6 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 13.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Mange forbinder Svalbard med nordlys og polarvinter, men det er meget mere end det! Sommermånederne er perfekte for rejseeventyr på Svalbard. Når isen i fjordene smelter og dyrene kommer frem fra deres vinterhi, åbner der sig masser af muligheder for at tage på opdagelse i den arktiske vildmark. Hos Jysk Rejsebureau elsker vi sommeren på Svalbard, og vi har derfor specifikt udviklet dette rejseforslag, så du kan opleve det bedste af, hvad Svalbard har at tilbyde. Du har Longyearbyen som base og har en dagstur med lokalguide inkluderet hver dag. Du kommer på trekkingtur langs gletsjere, på tur til den russiske spøgelsesby Pyramiden og kommer til at lære om Svalbards fangerhistorie. Du kommer også på tur i åben speedbåd langs enorme gletsjere, og forhåbentlig spotter du masser af arktiske dyr såsom hvalrosser, sæler og måske hvaler eller isbjørne. Når du først har været på Svalbard, vil du bare tilbage igen, sådan har vi det i hvert fald her hos Jysk Rejsebureau!

Rejsen inkluderer fly til Svalbard fra Danmark, 5 overnatninger i Longyearbyen samt 4 fantastiske dagsture (trekkingtur langs Foxfonna-gletsjeren, hvalros safari, sejltur til Pyramiden og speedbåd til Von Postbreen-gletsjeren).
Det er muligt at forlænge dit ophold på Svalbard, hvis du ønsker flere dage til f.eks. at tage på minetur, sejltur til Barentsburg, byrundtur i Longyearbyen, hundeslædetur på hjul, havkajak-ture i Adventfjorden, fossiltur, vildmarksaften ved Camp Barentz og masser af vandreture.

På denne rejse er der fokus på at opleve den arktiske vildmark. Det betyder, at du skal have tøj med til alle vejr- og temperaturforhold, også i sommermånederne. Derfor er det vigtigt, at du læser hele rejseforslaget igennem og tager snak med en af Jysk Rejsebureaus rejsekonsulenter omkring udstyr og påklædning til rejsen.

Få information og fakta om Svalbard her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Svalbard her

