Søg
Søg
Mpala Lodge
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika
Mpala Safari Lodge, Sydafrika

Mpala Safari Lodge

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 10.685,-

Varighed: 6 dage

Et ophold på det udsøgte Mpala Safari Lodge kombinerer eksklusiv overnatning i en dejlig atmosfære med enestående safarieventyr og store naturoplevelser.

Mpala Safari Lodge forener på elegant vis luksuriøse omgivelser med det vilde Afrika. Lodgen ligger ved den verdensberømte Kruger National Park, der er flagskibet blandt Sydafrikas safariområder. Opholdet er med helpension, udsøgt service og er desuden tæt pakket med udflugter. Oplev den lokale Sotho-stammes traditionelle sang og dans, bush walks med kompetente rangers, safari-ture både om dagen og efter mørkets frembrud, to dage i Kruger National Park, besøg i en lokal landsbyskole, m.m. Besøget kan krydres med endnu flere udflugter, som kan tilkøbes. Start f.eks. opholdet med en to dages panorama-tur til Drakensbjergene og slut af med en sightseeingtur i Soweto og besøg Apartheid museet. Mulighederne er mange.

Sæson

Turen kan foretages året rundt.

Der er i området ikke en decideret høj- eller lavsæson, da der ikke er nogen rigtig regntid med konstant fugtighed. Dyrene er derfor mere stationære og vandrer ikke ligesom i f.eks. Østafrika. Fra maj – september er det vinter og meget tørt. I de koldeste måneder juni og juli ligger dagstemperaturen på 20-23 grader med ned til 10 grader om natten. Men ellers ligger temperaturerne om dagen i ”vinteren” mellem 20-30 grader og om natten mellem 12-20 grader.. Sommeren falder fra november – april med temperaturer på op til 40 grader. Der kan falde nogle kraftige byger, hvorefter det klarer op. I denne periode er landskabet mere grønt.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Ankomst Mpala Safari Logde - Lokal stammedans
Du afhentes i lufthavnen, i Hoedspruit eller Phalaborwa ved middagstid. Om eftermiddagen kommer den lokale Sotho-stamme og optræder med traditionel sang og dans. Middag på Mpala. (F, A)

2. dag: Bush walk og Tinshaba safari - Natsafari
På bush walken vandrer man til fods i naturen, ledsaget af Mpalas erfarne og bevæbnede guide. Det er en let og spændende tur, hvor guiden fortæller om de mange ting, man møder undervejs. Du hører om dyrenes levevis, hvordan mennesker kan overleve i bushen, når man kender de rigtige fødekilder, og hvordan man finder vand. Frokost på Mpala. Hen på eftermiddagen, når den brændende middagssol er aftaget, går turen til det nærliggende og meget smukke Tinshaba reservat. Der er mulighed for at køre game drive på 4-hjulede motorcykler (inklusiv). Hvis du foretrækker safari i åben safaribil med chauffør, er det også muligt. Undervejs er der chance for at møde bøfler, elefanter, giraffer, zebraer, kuduer, impalaer, gnuer, vortesvin og andre betagende dyr.

Efter safarituren dækkes der op til middag i bushen under stjernehimlen. Der er dug og levende lys på bordet i rigtig 'Karen Blixen' stil. Mpala byder naturligvis på champagne, for som Karen Blixen sagde: 'Safari uden champagne er ikke safari, blot en oplevelse'. Når mørket sænker sig, og tropenattens millioner af stjerner tændes, bliver mange dyr aktive, og det bliver tid til gamedrive igen - denne gang i mørket. De nataktive dyr ser eller sanser lige så godt om natten, som vi mennesker ser om dagen. Dyrene lader sig ikke skræmme af vores projektørlys, men bliver roligt stående. Hvis du er heldig, er det særligt om natten, at det er muligt at se den kønne leopard, mens den er på jagt. Tag godt med varmt tøj på, da aften- og nattetimerne i Afrika kan være ganske kølige. (M, F, A)

3. dag: Bush walk - Besøg på landsbyskolen Diphuti
Dagen starter med en bush walk, hvorefter vi besøger den nærliggende landsbyskole, Diphuti. En del af overskuddet fra driften af Mpala går til skolen for at forbedre forholdene for de ca. 800 elever og deres lærere. Mpala donerer desuden skoleuniformer til de fattigste børn, som ikke selv har råd til det. Sammen med myndighederne, der ikke selv havde råd til at betale udgifterne, lagde Mpala en plan for byggeriet af klasseværelser. Det har nu resulteret i næsten en fordobling af arealet, og derudover er faciliteterne til lærerne ved at blive forbedret. Børnene og lærerne på skolen er så glade for initiativet, at de nu byder alle gæster fra Mpala særligt velkommen med sang og dans. Frokosten bliver serveret på en lokal restaurant. (M, F, A)

4-5. dag: To dages tur til Kruger National Park
Kruger National Park er på størrelse med hele Jylland og udbuddet af dyre- og fuglelivet er enestående. Vi håber på at se både bøfler, antiloper, gnuer, zebraer, geparder, næsehorn, flodheste, krokodiller og mange flere. De store dyr er slet ikke bange for bilen, så man må ofte stoppe op for at lade elefanter, giraffer eller endda måske en gruppe løver passere vejen lige foran. Undervejs holder vi pauser og tager for os af retterne fra de bugnende picnickurve.
Vi overnatter i en af Kruger parkens udmærkede camps. Det giver god mulighed for fantastiske oplevelser i aften- og morgentimerne. Bl.a. er rovdyr som løver og leoparder primært aktive i disse timer. Om aftenen tilberedes maden på grillen, mens du betragter stjernehimlen, lytter til de mange lyde fra bushen, nyder en forfriskning og snakker om dagens mange nye oplevelser. Kruger National Park forlades midt på dag 2 i god tid til at nå hjem til middag på Mpala Safari Lodge og eventuelt en svalende dukkert i swimmingpoolen. (M, F, A)

