Besøger I Svalbard over sommeren, skal I selvfølgelig ikke snydes for en fantastisk oplevelse med hundeslæde. På denne dagstur har vi lavet en ordinær slædetur om til en slædetur på hjul for hele familien. I vil blive hentet på jeres hotel og kørt ca. 10 km udenfor byen til hundegården. Her ligger slædehundene spændt og venter, og er klar til at tage jer med ud i naturen. Omklædning vil ske på hundegården, hvor I vil få udleveret en dragt, et par støvler og vanter til jer hver. Der vil være små vogne med plads til 3 personer, hvor I alle vil have mulighed for at skiftes til at styre. Efter I har hilst på hundene og fået dem i deres seler, er det tid til at begynde turen på hundeslæde. Undervejs vil I opleve den fantastiske natur og kontrasten mellem de smukke farver på planterne i Adventdalen, fjeldene og himlen. Sammen med den klare, arktiske luft giver det en kombination, som virkelig er en fryd for øjet. Hvis I er heldige, vil I spotte rensdyr og forskellige sjældne fuglearter. Der vil undervejs være små pauser, da hundene har brug for vand. Her vil I have mulighed for at tage billeder af den skønne natur. Turen slutter tilbage i hundegården. Her vil der blive serveret kaffe og småkager, og I vil have mulighed for at hilse på de nyeste hvalpekuld, inden I køres tilbage til Longyearbyen. (M)
5. dag: På jagt efter plante- og dyrefossiler
Har I lyst til at se storslåede gletsjere og gå på jagt efter 60 millioner år gamle plante- og dyrefossiler, så tag familien med på skattejagt. Øverst i Longyeardalen ligger de to gletsjere, Larsbreen og Longyearbreen. Sten og grus har igennem mange tusinder af år flyttet sig og samlet sig til én stor moræne. Det vil være her I finder fossiler, som kan være op til 60 millioner år gamle. I vil blive hentet på jeres hotel, og kørt op til den lille by, Nybyen. Noget af vejen vil ikke være mulig at køre på, og derfor vil I skulle gå det sidste stykke til fods. Nu begynder turen ud i det smukke landskab. I vil blive ledsaget af jeres guide, som medbringer sin riffel og polarhund for isbjørnebeskyttelse. Isbjørne er ikke noget, I normalt vil se på jeres fossiltur, men skulle det ske, er polarhunden trænet til at varsle og jage isbjørnen væk. Inden turen vil I alle få udleveret en hammer og sikkerhedsbriller, så I har rig mulighed for at finde fossiler undervejs. Er I heldige at finde fossiler, må I meget gerne beholde og tage dem med tilbage til Danmark. I vil holde en pause på turen hvor jeres guide har medbragt kiks og lidt varmt at drikke. Efter et par timers fossiljagt køres I tilbage til Longyearbyen, hvor turen slutter. (M)
6. dag: Afrejse fra Svalbard og ankomst til Danmark
Ethvert eventyr, uanset hvor storslået, har en ende. Fuld af minder om fantastiske oplevelser, køres I i lufthavnen i Longyearbyen og påbegynder jeres hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. Det er muligt at forlænge jeres ophold på Svalbard, hvis I ønsker flere dage til f.eks. at tage på minetur, sejltur til Pyramiden, byrundtur i Longyearbyen, vildmarksaften ved Camp Barentz og masser af vandreture. (M)

Overnatninger

5 overnatninger på Radisson Blu Polar Hotel i Longyearbyen i et familieværelse

Det er muligt at opgradere hotellet i Longyearbyen til f.eks. Funken Lodge.

Bemærkninger

Grundet EU's sanktioner mod Rusland er det pt. ikke muligt at besøge Pyramiden og/eller Barrentsburg. Der vil være alternative ture og udflugter som du vil kunne tage på i stedet for - kontakt en rejsekonsulent for mere information.

Børn kan som udgangspunkt fint deltage på denne familierejse, men da det er meget individuelt hvad børn kan klare, så anbefaler vi at I tager en snak med jeres rejsekonsulent, om hvorvidt netop denne tur er velegnet til jeres barns temperament og fysiske formåen. Den generelle anbefaling for minimusalder på denne familierejse er fra 6 år, men rejsen kan rettes til, så mindre børn også kan deltage.

Vandrestøvler
I skal selv medbringe vandrestøvler til turen, som gerne skal være vandtætte - gerne med Gore-Tex.

Jakker
En varm vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår, at I medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring varme (uldne) huer til at beskytte jeres ører samt halstørklæder eller halskraver til at beskytte jeres ansigter.

Bukser
Vandtætte bukser, eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå jeres almindelige tøj og holder jer tørre og varme. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude, samtidig med, at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylensokker, vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes stort set hver dag i perioden fra maj til september. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer. Ønsker I at rejse på andre tidspunkter af året, så tag kontakt til en rejsekonsulent, der vil kunne fortælle om de forskellige muligheder for rejser på Svalbard.

Gruppestørrelse

Rejsen med fly til og fra Svalbard er på egen hånd, samt den tid I har i Longyearbyen. På dagsturene vil I rejse i en mindre gruppe med andre rejsende.

juli-september

Pakkeliste

 • Vandrestøvler
 • Kontanter
 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solcreme
 • Vandflaske
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Longyearbyen t/r (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 5 overnatninger på Radisson Blu Polar Hotel i Longyearbyen
 • Trekkingtur langs Foxfonna-gletsjeren med engelsktalende guide
 • Fossiljagt med engelsktalende guide
 • Sejltur til Barentsburg med engelsktalende guide
 • Hundeslædetur på hjul med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top