3 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 6.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Du flyver til Svalbards hovedby, Longyearbyen, som danner base for denne arktiske eventyrrejse de næste tre dage. Longyearbyen ligger cirka 1.350 km syd for Nordpolen og i perioden fra november til februar, vil du her opleve polarnatten med 24 timers mørke, som kun oplyses af månen, stjernerne og ikke mindst nordlyset! Du bor centralt i Longyearbyen og kan nemt udforske byens restauranter, museer og seværdigheder til fods. På andendagen skal du på hundeslædetur i den arktiske vildmark. Til lyden af slædehundene kan du fra slæden nyde det glitrende snelandskab og nordlyset danse henover himlen - en helt unik oplevelse! Nyd den sidste aften i Longyearbyen med en fantastisk gourmetoplevelse på ”Huset” eller ”Gruvelageret”. Dagen efter går turen med fly tilbage til Danmark.

Det er muligt at forlænge dit ophold på Svalbard, hvis du ønsker flere dage til f.eks. at tage på minetur, byrundtur og ølsmagning i Longyearbyen, trekking i Blomsterdalen, nordlysture med snescooter eller snowcat, cykeltur i Adventdalen, trekkingtur med snesko til isgrotter eller opleve en vildmarksaften ved Camp Barentz.

På denne rejse kommer du ud i den arktiske vildmark. Det betyder, at du skal have tøj med til alle vejr- og temperaturforhold. Derfor er det vigtigt, at du læser hele rejseforslaget igennem og tager snak med en af Jysk Rejsebureaus rejsekonsulenter omkring udstyr og påklædning til rejsen.

Få information og fakta om Svalbard her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Svalbard her

Bedste rejseperiode

Fra november til februar kan du opleve polarnætterne på Svalbard. De 24 timers mørke betyder optimale forhold for at se nordlyset danse henover det sneklædte landskab. Temperaturen kan komme ned på minus 30 grader i denne periode.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Svalbard kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark og ankomst til Svalbard
Med fly fra Danmark ankommer du til Longyearbyen, hovedbyen på Spitsbergen, som er Svalbards største ø. Her bliver du afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i byen. Resten af dagen har du på egen hånd til at gå en tur rundt i denne tidligere mineby, hvis sognekirke og Svalbard Museum giver fascinerende indblik i Svalbards historie og kultur. Mangler du friluftudstyr til dagsturene på snescooter og hundeslæde, så findes der masser af fede friluftsbutikker i Longyearbyen. Slut dagen af med at spise en god middag på en af byens fantastiske restauranter - skal du have en ægte gourmetoplevelse, så book bord på restaurant ”Huset” eller ”Gruvelageret”.
2. dag: På jagt efter nordlys med hundeslæde
I dag venter dig der et fantastisk eventyr på hundeslæde. Du bliver afhentet på dit hotel og kørt til hundegården ude i Bolterdalen, hvor hundene venter spændt på at komme en tur ud i den arktiske vildmark. Du kan låne en termodragt, støvler og vanter til turen, så du ikke bliver kold. Med din guide gøres slæder og hunde klar. Det kan for mange virke kaotisk at komme afsted, da hundene ikke kan vente, og derfor gøer og hyler, men når først de kommer afsted, falder de til ro, og du vil kun høre lyden fra slæden, der glider igennem sneen i det fantastiske arktiske landskab. Ude i polarnatten slukkes pandelamperne og det snedækkede landskab oplyses fra det reflekterende månelys, stjerner og, hvis du er heldig, nordlyset! Det er utroligt så meget man faktisk kan se af landskabet, når man bevæger sig væk fra civilisationens lys. Efter en fantastisk tur på hundeslæde slutter turen tilbage ved hundegården, hvor der vil være varme drikke og lidt snacks, inden du køres tilbage til Longyearbyen. (M)
3. dag: Afrejse fra Svalbard og ankomst til Danmark
Ethvert eventyr, uanset hvor storslået, har en ende. Fuld af minder om fantastiske oplevelser, køres du i lufthavnen i Longyearbyen og påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. Det er muligt at forlænge dit ophold på Svalbard, hvis du ønsker flere dage til f.eks. at tage på minetur, byrundtur og ølsmagning i Longyearbyen, trekking i Blomsterdalen, nordlysture med snescooter eller snowcat, cykeltur i Adventdalen, trekkingtur med snesko til isgrotter eller opleve en vildmarksaften ved Camp Barentz. (M)

Overnatninger

2 overnatninger på Coal Miners’ Cabins i Longyearbyen

Det er muligt at opgradere hotellet i Longyearbyen til f.eks. Radisson Polar Hotel eller Funken Lodge.

Bemærkninger

Vejr- og kørselsforhold er en af de store x-faktorer på Svalbard, og guiden på hundeslædeturen forbeholder sig altid retten til at ændre programmet, alt efter hvad der er det sikreste for dig og gruppen.

Vandrestøvler
Du skal selv medbringe vandrestøvler til turen, som gerne skal være vandtætte - gerne med Gore-Tex.

Jakker
En varm vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser, eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude, samtidig med, at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylensokker, vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes stort set hver dag i perioden fra november til januar. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer. Ønsker du at rejse på andre tidspunkter af året, så tag kontakt til en rejsekonsulent, der vil kunne fortælle om de forskellige muligheder for rejser på Svalbard.

Gruppestørrelse

Rejsen med fly til og fra Svalbard er på egen hånd, ligesom den tid du har i Longyearbyen. På hundeslædeturen vil du rejse i en mindre gruppe med andre rejsende.

November - januar

Pakkeliste

 • Vandrestøvler
 • Pandelampe
 • Kontanter
 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Vandflaske
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Longyearbyen t/r (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 2 overnatninger på Coal Miners’ Cabins i Longyearbyen
 • 4 timers nordlyssafari på hundeslædetur med engelsktalende guide og alt udstyr
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top