Bedste rejseperiode

Svalbard har et arktisk klima, men med højere temperaturer og mindre luftfugtighed end andre områder på samme breddegrad. Om sommeren er temperaturen generelt over frysepunktet med en middeltemperatur fra 0 til 6 grader. Der er begrænset nedbør i denne periode og dagene tæller 7-9 solskinstimer fra maj til juli og mellem 3-5 solskinstimer i august og september. Du skal tilmed være opmærksom på, at der er midnatssol i denne periode.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Svalbard kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark og ankomst til Svalbard
Med fly fra Danmark ankommer du til Longyearbyen, hovedbyen på Spitsbergen, som er Svalbards største ø. Her bliver du afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i byen. Resten af dagen har du på egen hånd til at gå en tur rundt i denne tidligere mineby, hvis sognekirke og Svalbard Museum giver fascinerende indblik i Svalbards historie og kultur. Mangler du friluftudstyr til dagsturene, så findes der masser af fede friluftsbutikker i Longyearbyen. Slut dagen af med at spise en god middag på en af byens fantastiske restauranter - skal du have en ægte gourmetoplevelse, så book bord på restaurant ”Huset” eller ”Gruvelageret”.
2. dag: Trekkingtur i den arktiske vildmark
I dag skal du på vandretur med storslåede udsigter over Adventdalen og Isfjorden, som helt sikkert vil tage pusten fra dig. Du starter denne tur med at blive kørt op til Mine 7, som er den eneste aktive mine, der er tilbage i Longyearbyen. Inden du starter vandreturen, kan du nyde den helt spektakulære udsigt fra Mine 7 over Longyearbyen. Herefter går turen til fods langs Foxfonna-gletsjeren mod Foxdalen. Den 5 km² store gletsjer er opkaldt efter polarræven. I Foxdalen gøres der stop ved en gammel jagthytte, som er det perfekte sted til en let frokost. Efter frokosten og noget varmt at drikke, sætter du kursen mod den smukke Adventdalen og Camp Barentzs' sommerkennel, hvor vandreturen slutter. Herfra er der transport tilbage til Longyearbyen. Denne vandretur er 10-11 kilometer og turen tager cirka syv timer, så der er god tid til at nyde den fantastiske natur. Dette trek har en sværhedsgrad på mediumniveau, og er ikke velegnet til personer, der er dårlig gående. Terrænet er ujævnt, og der krydses flere mindre vandløb. Du skal medbringe vandrestøvler, vind- og vandtæt tøj samt hat og vanter. På hele turen går du sammen med en erfaren bjergguide, som er bevæbnet for at beskytte mod isbjørne. (M,F)
3. dag: Hvalrossafari
Der venter dig en uforglemmelig bådtur til en hvalroskoloni i Borebukta. Før du går ombord på skibet i Longyearbyen, får alle en sikkerhedsbriefing samt udlevering af det nødvendige sikkerhedsudstyr, hvorefter kaptajnen sejler dig ud i Isfjorden. På sejlturen kan du være heldig at spotte hvaler, forskellige arktiske fugle og nyde udsigten over de enorme arktiske landskaber med gletsjere og bjerge. Efter en smuk sejltur ankommer du til Borebukta, hvor der er god tid til at spotte og iagttage hvalrosserne. Hvalrosser er måske de mest fascinerende dyr i Arktis, og de er meget nysgerrige, så hvis heldet er med dig, så kan du nyde dem helt tæt på. Det er dog vilde dyr, så der er ingen garanti for, at du ser dem på hver tur. Efter din hvalrossafari sættes kursen mod en af områdets gletsjere. Herefter går du på land for at nyde en frokost, inden turen går tilbage til Longyearbyen. (M,F)
4. dag: Sejltur til spøgelsesbyen Pyramiden og Nordenskïold-gletsjeren
I dag skal du sejle rundt i de arktiske farvande på MS Bard, en miljøvenlig, hybriddrevet katamaran. MS Bard er udstyret med moderne design og innovative teknologiske løsninger, såsom undervandsmikrofoner og undervandsdroner, hvilket skaber en unik platform til at udforske havet, naturen og dyrelivet under såvel som over vandet. Fra Longyearbyen sejler skibet via Nordenskïold-gletsjeren til den russiske spøgelsesby Pyramiden. Når du besøger Pyramiden, er det som at træde tilbage i tiden og vende tilbage til Sovjetunionen. I 1980'erne boede der over 1000 mennesker i byen, og det blev betragtet som et vellykket kommunistisk samfund med skole, børnehave, svømmehal, sportsbaner og kulminedrift. I 1998 lukkede det russiske mineselskab ”Trust Arktikugol" kulminen, og byen blev forladt på meget kort tid. Kaffekopper er efterladt på bordene, bøger ligger i klasselokalet, og noder ligger klar på klaveret og venter på, at nogen spiller. I disse dage arbejder og bor kun en håndfuld mennesker i byen, og for besøgende er det en meget speciel oplevelse, at få en guidet tur rundt i de forladte bygninger. Efter en spændende rundtur går turen tilbage til Longyearbyen ombord på MS Bard. Betingelserne på Svalbard ændrer sig meget hele året rundt, og en tur til Pyramiden under midnatssolen i maj vil være anderledes, end når polarnatten nærmer sig i oktober. Uanset årstid kan du forvente unikke oplevelser i smuk Svalbard-natur. Tidligt på sæsonen kan Bille-fjorden stadig være isdækket, og landing i Pyramiden er da ikke mulig. Båden følger derfor i stedet - lydløst - iskanten, hvor der er rig mulighed for at se dyrelivet. (M)
5. dag: Med speedbåd til Von Postbreen-gletsjeren
Der venter dig en fantastisk sejltur i åben speedbåd ud i vildnisset i sporene på legendariske Hilmar Nøis. Her vil du opleve, at afstanden mellem civilisation og vildnisset er kort på Svalbard, især med speedbåd. Bare det at sejle gennem fjordene i en åben båd er en oplevelse i sig selv, men denne tur giver også et indblik i Svalbards fangerhistorie, da ruten fører dig forbi Hilmar Nøis hytte, som han kaldte Villa Fredheim. Hilmar Nøis var en legendarisk fanger, der jagede ved hjælp af fælder, og som tilbragte 38 vintre på Svalbard. Han var kendt som kongen af Sassen, og mens han planlagde at blive fisker, var han så søsyg, at han valgte at blive jæger i stedet. Mange af jægerkabinerne på Svalbard var af den enklere slags, men Villa Fredheim var en undtagelse. Med en flagstang, potteplanter og gardiner, er denne ”villa” i to etager et palads sammenlignet med andre hytter. På trods af den luksuriøse standard i hans bolig, er det svært at ikke føle respekt for Nøis og hans familie, der boede her i vildnisset år efter år. Området omkring Von Postbreen byder på gode muligheder for at spotte ringsæler, da de yngler her. Derudover er chancen for at se en isbjørn bedre her end i Longyearbyen. Fuglelivet er også rigt i dette område, og du har gode muligheder for at spotte dem, når du kort stopper ved fugleklippen ved Diabas. ”Jeg vil altid huske friheden i de brede sletter”, skrev Hilmar Nøis i sin dagbog. Med udsigt mod Von Post og Tuna gletsjerne fra hans køkkenbord, er det måske ikke underligt at høre, at Nøis aldrig glemte landskabet på Svalbard. Von Post er en 15 km lang og 100 km² stor gletsjer, der ligger i den sydlige ende af Tempelfjord, og hvis du inkluderer dens gletsjertunger, kan du næsten fordoble arealet af gletsjeren. Tunabreen, den mindste af de to gletsjere, er en fjordgletsjer, der styrter lige ind i fjorden som en massiv mur, der møder havet. Ekspeditionsfrokosten nydes på båden lige under Tempelfjellet inden turen går tilbage til Longyearbyen. (M,F)
6. dag: Afrejse fra Svalbard og ankomst til Danmark
Ethvert eventyr, uanset hvor storslået, har en ende. Fuld af minder om fantastiske oplevelser, køres du i lufthavnen i Longyearbyen og påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. Det er muligt at forlænge dit ophold på Svalbard, hvis du ønsker flere dage til f.eks. at tage på minetur, sejltur til Barentsburg, byrundtur i Longyearbyen, hundeslædetur på hjul, havkajak-ture i Adventfjorden, fossiltur, vildmarksaften ved Camp Barentz og masser af vandreture. (M)