6. dag: Afrejse fra Mpala
Transfer til lufthavnen. Mulighed for sightseeing i Soweto (tilkøbes). (M)

Overnatning:
Mpala Safari Lodge beliggenhed
Mpala Safari Lodge ligger smukt ved floden Olifants River midt i Sydafrikas uberørte natur, der fremstår præcis sådan, som Afrika har set ud i tusinder af år. Vi befinder os i Limpopo-provinsen i det nordøstlige Sydafrika i naturreservatet Great Krüger Park, der omfatter både det nationalt ejede naturreservat og de tilgrænsende private naturreservater, der er gået sammen om en fælles naturbevarings-plan. Tilsammen er de, med et areal på størrelse med Jylland, blandt verdens største og mest berømte naturreservater.

Mpala Safari Lodge faciliteter
Main House er rammen om hyggelige middage og fredfyldte morgen-måltider på terrassen med udsigt over floden. Det er også her, du kan slappe af med en drink i loungen, mens ilden knitrer i pejsen, eller du kan læne dig tilbage i zebrastuen med en god bog, som du har fundet i biblioteket.
Main House udstråler den eksklusivitet og atmosfære, der karakteriserer hele Mpala Safari Lodge. Der er højt til loftet og midt i rummet stråler en stor lysekrone majestætisk ved siden af træstammen, der med et elegant rustikt præg understøtter taget.

Selv svimmingpoolen er elegant placeret, så man også fra liggestolene kan nyde udsigten.

Mpala Safari Lodge: værelserne
I Mpalas store park er der tre ens gæstehuse hver med 2 dobbeltværelser og en stor veranda med udsigt til floden. Det ene hus ligger tæt ved hovedhus og swimmingpool og er perfekt, hvis du foretrækker at have det hele lige ved hånden. De to andre huse ligger lidt mere diskret små 100 meter derfra. Alle værelser har privat bad og toilet. Indretningen er luksuriøs og stilfuld med loftsvifte, aircondition, telefon og et stort myggenet, der danner en romantisk himmelseng og giver rummet en hyggelig atmosfære. Desuden er der hårtørrer, shaverstik, adapter til el-stik og 220V el-forsyning. Uanset hvor du bor, vil du ikke føle dig forstyrret af stor aktivitet, netop fordi antallet af gæster på Mpala Safari Lodge er eksklusivt begrænset til 12 på samme tid.

Forplejning
Middagene på Mpala er et kapitel for sig. Dygtige kokke tilbereder overdådige og velsmagende måltider - ofte udendørs i Bomaen eller på ægte safarimanér i bushen i store jerngryder over åben ild. At spise ude er storslået safari romantik. Afrikas nattehimmel er kulsort med millioner af klare stjerner og ikke så sjældent et fint stjerneskud.

Til maden kan man vælge udsøgte sydafrikanske vine fra Mpalas vinkælder.

Til udflugterne pakker kokken bugnende picnic-kurve, og der dækkes op til frokosten med dug på bordet under skyggefulde trækroner. Grøntsager dyrkes økologisk og med rigelig sol i Mpalas egen køkkenhave.

Foretrækker du en helt privat hyggeaften, kan du få middagen serveret på din egen veranda.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Turen kan påbegyndes i Hoedspruit eller Phalaborwa (vi kan arrangere fly dertil).

Der kan maks. bo 12 personer på Mpala Safari Lodge ad gangen.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Der er også muligt at købe et 8 dages ophold på Mpala. Kontakt os for priser og program.

Mpala Safari Lodge accepterer børn fra 6 år. Der ydes ingen rabat for børn. Der kan redes op på en luksus-drømmeseng i forældrenes værelse. Visse aktiviteter har dog minimumsalder på 12 år - få nærmere information hos din rejsekonsulent.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter om mandagen

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 10.685,-


Prisbemærkning

Mpala Safari Lodge accepterer børn fra 6 år. Der ydes ingen rabat for børn. Der kan redes op på en luksus-drømmeseng i forældrenes værelse. Visse aktiviteter har dog minimumsalder på 12 år - få nærmere hos din rejsekonsulent.

Mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter – tilkøbes og betales på Mpala Safari Lodge.

Rabat:

Ved ophold i to uger (7+7 eller 7+5 nætter) er der 50% rabat på de sidste syv eller fem dage. Dette gælder dog ikke for oktober og november måned samt uge 52. Kontakt os for nøjagtige priser.

Betaling:
Depositum betales ved reservation.
Restbeløbet forfalder 7 uger før afrejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Der er plads til maximum 12 gæster ad gangen på Mpala Lodge. Turen arrangeres som individuel rejse, men udflugter foretages i grupper.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

  • 5 nætter i delt dobbeltværelse
  • Helpension (eksklusive drikkevarer) – også på udflugter
  • Transfer mellem Hoedspruit eller Phalaborwa og Mpala (ved middagsflyet).
  • Standard udflugtsprogram iflg. dag-til-dag beskrivelsen med engelsktalende guides

Prisen er eksklusiv

  • Oversøiske flybilletter
  • Udflugter ikke nævnt i programmet
  • Drikkepenge
  • Forplejning udover det beskrevne
  • Rejseforsikringer
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: