8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 31.895,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter med fly til Longyearbyen, hvor du påmønstrer skibet M/V Ortelius, og begiver dig ud på et 8-dages Arktisk-adventureeventyr. Skibets besætning består bl.a. af guider med speciale i fotografering, kajak, trekking og wildlife. Du har al mad og alle ture inkluderet på ekspeditionstogtet, der tager dig ud i den arktiske vildmark og tilbage til Longyearbyen igen. Der vil være daglige landgange og aktiviteter, som alle er inkluderet. Du kommer til at opleve Svalbards fantastiske dyreliv, isbjerge, fjorde, fjelde og enorme gletsjere. Du vil bl.a. have mulighed for at tilmelde dig aktiviteter som trekking med snesko, kajaktur samt landgang med fokus på fotografering mens du er på båden. Disse aktiviteter er allesammen inkluderet i prisen - noget du med andre både betaler mange tusinde kroner ekstra for. Der vil under hele ekspeditionen være forelæsninger fra de erfarne guider på skibet om dyrelivet, naturen, vejrforhold og meget mere. Efter en uges tid i den arktiske vildmark sættes kursen tilbage til Longyearbyen, hvorfra du flyver tilbage til Danmark.

Rejsen inkluderer fly til Svalbard fra Danmark og 8-dages ekspeditionstogt med M/V Ortelius inkl. forelæsninger, landgange, kajaktur, fotoundervisning og forplejning.

På dette ekspeditionstogt er der fokus på trekking, med enten vandrestøvler eller snesko på samt sejlture i kajak. Det betyder, at du skal være i god fysisk form og have tøj med til alle vejr- og temperaturforhold. Jysk Rejsebureau tilbyder en lang række ekspeditionstogter på Svalbard, så tag kontakt til en rejsekonsulent og hør nærmere om dine muligheder.

Ønsker du at bruge længere tid på Svalbard før eller efter ekspeditionstogtet, så kan du forlænge dit ophold i Longyearbyen, hvor du kan tage på en lang række dagsture som f.eks. hundeslædetur, sejltur til Pyramiden, m.m.

Få information og fakta om Svalbard her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Svalbard her

Bedste rejseperiode

Svalbard har et arktisk klima, men med højere temperaturer og mindre luftfugtighed end andre områder på samme breddegrad. Om sommeren er temperaturen generelt over frysepunktet med en middeltemperatur på over 6 grader. Du skal være opmærksom på, at der er midnatssol i denne periode.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Svalbard kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Svalbard
Med fly fra Danmark ankommer til Longyearbyen, hovedbyen på Spitsbergen, der er den største ø på Svalbard. Nyd en gåtur rundt i denne tidligere mineby, hvis sognekirke og Svalbard Museum giver fascinerende indblik i Svalbards historie og kultur. Selvom landskabet kan se frossent og goldt ud, er der registreret mere end hundrede plantearter i området. Tidligt om aftenen er der afgang med ekspeditionsskibet M/V Ortelius, som sejler ud af Isfjorden, hvor du kan være heldig at spotte vågehvaler. (A)
2. dag: På eventyr i Kongs- og Krossfjorden
I dag ankommer du til Kongsfjorden, hvor der vil være mulighed for en landgang i fjordens fantastiske natur og hvis vejret tillader det, er der mulighed for forskellige aktiviteter. Om eftermiddagen besøges Ny-Ålesund, som er det nordligste samfund i verden. Der er der flere internationale forskningsstationer, og den berømte ankermast, som hjalp luftskibet ”N1 Norge”, med Roald Amundsen i spidsen ud på den første flyvning over Nordpolen til Alaska i 1926. I Krossfjorden venter der gode trekkingture med udsigter over de kolossale gletsjere og høje bjergtoppe. Dagenes program kan dog variere i dette område alt efter vejrforholdene. Om aftenen sættes kursen igen nordpå langs vestkysten og skibet kaster anker i Krossfjorden. (M],F,A)
3. dag: Adventure og hvalfangerhistorie
Der vil være mulighed for masser af aktiviteter om formiddagen i Krossfjorden. Herefter sejler M/V Ortelius mod Amsterdamoya, hvor du har mulighed for at vandre forbi resterne af en hvalfangststation fra det 17. århundrede. Om eftermiddagen ankommer du til Fair Haven, hvor masser af fuglearter yngler om sommeren. Dette er også et fantastisk område til ture i havkajak. (M],F,A)
4. dag: På opdagelse i Raudfjorden
Dagens bruges på aktiviteter i Raudfjorden, som byder på gletsjere, fuglekolonier, nysgerrige sæler og, hvis du er heldig, isbjørne! (M],F,A)
5. dag: Liefdefjorden og Monaco Glacier
Dagens program afhænger af både vejr- og isforholdene. Hvis alt går efter planen ankommer skibet til Liefdefjorden, hvor du kommer helt tæt på den enorme Monaco Glacier. Isbjergene foran denne gletsjer er et populært jagtområde for isbjørne, så måske du er heldig at spotte den ubestridte konge af Arktis. Her vil der ingen være mulighed for forskellige aktiviteter. Hvis isforholdene forhindrer sejlads, så navigerer skibet en alternativ rute langs vestkysten af Spitsbergen til f.eks. området ved Texas Bar og Hornbækpollen, som byder på gode trekkingture. (M],F,A)
6. dag: På eventyr i det nordlige Spitsbergen
Denne dag er reserveret til aktiviteter i det nordlige Spitsbergen. Dagens destinationer og aktiviteter bestemmes efter vejrforholdene og om der er spottet wilflife i områder tæt på skibet. En ting kan garanteres, der bliver fokus på adventure og outdoor-oplevelser, ligesom på de foregående dage. (M],F,A)
7. dag: Forlandsundet eller St. Johns Fjord
Forlandsundet mellem hovedøen af Spitsbergen og smalle Prins Karls Forland er et både naturskønt, men har også et fascinerende dyreliv, da flere hvalroskolonier holder til her. Hvis tid og vejr tillader det, sejler skibet enten ind i St. Johns Fjord eller sydpå til mundingen af Isfjorden ved Alkhornet. Begge områder huser ynglende fuglekolonier, hvor du vil kunne spotte polarræve, som søger efter nedfaldene æg og fugleunger, som for dem er et godt og nærende måltid. Du vil også kunne spotte rensdyr, der græsser den sparsomme vegetation. Sidst på aftenen eller tidlig nat ankommer skibet tilbage i Longyearbyen. (M],F,A)
8. dag: Afrejse fra Svalbard og ankomst til Danmark
Ethvert eventyr, uanset hvor storslået, har en ende. Fyldt med minder om fantastiske Svalbard, bliver du kørt til lufthavnen i Longyearbyen og påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. (M)

Overnatninger

7 overnatninger på ekspeditionsskibet M/V Ortelius i delt 4-personers kahyt med toilet og bad.

Det er muligt at opgraderer til egen kahyt mod merbetaling

M/V Ortelius blev bygget i 1989 til det russiske videnskabsakademi og opkaldt efter Abraham Ortelius, som udgav det første moderne atlas i år 1570. Der er plads til 108 passagerer i 52 kahytter samt 52 besætningsmedlemmer. Skibet er knap 91m langt og 18m bredt, og er bygget til at navigere i solid havis. Der er bl.a. flere dæk med godt udsyn, en bar og plads til 10 Zodiacs, der sikrer, at man hurtigt kan gøre klar til landgang.

Bemærkninger

Vejr-og isforholdene har stor indflydelse på sejlplanen, og på de mange aktiviteter, som er inkluderet på ekspeditionstogtet. Programmet afhænger af mange faktorer, og det vil altid være ekspeditionslederen og kaptajnen, der lægger den endelige rute og afgør, hvilke landingssteder og aktiviteter, der vælges på Svalbard. Det betyder, at vi aldrig kan garantere et fast program for togtet, men til gengæld vil hver en rejse til Svalbard være unik, og der er heldigvis så mange fantastiske steder, at der altid er et godt alternativ.

Vandrestøvler og snesko
Du skal selv medbringe vandrestøvler til turen, som helst skal være vandtætte - gerne med Gore-Tex. Der er tilmed inkluderet leje af snesko i turen, som du får udleveret på skibet.

Jakker
En varm og vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude, samtidig med, at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på ombord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke- eller polypropylensokker, vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker, da det er uundgåeligt at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer juni og juli. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer. Ønsker du at rejse på andre tidspunkter af året, så tag kontakt til en rejsekonsulent, der vil kunne fortælle om de forskellige ekspeditionstogter på Svalbard.

Gruppestørrelse

Rejsen med fly til og fra Svalbard er på egen hånd. Fra du påmønstrer M/V Ortelius, vil du være sammen med international gruppe af rejsende på op til cirka 100 personer.

juni - juli

Pakkeliste

 • Vandrestøvler
 • Kontanter
 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solcreme
 • Vandflaske
 • Bøger
 • Søsygetabletter

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Longyearbyen t/r (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 8-dages ekspeditionstogt med M/V Ortelius i delt 4-personers kahyt
 • Sejlture og landgange i Zodiac
 • Trekkingture
 • Kajakture
 • Fotoundervisning
 • Foredrag og undervisningsprogrammer på skibet
 • Engelsktalende guider på hele ekspeditionstogtet
 • Leje af snesko
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top