Overnatninger

5 overnatninger på Coal Miners Cabins i Longyearbyen

Det er muligt at opgradere hotellet i Longyearbyen til f.eks. Radisson Polar Hotel eller Funken Lodge.

Bemærkninger

Grundet EU's sanktioner mod Rusland er det pt. ikke muligt at besøge Pyramiden og/eller Barrentsburg. Der vil være alternative ture og udflugter som du vil kunne tage på i stedet for - kontakt en rejsekonsulent for mere information.

Vejrforhold er en af de store x-faktorer på Svalbard, og guiderne på dine dagsture forbeholder sig retten til at ændre rute og program, alt efter hvad der er det sikreste for dig og gruppen.

Vandrestøvler
Du skal selv medbringe vandrestøvler til turen, som gerne skal være vandtætte - gerne med Gore-Tex.

Jakker
En varm vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser, eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude, samtidig med, at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylensokker, vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes stort set hver dag i perioden fra maj til september. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer. Ønsker du at rejse på andre tidspunkter af året, så tag kontakt til en rejsekonsulent, der vil kunne fortælle om de forskellige muligheder for rejser på Svalbard.

Gruppestørrelse

Rejsen med fly til og fra Svalbard er på egen hånd, samt den tid du har i Longyearbyen. På dagsturene vil du rejse i en mindre gruppe med andre rejsende.

Maj-september

Pakkeliste

 • Vandrestøvler
 • Kontanter
 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solcreme
 • Vandflaske
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Longyearbyen t/r (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 5 overnatninger på Coal Miners Cabin i Longyearbyen
 • Trekkingtur langs Foxfonna-gletsjeren med engelsktalende guide
 • Hvalrossafari med engelsktalende guide
 • Sejltur til Pyramiden med engelsktalende guide
 • Speedbåd til Von Postbreen-gletsjeren med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top